Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kałamarnica111

NOE TO ZAPIERDALAMY DO 67:)))

Polecane posty

Gość do to ciekawe.......
Jestes idealnym obywatelem dla obecnie rzadzacych. Przjmujesz z pokora, ze tak musi byc i tak trzeba zyc, bo nic sie nie da zrobic. Wlasnie z takich jak ty rzad sie smieje, bo wmowil ciemnej masie, ze nie da sie inaczej, a ciemna masa potem wypisuje i glosi poglady, ze jest ciezko, ale musi tak byc, bo lata komuny, bo kryzys, bo pan premier musi i chuj za panstwowe pieniadze latac do Sopotu:D Tak musi byc- powiedzial przywodca, a ciemna masa z pokora sie zgodzila:P

A nam zostaje nadzieja, że może szybciej ten świat się skończy....co tam, dla nich zawsze będzie wiosna, wycieczki zagraniczne, obiadki w restauracji, coraz to nowe samochody...ale przecież jest dziura budżetowa, oszczędzać trzeba...nie no, normalnie coś trafia

Gość Jdagtmd
agi: NFZ, stwardnienie rozsiane, choroba, leki Pani Dorota Zielińska cierpi na stwardnienie rozsiane. Codziennie musi przyjmować drogie leki. Bez nich nie może wstać z łóżka. Kiedy jedyny lek, który jej pomagał skończył się, NFZ odmówił pokrycia kosztów leczenia pomimo, że wniosek o leczenie tym preparatem pozytywnie zaopiniowali lekarze prowadzący chorą oraz Ministerstwo Zdrowia. Pani Dorota postawiła walczyć o siebie i swoje zdrowie - pozwała NFZ. Wygrała. Jak przebiegała jej walka z bezduszną biurokracją opowiedziała dziennikarzowi TVN 24 Tomaszowi Mildynowi.

Gość obserwator wątku ;)
ja już nie będę się wypowiadać bo nie chcę sie denerwować... powiem tylko, że nie liczę na to, że wt ym kraju coś się zmieni na lepsze; że będzie praca za godziwe pieniądze, będą żłobki, opieka zdrowotna itd. myślę, że może być jeszcze gorzej... trzeba kombinować po swojemu mieć oczy i uszy szeroko otwarte na nowe możliwości inwestować we własne dzieci, by one były w stanie lepiej funkcjonować w śwecie niż nasze pokolenie (uczyć języków- by nie ograniczały się tylko do Polski)

Gość kukulka9944
na inwestowanie w dzieci tez trzeba miec pieniadze.

Pierdolicie jak potłuczeni, rzygać mi się już chce. Tak dobrze jak jest za rządów Platformy Obywatelskiej nie było nigdy, ale polaczkom zawsze coś musi nie pasować. Ogarnijcie się nieroby. :O

Gość obserwator wątku ;)
mam kuzynów za granicą - będę wysyłać młodego na wakacje do nich już z nimi rozmawiałam, zgodzili się budować poczucie własnej wartości w dzieciaku i rozwijać zainteresowania, twórcze myślenie i wiarę w to, że może mu się udać nie wiem, co jeszcze nie liczę, na to, że jak on dorośnie, to będzie lepiej że skończy studia nawet w SGH i będzie miał porządną pracę

Bo i naprawdę inaczej się nie da. Ludzie i tak cierpliwi, ale każda cierpliwość ma swoją granicę. Co do fałszowania to całkiem możliwe, aż tak trudne to nie jest. Czyżby Polacy aż tak byli zaciemnieni i myśleć już nie potrafią? TVN, Fakt itp już zawsze będzie za nich myśleć?

TVN daje im złudzenie innego życia, lepszego :) Cóż, że dom i samochód na kredyt ale jest ;) A niektórym (swoim) naprawdę pomaga "zarabiać" poprzez prawo, które stworzyli sami dla siebie.

Gość to ciekawe.......
umano - Jest tylko jeden sposób Zbuntować się ! Gdyby wszyscy wyszli na ulicę ... xxxxxxx i co?

