Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FACET45

Silny ból kręgosłupa- jak leczyć?

Polecane posty

Gość FACET45

Witam. Potrzebuję Waszej porady. Jak mam rozpocząć leczenie kręgosłupa? Do jakiego lekarza udać się w pierwszej kolejności? Jestem osobą ,która nie chodzi po lekarzach.Ostatni raz byłem chyba z 20 lat temu.Niestety teraz muszę , bo inaczej się wykończę.

Gość tlusta swinka pigi
do lekarza pierwszego kontaktu, ten zleci rtg i do ortopedy cie skieruje lub na rehabilitacje, chyba ze prywatnie to od razu do ortopedy

kochany ja z takimi bólami zmagałam sie od 5 lat i nic tylko masaze i leki ... nic nie pomagało zaden neurolog i jego te pozal sie Boze leki , dopóki nie poszłam do KRĘHARZA to jest facet zajmujący sie masażami i nastawianiem kregu , po 2 wiytach chce mi sie tanczyć i życ, moge jezdzic autem i wrescie usiasc w fotelu

Gość nie biedroń się
młotkiem :P

Gość tlusta swinka pigi
"kochany ja z takimi bólami zmagałam sie " z TAKIMI bolami, a skad wiesz JAKIE on ma bole?

Gość tlusta swinka pigi
ale nie wiesz jaki to bol, to ze silny o niczym nie mowi. a przyczyn bolu kregoslupa jest milion i nie wiesz co mu jest. nie na kazde schorzenie kregarz moze pomoc, poza tym kregoslup pare kregow ma a on nie podal ktory odcinek go boli.

Gość FACET45
Ortopeda nie neurolog? 20 lat temu miałem rtg, które wykazało dyskopatię.Ale lekarz pierwszego kontaktu faszerował mnie tylko zastrzykami B12.Nie wysłał do specjalisty. Dziś mam drętwienia rąk, nie mogę ustać na nogach.A najgorsze jest to,że o sexie mogę pomarzyć. Każde zbliżenie to okropny ból. Moja żona myśli ,że już jej nie kocham, bo z nią nie śpię.A to nieprawda, ja po prostu nie mogę

Gość FACET45
Bóle na tyle silne,że zaldir,tramal nie działają. Zdarza mi się zemdleć z bólu...ręka się wykręca, aż się boję,że któregoś dnia mnie tak poskręca,że zostanę taki powykręcany

piggi wez sie nie czepiaj szczegółów , nie o tpbie jest temat jak jestes taka madra to wez mu cos poradz a nie bedziesz sie czepaiała moich postów do autora , jak ci drętwieją ręce to moze byc odcinek szyjny ( niewiem pewno mo moja kol tak miała ) i ten sam facet jej pomógł , napisz z jakiego jestes woj , chcesz to ci dam namiary na niego uwierz mi ze mnie pomógł i zaden ortopeda jak to madra pigi powiedziała tylko neurolog na sam początek

Gość tlusta swinka pigi
ortopeda. neurolog moze cie przebadac pod katem neurologicznym, ale jak jest stwierdzona dyskopatia to ortopeda. jest gdzies w necie taki blog o dyskopatii i tam koles pisze o roznych metodach leczenia, dla jednego najskuteczniejsza bedzie to operacja a inny wyjdzie z tego cwiczeniami. na pewno masaze sie przydadza i rehabilitacja.

Gość tlusta swinka pigi
nie czepiam sie, sama mam problem z kregoislupem i co wiem co jest najlepsze to utrzymywac odpowiednia wage i CWICZYC REGULARNIE ale ja mam inne schorzenie niz dyskopatie.

mnie maż wiózł samochopdem , lezałam juz na tylnym siedzeniu bo nie byłam w stanie siedziec a moga noga lewa odmówiła juz posłuszenstwa zawiozłam mu moje przeswietlenia a on nawet ich nie chcial ogladać , poprostu zaczal dotykac mój kregosłup i powiedział mi wszystko co mi dolegała zgodnie z opisem rtg

Gość FACET45
Kręglarz nie podjął się ustawiania kręgów.Prawdopodobnie mam trafione trzy odcinki.Wejście do domu musiałem przerobić, bo wejście po dwóch schodkach często sprawiało mi trudności.

Gość tlusta swinka pigi
facet i ty z tym nic nie robiles do tej pory? kurna, zadziwiaja mnie tacy ludzie!

oj zapweniam cie ze wage mam od lat tą samą :) i tez mam dyskopatie i chodze do neurloga a nie ortopedy :) operacja , chyba zartujesz, wiesz ile sie na nią ceka , ja miałam termin za 1,5 roku :)

Gość FACET45
Jestem z Gdańska. Możecie poradzić jakiegoś neurologa w moim mieście?

Gość tlusta swinka pigi
jak mnie lapie bol silniejszy to ide do lekarza po L4 i cwicze w domu zeby sie rozruszac, mimo ze jestem leniem jakiego swiat nie widzial Pp

Gość FACET45
tlusta swinka pigi facet i ty z tym nic nie robiles do tej pory? kurna, zadziwiaja mnie tacy ludzie! No właśnie.Ja to jestem taki typ faceta co uważa samo weszło to i wyjdzie.Ludzie kiedyś nie znali lekarzy i żyli...To mnie nie boli cały czas, są to takie ataki np. tydzień bardzo boli, potem jest mniejszy ból i jakoś funkcjonuję. Ale ostatnio za przeproszeniem czuję tak potworny ból,jakby mi ból ,,jaja rozsadzało" i byłem na zakupach, w galerii padłem, jakieś kobiety mnie podniosły i posadziły na ławce.Wstyd jak cholera.Kawał chłopa a nogi mi posłuszeństwa odmawiają.Boję się gdziekolwiek wyjść, a przecież muszę pracować chociaż trochę, nie mogę w domu cały czas siedzieć.

Gość nie moze być na kotie?
Jeśli masz dyskopatię to na pewno masaże ci nie pomogą a wręcz mogą zaszkodzić. Skoro masz drętwienia tzn, że twoje kręgi siadły i jądro miażdżyste uciska na nerwy i rdzeń kręgowy. Z tym idziesz do neurologa ortopedy. Są już lekarze o dwóch specjalizacjach. Skoro masz takie olbrzymie dolegliwości bólowe, że nawet leki nie działają a chodzić nie możesz to jak nic jedyny ratunek - operacja. Rehabilitacja w twoim przypadku nie wiele ci przyniesie ulgi, a jeśli już to na krótko. Kręgarze są dobrzy jeśli wiesz, że mają odpowiednią wiedzę! Nie ryzykowałabym osobiście przerwaniem rdzenia.

Gość FACET45
Wagę też trzymam 98-104 przy wzroście 190

Lekarzy szukaj w necie w swoim regionie. To już chyba potrafisz, co? :)

Gość FACET45
Wszedłem tu , aby znaleźć jakiegoś sprawdzonego :-(

FACET45 - sprawdzonego szukaj na regionalnym forum, będzie szybciej. Musisz najpierw pójść do lekarza 1-go kontaktu, żeby zlecił ci badanie rtg (świeże), potem skierowanie do ww lekarza a dalej to już zadecydują za ciebie. :)

Gość FACET45
Dziękuję wszystkim serdecznie.

Tak tomograf byłby miodzio, ale nie chcą dawać skierowania tak chop siup. Musi człowiek strasznie jęczeć i męczyć wizytami, by lekarz zmiękł. :D