Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FACET45

Silny ból kręgosłupa- jak leczyć?

Polecane posty

Gość
Tak ,tylko nie mogę dźigać ciężarów ,również miałam rehabilitację po operacji w szpitalu rehabilitacyjnym, po pół roku wróciłam normalnie do pracy :)

Gość do jesiennej mgły
pewnie, ze nie uzdrowi, ale jednak tacy fachowcy wielu ludziom pomagają i jest ok, wsielu przynoszom ulgę.No i dobrze, i niech tak bedzie:)Widzisz, organizm ludzki jest jeszcze bardzo dla nas tajemniczy, mimo wszystko.|Ile juz razy słyszłam o takjich historiach, ze ktos wg.zdjęcia rtg czy rezonansu nie powinien cgodzic, a chodzi, tanczy, pracuje i nie wie, ze jego zdjęcia są takie złe:)Albo ma tak zrąbany kręgosłup, ze powinien sie zwijac z bólu, ale nigdy nic go nie bolało.:)Takie pezypadki są nierzadkie, natura rządzi sie swoimi prawami.No, a jesli boli, to trzeba szukac ratunku.Wszedzie, łącznie z lekarzem psychiatrą.I tu nie zartuje, szczególnie, jesli mówimy o bólu przewlekły. ech, temat rzeka, przez 4 lata mam przerobiony od deski, do deski.

Gość nie moze być na kotie?
Facet 45 - miałeś pecha! A poza tym to było pewnie ze 20 lat temu, jak jeszcze nie było diagnostyki na poziomie?! Poza tym warto konsultować się u dwóch lekarzy. zawsze masz pewność, że mówią tą samą prawdę :)

Gość EJ, EJ ,EJ;D
nie chce cie straszyc ale u mojego znajomego i znajomej tak sie objawialo stwardnienie rozsiane...

Gość FACET45
EJ, EJ ,EJ;D nie chce cie straszyc ale u mojego znajomego i znajomej tak sie objawialo stwardnienie rozsiane... Nie strasz mnie. Ja jestem przekonany na 90%,że to kręgosłup.Nawet czasem mi taka gulajka wyskoczy na kręgosłupie to moja żona ją wciśnie i jest ok.

Gość
Mnie na poczatku leczono na biodro bo mnie biodro bolało , a okazało sie że to były bóle kręgosłupa lędźwiowego promieniujące do biodra . Też chodziłam prawie rok do różnych lekarzy , az tak sie pogorszyło że juz sama np. nie potrafiłam sie podnieść z lóżka czy nawet z krzesła i moj lekarz w pracy dopiero dał mi skierowanie na konsultacje do szpitala na Neurochirurgię. Lekarka która mnie zobaczyła tam od razu zostawiła mnie na oddziele

Gość
Facet ty masz przepuklinę jądra miażdżystego ? Niech zona tego nie robi , chodzi o to zebys nie miał większych kłopotów :(

Gość FACET45
,,Tak ,tylko nie mogę dźigać ciężarów" To mnie uspokoiłaś. Jestem pracoholikiem .Muszę mieć zajęcie.Ciężarów nie muszę dźwigać

Gość do jesiennej mgły
co za pierdoły potrafią ludzie wypisywac....:):):) sm to sie na pocdzątku objawia pogorszeniem wzroku. przy naszym schorzeniu to moze byc i tak nawet, ze kręg.nic nie boli, tylko własnie biodro, bardzo często posladek, noga, stopa.

Gość FACET45
,,Facet ty masz przepuklinę jądra miażdżystego ?" Nie wiem nawet co to za choroba , ktoś to chyba wywnioskował z moich objawów o których wyżej pisałem

Gość do jesiennej mgły
dyskopatia i przepuklina to to samo:) dyskopatia jest nazwą potoczną. na pewno masz przepuklinkę, czyli dyskopatie.

