Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dlaczego niektóre matki...

Dlaczego niektóre matki...

Polecane posty

nie potrafią podjąć żadnej decyzji bez porozumienia z kafe? Ile podać dziecku płynu? Jaki obiad? Jaka kanapa? Jaki kolor ścian? :o Kurde ja ani razu nie radziłam się na kafe a też mam pierwsze dziecko. Jesteście jakieś upośledzone? :o

Gość nawet mocno uposledzone
kiedys nie bylo internetu, jak te matki nas wychowywaly? Dla mnie to dno, matka pytajaca jak ubrac dziecko albo co robic jak dziecko jest chore :O

Podbijam:o Ciekawe stwierdzenie, "jak nas matki wychowały bez internetu" :o Wysyłają te linki i pytaja jak ubrać dziecko na chrzest. Żenada :o

Pojebane jakieś :o Nie mają mężów, matek sióstr żeby się poradzić? :o

Gość a co Wam do tego?
Mają taką potrzebę to pytają. Może nie mają przy sobie babć, doświadczonych koleżanek to chcą się upewnić. Jak zwykle się czepiacie....

Gość jhajdh
Jezu ale problem. Pytają bo chcą znać zdanie innych osób. To takie dziwne?

Gość SabinkaPoznan
po pierwsza po to jest forum a po drugie ludzie chca poznac zdanie innych bo byc moze ktos podpowie im fajny pomysl i to nic zlego jest durna autorko

Gość cZkyy
zawsze można wysłuchać (przeczytać) innej opini, co w tym złego??

Gość mamama27
no ja niemam chmary koleżanek z małymi dziećmi, niemam siostry, mama miała mnie daaawno temu, pediatra jest masakryczny więc czasem pytam bo lepiej się upewnić niż traktować sobie jak chodzącą encyklopedie w temacie o którym sie nie wiele wie....

nie wierzę, że nie potrafią same wybrać kanapy do pokoju dziecka :o

Gość jhajdh
08:44 [zgłoś do usunięcia] Dlaczego niektóre matki... nie wierzę, że nie potrafią same wybrać kanapy do pokoju dziecka Widzisz, niektóre matki nie traktują się jak nieomylnej wyroczni i są uprzejme mieć wątpliwości. To dobrze świadczy o ich inteligencji.

Gość pierdupierdu
Twoje pytanie autorka...bardzo mądre,nie masz z kim porozmawiać?:(

Gość thtrhtr
Rozumiem jakby 30osób doradziło takiej mamuśce że teraz modne sa kanapy w chuje to ona powinna taką kanape dziecku sprawić, tak? Brak samodzielnego myslenia świadczy o inteligencji? Ciekawe.

Rozumiem o pytania o wybór rowerka czy wózka, bo to większy zakup i warto skorzystać z doświadczeń innych mam. Ale rozwaliło mnie pytanie o wybór kaszki. Jak taka niezdecydowana osoba może normalnie funkcjonować?

Gość jagooodddAaaa
nie macie innych problemów ?? :O

Gość addagia_ja
WIECIE, ŻE NIEKTÓRE NAPRAWDĘ NIE MAJĄ nikogo, ŻEBY SIĘ PORADZIĆ TĘPE STRZAŁY? a nie jak wy, otoczone mamusiami, mężami i chuj wie kim jeszcze. Po cholerę tu wchodzicie jak tak wam dobrze i wszystko wiecie?

Gość SabinkaPoznan
pewnie mowisz o moim topicu o kanapie akurat ktos sie chce poradzic jest ful produktow na rynku i nie zawsze wartych ceny wiec daruj sobie

Gość ffffffffffffffnmgh
autorko plytka jestes skoro nie potrafisz sobie odpowiedziec na tak proste pytanie a po drugie gdyby bylo tak jak mowisz to nie bylo by cie na tym forum a jestes wiec i ty bieresz w tym udzial

Gość thtrhtr
Mnie najbardziej przeraża w tym to, ze te osoby sa tak po prostu...głupie. Najzwyczajniej na świecie głupie jak but. I bez internetu to te panienki siedziały by z rozdziawionymi mordami i nie wiedziały co robić.

Gość bonjourrrrr*
Po częsci zgadzam się z autorką, np. pytanie jak ubrac dziecko w TAKĄ pogodę? w różnych czesciach kraju może panować zupełnie inna pogoda, wiec takie odpowiedzi psu na budę. Ale z drugiej strony czesc matek naprawdę moze nie ma z kim pogadać. Siedzą w domu z dzieckiem/dziećmi, może w nowym miejscu zamieszkania, może za granicą, może nie mają bliskich kolezanek, rodziny, a jeśli mają, to te osoby mogą być zajete, w pracy...

