Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna z Hanoveru

Zaufac mezczyznie z Turcji?

Polecane posty

Gość Ignatusss
a to sorry. to ta Mychol. no jej sluchaj, bo zna ich sztuczki.

Nikt mnie nie wykorzystał. Zaskoczę Cię ale dla mnie turek i inny tego pokroju to za niski poziom 🖐️ i nie oceniam nikogo z góry, moje zdanie powstalo w wyniku wielu konfrontacji z ludzmi tej nacji albo lepiej ujme tego wyznania i kultury. Tu gdzie mieszkam sie od nich roi, sa takie dzielnice gdzie wyglada jak w brudnej Ankarze i ze wszystkich, ktorych znam (a jest ich od groma) tylko jeden jest w miare normalny. Wiadomo kazdy facet moze okazac sie duupkiem ale tu nie chodzi o samo oklamanie, zdrade samaa w sobie czy co tam jeszcze sie w zwiazkach wyprawia. Tu chodzi o podejscie, dla niego z gory polczyna to scierwo do zaliczenia, bo wie, ze musi wcisnac taka i taka bajke i ona naiwna sie zalapie, dla niego kobieta ktora nie trzyma dziewictwa do slubu jest szmata. Dla nich kobieta jest czyms gorszym, glupszym i nizszym i mimo, ze odgornie ''powinno sie'' zone szanowac (wg koranu) to jesli jest nieposluszna (a moga to sobie dowolnie interpretowac) maja wrecz nakazane recznie sprowadzic ja na ziemie, wydziedziczenie corek itd to norma. I nie tyczy to sie tylko krajow z prawem Szariatu.

Gość witam Cie:)
no ta Twoja kolezanka to niezła skoro umawia sie na sex i placi za hotel:o ja nie poszlam do lozka i takiego zamiaru nie mam, nie wyobrazam sobie tego nawet, pozatym czy 'danie komus szansy' odrazu oznacza sex? dla mnie to oznacza blizsze zapoznanie sie, spedzenie czasu, moze i czulosci, ale do sexu to jeszcze daleko zazwyczaj to ona placi za mnie w pubach jak sie spotykamy, placi za taxi, nigdy nie probowal mnie macac czy robic cokolwiek bylam u niego i nic sie nie stalo, jakie mam podstawy zeby go zle osadzac, oprocz tego ze jest turkiem?

mialo byc *on placi

Gość tiaaaaaaaaaaaaaaa
Mychol to jakis facet :o

Gość Ignatusss
a ta co zalozyla temat ma chlopaka w Polsce. wiec o czym my tu mowimy. no a zeby jeszcze placic za hotel. no ja nie wiem dlaczego wy tak za nimi szalejecie.

witam Cie - nie chodzilo mi o Ciebie, pisalam ogolnie do autorki, nie zaufalabym, na zwiazek bym sie nie pisala. a znajomych mam cala mase, chociazby poprzez prace wielu muzulmanow poznalam (nie mowie nawet o stopie kolezenskiej) bylam tez niejednokrotnie swiadkiem ich rozmow o tym jakie to polki sa naiwne, jakie europejki latwe i jakie bajery sa najlepsze. Dla nich polka, ktora nie slini sie na ich widok i nie miala chociaz jednego seksu bez zobowiazan jest wyjatkiem ktorego nie moga przestac podziwiac z niedowierzaniem. Niestety za granica tak wlasnie jest, wiekszosc naszych rodaczek lata po klubach i sie łasi do nich w nadzieji na egzotyczne przygody a jeden z drugim wie, ze Polacy (faceci) do romantycznych nie naleza (stereotypowo) i ze takiej Polsce sie dogodzi kwiatkiem i byciem szarmanckim.

Gość Ignatusss
no tak, a Anna tez gra na 2 fronty. lepiej zostaw tego Polaka i Turka w spokoju. mi tez sie podobaja arabki. no ale ich nie ma za duzo u nas.

