Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melołłlo

CHINY i Żywe zwierzęta w brelokach. Czytaliście??

Polecane posty

Gość Junior DC
Posłuchaj.To co u nas się dzieje w rzeźniach to również rzecz straszna.Tak samo jest w amerykańskich rzeźniach.Zwierzęta są bite a niejednokrotnie wręcz torturowane przed śmiercią.Tylko ignorant mógłby temu zaprzeczyć.Dyskusja jednak toczy się tu wokół zjawiska nieustannej rozbudowy i eskalacji okrucieństwa w imię biznesu które szczególną postać przybiera w azji. Sacryfical Suicide poniekąd ujął to brutalnie ale celnie.Ten tekst z "dziewicą"coś w tym z tego jest. Najgorsze jest to że w samych środowiskach jakie "walczą o prawa"zwierząt też niebrakuje karierowiczy i wciskania kitów.Takich organizacji z prawdziwego zdarzenia jakie potrafią pomóc czy wywrzeć nacisk na kogoś jest niewiele.A przykładowo bestialskie zabijanie fok w kanadzie?To też okrucieństwo.W UE przyjęto prawo zakazujące importu skór z tych zwierząt.Niestety pojawili się już przykładowo odbiorcy tego towaru w Australii czy między innymi w Chinach.W dużej mierzę skuteczna walka z tym zależy od nas samych i wyborów jakich dokonujemy też.

Gość onnnikio
Tak.... to na pewno ma porównanie z jedzeniem płodów

Gość Zoraja
melołłlo- dla Ciebie mogę być chora, tylko moje patrzenie na tę sprawę bierze się stąd , że byłam kilkakrotnie w Chinach i wiem jak to wygląda od tzw kuchni. Tak samo targi, które masz w Pekinie czy Szanghaju pod turystów, ze niby każdy chińczyk je szarańcze, żaby , łapy kurze i inne takie. Owszem jedzą biedniejsi , zresztą w smaku podobno wcale nie smakuje źle.

Gość Jaq27
Ja akurat od bardzo dawna nie jem mięsa i ryb. Także nie sap mi tutaj, bo Ci żyłka pęknie w oku.

Gość Zuzaaaa16
A mi sie podoba taki breloczek, pewnie bym sobie taki kupiła :)

Gość Jaq27
Poza tym jakby nie było- u nas się psów i kotów nie obdziera ze skóry, nie je płodów, nie zabija dzieci i nie linczuje. A tłumaczenie tego kulturą jest po prostu ignorancją. Nie masz racjonalnych argumentów to wmów wszystkim, że taką mają kulturę.

Gość MSka
tak narzekają na nasz kraj,bo fakt że w sejmie qrwy robią co chcą,ale tutaj jest przynajmniej jakieś prawo i sie boją,nie złapią ci psa ,kota czy dziecko z ulicy i nie będą maltretować,a tam qrwa to co sie dzieje to przechodzi ludzkie pojęcie!! znęcają sie nad słabszymi zwierzakami i dziećmi a nawet niemowlętami!! u nas tego nie ma i to tyle dobrze,a tam że kryzys jest to jest wszędzie,a w chinach jeszcze gorszy jak u nas oprócz tego bezprawie.. komentarzy do tych filmików nawet nie czytałam bo mnie qrwica brała na taką znieczulice jaka tam sie wypowiadała,normalnie szlag trafiał jak sie czytało te bzdury

Gość Zoraja
A czy ja kogokolwiek usprawiedliwiam? wybielam? nie! Z jedzeniem płodów, ostatnio czytałam o modzie w stanach na jedzenie łożyska, bo przecież zwierzęta tak robią. Różne rzeczy pismaki piszą, a im większa sensacja tym lepiej. Tak samo różne są wierzenia i trzeba to szanować. To wynik różnic kulturowych czy nam się to podoba czy też nie.

Gość Zuzaaaa16
święte oburzenie, ale parzenie żywego homara jest ok? no tak..... przeciez wtedy lepiej smakuje, taki swieży.. :)

Gość Jaq27
Wybacz ale łożysko a płód to jednak subtelna różnica.

Gość Zoraja
Jaq27-- widzę, ze niezły ignorant z Ciebie i czytasz bez zrozumienia, ale to nie moja sprawa. To ciekawe, że nie zabija psów? bo ja ciągle słyszę o jakimś skatowanym psie czy kocie i guzik robią, bo takie mamie prawo, a przyzwolenie społeczne już w ogóle! Nie zabija się dzieci? też ciekawe? My chyba w innym kraju żyjemy

Gość onnnikio
Zuzaaaaa pewnie nie jadłaś Homara bo je zanim wżuci się do wrzatku wklada do zamrażarki i one zasypiają...

Gość Gość
Zoraja -pełne poparcie Luzie lubią się karmić hipokryzją. Pięknie się to komentuje i wyraża oburzenie, ale jedząc schabowego nikt się już nie zastanawia. W Rwandzie w ciągu 3 miesięcy ludzie wybili 1 200 000 innych ludzi i nikt nigdy nie znalazł przyczyny. A tak prawdę mówiąc, to NASZ cywilizowany świat jest odpowiedzialny za zło krajów rozwijających się.

Gość Zoraja
Jaq27- owszem różnica, ale dla mnie taka sama kontrowersja.

Gość Zuzaaaa16
Nie jadłam, ale moja matka bardzo je lubi. I 2 razy widziałm jak to robi, dla mnie to obrzydliwe, ale przecież karpie wigilijne tez traktujecie w bestialski sposób, więc te chinskie breloczki mnie nie szokują.

