Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FACET45

Silny ból kręgosłupa- jak leczyć?

Polecane posty

Gość FACET45
To ja też nie wyjdę bez skierowania na tomograf.Co miesiąc prawie 300 zł płacę składki zdrowotnej to chyba bez łaski muszą dać

Gość nie moze być na kotie?
Poprostu wiesz jak działa system i co ci się należy ! Zuch obywatel. :D

Gość do jesiennej mgły
bardzo prosze Cie o podanie namiarów do tego kogos, kto Ci pomógł, ja jestem ze swietokrzyskiego i mecze sie juz 4 lata. bede bardzo wdzięczna.

Gość FACET45
,,Zuch obywatel." Do zucha mi daleko:-) Strasznie się boję .Nie chciałbym być operowany.

Gość do jesiennej mgły
prosze podaj mi do niego nr tel.albo choc moze jakis namiar w siec.

Gość do jesiennej mgły
serdecznie Ci dziekuje:) Mam ok.100km, jestem z Końskich.Wybiore sie, bo jak dotąd nikt mi nie pomógł, a byłam juz chyba wszędzie.potraktuje to jako ostatnią szanse, a jak nie, to ide sie pokroic.Mam dyskopatie i dosc bólu i braku normalnego zycia. dzieki serdeczne jeszcze raz:)

Gość do jesiennej mgły
dziękuje:) A Ty tez masz dyskopatię? Ja juz byłam nastawiana nie raz, ale zadnych efektów, a jest coraz gorzej:( No, ale moze on to robi jaqkos inaczej....mam nadzieje...

Gość do jesiennej mgły
nie jeden,zadnemu sie nie udało mi pomóc

Gość FACET45
Też pojadę, choć daleko ...nie mam już nic do stracenia:-) Ale najpierw lekarz.

Gość do jesiennej mgły
dobrze, odezwe sie, choc nie bywam często na tym forum:) spróbuje do niego jutro zadzwonic, zobaczymy, na kiedy mi wyznaczy wizyte. Mój stan jest dosc powazny, bo mam promieniowania do obu nóg, drętwienia.I trwa to ju\z bardzo długo, a najlepsi neurochirurdzy w Polsce odradzają operację, więc sie tak mecze:(

Facet 45 - dobry wybór. Jeśli masz bardzo zryty kręgosłup i do tego zwyrodnienia to najlepszy kręgarz ci nie pomoże, bo nie da rady wcisnąć ci krążka międzykręgowego w coś co się kiedyś kręgami nazywało :)

Gość do jesiennej mgły
a z adresem nie ma probl;emu, zapytam pana przez teefon?:) nie wiesz mgło, jakie są terminy, jak długo sie czeka na wizyte? No i jesli jeszcze nie poszłas spac napisz prosze tak króciutko choc na czym polega zabieg, bo mze takowe juz przechodziłam:)A przechodziłam bardzo wiele.

do jesiennej mgły - a ile masz lat, że ci odradzają i jak argumentują?

Gość
Poradzę ci autorze to co przeczytałam o twoim schorzeniu , nie radzę ci iść do Kręglarza bo moze ci tylko zaszkodzić jak ktos ci tu sugerował. Idz jak najszybciej do lekarza rodzinnego po skierowanie do Neurologa . Wczesniej może cię faszerował zastrzykami B12 ale sa na bóle kręgosłupa przy zapaleniach , a dyskopatia już jest stanem zapalnym i to trzeba leczyć

Gość FACET45
nie radzę ci iść do Kręglarza bo moze ci tylko zaszkodzić jak ktos ci tu sugerował. Kiedyś byłem to powiedział,że niestety...nic mi nie pomoże i mam iść do lekarza.Masażysta też bał się masować:-(