**Mychol moj znajomy mowil, ze to nie problem miec laske na jedną noc, tego nie szuka(no wiem wiem ze tylko gadanie...) ale moglby to miec bardzo szybko i bez problemu, nie jest 20-latkiem, któremu brakuje wrazen, zresztą widac to po tematach na które rozmawiamy czasami pytam go o to samo jak jest po kilku drinkach i jakos zawsze mowi tak samo (np jakies fakty z zycia) tzn ze raczej bajek nie wciska mnie rowniez smiesza laski, ktore slinią sie na widok obcokrajowca, ale to nie znaczy ze kazda taka jest i odrazu wskakuje do lozka, a tutaj na forum chyba ludzie tak myślą nie wiem czemu napisalas, ze turek to dla Ciebie za niski poziom? myslisz, ze tam nie ma normalnych , wykształconych ludzi na poziomie? zauwaz, ze w kazdym kraju jest patologia i są ludzie normalni roznice kulturowe są duze, masz racje, jednak nie wierze, ze wszyscy w turcji są zagorzałymi muzułmaninami

Gość tiaaaaaaaaaaaaaaa
Mychol klamie, to jakis facet :o

Gość do mychol
fajna z ciebie i mądra dziewczyna:) chciałam się wypowiedzieć, ale nic dodać nic ując :) no a na jednym topiku to przez Ciebie oplułam monitor ze śmiechu :D:D:D ( pytanie o buty) :D:D:D

ja slyszalam, ze nie kreca ich te laski ktore same sie pchaja tylko wlasnie kreci ich to samo ''zdobywanie'' dlatego, ze udaja kogos kim nie sa i dziewczyny sie na to lapia - to jest caly ''bajer'' w ich nazwijmy to ''zabawie''. Napisalam, ze za niski poziom bo szczerze nimi gardze. Wiem, wiem, nie wszyscy sa tacy i mimo wszystko nawet poznajac kogos nie skreslam z gory za pochodzenie tylko poznaje i oceniam indywidualnie aczkolwiek wlasnie tym bardziej dlatego (tylko jeden jest normalny) z kazdym nastepnym i nasluchaniem sie ''pogladow'' zyciowych utwierdzam sie w swoim przekonaniu. Nie twierdze, ze wszyscy sa tacy aczkolwiek muzulmanie raczej tak, zdecydowanie powyzej 90% takich jest. Z tego wzgledu, ze jest to wlasnie inna kultura, swiat. Im sie wpaja ich ''normy'' od pokolen, rodzice itd bo zle jest stwierdzenie, ze to sie ma we krwi. Jak kogos od malego uczy sie, ze kobieta jest gorsza i generalnie glupsza, (polecam lekturke Koranu) to nie ma co sie dziwic, ze jest u nich jak jest. Nawet prawo szariatu - niby sie twierdzi nie oceniajmy z gory ale u nich to jest NORMALNE wlasnie, ze mozna bic, wylac kwas na twarz za niewiernosc czy nawet zabic w imie honoru. U nas to nie jest normalne ale wlasnie w tym sek - wg nas oni sa zlymi ludzmi, oni sobie nie zdaja z tego sprawy bo w ich przekonaniu nic zlego nie robia.

do mychol dziękuję :) miło mi, że mogę poprawić komuś humor :D:D

Gość Ignatusss
O co chodzi wam z ta Mychol? Jak facet, pisze jak kobieta.

ale gdyby przypuscic, ze ten turek muzulmaninem nie jest, to za bardzo nie ma argumentów, zeby nim gardzic bo caly czas piszesz pod kątem muzulmaninów ostatnio wlasnie noszę sie z zamiarem pogadac z nim na temat wiary troche wiecej, bo oczywiscie taki związek odpada jesli chodzi o te 'zdobywanie' hmmm będę czujna:) mam jakąś blokadę, żeby zaufać mu do końca, może to intuicja wkradła mi sie jednak mysl, cze aby nie spróbowac poznac lepiej tego czlowieka, co moge staracic?

