Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jfds,k

Najlepsza kawa- opinie

Polecane posty

Gość gość
MK premium:D

Gość gość
uwielbiam taka fajna kawe no na spoko :) www.youtube.com/watch?v=-3J8KSM8Zeg

Przecież kawy rozpuszczalne to syf. Kawy mielone to byle co. Dopiero kawy ziarniste reprezentują pewien poziom - zwłaszcza 100% arabica.

Gość gość
Lavazza i Segafredo

Gość gość
Z takich bardziej znanych no to równiez uważam,że jedną z lepszych jest Lavazza, a jeśli chodzi o kawy mniej popularne, których nie dostanie się w zwykłym spożywczaku, to ja zakochałam się w Pascucci Extra Bar Mild , tutaj więcej o niej - http://flintespresso.eu/104-pascucci-extra-bar-mild-1-kg.html . Wyśmienita jest :-)

Gość sebek8888
Jest trochę sklepów w necie, gdzie można trafić na dobre kawy. Ja kilka tygodni temu zamawiałem sobie świeżo wypalaną kawę z Etiopii ze stronki www.swiezowypalana.pl/pl/p/Kawa-wypalana-Arabica-Etiopia-Djimmah/5 . Naprawdę szlachetny smak, zdecydowanie polecam tę odmianę. Generalnie kawy z Etiopii mi smakują, moim zdaniem tam są najlepsze warunki do uprawy kawy w ogóle jeśli chodzi o cały świat. Pozdrawiam.

Gość Sebastian_marchel
Też ostatnio szukałem sklepu z kawą w necie i jest trochę w miarę dobrze zaopatrzonych. Co do ziarnistych to akurat największy wybór znalazłem na stronie www.ekstrakawa.pl . Szczególnie muszę powiedzieć, że rzeczy od New York mi smakowo podchodzą, ale wiadomo, każdy ma inne kubki smakowe ;-)

Gość lelllola
Zdecydowanie Fogo Colombia Excelso. Pyszna i niezwykle aromatyczna. Coś wspaniałego, nie wyobrażam sobie zaczynać dnia inną kawą. Mój smak :) https://kawafogo.pl/

Gość gość
tez lubie inke

Gość Marcin Darlewski
Szczerze, to kiedyś piłem kilka kubków dziennie kawy niskiej jakości (o ile można to nazwać kawą) jednak po tym jak dostałem prezent od mojej żony na rocznicę z kilkoma świeżo wypalanymi kawami od https://www.blueorcacoffee.pl/ to już nie wróciłem do mojego starego nawyku. Tutaj kawy mają fajnie wyczuwalne nuty m.in owoców, przypraw oraz czekolad. Do tego mnie osobiście dużo lepiej pobudzają i piję je ze smakiem. Zdecydowanie polecam spróbować!

Gość gość
Potwierdzam sklep z kawą www.blueorcacoffee.pl dla. Mnie the best!

Gość Bart

A jaka kawa zastapiliscie maxwell hause delikatny smak? Brakuje mi tej kawy, szukam tego smaku i nic

Gość dommaassa

W Wapiarni serwują pyszną kawę. Ostatnio trafiłam do nich z chłopakiem, jak szukaliśmy nietypowej kawiarni. No i znaleźliśmy! Bardzo fajne miejsce zarówno dla miłośników kawy, jak i e-palaczy. Można połączyć obie te rzeczy w jednym miejscu i nie stresować się o zakaz palenia. U nich on nie obowiązuje.

Gość gość

Kupiłem na próbę w sklepie sklep.kawoteka.com.pl/ Jamajka Blue Mountain. Nie było tanio, jak to przy tym gatunku, ale smak po prostu rewelacja

Gość DanielOstrowski

Moim zdaniem kawy sprzedawane za granicą zdecydowanie mają lepszy aromat. Pamiętam czasy gdy Ojciec woził z Niemiec kawę, pachniała już nawet przez samo opakowanie. W Polsce szczególnie w marketach taka kawa jest niespotykana.
Niestety skonczyły się czasy, ojciec już kawy nie przywozi a ja się nauczyłem pić tylko taką.
Zamawiam na euroshop24h, akurat ją mają i robię sobie co pewien czas zamówienie 🙂 Movenpick Caffe Crema.