Gość do jesiennej mgły
mam lat 38:) odradzają, poniewaz nie mam ubytków neurologicznycg i moja dyskopatia na rezonansie nie jest duza.Co nie zmienia faktu, ze cierpię.Konsultoewałam mój przypadek z kilkoma wielkimi nazwiskami neurochirurgii, wszyscy byli zgodni-teraz operacja nie.No to sie nie pcham, choc czasem bym chciał, moze by pomogło.Juz zapomniałam, co to jest normalne zycie bez bólu. do kogos powyzej kręglarz to moze zajmuje sie kręglami, tu rozmawiamy o kręgarzach.Czyli o chiropraktykach, którzy maja uprawnienia do zajmowania sie tą częscia ludzkiego organizmu.Chyba zadne człowiek przy zdrowych zmysłam nie pójdzie z kręgosłupem do kogos bez uprawnien, co by go połozył na desce i nastawiał.....No prosze Cie. Kręgarstwem czy tez chiropraktyką najczęsciej zajmują sie ludzie po rehabilitacji i odpowiednich kursac do tego, przynajmniej ja wyłącznie u taqkich bywam.

Gość FACET45
Mnie to już chyba tylko operacja czeka. Boję się,że się nie uda i skończę na wózku. A tak żyć nie będę :-(

Gość do jesiennej mgły
proszę mi wybaczyc literówki:) Otóz to, specjalista kręgarz nie dotknie kręgosłupa, jesli nie jest pewnien, czy nie zaszkodzi.

Gość
Wiem i rozumiem Cię . Wiem co to jest ból kręgosłupa z dretwieniem rąk i nóg . A te zastrzyki napewno ci nie zaszkodziły tylko pomogły . Powiem ci ja jestem po operacji kręgosłupa i ciesze się ze na nia poszłam bo mogłabym jeździc na wózku inwalidzkim do tej pory

Gość
Facet ja miałam niecałe 32 lata wtedy i tez się bałam :(

Gość do jesiennej mgły
facet bez przesady.Przepraszam, ale bez sensu piszesz.Juz nie ma takich operacji co by sie na wózku konczyły.Operacje przepuklin wykonuje sie codziennie w kazdym szpitalu, który ma oddział neurochirurgiczny.Nawet w moich Kielcach robi sie je kazdego dnia.Jaki wózek???Jedyne ryzyko jest takie, ze stan sie nie poprawi, ale to tez nieczęsto sie zdarza.Bard\zo wiele po operacji zalezy od Ciebie, jak rozsądnie bedziesz sie zachowywał po i bedziesz słuchał zalezec.jesli bedziesz chojraczył i szybko uznasz sie za wyleczonego, to pewnie sobie napytasz biedy.A jesli bedziesz bardzo ostrozny to dasz rade.I bedzie ok.Poszukaj dobreo operatora, sprawdzonego szpitala.Bardzo polecam ci na forum zdrowie i uroda topik przepuklina jądra miazdzystego.Tam piszą ludzie po operacjacg.Pfrzesledz wszystko dokładnie, wyciągnij wnioski i dzałaj.i nie bój sie, nie ma czego, to tylko zycie:)

Gość FACET45
No tak, tylko,że ja nie ufam lekarzom.Dlatego się nie leczyłem przez tyle lat.Kiedyś postawiono mi diagnozę- nowotwór jelita grubego.Mieli mnie operować i woreczek zakładać.Godzinę przed operacją wypisałem się na własne żądanie. Potem okazało się,że diagnoza była błędna.

sorry za kręglarza tak jakoś się omskła ręka. :) Kręgarz z wiedzą jest ok, ale nawet z dużą wiedzą nie uczyni nic poprzez samo ustawianie jeśli w organizmie dzieją się spustoszenia ( kręgi się zużywają, ścierają, rotują, "siadają na siebie" :) i tym podobne cuda wianki. Jeśli powiesz mi, że kręgarz uzdrowi twój znoszony aparat kostny to padnę trupem :D

Gość
Facet bądź dobrej mysli , ja tez nie wierzyłam w lekarzy , a jednak pomogli mi . Z jakiego rejonu polski jesteś , jak mozna wiedzieć ?

Gość FACET45
Jakaś Madam:) A po operacji normalnie wróciłaś do pracy?

Gość FACET45
Jestem z Gdańska