Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melołłlo

CHINY i Żywe zwierzęta w brelokach. Czytaliście??

Polecane posty

Gość melołłlo

http://www.alert24.pl/alert24/1,84880,11436518,Chiny__Zywe_zwierzeta_w_breloczkach___internauci_i.html to sie w glowie nie miesci...czlowiek to najwiekszy barbarzynca ze wszystkich istot zyjacych:-(

Gość MSka
to jeszcze nic,słyszałaś co robią oni z psami i kotami? obrywają ze skóry żywcem i sprzedają przedmioty zrobione z ich futra!! to jest dopiero tragedia...a dzieci są maltretowane na ulicach,moge ci nawet podać linki..chiny to jeszcze bardziej chory kraj jak polska...masakra

Gość melołłlo
wiem o psach i kotach oni sa chorzy psychicznie ale wiecie mimo wszytsko obdarcie psa to sekunda a to zwierze żyje w tym woreczku jakis miesiąc i pewnie męczy sie niewyobrażalnie:-(

Gość chinole zawsze byli
Ty jestes chyba nienormalna. Pies jest zywcem obdzierany ze skory. Po tym jest zostawiany sam sobie na pastwe losu i umiera. Powolna smiercia, w agonii. to jest lepsze twoim zdaniem nic rybka w woreczku? chinczycy zjadaja nienarodzone dzieci i wciaz zywe zwierzeta. Powinno sie ich wybic.

Gość dijijiwjdwi
Naprawdę jedzą nienarodzne dzieci?:O

Gość MSka
właśnie,zresztą obydwa przypadki maltretowania zwierząt są niedopuszczalne,sama mam psa i kota i nie wyobrażam sobie żeby któreś z nich przechodziło takie męki...

Gość melołłlo
dla mnie ci ludzie sa nienormalni,kompletnie pozbawieni empatii. to jakies dziwolągi a nie ludzie:-(

Widzialam u nas bodajrze wczoraj na rtl reportaz o tym-ich juz jebie zeby zwierzatka oklejac.

Gość Raffabello
Wraz z postępem,którego gwarant stanowi rabunkowa gospodarka chiny opadają równomiernie na dno szerokopojętej moralności.Pewnych spraw nie można zrzucać na różnice kulturowe.To nieprawda.To są eksperymenty jakie stanowią cześć tejże rabunkowej gospodarki.Szuka się jako towaru wszelkich rozwiązań.Kultury są różne ale prawo do życia istot żywych bez cierpień jakie zadaje im człowiek chociażby w imię wolnego rynku- ma uniwersalny charakter.Tak przynajmniej być powinno w XXI i to pod rygorem konkretnych sankcji nakładanych czy to na jednostkę czy też na państwo.

Gość dobry ten tekst
pod spodem,że ktoś chce zamówić małe chińczyki w breloczkach :P A tak na poważnie, to ktos powinien się wziąć im za dupę. Niby mamy globalizację, tyle organizacji międzynarodowych, a oni dalej żyją po swojemu i nie zamierzają sie dostosować do najbardziej podstawowych norm :O

Gość Raffabello
A mówiąc prościej to jest już dno. Niedźwiedzie więzione w klatkach,którym otwiera się jamy brzuszne by pobierać "żółć"czy też inne organiczne enzymy przykładowo z wątroby.Koty,Psy w menu na codzień.Wymyślanie specjałów kulinarnych w stylu "wargi jelenia na maśle z grzybami"-gdzie uśmierca się zwierzę najprawdopodobniej tylko po to by pozyskać materiał na tego typu dania. To zaczyna budzić już poprostu smutek i obrzydzenie.

Gość opisy też mają fajne
No i właśnie. Ja nawet nie jestem w stnie o tym czytać. Uważam,że opinia międyznarodowa powinna w końcu cos z tym zrobić, ale partnerstwo gospodarcze jest ważniejsze niz jakieś tam zwierzaki :O

Gość Junior DC
Nie tak dawno ktoś wkleił tu artykuł o pewnej restauracji w jakiej serwuje się ekskluzywne zupy z ludzkich płodów pozyskanych z zabiegów aborcyjnych. Koszt czegoś takiego podobno miał dochodzić do kilku tysięcy dolarów. Było ponoć sporo chętnych. Nie sądzę ażeby w Tzw Wielkich Cesarstwie Chińskim miało kiedykolwiek coś takiego miejsce[Pomimo wielu źródeł opisujących okrucieństwa władzy].Za to za rządów Mao popularne stały się tzw "uczty z wrogów ludu"gdzie tzw Chunwejbini-gwardziści najpierw zabijali kogoś "politycznie podejrzanego"a potem ładował w garze z warzywami by stać się publicznym daniem dla wieku gapiów.Pisze to wg obecne ekscesy co by nie powiedzieć to symptom mieszania się pewnych idei i systemów i mieszania ludziom w głowach wskutek tego a nie jakichś "kulturowych odrębności"

