Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdradzona56

Zdradził mnie chłopak i mam zajebisty pomysł aby go ukarać!!!

Polecane posty

Gość omnaaa
jak ktoś ma dobre układy to można za to posiedzieć poważnie mówie.zaraz znajde do tego artykuł prawny bo sie tym interesowałam..

Gość krisssowski
jakiej strony ?

Gość krisssowski
@ omna niesamowite kurcze masa ludzi sie wrzuca do internetu , ale teraz trzeba uważać na każdy ruch napraawde nawet w żartach

Gość BogusLinda
@omnaaa jest przeciez mnóstwo tego w sieci, mam nawet kumpla który mial z tym problem, admin wyrzucił jego zdjecie, ale jeszcze nie slyszalem o tym zeby kogos przyałapali kto to wrzucił zdjecie.... :) taaa policja na pewno duzo robi w takich sprawach...

Gość krisssowski
dobrze moze wyjde na idiotę ale to stalking ?

Gość omnaaa
min. Art. 191a. KK. to ten artykuł prawny słuchaj to nie chodzi o wrzucanie-chociaż jak ktoś sobie tego nie życzy to też możesz za to beknąć. jesli zdjecie wrzucone przez autorke ma na celu upokorzenie zainteresowanego to JUZ JEST KARALNE

Gość omnaaa
a tutaj jakby sie autorce zachciało nagie zdjęcie ex wrzucić Art. 191a. 1. Kto utrwala wizerunek nagiej osoby lub osoby w trakcie czynności seksualnej, używając w tym celu wobec niej przemocy, groźby bezprawnej lub podstępu, albo wizerunek nagiej osoby lub osoby w trakcie czynności seksualnej bez jej zgody rozpowszechnia, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. 2. Ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Gość malutka:(
kurcze pamietam kiedyś moja taka koleżanka ze studiów miała taki problem że jeden gość ciągle ją gdzieś wrzucał na jeden czy na inny portal, ale nie myślałam że można iśc do więzienia gdyby wtedy ona to wiedziala to by sie tyle nie męczyła... biedaczka

Gość BogusLinda
no ale właśnie o to chodzi... Jest karalne tez przechodzenie na ulicy na czerwonym, i jak przyłapie cie straz miejska to dostaniesz mandat. Jak i kot ma cie przyłapac w necie jak zamiescisz swoje zdjecie towjej eks przykładowo... ?

Gość omnaaa
stalking to nękanie tuttaqj raczej chodzi o upokorzenie. Tak czy siak obie czynności mogą się dla autorki źle skończyć. Ludzie teraz w ciemie bici nie są a jeśli chodzi o dobre imie to są tacy co mogą zrobić wszystko włacznie z wizytą w prokuraturze o rozpoczęcie postępowania

Gość omnaaa
a co ty myslisz ze policja nie ma swoich sposobów żeby dojść z jakiego serwera dana informacja (tataj zdjęcie) zostało wysłane. A i ex im pomoże wskazać ewentualnego sprawce bo też pewnie zdaje sobie sprawe jakie jego zdjęcia posiada autorka tematu.

kurcze tylko wiesz, że nawet jak sie upomnisz do takiej stronki to zanim administator coś zrobi, zanim mu udowodnij i zanim on sie przestraszy tych artykułów to czasem może minąć dlugi okres czasua ktoś już zostanie ośmieszony

Gość omnaaa
administrator od razu musi zdjęcie wyłączyć. piszesz maila i oni od razu wyłączają, żeby nie mieć żadnych konsekwencji. tylko musisz się pewnie w mailu danymi osobowymi poslużyć i maila na swoim kompie w wysłanych zachować

Gość omnaaa
ja tutaJ autoke przestrzegam. Ludzie w gneiwie różne głupoty robią a za konsekwencje nieraz trzeba słono zapłacić.

wiesz pewnie masz racje, choc wydaje mi sie ze w regulaminach na tych stronach, zreszta patrzylam na stornie co autorka podała , admini podaja termin dwóch tygodni na rozpatrzenie sprawy, wiec nie do konca odrazu

Gość BogusLinda
też racja, jak jekies zdjecie wejdzie to może się szybko rozprzestrzenic... kojarzycie tego gościa z wąsem, takiego typowego polaczka na tle z flagą polską. To jest policjant z jakiejś wsi chociać interweniował już weile razy w tej sprawie nic nie może w tym temacie zrobić ani tego zdjąć. A to zdjęcie krąży cały czas na kwejakch, demotywatorach, włoczach, besach i innych.. i dupa

Gość minikasiula
Nie radzę. Jeśli się to wyda może podać cię do sądu i zapewniam wygra sprawę a ty narobisz sobie problemów.