Gość grrgrrrgrrrgrrr
Kiedys nie bylo wielu rzeczy i sie zylo, porad udzielaly matki i babki. A dzis jest internet i mozna poradzic sie innych kobiet. Ja sama sie tu raz radzilam na kafe, wychowuje juz drugie dziecko. NIe zadnej decyzji nie moga podjac, bo podejmuja je codziennie z pewnoscia, ale dlaczego czasem nie mozna skorzystac z tej opcji skoro ona jest? Gratuluje samodzielnosci matko, nigdy o nic nie pytasz i wszystko wiesz najpiej sama..... cos malo w to wierze.... no ale ty jestes super matka, matka bohaterka, wystaw sobie na osiedlu pomnik za odwage i samodzielnosc, "pomnik matki polki co nigdy o nic nie pytala" Jak sie chcesz pochwalic to zaloz topik: chce sie pochwalic jaka jestem za...ebista i bedziemy ci tutaj gratulowac, albo daj zyc inym ktorzy sa nromalni i maja czasem watpliwosci i nie boja sie spytac o rade.

Gość larysa26
mnie najbardziej rozwalają pytania o ubiór na dwór...masakra!nikt przez neta nie jest w stanie stwierdzić jaka jest dokładnie u kogoś pogoda,nawet jak opisze ,że wiatr i 15 stopni nie będzie adekwatne by radzić,że tak czy siak!sama matka ma mieć instynkt i wiedzieć co założyć by dziecko nie zmarzło ani się nie przegrzało!takie odradzanie na odległość np. komuś z zachodniopomorskiego kto mieszka na południu jest chore bo w każdym regionie Polski jest inaczej odczuwalna nawet temperatura czy wiatr!!

Mylisz się. Ja tylko oceniam to co widzę. Poza tym jak już napisałam wyżej, mam jedno dziecko i nigdy tu się nie radziłam. Kupuję ubranie, wózki, meble, kaszki bez niczyjej pomocy. Męża nie mam co pytać bo i tak stwierdzi, że ja wiem lepiej :0 I cieszy mnie to, że nie tylko ja tak myślę.

Gość jhajdh
08:51 [zgłoś do usunięcia] thtrhtr Rozumiem jakby 30osób doradziło takiej mamuśce że teraz modne sa kanapy w ch*je to ona powinna taką kanape dziecku sprawić, tak? Brak samodzielnego myslenia świadczy o inteligencji? Ciekawe. To, że ktoś doradza nie znaczy, że osoba pytająca posłucha doradcy. Poznaje różne opinie, filtruje je poprzez swoje doświadczenia i aktualne potrzeby i podejmuje decyzję. Myśli samodzielnie ale jest ciekawa zdania innych osób. Że też tak oczywiste rzeczy trzeba tłumaczyć.

Do tej od kanapy: Ale co, masz do wyboru 5 kanap. I naprawdę nie wiesz która wybrać? Musisz koniecznie liczyć na gusty innych? :o Nie wiesz co Ci się podoba? Na co Cie stać? :o

larysa26 właśnie, o tym piszę. Czy zakładają rajtuzy czy nie, o takie gówna się pytają. Ty zakładasz, ja nie no i co z tego wyniknie, ta wiedza? :o

thtrhtr tak, to samo myślę :)

Gość jhajdh
09:02 [zgłoś do usunięcia] Dlaczego niektóre matki... Mylisz się. Ja tylko oceniam to co widzę. Poza tym jak już napisałam wyżej, mam jedno dziecko i nigdy tu się nie radziłam. Kupuję ubranie, wózki, meble, kaszki bez niczyjej pomocy. Męża nie mam co pytać bo i tak stwierdzi, że ja wiem lepiej :0 No kupujesz i co z tego? Dla mnie jesteś właśnie powierzchowna bo każdy może kupić wózek, meble, kaszkę. Co za problem? Niektórzy wolą jednak dokonać zawsze dobrego wyboru, poznać cechy produktu, doświadczenia jego użytkowników i doświadczonych osób. To świadczy o rozwadze. Ale ja wiem, nie musisz mówić Ty jesteś najmądrzejsza i wszytkie wybory Twoje są najlepsze bo Ty wiesz najlepiej. Nie masz wątpliwości człowieku bezrefleksyjny.

Gość Pdddf
Ja nie rozumiem czemu sie laski pytaja co kupic facetowi na jakas okazje. To chyba swiadczy o tym, ze sa kompletnie nie pomyslowe i ani troche nie znaja wlasnych facetow (pewnie z nimi nie rozmawiaja w ogole ale od kiedy sex to zwiazek?_ - skad mam wiedziec, co oni lubia?