Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melołłlo

CHINY i Żywe zwierzęta w brelokach. Czytaliście??

Polecane posty

Gość MSka
poza tym nie możecie mówić miłośnicy torturowania zwierząt że każdy zabija karpie na wigilie,gotuje żywe homary czy tez je wieprzowine,drób czy coś tam jeszcze,..poza tym ja jakoś nie widziałam nikogo na ulicy w moim mieście i okolicach żeby któraś babka nosiła futro zimą,każdy ma kurtki z ekoskóry, i ,futra sztuczne także nie można wrzucac wszystkich do jednego wora!

Gość melołłlo
Zoraja załamujesz mnie:-( wiesz co u nas w zerzniach wiadomo ze zwierzaki tez cierpią ale w krajach cywilizowanych weic rowniez w polsce znajdzie sie może raz na 100 osób jakis psychol ktory bedzie obdzierał lub katował zwierzaki. Tak chinole wierzą ze czym bardziej zmaltretowane zwierze przed smiercią tym mieso lepsze!!trzeba byc psycholem zeby miec takie rpzekonania

Gość Gość
EwelinaEwa - przynajmniej nie śmierdzisz hipokryzją, jak większość tutaj Lecicie jak sepy na padlinę, czytając każda sensację W Polskich rzeźniach co chwila odziera się zwierzęta ze skóry, psy zdychają w schroniskach, ale nikt z Was nie pójdzie bo ma za miękkie serce. To jest dopiero hipokryzja. Wpieprzając schabowe z uśmiechem, dajecie przyzwolenie na to ( nie jestem wege, ale razi mnie hipokryzja) A afryce co minutę jest lincz na dzieciach.- Oczywiście świat tego nie widzi. Kiedy rzuci się sensację z rybkami, wszyscy podnoszą lament. Co minuta giną tez ludzie na wojnie, ale to tez mało sensacyjne. GAtunki zagrożonych zwierząt giną nie dlatego, że są kłusownicy, ale że sami tych kłusowników napędzamy dając im głod i cierpienie.

Gość Jaq27
Wszędzie znajdą się zwyrodnialcy co będą katować bezbronne zwierzęta. Jednak w Chinach jest na to większe przyzwolenie społeczne. Chociażby sprawa misiów trzymanych w klatkach. A to pewnie i tak mały procent.

Gość Junior DC
EwelinaEwa Przepraszam ale to co piszesz to absolutyzowanie problemu.Jeśli ktoś je mięso to nie oznacza że ma popierać albo siedzieć cicho wobec każdej praktyki związanej z zabijaniem zwierząt.Ludzie![co niektórzy przynajmniej]!Dlaczego wy macie takie jakieś do tego zero-jedynkowe podejście do sprawy.Czy to że jem wieprzowinę oznacza że nie mam prawa protestować przeciwko torturowaniu młodych niedźwiedzi w klatkach tylko dlatego że jakiś psychopata postanowił zarobić o wydzielinach organicznych?To jakiś absurd.Takie zagranie w stylu "albo wszystko albo nic"jest poniżej pasa. Podam przykład.W konstytucji Szwecji jest przepis zakazujący uboju zwierząt przez ogłuszanie.To kwestia pewnej kultury i polityki czy humanitaryzmu.

Gość Gość
Jaq27 - Misie ? Pojedź do Turcji. Grecji zobaczysz misie uwiązane za kolczyk w nosie, z powyrywanymi pazurami.

Gość Jaq27
Junior DC chociaż Ty dobrze piszesz. Bo jak widać dla innych to że ktoś jest obudzony to hipokryzja.

Gość MSka
zoraja- wegetarianka która się nie oburza traktowaniem zwierząt,hehe dobre :classic_cool: rozbawiłas mnie,dla mnie koniec tematu 🖐️

Gość Junior DC
Zoraja. Skoro byłaś na kontrakcie to niestety też nie możesz być do końca obiektywna.

