Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melołłlo

CHINY i Żywe zwierzęta w brelokach. Czytaliście??

Polecane posty

Gość Nic strasznego
Idioci tu piszą którzy nic nie wiedzą o tradycji i kulturze Chińczyków. Byłam i mieszkałam w tym kraju fakt co się rusza i pełza jest do jedzenia. Psy do jedzenia to są psy hodowlane tuczone jak u nas świnki i inne zwierzaki na rzeż i to jest drogie jedzenie a z pięknymi pieskami spacerują piękne i bogate panie. Byłam na typowej chińskiej wsi i burki obszczekiwały mnie tak jak w Polsce. Wiadomo tam jest komuna i kazdy przemyt narkotyków jest karany śmiercią o jedzeniu płodów to jest wyssane z palca. Kobieta może urodzić legalnie 1 dziecko może urodzić 2 ale musi zapłacić na Pl 70 000 tyś nie ma kasy to dziecko nie ma praw obywatelskich ale jest jeszcze policja aborcyjna która zabiera kobietę na zabieg do 6 miesiąca ciąży nie które się ukrywają zeby ciąże donosić. No tak jeśli by nie było takich restrykcji to by ich było dużo więcej. Jeśli małżeństwo było jedynakami to mogą mieć 2 dzieci co rzadko ten przywilej wykorzystują bo dzieci kosztują ,dobra szkoła,nauka języka, balet itd. Poznałam tych ludzi bardzo serdeczni,goscinni i mili ,przyjeli mnie serdecznie mieszkałam u nich w domu . Poznałam całą rodzinę która na zmianę zapraszała mnie do swojego domu,uczyli gotować i wozili na wycieczki żebym poznała ich piękny kraj napewno tam wrócę .

Gość limetka:)
chinczycy to sa w ogole popierdoleni!! obdzieraja zwierzęta żywcem ze skory, jedza koty psy itp to jest jakas masakra!!!!

Gość Gość
limetka:) a Ty jesz świnie, która sa inteligentniejsze od psa i kota

nie ważne czy inteligentniejsze ale świnie są po to żeby je jesc bo chyba nie bede trzymala swini czy krowy w domu tak jak psa ktory zostal stworzony zeby byl przyjacielem czlowieka a nie zeby go jesc!

Gość Gość
W ten sposób pokazałaś swoją inteligencję i hipokryzję - Pani humanitarna

a ty swoją glupote chcesz to trzymaj świnie krowy kury w domu poza tym u nas nie obdziera sie ich zywcem ze skory tak jak to robia skosnoocy

Gość Nic strasznego
A świnia nie może być przyjacielem człowieka? jesz mięso albo nie nie ważne z jakiego zwierzaka.

tak oczywiście że może, jutro kupuje świnie i będe z nia spacerowac po moim osiedlu na smyczy

Gość Gość
poza tym u nas nie obdziera sie ich zywcem ze skory tak jak to robia skosnoocy żyj złudzeniami dziecko Miałaś kiedyś do czynienia ze świnią ? Zapewne nie. Więc co możesz wiedzieć o inteligencji zwierząt. Siedzisz przed kompem podniecając się na programach Animal Planet i takie masz pojęcie o świecie zwierząt. Nie jesteś bogiem, by wyrokować, kogo mamy jeść, a kogo nie. Bądź konsekwentna w swoim toku rozumowania.

Gość nie dużo
A w Grecji nie ma ptaszków jak lecą przez ten kraj to są wyłapywane i nie wszystkie dolatują do PL i takie małe udka podaja na obiad

dla twojej wiadomosci jestem po technikum rolniczym i duzo przebywalam ze swiniami wiec nie wypowiadaj sie na moj temat jak nie masz zielonego pojecia. W ogole z kim ja dyskutuje z jakims (wstaw co chcesz) dla ktorego tym samym jest jedzenie świni co psa, lepiej jedz do chin do tych zwyrodnialcow bo widac ze to twoje klimaty

Gość Gość
I co sobą reprezentujesz ? Technikum rolnicze jest wyznacznikiem wiedzy buhahahahahahahahahaha Dziecko, teraz to już padłem To coś się albo ma, albo nie. Widocznie poszłaś nie w tym kierunku, w którym powinnaś. Rolnikiem owszem możesz zostać :D

Gość Gość
Wypowiadać się stety będę, bo to jest forum, a swoją wiedzą bijesz na głowę :D Masz tak wąski punkt widzenia, że rozmowa staje się bezefektywna.

ciemnogród prezentujesz i tyle szkoda mi tylko tych pieskow ktore zjadasz :(

Gość poco oni ich zapraszaja do tyc
Dziewczyno nie dyskutuj z nim, widać że psy to jego ulubione danie widać po zdjęciu ;-)