*taki związek w sensie z muzułmaninem, który bedzie chciał zyc wedle tych zasad

A z jakiej miejscowosci? TO bardzo wazne z jakiego rejonu. Ja jestem z Turkiem od kilku lat;) I jestem bardzo szczesliwa:)

z obserwacji: kazdy turek, arab, slini sie na widok blondynki z niebieskimi oczami..a jesli ona na dodatek ma super figure... to tylko jedna mysl mu przez glowe przechodzi ;) (oczywiscie zaczyna sie od prawienia komplementow...mowienia, ze Ty to jestes perfekcyjna, wspaniala ah i oh )

W ogoleto wejdz sobie na strone turczynki.com to jest nasza strona polek ktore zyja w zwiazku z turkami i mieszkaja w Turcji:) jest tez forum

pytasz skąd [pochodzi moj znajomy? z Istambułu

Gość Ignatusss
no ale nie masz mokro? skoro z nim sie zadajesz to myslisz o seksie. bo on na pewno chce cie zaliczyc.

wlasnie u mnie nie wystapily te elementy o ktorych piszecie jakies zachwyty komplementy kwiaty i 'tanie' bajery i nie jestem blondynką figure mam przecietną on jest facetem przystojnym i kase ma

taka zwykla dziękuję witam Cię cnotę można stracić na przykład :D a tak na serio to tak, właśnie muzułmanami, dobra poprawka. Aczkolwiek niektórzy są tak perfidni, że jeśli chcą jakąs ''zdobyć'' opowiadają jacy to oni niepraktykujący lub ateiści - z uwagi na to, że w dzisiejszych czasach mamy chociażby przez internet dostęp do całego świata a co za tym idzie możliwość poznania wszystkich kultur nawet w najciemniejszych ich zakątkach, terroryści i tego typu historie np. wykorzystanych polek, urpowadzonych dzieci itd. sprawiają, że europejki zrobiły się bardziej ostrożne niż kiedyś. Znajomość kolega-kolezanka nikomu nie zaszkodzi. W najlepszym wypadku okaże się wyjątkiem (ale uprzedzam - KAŻDEJ się tak wydawało, inaczej by się na to nie pisały, a niektórzy są zdolny wodzić za nos latami, jest wiele książek na faktach jak i historii w internecie o tym) ewentualnie można nazbierać przykrych doświadczeń, a w najgorszym wypadku to wiadomo dostać w pysk, zajść z nim w ciążę a potem to już można dopisywać i dopisywać, na razie nie ma co tak daleko odbiegać.

Ignatuss do mnie to bylo?:o nie mam mokro! jezeli to jest wyznacznykiem checi bycia z kims wg Ciebie to wspolczuje:o

Gość Anna z Hanoveru
zle robie, wiem. ale w sumie ja boje sie tak jego religii, ze to chyba nie do przeskoczenia.

Mychol rozumiem ze wiesz wszystko z wlasnego doswiadczenia? Znam osobiscie 50 polek i zadnej sie krzywda nie dzieje. Sa zadowolone, wiekszosc juz po slubie kilka lat, normalne zycie.

**Mychol no wlasnie nie chce mi sie wierzyc, ze to jakis wyjątek, narazie chyba pozostawie te znajomosc na takiej stopie jak jest

polecam ksiazke "Arabska zona" T . Valko ..historia polki, ktora poslubila muzulmanina. Ksiazka ta jest rezultatem prowadzenia badan oraz kontaktow pisarki z krajami muzulmanskimi. Autorka przetworzyla historie wielu ludzi w fikcje literacka

Anne czy Ty widzisz co ja pisze? wejdz sobie na turczynki.com lub http://forum.gazeta.pl/forum/f,35082,Polonia_w_Turcji.html. Ehh wszystko jest tak przestawiane tylko w mediach. Bardziej balabym sie katolika niz muzulmanina a juz na pewno sunnity.