Gość onnnikio
No własnie dałam powyżej link z zdjęciami takiej "zupki"

Gość melołłlo
nie mam zamiaru otwirac tych linkow raz widzialam jak obdziera sie tam zwierzeta na zywca i do dzis mi sie chce wymiotowac jak o tym sobie przypomne:-(

Gość Junior DC
A dodam jeszcze-bo były pewne osoby które twierdziły że to o "zupach"to fake,że pierwszy artykuł o czymś podobnym już 10 lat temu tyle że on dotyczył praktyk w pewnej klinice ginekologicznej w Shendzen.Tamtejszy Ordynator udzielając wywiadu zachwalał walory kulinarne płodów. Szczerze mówiąc człowiek jest bestią wszędzie.Przykładowo w takich Usa organizują sobie płatne strzelanie do zwierząt w klatkach albo na zamkniętym terenie nazywając takie gówno "połowaniem"a jak żałosne i haniebny to proceder to brak słów.Niestety człowiek dla zwierząt jest gorszy jak najgorszy reżim dla człowieka. Wiadomo,że nie jedzenie mięsa trudno wyeliminować zwłaszcza teraz kiedy to samo WHO wykręciło środowiskom wege taki numer.[Poczytajcie sobie o tym jak światowa organizacja zdrowia uznała niejedzenie mięsa[chociażby z powodów ideowych]za zaburzenia czynności psychicznych o ok numerze ICD.Jak w takim świecie funkcjonować w zgodzie ze swym sumieniem? Ale to co w Chinach to już przegięcie.

Gość melołłlo
Jezus maria oglądnelam teraz ten filmik o potrąconej dziewczynce przez 2 samochody...kurwa mac wierzyc sie nie chce!!ludzie rpzechodzą jak koło zdechłego szczura i nie reaguja:-( SZOK

Gość Gość
Gość Jaq27
Chińczycy to podgatunek człowieka. Jest mi wstyd za nich.

Gość onnnikio
Boże zrobiło mi się słabo mam 4 miesięcznego synka nie moge uwierzyć w ich bestialstwo

Gość Zoraja
Pierdzielicie jak porżnięci!!! Byliście w Chnach? widzieliście na żywo? to guzik wiecie To co u nas się robi w rzeźniach z krówkami i świnkami, które jecie to wiedzieć nie chcecie! I gadanie, ze każdy je psy czy koty w Chinach też jest bzdurą totalną. Robienie taniej sensacji, inna kultura i tyle. A technologicznie to jesteśmy tysiąc lat za nimi !

NIE ICH BESTIALSTWO,TYLKO LDUZKIE BESTIALSTWO!TAK JEST WSZĘDZIE --W POLSCE TAK SAMO JAK TAM,TYLKO TEGO NIE WIDAĆ BO BOJĄ SIĘ KARY!!!A TAM SAMI SOBIE WYMIERZAJĄ KARĘ! Tutaj też mordują zwierzęta, ale to nic w porównaniu do tego,co robią tam................

Gość Jaq27
Zoraja- szkoda mi słów na Ciebie, skoro takie bestialstwo Cię nie rusza.

Gość melołłlo
zaroja nie no chyba sobie zartujesz??? według ciebie inna kultura uprawnia do takiego traktowania zwierząt i ludzi????jestes chora powinnas sie leczyć kobieto

Gość Zoraja
To nie kwestia czy rusza czy nie rusza. To jest kwestia obłudy ludzi. Pytam Cię, czy wiesz co dzieje się z krową czy świnią czy nawet "głupim" kurczakiem zanim jest przerobiony na mięso, które jesz? Nie wiesz, albo wiesz niewiele. Więc nie róbcie taniej sensacji tyle! Powtórzę się to jest różnica wychowania i innej mentalności. I ani ich nie jest lepsza, ani nasza. Dla mnie proste

Tak,pod tym względem zarojo masz rację. ale jak mozesz usprawiedliwiac to bydlactwo kulturą?rusz móżgiem...czegos takiego nie da sie usprawiedliwic