Gość omnaaa
w razie czego zawsze można przez prokurature załatwić..dziwie się administartorom tej strony. może mają liche pojęcie o prawie. no ale co od informatyków też znajomości prawa nie ma co wymagać. to już trzeba by było sie dowiedzieć jak taki mail powinien wyglądać co zawierać, żeby administartorzy jak najszybciej zareagowali.. no napewno jak bedzie treść :"ej wyłaczcie bo na tym zjęciu jestem ja a ja nie pozwoliłąm!!" to gówno z tym zrobią..

ciekawe czy dużo takich spraw jest w polskich sądach ?

Gość omnaaa
oczywiście zdjęcie może krążyć..jak to się mówi: kto raz zagości w sieci pozostaje w niej az...do upadku internetu ;) ale to nie znaczy że osoba, która to zdjęcie przesłała nie poniesie za to konsekwencji tym bardziej że tak jak tutaj w przypadku autorki jest jak na widelcu i w razie wu od razu wskazana!!

Gość BogusLinda
dokładnie, Admin pewni poprosi o wiecej informacji żeby miec pewność ze to ta osoba na zdjęciu a nie inna, a czas leci...

Gość omnaaa
stalking i wogóle wszystko to co wkleiłam jest bardzo młode w pl i tak naprawde nie wszyscy sobie zdają z tego sprawy że tak jest a co gorsza można za to beknąć. wczoraj rozmawiałam z pewną policjantką na czacie o podobnej sprawie i mówiła że zaczyna to być na porządku dziennym. Policja dostaje wezwanie z prokuratury o rozpoczęciu śledztwa i rób co chcesz! A JAK JESZCZE pokrzywdzony wskarze ewentualnego winnego to nie radze być w jego skórze.. sąd..nastrane w papierach, możliwość odsiadki..żeby jeszcze tylko zadośćuczynenia nie płacić..

tez takie czasy niby wolność, bezkarność, ale jednak wszedzie jest prawo które nas ogranicza. Powiem wam ze jestem pewna ze 90% którzy korzystaja z takich stronek w ogóle nie ma pojecia ze popełniaja przestępstow , mam racje?

Gość DoceikliwyGosciu
Na zdrade najlepsze jest rozmowa, niech usiądą sobie razem w trojke i pogadają na ten temat. A na rozluźnienie najlepszy byłby trójkącik, to na pewno ujdzie im cała para z łba a przynajmniej sobie podogadzają porządnie.. :D

Omnaa a tak z ciekawości jesteś prawnikiem ? albo studentką prawa? skąd masz taką dużą wiedzę :) ?

Gość omnaaa
malutka:( jak nie 95% albo i wieciej.. tylko tyle że jeśli chodzi o prawo to potem nie ma JA NIE WIEDZIALAM.. a tak jak pisze..może się skończyć różnie..a i sądowi na ręke sprawe rozpoczynac bo to zwykle z kieszeni oskarżonego idzie..oczywiście jak mu sie wine udowodni a w tym konkretnym przypadku to wiecej niż pewne

Gość omnaaa
malutka:( jestem w bardzo bardzo podobnej sytuacji..tylko po drugiej stronie..pokrzywdzona..to znaczy jeszcze nic się nie stało ale w razie wu chcę być jak najlepiej przygotowana gdyby drań chciał mi numer wywinąć.. zaznaczam że to o zdrade nie chodzi..ale sprawa jest gruba..międzynarodowa bo gość nie z polski...caly czas mam nadzieje ze jednak rozejdzie się wszystko po kościach i gościu da se spokój..

Gość BogusLinda
@omnaa no ale czy slyszalas kiedyś, albo jak rozmawialas z tą policjantką to mówiła Ci o sprawach że taki gość/gościówa została złapana pociagneta do odpowiedzialnośći ?

no tak prawo nie działa wstecz :) zreszta wydaje mi sie że kurcze takie stronki to jest narzędzie, można je wykorzystywać dobrze i po prostu robić sobie żarty albo źle i doigrac sie kłopotów