Gość Jaq27
Po pierwsze ignorantka, a nie ignorant. Jestem kobietą.A Jaq to skrót od imienia Jaqueline. Po drugie- nie napisałam że się nie zabija zwierząt, a że się ze skóry nie obdziera. Więc sama jesteś ignorantką, co czyta bez zrozumienia. Ale co można się spodziewać po takiej osobie jak Ty.

Gość Zoraja
Jaq27- a futra to z czego się robi? każda szanująca się babka takie ma przecież? Rozumiem, że sie znamy skoro wiesz czego sie po mnie spodziewać?

Gość Zuzaaaa16
A to o zmrozeniu go- to nie prawda, w Pl ciezko jest kupiuć żywe dlatego sa zmrozone, ale takie są podobno obrzyydliwe prawidlowo przyrządzany ma być żywy.

Gość C3Gotieurr
Te dwie niezwykle smutne i straszne rzeczy-lincz na dziecku czy powolna agonia drugiego po wypadku wobec totalnej znieczulicy to też w pewnym sensie tego cześć. Z tą dziewczynką to już kiedyś na forum była dyskusja.Tam wobec kobiet ma się bardzo przedmiotowe podejście.Jest eksplozja demograficzna i jak rodzą się dziewczynki to ich nikt nie chce.Są porzucane albo lądują w czym co wygląda jak przytulek a tam się dzieją czasem z nimi straszne rzeczy.Był o tym bardzo rozległy artykuł kiedyś w pewnej gazecie.Co do tego linczu to napisze że kiedyś wydawało mi się coś takiego niemożliwe w XXI ale internet wszystko jest w stanie zweryfikować.Niestety takie rzeczy się dzieją w wielu miejscach.W krajach Ameryki południowej czy Afryki też.Czasem bywa że obecne są na miejscu służby i nic nie robią.Trafia na każdego.Czasem wystarczy oskarżenie o kradzież czy jakieś inne przestępstwo.Takich filmów dociera sporo do sieci.Agencje prasowe tego nie pokażą ale jakiś pseudoportal tak.Zdarza się że komentują to jakie dzieciaki dosłownie robiąc se z tego żarty czasem.Internet sam w sobie też jest przerażający.:ONo i rzeczywistość też.

Gość Jaq27
Futra też nie mam ;) Skoro napisałam że bliski jest mi los zwierząt to co Ty myślisz- nie jem mięsa ale futro noszę? :) I uprzedzając kolejny atak- noszę rzeczy z eko skóry ;)

Gość MSka
u nas napewno sie zwierząt nie obdziera ze skóry dla futra,jak sie zabija to zabija szybko i bezboleśnie ale napewno nie przechodzą te zwierzęta tortur jak tam w chinach...poza tym nie uwierze zoraja że ty nie jesz mięsa

Gość Gość
C3Gotieurr- W Nigerii dzieci są pozbawiane rąk, nóg, uszu, katowane i głodzone, bo jakiś kaznodzieja oskarży je o czary. Wszystko polega na wyrabianiu biznesu, na ludzkiej ciemnocie.

Gość Zoraja
Ale czy ja o Tobie pisze Jaq27? Piszesz, że sie nie obdziera zwierząt ze skóry w PL, to ja sie pytam z czego sie futra robi w takim razie? Nie błysnęłaś

Gość Jaq27
Poza tym co to znaczy- szanująca się babka? Ty nosisz futro? Ja nie znam nikogo kto by założył prawdziwe futro.

Gość Gość
MSka - mało wiesz o NASZYCH rzeźniach Jesteśmy nawet gorsi, od nich, bo robimy to w białych rękawiczkach udając świętych.

Gość Jaq27
Jaq27- a futra to z czego się robi? każda szanująca się babka takie ma przecież? No wybacz, ale ewidentnie mi zadałaś pytanie :) A futra robi się z różnych zwierząt.

To ja sie chyba naraze zaraz wszystkim oburzonym, bo ja oburzona nie jestem. I nie rusza mnie to, bo nie jestem wlasnie hipokrytka. Jem mieso mimo, iz wiem, ze zwierzeta sie zabija niekiedy w bestialski sposob. W moim domu mordowano na wigilie karpia, ktory najpierw niczego nieswiadomy plywal sobie w wannie:) Nie obdzieralam nigdy psa ani kota ze skory i nie moglabym, ale moj znajomy jak mial lat nascie podpalil zywcem kotka ku uciesze idiotow jacy mu towarzyszyli. Cos mu grozilo? Nie. W naszym kraju zwierzeta sa czesto katowane, ludzie znecaja sie nad nimi. Niedawno byla afera jak sie karpie traktuje. Ale wy musicie oburzac sie malutka rybka zamknieta w woreczku:)

Gość Zoraja
MSka- skąd Ty masz takie wiadomości? poczytaj wiarygodne źródła o traktowaniu zwierząt na futra i skóry i jak wygląda cały proces. To wtedy pogadamy. I wyobraź sobie, że nie jem od 10lat i głównym powodem nie jest wcale ideologia ;) temat nie jest o mnie , więc wystarczy.

Gość Junior DC
Zoraja nie chce Cię zmartwić ale przyjeżdzając do Chin jako "turystka"raczej nie masz szans na ujrzenie tego co tam w prawdziwych barwach.Znam mnóstwo osób które po przyjeździe stamtąd były zachwycone postępem i rozwojem.Tyle,że nagrania tu prezentowane nie kłamią. Musiałabyś tam spędzić mnóstwo czasu albo skorzystać z typowo dziennikarskiego warsztatu informacyjnego by mieć prawdziwą ocenę sytuacji.

Gość Zoraja
Junior DC- trafiłeś kulą w płot, mieszkałam na kontrakcie 2lata, a wszystkie kolejne wyjazdu też wśród tzw lokelsów, wiec wiem co widziałam i jak skrajny to jest kraj.