Gość Gość
Pewnie. Posłuchaj koleżanki :D

Gość kikjuuhh
az mi sie niechce wierzyc ze sa ludzie ktorzy zgadzaja sie z tym, dla was to normalne(pomijam juz temat zwierzat w chinach) katownie dziecka na ulicy, albo przejechanie?? to do chin jedzcie

Gość Gość
kikjuuhh - własnie przez ludzi typu lemetka, jest na to przyzwolenie. To zwierzę można zakatować, a tego nie. W ten sposób znów stawiamy się w roli boga.

ale ty jesteś tępy aż brak mi słów! czy ty nie widzisz różnicy między humanitarnym zabiciem zwierzęcia tak jak to sie robi u nas a znęcaniem sie tak jak to robia w chinach?? przeczytaj sobie to i oglądanij może cos dotrze do tego twojego pustego łba!!! http://szelest-stron.pl/dramat-zwierzat-w-chinach-zywcem-gotowane-zywcem-obdzierane-ze-skory.html

Po przeczytaniu tego topiku jeszcze bardziej brzydze sie ludzmi. Breloki... gdybym mogla, w imieniu tych skatowanych zwierzat roznioslabym wszystkich ktorzy maczali palce w ich cierpieniu 🖐️

"Czego więc nie rozumiem? Nie rozumiem potrzeby gotowania psów i kotów żywcem, zdzierania skóry z całego ciała psa, gdy ten żyje ani też nie rozumiem skrupulatnego pałowania drewnianym palem psa przed przystąpieniem do gotowania lub obdzierania go ze skóry. Niewyobrażalna ilość cierpienia, jaka zadawana jest tym zwierzętom jest nie do pojęcia!"

Gość Gość
Bie wysyłaj mi dennych filmików, bo nie tym się kieruję w życiu - sensacjami. Co nazywasz humanitarnym zabijaniem ? Humanitarnie to zabijają eskimosi, czy ludy o wierze animistycznej, oddając cześć zwierzętom. Idź do podrzędnej rzeźni i zobacz, jak wygląda ubój. Zajmuję się zwierzętami od zawsze i od zawsze są w moim zyciu. Nie jadam psów jeżeli, Twój umysł tego nie pojmuje. ale równie dobrze nie zjadam świni która się u mnie wychowuje ( świnka wietnamska) Chinczycy, wietnamczycy, co za róźnica. Chcesz ich wyedukować ? To kwestia warunków, kultury i braku edukacji.

I niech mi ktos powie, ze swiat jest piekny, ze zycie jest piekne. Ja nie potrafie nie myslec o tym cierpieniu, mimo ze niedotyczny mnie bezposrednio. Budze sie i mysle o tym kazdego dnia, nigdy nie zaryzykuje stwierdzenia ze zycie jest piekne, nigdy. Dopiki takie sytuacje beda miec miejsce. gardze chinami z calego serca i dziwie sie swiatu, ze z tym gownem nic nie zrobi.

Gość Gość
limetka:) ja nie neguję tych cierpień, bo jestem ostatnią osobą która chce zadać cierpienie zwierzęciu. Rozpierdala mnie tylko postawa typu psa nie, ale świnię mogę już jesć i zabić.

Na tym koncze dyskusje z toba bo widac ze nie masz o niczym pojęcia i skoro dla ciebie artykul o niewyobrazalnym cierpieniu zwierząt jest denny to o czym my w ogole mowimy? i zacytuje jeden komentarz pod artykułem do którego dałam link Maciek 83 tygodni temu Zrzucić bombe na te chiny , niw szkoda mi takich skórwysynów ! podpisuje sie pod tym rękami i nogami :) i na takiego kretyna jak ty też chętnie zrzuciłabym bombe! pozdro kretynie ;)

Gość Zuzaaaa16
Sacryficial Suicide Uważasz że spozywanie mięsa to brak edukacji?? hahahah pisz dalej posmieje się :)

Gość Gość
Nox zalezy co widzisz w pięknie. Widziałaś kiedyś jak zdziczałe psy zabijają ofiarę. Rozrywają na żywca. Wilki, lwy zabijają kopytne. Lwy eliminują hieny, lamparty jako konkurencję. Nasz świat się niczym nie różni.

Gość Gość
Zuzaaaa16 - czytanie ze zrozumieniem się kłąnia. UWażam że jedzenie w taki sposób i wciskanie teorii typu zjesz żywego psa będziesz mocniejszy jest żerowaniem, na braku edukacji i ciemnocie. Tak to jest jeżeli ktoś nie czyta co drugi pisze. Limetka nie czytam, pnieiważ tysiące takich artykułów czytałem i wiele w życiu widziałem. Od czytania nie zmienię świata. Nie sztuka głóśno krzyczeć, bez zrozumienia. Sztuka coś zrobić, pojąć.