Gość Jaq27
A czy Ty myślisz że ja sama pojadę i świat zbawię? Gdzie mam jeszcze jechać? Do Iraku? Do Afryki? Tu chodzi o ludzkie przyzwolenie na traktowanie takich zachowań.

to nie chodzi o to, ze ktos ma cos popierac lub nie, bo je mieso. Nie rozumiesz. Nie popieram bestialskiego traktowania zwierzat jak i pewnie wiele innych osob jedzacych mieso, ale potrafie sie uczciwie przyznac, ze nie ruszaja mnie takie artykuly o tym co robia w Chinach. Wszyscy sie uparli by zrobic z chinczykow zwyrodnialcow, bestie jedzace zywe zwierzeta i plody. Fajnie jest tak pokrzyczec, pooburzac sie na inny kraj nie dostrzegajac, ze we wlasnym dzieje sie to samo tylko, ze sie tego az tak nie naglasnia, bo niby spoleczesntwo nie akceptuje takich rzeczy, ale po cichu robi sie to samo co w Chinach. Ale prasa predzej napisze o zamknietej w woreczku rybce z Chin niz o sasiedzie moim, ktory 4 lata temu psa powiesil zywcem:O

Gość Gość
Jaq27 nikt Ci nie każe tam jechać. Najpierw zróbcie porządek na swoim podwórku. Bądźcie co do siebie fair, by zacząć mocno krzyczeć.

Gość Zoraja
Ale mnie rozbawiliście z tym dobrym traktowaniem zwierząt w PL. To, ze każdy w PL musi mieć i ma psa, a to, że na 40m kawalerki to faktycznie super traktowanie :D MSka- Współczuję, ze dla Ciebie każdy wegetarianin to nawiedzony świrus, który lata i świat zbawia :o nigdzie nie napisałam, że mi sie to podoba, ale nie można być takim hipokrytą, bo widzieć rzeczy tysiące kilometrów od Polski , w miejscu, w którym wiekszość osób nie była, a nie widzieć spraw wokół siebie.

Gość Jaq27
Jestem fair co do siebie. Nie jem mięsa, ryb, owoców morza. Nie noszę futra, skóry. Zrobiłam porządek na swoim podwórku od bardzo dawna. Więc teraz krzyczę i się burzę.

Sacryficial Suicide powiem tak o tych schroniskach ja np. pomagałam jeżdzałam zajmowałam sie psami. woziłam karme i koce myłam ich brudne miski a jeden skatowany pies zdechł mi na kolanach. więc nie mów że sami hipokryci tu piszą co nic nie wiedzą. a to że zwierzęta są w schroniskach to tylko i wyłącznie też nasza wina to sie tak nie burz następnym razem bo od ciebie hipokryzją zalatujea przynajmniej przemądrzałością

Gość Junior DC
Ktoś tu wspomniał o Turcji.Ja wspomne Pakistanie.Tam też przykładowo organizuje się bestialskie walki zwierząt gdzie celowo pozbawia się je czasem zmniejszając ich szanse na obronę pazurów czy uzębienia i co?Dlatego że jem szynkę a o tym pisze że to zwykle SKURWYSYŃSTWO i prymitywizm to będę waszym zdanie hipokrytą?Jesteście jak dzieci.

zakolczykowana- ale czemu się tak dzieje? czemu u nas schroniska są przepełnione? bo tak wspaniale traktuje się u nas zwierzęta! bo prawo na to pozwala, bo ludzie dają przyzwolenie. To tak w skrócie

Gość Jaq27
Zoraja- czyli co metraż mieszkania/dom jest wyznacznikiem miłości do zwierząt? Jak Ty masz takie kryteria to może lepiej zamilcz! Kompromitujesz się dziewczyno!

Do czego zdolny jest dzisiejszy człowiek...zero wrażliwości i na drugiego człowieka i na każde żywe stworzenie. Człowiek, obdarzony niby rozumem, człowiek który miał panować nad światem, panować mądrze, dbając o jego rozwój i bezpieczeństwo na nim? Ile człowieka pozostało w dzisiejszym człowieku? Te filmy mówią same za siebie... :(

Jaq27- proszę Cię czytaj ze zrozumieniem. U nas każdy musi mieć psa, bo tak, a to, że sprowadza sobie takiego który waży z 50kg, potrzebuje przestrzeni, a pan zamyka go na całe dnie w klitce 40m to jest w porządku. Piszę może skrótami, bo pracuję. I Ty się już popisałaś pisząc o futrach, wiec na prawdę. ;)

