Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie wiola

Rozwiedzeni rodzice na jednym przyjęciu?

Polecane posty

Gość taka sobie wiola

Witam Organizuję synkowi urodziny i mam problem z zaproszeniem teściów- rozeszli się ok 10 lat temu (teść poszedł do innej). Teściowa od kilku lat ma nowego partnera, ojciec jest sam. I pojawia się problem jak ich zaprosić żeby nikogo nie urazić i żeby nie doszło do wielkiej awantury na imprezie? Teść jest bardzo zawzięty i wiem, że jakby spotkali się obaj panowie to spokojnie by się to nie skończyło- w najlepszym wypadku teść by wyszedł i obraził się na nas, a zależy mi na utrzymaniu z nim dobrych relacji. Ale partner teściowej też jest wobec nas w porządku więc nie chciałabym pomijać go przy zapraszaniu gości :( Macie jakiś pomysł jak rozwiązać taką sytuacje?

Gość efhnbad
tez mam taka sytuacje ale zachowali sie właściwie. impreza byla w lokalu

nie rozumiem za bardzo - teść sam odszedł, więc może mieć pretensje tylko do siebie, nwy partner tesciowej powinien być mu wdzięczny, a ojcu Twemu nic do tego...więc powinni zawiesić topór na czas imprezy...nie rozumiem o co biega:(

To ciekawe, facet odszedł, a teraz ma pretensje. :o Moim zdaniem najsensowniej będzie nie zaprosić partnera teściowej. Po prostu wytłumaczyć mu, jak wygląda sytuacja i już. Chyba zrozumie i nie będzie się obrażał. Możesz za to obaojga zaprosić w innym terminie.

Gość taka sobie wiola
nie mojemu ojcu tylko teściowi. z przyzwyczajenia mówię, że ojciec. Wiem, że nie powinien mieć nic do nowego faceta teściowej bo to w końcu on ją zostawił, ale niestety jest inaczej

Gość melołłlo
jest proste rozwiązanie pytasz tescia i tesciowa o zdanie, mowisz ze chcesz ich razem zaprosic i cy nie beda mieli w zwiazku z tym problemów??? u mnie w rodzinie czesto dochodzi do takich spotkan, nie da sie tego uniknąc.

Gość efhnbad
a ja mysle że można każdego zaprosić, to sa dorośli ludzie i wypadałoby żeby uszanowali swoje dzieci i wnuki! moim się udało a też miała obawy, każdy z moich rodziców ma nowych partnerów

Gość MamkaŚląska
porpostu pogadaj z tesciowa i pogadaj z tesciem niech sami zdecyduja i tyle

Gość taka sobie wiola
no właśnie już na chrzciny nie zaprosiliśmy partnera teściowej i był obrażony mimo iż wie jaka jest sytuacja. Teściowa nie chciala sama przyjść- dopiero w dzień chrzcin rano postanowiła uczestniczyć w uroczystości

zawziętość teścia ma jakiś związek z alkoholem? czy jest niezależna? Nie płacz, że masz zawsze pod górkę, jeśli zdecydowałeś, że zdobędziesz szczyty.

Gość taka sobie wiola
teść nie zależnie czy pije czy nie jest taki zawzięty. Ale prawda- zarówno teściu jak i nowy partner lubią sobie wypić- chyba postawię im litra wódki i niech się dogadają :D A tak poważnie to racja- chyba zaproszę wszystkich uprzedzając wcześniej, że "ten drugi" też będzie i niech się dzieje wola nieba.... trudno- nie widzę innego wyjścia

poproś ich ładnie, żeby się zachowali, bo będzie Ci wstyd... najwyżej następnym razem nie zaprosisz żadnego...a co do wódki to myślałam właśnie, żeby nie pili, ale to zależy od charkateru

Gość taka sobie wiola
Potwór z bagien - z tym litrem wódki to był żart. Dlatego postawiłam obok tego " :D " i później pisałam że tak na poważnie (....) Nie mam zamiaru stawiać alkoholu na urodzinach dziecka, tym bardziej, że mamy post