Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna z Hanoveru

Zaufac mezczyznie z Turcji?

Polecane posty

Gość witam Cie:)
rownie dob rze mozna zglebiac temat kobiet maltretowanych przez polaków pijakó i rozne inne patologie...

Arabska nie turecka. To co sie dzieje zlego w krajach arabskich to wina przedewszystkim kultury. Porownojac Koran do Bibli to jak ksiazeczka na dobranoc. Arabowie nie maja pojecia o swojej religi. Mowie powaznie.

50 polek w związkach z turkami? To tak spontanicznie rzucona liczba była? :D Moje doswiadczenia z muzulmanami koncza sie na stopie kolezenskiej a ze wszystkich zwiazkow, ktore znam jest tylko jeden normalny. Reszta to obijanie pyska i te wszystkie historie o ktorych sie slyszy dookola. Osobiscie nigdy, przenigdy w zyciu nie zwiaze sie z muzulmaninem. Chocby to mial byc ostatni facet na tej ziemi.

dokladnie witam cie;) jak Polak zabije to powiedza Mariusz P. a jak jakish Arash czy inny to powiedza albo terrorysta albo muzulmanin. Odwracaja w ten sposob nasza uwage od prawdy i innych swiatowych problemow.

Gość rubita guapita
odradzam ci. sama przez to przeszlam, czule slowka( mowil dokladnie to co chcialam uslyszec) na poczatku jak z bajki, jak sie potem okazalo mowil tak w miedzyczasie kilku innym dziewczynom.zaborczy, zazdrosny, temat religi predzej czy pozniej wyjdzie.moze to prawda ze nie da sie wsyztskich do jednego worka wrzucic, ale mysle ze powinnac dac sobie spokoj i zaoszczedzic zlamanego serca, traconego czasu...........brrr jak sobie przypomne ile przez niego wycierpialam, eh dzieki Bogu ze to juz zamna:))

NIe spontanicznie:) kazda z nas mozesz spotkac na forum. Podalam przeciez adres strony. Ponadto duza czesc na spotkaniach w Istanbule co miesiac tudziez w Izmirze. Serdecznie zapraszam:)

ta, czekaj wsiadam w najblizszy samolot i lece podekscytowana. Nie boli mnie nic jeszcze, wiec dziekuje za mile zaproszenie ;) Jesli juz mowa o Koranie - to nie przeszkadza Ci wiec to, ze kobieta jest stworzeniem nizszym od mezczyzny? Nie przeszkadza Ci to, ze w przypadku podzialu majatku na dzieci corki zostaja wykluczone bo sa ''nizsze'' gatunkiem? Owszem muzulmanin ma obowiazek szanowac swoja zone ale ten szacunek jest troszeczke inaczej pojmowany niz norma panujaca u nas wiec jesli zona nie slucha meza lub zachowuje sie nieodpowiednio to jego obowiazkiem jest mowiac po naszemu sprowadzic ja na ziemie i nawet jak dostanie karnego plaskacza to jest to okaz szacunku dla zony bo maz o troskliwy i wspanialy dba o jej dobre imie przeciez. Hmm..

dodam jeszcze, ze o dziwo w Biblii wypisane sa podobne dyrdymaly o tym np. ze zona ma byc posluszna a za niewiernosc 'ukarana' ale jak widac w dzisiejszych czasach malo ktory ''katolik'' w ogole chociaz w polowie tresc Biblii zna nie wspominajac o praktykowaniu.

Gość rubia guapita
wiem. i polak wyciula i anglik i niemiec, to zalezy od faceta a nie narodowosci. moze zle to sformulowalam, ale sposob uwodzenia przez turkow( nie mowie o arabach z tunezu, maroka itp, jak dla mnie mimo ze tez muzulmanie to jednak inne kultury) jest bardzo typowy. mam kolezanki w zwiazkach z turkami i w sumie kazda ma taka sama historie, kto sie sparzyl to wie. moze i przytsojny turek jest fajny, na jakas przelotna znajomosc, romans ale na cos powaznego to szkoda zachodu

Nooo to co mozna znalezc w Bibli nie umywa sie do tego co jest w Koranie. W Koranie jest napisane ze kobieta jest o krok za mezczyzna. Ale to dziala w ten sposob ze musi byc przez niego zabiezpieczona. Moze zadac jakiego chce posagu (czy jak to sie tam nazywa) zanim wyjdzie za maz, ktory nalezy tylko do niej. Jesli chodzi o utrzymywanie domu to nalezy do faceta, kobieta nie musi oddawac swojej wyplaty i wg religi mezczyzna nie moze tego od niej oczekiwac. JEsli sie z nim rozwiedzie albo on z nia z jego winy to ma obowiazek ja utrzymywac do konca zycia itd. A teraz wam wkleje co pisze Bibila;)

Nic takiego sie nie dzieje. W Hiszpani najbardziej aktolickim kraju europy panuja najwieksza przemoc wobec kobiet w domu (psychiczna i fizyczna wzgledem meza do zony). Moj mąz jest naprawde bardzo praktykujacym muzulmaninem. Powiedzialbym ortodoksyjnym. Wiecie ila razy juz dostal w łeb:P zartem czy nie zartem nigdy sie nawet nie oburzyl. W domu wszystko robimy na pol. On wiesza pranie to ja zaladuje zmywarke itd jest partnerstwo. Jeszcze na mnie nie krzyknal w przeciwienstwie do mnie a jak sie naprawde wkurzy to zamyka sie w sobie na kilka godzin czasami na 2 dni a potem przyjdzie sie przeprosic i tyle.

LaBerryMe - jestes pojebana KURWA . najgorsze scierwo jakie moze byc. szmato nie porownuj katolikow do muslimow, a Biblia szmato nie jest traktowana doslownie, a Koran przez nich tak.

Gość witam Cie:)
za kogo Ty sie Prezes uwazasz? troche kultury:o

uoooo ale mi sie przykro zrobilo. O nie nie napisz juz nic w tym temacie ide sie wyplakac:( jak mogles nieeeeeee

jestes jebana szmata, z wypranym mozgiem. katolik nie moze bic zony, a to co dajesz, to propaganda ateistow, tych jebnietych. te cytaty sa bez znaczenia. takie tam przypisy.

Prezesie Wertyp Tuskolandia robie sie rygorystyczna pod wzgledem obrazliwych wypowiedzi w necie. Przespie sie z tym a jak mi sie bedzie zle spalo to chyba zloze skarge;)

Mysl co chcesz mow co chcesz nie jestes czlowiekiem z ktorym sie dyskutuje. Bo Ciebie z gory żal.

wstyd i hanba. jak mozna dac sie ujezdzac jakiemus turkowi. obrzydliwe. a ten to jeszcze bije glowa w dywan!! ale on dzihad miedzy twoimi nogami prowadzi. dobrawdy zalosne. no ale placi ci za to...

Prezes po co ta agresja... jeśli dziewczynom odpowiada to czy tamto niech sobie żyją i robią co uważają za słuszne.