Gość
Jądro miażdzyste to jest inaczej Dysk miedzykręgowy , a co opisujesz to mi też na to wyglada. Musisz iść jak najszybciej do lekarza . Dziwie Ci sie tylko ze przez 20 lat nie byłes na badaniach kontrolnych z kręgosłupem. Chyba ze ci nie dokuczał przez tyle lat

Gość FACET45
No to teraz złapałem doła. Okulista też mnie czeka, bo lewym okiem widzę ciemną plamę.Myślałem,że to zaćma , bo to u mnie rodzinne

Gość do jesiennej mgły
czasem nazywa swie to wypukliną, ogólnie lekarze twierdzą, ze w nazewnictwie mają bałagan.Ale cgodzi o to samo, dysk, który sie wysunął uciska na nerw.

Gość do jesiennej mgły
madam mylisz sie jądro miazdzyste jest w srodku dysku.otoczona taką twardszą osłonka.

Gość do jesiennej mgły
facet jestes dorosły, więc zachowaj sie jak odpowiedzialny męzczyzna i zajmij sie swoim zdrowiem, zamiast sie załamywac:)do boju:)nastawienie w chorobie to podstawa.

Gość
Nawet nie wiedziałam ze to tak tez się nazywa . Dziekuje :)

Gość do jesiennej mgły
do usług:)

Gość FACET45
Dokuczał zawsze przez te lata, ale pomagały tabletki i nie miałem takich cudów jak teraz: wykręcanie ręki, nie utrzymuję się na nogach.Po tych zastrzykach B12 wstałem na nogi i było ok.

Gość
do jesiennej mgły nie wiem bo nie jestem lekarzem i nie chcę sie kłócić . Tylko to co piszę to z własnego doświadczenia :)

Jezus Maria, z facetami jak z dziećmi. :D Jak nie pokażesz palcem to nie wiedzą w która stronę iśc i jak się nazywają. Dobry jesteś nie ma co. Nie zdziw się, ze szpitale są teraz przyjazne dla pacjenta, kolorowe z miłą obsługą :) a lekarze wciąż są ludźmi :D Będziesz miał sporo do wyleczenia :)

Gość FACET45
A ja myślałem,że jądro to...no wiecie co...nie będę tłumaczył :-)

Gość
Teraz tylko lekarz Neurolog musi Cię zbadac i dac skierowanie na RTG kręgosłupa i najlepiej jakbys miał te stare prześwietlenie z tamtego okresu

Gość do jesiennej mgły
Madam, ja tez nie jestem, ale o swojej chorobie wiem wszystko:) Ciesze sie bardzo, ze Tobie sie udało, mam nadzieje, ze facetowi i mnie tez uda sie zapomniec o bólu kiedys;)

Gość
Facet to nie to :)

Gość
Mnie tez czeka dalej leczenie kręgosłupa ale szyjnego teraz. Jestem już w takim samym wieku jak Facet i tez wiem co to jest ból kręgosłupa nie do wytrzymania że Tramal nie pomaga

Gość FACET45
Jakaś Madam:) Facet to nie to Ale to też mnie coraz częściej boli :-( Na sex bez bólu mogę sobie pozwolić raz na miesiąc lub dwa :-(

Biedna żona :D Ona cię do lekarzy nie ciągnie? Dziwne.

Gość
Sorry że się zapytam, czy masz może kłopoty z oddawaniem moczu np. ze się nie potrafisz wisikać . To nie chodzi o prostatę

Gość do jesiennej mgły
boli cie facet od kręgosłupa, tam tez dochodzą nerwy od nieggo, a Ty masz po prostu ucisk. Lec do dobrego lekarza zanim bedzie za pózno, bo na wozku nie wylądujesz, ale mozesz zostac impotentem.Mówie powaznie.I nie daj sie zbyc, musisz zrobic rezonans magnetyczy(na rtg dysków nie widac, tylko kosci ), musisz walczyc.Nie zwlekaj.