Gość MSka
zoraja wokoł mnie nie ma maltretowanych zwierząt ani dzieci,uwierz że jakbym zobaczyła któryś z tych aktów jakie widziałaś na filmikach,to bym odpowiednio zareagowała,także nie nazywaj mnie,ani uważających tak samo jak ja ludzi hipokrytami...a swoją obojętnością co do tego dajesz pozwolenie na takie coś i jestes jakby współoprawcą 🖐️

Gość dqwmdqwdqdwdw
widziałam kiedys film jak zabijali psy :( wcale nie robili tego humanitarnie .. nie wiem po co to ogladałam w ogóle :(

Gość Junior DC
Jaq27 Dzięki. Jeśli tak jest iż nie spożywasz mięsa ale czynisz to nie idąc za modą a z głębokiego współczucia to chwała Ci za to.Jest jednak wiele osób jakich na to nie stać.Mogą jednak mimo wszystko coś zrobić.Trzeba tylko wiedzieć jak. Wg mnie jest kilka pewnych organizacji jakie robią dobrą robotę choć woda w tej branży też jest mętna. Duzo myślałem na temat tego jak skutecznie zmniejszyć praktyki wobec zwierząt jakie tak naprawdę do pewnego stopnia są nieracjonane i stanowią wynik albo przerażającej chciwości człowieka albo pseudokulturowego sadyzmu.Organizacje w tej mierzę to nie wszystko.Bez wpływów w tzw wielkiej polityce i kształtowania tam dobrych wzorców niewiele można.Ogromną rolę w tym wszystkim są w stanie odegrać media,publiczna opinia i politycy.My sami też.Ale z tego co widzę muszę wyciągnąć wniosek to zadanie niezwykle karkołomne.Niestety.

Jesteś taka pewna, że nie ma? u nas jest tendencja do niewidzenia i nie słyszenia, a co się dzieje za murami 4ścian wychodzi jak jest dopiero tragedia. Nie wiesz co robię, czy robiłam by pomagać zwierzętom, więc nie oceniaj i nie wydawaj wyroków. I powtórzę się, że dla mnie hipokryzją jest robienie szumu o coś co dzieje się daleko i tam nigdy nie byłaś, a to co wiesz to przekaz innych, a nie widzenie rzeczy w okół siebie.

Gość Jaq27
No to daj ten popis mój o futrach! Czekam!

Gość dqwmdqwdqdwdw
Polska jest jaka jest ,ale jest o wiele bardziej cywilizowana jak chiny.. to sie mnie przynajmniej nie mieści w głowie

Gość dqwmdqwdqdwdw
zreszta u nas owszem sie maltretuje tez zwierzeta, ale mysle ,ze nie na taka skale jak w chinach no i u nas nie jest powszechne jedzenie ludzkich płodów czy obdzierania psów ze skóry

Gość Gość
zakolczykowana - też wiele lat pracowałem w schronisku. Zresztą teraz też pracuję ze zwierzętami. Czy napisałem, że wszyscy sa hipokrytami. Wolę jeżeli ktoś publicznie przyzna, że je mięso i zdaje sobie sprawę w jaki sposób je pozyskuje, niż tych krzykaczy, którzy tylko udają, że coś robią przed ekranem kompa. Przemądrzały - NIE. - Po prostu zwiedziłem trochę świata i widziałem.

Gość Olgaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ja mieszkam na takiej wsi w Pl oczywiscie gdzie ludzie zupelnie nie dbaja o zwierzeta .. a takiego jednego psa to mi całkiem szkoda . jest przywiązany na krotkim łancuchu w małym kojcu i jest tam cały czas ,a nie wyglada na agresywnego. zawsze w misce ma jaka s sra wode, jedzenia nie ma ,a jak mnie widzi to tak strasznie piszczy i biega koło budy

Gość Gość
A tak propos Wegetarianami, może być dzięki włąśnie temu brutalnemu i cywilizowanemu światu. W naszej szerokości geograficznej nie można być naturalnie, zgodnie z naturą wege.