Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eveliaine

mam 28 lat. zostałam z niczym

Polecane posty

Gość marco polo jaka emeryture
?? zreszta ralpolsce, maja polskie papiery..to nie wiem czy ona ma w ogole mozliwosc wziecia alimentow. a zrezta nawet jesli moze wziac, to tylko bodajze do momentu w ktorym sie rozwodzi.

Eveliaine - widze ze po najmniejszej linii oporu, moze i alimenty dostaniesz ale jak wywalczysz jak jezyka nie znasz, rece opadaja

podejrzewam ze wystrczy ze sie tam zglosisz a oni cie juz wyksztalca, niemcy juz tacy sa,

Gość nela83
ale musisz znaleźć jakąś pracę żeby sąd widział, że pracujesz, że coś robisz ;>

nie nalezy mi sie jakis tlumacz czy prawnik jak w polsce z urzedu? myslalam, ze w ten sposob jakos z poczatku.

kolosalne zmiany mnie czekaja. bylam wypoczeta, dobrze sie czulam, beztroska. a teraz jak to mowia do pracy rodacy

Gość nela83
na bruk Cię przecież wyrzucić nie może :)

Gość autorko wy braliscie slub
w polsce, wiec podlegacie prawu polskiemu...jestem przekonana, ze zadnych alimentow nie dostaniesz. z urzedow nic nic dostaniesz bo nie jestes zarejestorwana jako bezrobotna.

Gość nela83
jeśli nie podpisali intercyzy to majątek zostanie podzielony, a jeśli dobrze poprowadzi sprawę do winę za rozpad małżeństwa poniesie mąż. - jeżeli chodzi o rozwód w PL

Gość nela83
przed wyłączeniem komputera wyczyść przeglądarke, bo jeszcze Cię sprawdzi :P

Gość a nazywasz się
ewelina jambrozik? zaraz bedzie wiedział o ciązach i o tym temacie.

Gość ale kombinujesz jak podciagnac
temat. ale autorko juz nic nie pisz bo z kazdym zdaniem pokazujesz ze to prokowacja.albo naprawde jestes taka pusta. PROWOKACJAAAA

nie bylo intercyzy bo wszystko bylo na jego rodzicow, nawet samochod. oni nawet koscielnego slubu nie pozwolili nam wziac.

Gość Kochanie Ty NIE moje
Suchaj ja tez mieszkm w DE moja przyjaciółka tez tu mieszka jest zameldowana itd. wlasnie jest w trakcie rozwodu. Jej maz jest polakiem ona polką i slub brali w Polsce. Ona chciała sie rozwiesc w Niemczech, ale niestety sie nie da. Rozwód musisz wziac w tym panstwie w którm zawarłas zwiazek malzenski

no dobra, to byla prowokacja :D moge isc odrabiac lekcje? pani mnie jutro skrzyyyczyyy :(

Gość ktoś cie zna
ktos cie zna podał tu twoje imie i nazwisko i ze zakapuje cie męzowi teraz niby prowokacja???? hahaha. dobra jesteś.

Gość nela83
szkoda, już się wczułam :)

nie znam sie na tym, ale sprobuje sie dowiedziec, moze w internecie ktos udziela porad prawnych :)

Gość mmLena07
Tu ktoś pisał, ze rozwód w Niemczech oznacza alimenty itd. no niestety to się dotyczy ludzi, którzy brali ślub w Niemczech. Jeśli się pobraliście w Polsce, to tutaj są papiery w tej sprawie itd, Niemcy nie mają możliwości rozwiązać waszego małżeństwo, w tej sprawie prawo niemieckie was nie dotyczy. To bardzo proste. ślub w Polsce, zgodnie z polskim prawem, więc i rozwód zgodnie z polskim prawem. Wiadomo - nici z alimentów na niepracującą żonę. Do tego jego rodzinę stać na dobrego prawnika, chętnie mu pomogą, Ty jesteś sama. Ciężka ta twoja sytuacja. Na twoim miejscu ratowałabym małżeństwo. Spraw, żeby inaczej na Ciebie patrzył, pokaż, że nie jesteś pasożytem.

Gość marco pol@
no ja napisalam o tych alimentach bo przyznam że zaciekawił mnie temat i poszperałam w sieci i na prawniczej stronie znalazlam właśnie taki przypadek że malżeństwo zawarte w polsce a rozwód w niemczech też mi się to dziwne wydawało ale tam prawnik odpowiadał dlatego napisalam autorce żeby poszukała w necie no i niech idzie do prawnika i zapyta taka prawda nikt z nas do końca się na tym nie zna więc najlepiej iść do specjalisty. swoją drogą fajnie tam mają z tymi rozwodami tam facet wychodzi dużo gorze:) przynajmniej z tego co wyczytalam. a w Polsce to prawda taka że jeśli twój mąż nawet coś posiada np firmę, czy mieszkanie to zawsze przy rozwodach przed pozwem się przepisuje właśnie takie rzeczy na rodziców.

Gość kamorzysko
Do MM.leona 07 nie zgadzam sie z toba ja wyszlam za maz w Polsce i rozwiodlam sie BRD.Mam obywatelstwo niemiecki

Gość kamorzysko
Do Eveliaine uwazam cie za pasozyta pierwszej klasy, jak piszesz nic robic nie umiesz, ani gotowac, ani sprzatac, a wiesz dlaczego bo jestes perfidnym leniwcem, nie ze nie umiesz tylko NIE CHCEZ robisz sie Dama ktora nigdy nie bylas i nigdy nie bedziesz, poza tym masz na sumieniu 3 dzieci ktore sama zabilas, brzydze sie kims takim jak ty, jakie ty chcez alimenty, do pracy cholerny pasozycie spadaj stad, obywatelstwa Niemieckiego napewno nie masz, wiec wypad z BRD pasozycie mam nadzieje ze zaden madry Facet cie nie wezmie , bo po co mu zona ktora nic umiec nie chce, najlepiej spadaj w kosmos bo w Polsce tez takich pasozytow nie potrzeba, ma twoj maz racje ze chce pozbyc sie pjawki zycze milego odlotu w KOSMOS

Gość biedny ten maz
Jeszcze niektorzy doradzaja glupiej pizdzie alimenty! Jakie alimenty??? ma 28 lat i w zyciu nie splamila sie praca? niech wypierdala do roboty darmozjad jeden, w koncu ten bidny maz przejrzala na oczy jakiego lenia sobie wzial....

Gość teydash
żyłaś 9 lat jako utrzymanka mężczyzny, którego nie kochałaś. zmarnowałaś mu tylko życie, ale być może ta kobieta do której odszedł da mu szczęście. tego jak potraktowałaś swoje dzieci nie skomentuje nawet... znajdź sobie kolejnego jelenia który Cię będzie utrzymywał skoro z tym Ci dobrze...