Gość kll npknpn
"mam kuzynów za granicą - będę wysyłać młodego na wakacje do nich już z nimi rozmawiałam, zgodzili się budować poczucie własnej wartości w dzieciaku i rozwijać zainteresowania, twórcze myślenie i wiarę w to, że może mu się udać nie wiem, co jeszcze nie liczę, na to, że jak on dorośnie, to będzie lepiej że skończy studia nawet w SGH i będzie miał porządną pracę" mlody nie daj Boze zachoruje na sm, rzs, toczen lub inna chorobe ktorej nfz nie ma ochoty dobrze leczyc I PO PTOKACH twoje wszystkie starania mozesz sobie w piach wsadzic

Gość Bimbryl
Tusk to śmieć, powinien zdechnąć

Gość kweii
popieram przedmowce

Gość 67-latek
💤

Gość 36latkaaaa
powiem tak:jest źle a bedzie gorzej.polacy zawsze w trudnych chwilach jednoczyli się i stawiali opór.jest różnica między tym co kiedyś a teraz.kkiedyś był wspólny cel i idea .teraz nie nie ma planu,nie ma idei i nie ma wspólnoty polaków.kiedyś walczyliśmy z zaborcą,czerwoną falą o wolność a teraz?niby jest wolność ale wszyscy klęczą u stóp pieniądza i on rządzi światem.dziura budzetowa jest ale dlaczego my najbiedniejsi mamy ją łatać sami.ci na górze oddali by po tysiaku już by byla niezła łata.niech zaczną jeszcze pobierać oplaty za ilość obuwia albo za noszenie wąsów.paranoja i zero szacunku dla ręki co karmi....

Gość Kałamarnica111
Hmmm... wczoraj powiedziałam szefowi, e ma mi dac najniższą krajową na umowę a reszte do ręki!!!nic więcej oprócz tego co musze nie dam temu Państwu - może się rozleci albo nas wykupią bo tak chętnie majątek narodowy rozsprzedajemy:))) A mężowi powiedziałam, że gdyby nie to co tu mamy wypierdalałabym stąd do Australi!!!albo jeszcze dalej!!Bo gdyby nie spadek to nawet na wisielczy kredyt 30 letni nie byłoby nas stać!!! Co to za kraj????!!!!

Gość dobrze prawisz
a w tym kraju miec kredyt to odwaga....Ty śpisz po nocach mając ten kredyt na 30 lat?

Gość Kałamarnica111
nie mam kredytu!!!gdybyśmy z mężem nie dostali spadku to całe życie mieszkalibyśmy w wynajmowanym!!kredytu byśmy nawet nie dostali!!!

Gość dobrze prawisz
aha. no ale większość ludzi ma i naprawde nie wiem jak oni śpią:O

Gość kjl
mam kredyt na 40 lat i żyję. Właśnie w takich sytuacjach kryzysowych do władzy doszły populistyczne ugrupowania, ktore tylko na ulicę potrafią wyjść ale nic oprócz tego konkretnego nie zrobią.-samoobrona. .Hitler,Stalin,Lenin -doszli do władzy w swoich krajach, kiedy ludzie biedowali i była nędza.Jak to się skończyło -wiemy.Bo bieda i niewiedza społeczna pozwala dojść.do władzy największym oszolomom i populistom. Bierzcie się do roboty zamiast siedzieć.i narzekać.

Gość Kałamarnica111
No własnie u nas do władzy tez populistyczne ugrupowanie doszło do władzy - bieda z nędzą:) weź się do roboty...a Ty kurwa myslisz, że co ja cały czas robie??? leże i pachne:))) Gartuluję - kredyt na 40 lat - jak dobrze pójdzie dzieci skończą spłacać:)

Gość stary emeryt po 75.
Po 75. roku życia ludzie zostaną bez dodatków pielęgnacyjnych, które obecnie wynoszą ok. 190 zł miesięcznie. PO planuje ich obcięcie - informuje "Gazeta Polska Codziennie". W zamian niepełnosprawnym seniorom zostaną zaproponowane specjalne bony, którymi będą mogli zapłacić za opiekę. Zanim je dostaną, czekają ich kolejki u lekarzy orzeczników, zapowiada dziennik.

Gość Kałamarnica111
Jezu mam nadzieje, że umrę zanim zacznę robić pod siebie....

Gość milena_
Popierajcie partię czynem - umierajcie przed terminem!!

Gość paaNaiao
zapiertalajta :P 🖐️