Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

beata04

Alimenty na dorosłą córkę mojego męża

Polecane posty

Gość bisbdncm
chyba już są przerzuty do mózgu

freelemon w takim razie jestes subiektywna -Beata była samotna matką ,żyła w konkubinacie i pobierała nieuczciwie zaliczki alimentacyjne - jak to nazwiesz? czy nie jest to kradzież? czy nie jest to pasożytnictwo? te wypłaty idą z podatków-moich,twoich,tych co maja dzieci i co ich nie mają -Beata była samotna matką przez jakiś czas po latach nazwała wszystkie samotne matki pasożytami-czy nie jest to hipokryzja? - Beata otrzymała wiele wypowiedzi- popierające jej walkę o zniesienie alimentów na pasierbicę jak przeciwne takiemu działaniu - wszystkich tych którzy nie popierali Beaty, Beata wyzywała od hien,wrogów,zazdrośników,próbowała dopatrywać się w nich była zonę swojego obecnego męża lub swoją pasierbicę - jak nazwiesz taka postawę? -Beata oczerniała tu pasierbicę opisując jej zachowanie-nikt nie zna prawdy,nikt nie wie na ile opinia Beaty jest prawdziwa a przecież druga strona może zupełnie inaczej odczuwać,mieć zupełnie inne spojrzenie na działania Beaty-skąd wiesz że było właśnie tak jak przedstawia to Beata? skąd wiesz że jest to prawda? czy nie zauważyłaś sprzecznych odpowiedzi udzielanych przez Beatę? - czy ty widziałaś Beatę? skąd wiesz że to właśnie jej nie brakuje "pudru"? wszak wiesz o tym że każda ciąża zmienia kobietę. każde dziecko wymaga opieki i poświęcenia co niesie za sobą również wyczerpanie jak i "wyniszczenie" -Beata za każdym razem kiedy nie wiedziała co odpowiedzieć atakowała-a to brakiem czyjejś urody a to brakiem faceta a to wyzywała i dopatrywała się podobieństwa ze znienawidzoną przez nią byłej żony -Beata powoływała się na Boga,na wiarę a za chwile pluła na bliźniego jakby miłość do niego była jej całkiem obca Beata ma prawo do postępowania tak jak chce,ma prawo wnioskować o to co chce ale czy inni takiego prawa nie mają? Czy każdy musi przyznawać racje Beacie? Czy każdy musi uwzględniać jej chorobę w wydawaniu swojej opinii i wyrażaniu swojego zdania? Każdy kto ma dzieci,kto miał jakieś problemy wychowawcze a chce pomóc takiemu "niesfornemu" dziecku szuka pomocy na zewnątrz a przede wszystkim doszukuje sie błędu najpierw w sobie o ile oczywiście chce zmienić i polepszyć swoje relacje z dzieckiem. Dzieci nie rodzą sie złe a nawet jeśli druga strona "psuje" takie dziecko to jeśli dzieciak ma zdrowe relacje,jest otoczony miłością i opieką nie ulegnie złym opiniom - ono samo dokona wyboru i samo będzie miało swoje zdanie I wiecie co? Przestańcie już roztrząsać tą sprawę - jak pisała Beata sprawa jest odroczona i póki co nic nowego w tych dyskusjach nie wniesiemy.

Gość ulkiulki
Widzisz free bardzo się mylisz nienawidzę tylko tych aktualnych żon które rodzą dzieci na potęgę potem stękają że oczywiście nie ma na alimenty.ja mam faceta z tak samo dorosłym dzieckiem i każde z nas swojemu dziecku pomaga nie robiąc wyrzutów.A czytając beatę to tak jakbym czytała żonę mojego eks.I niestety zmartwić ją muszę bo na ostatniej sprawie sąd nawet nie zapytał o kolejne dzieci.A kolejne urodziło dwa miesiące po rozpawie.O dzieciach myśli się wcześniej mając 4 dychy na karku też choruje się częściej niż nając 20.Puder pudrem a na głupotę bezmyślnego klepania dzieci ani puder ani tabletka nie pomoże.Tylko te panie i ci panowie chcą by im za bezmyślne klepanie dzieci płacił ktoś inny np dzieci z poprzednich związków.Chcesz mieć dzieci z kimś innym poorzednie mają mieć co miały koniec kropka.Reszta to twoja sprawa.Nikt nie zmusza nikogo do posiadania dzieci na które ich nie stać.Lepiej mieć jedno czy dwoje i dać wykształcenie i start niż pięcioro i tylko patrzeć by z domy wyszły.Ot cała moja nienawiść cóż nie cierpię głupoty.Ciekawe co byście napisały facetowi który bierze żonę z dzieckiem innego który alimentów nie płaci.Faceci mało kiedy mają ten problem moźna więc powiedzieć że pazerność niektórych obecnych żon nie zna granic.Ciekawe tylko co beatka zrobi z kosztami jeżeli sprawy nie wygrają może zabulimy wszyscy.A sprawa ciągnie się choć dziewczyna już studia kończy.

Gość freelemon
wielmozna pani wczoraj mało dokladnie napisałam o co mi chodzi z wiara w wersje beaty. Otóz gdyby ta kobieta chcłala lgac, to słowem by nie napisala ze sprawa jest odroczona. Napisałaby ,ze wygrała , albo ze obnizyli alimenty do mininum. Dlatego nie mam zadnego powodu ,zeby nie wierzyc tej kobiecie. Ona napisała jak było. I tez oberwała za prawde. co sad zrobi w czerwcu tego nikt nie wie. ulkiulki Nie da sie dyskutowac z kims kto liczy cudze dzieci- ile, kiedy i po co? nie da sie dysktuwac z kims kto za argument podaje wiek 40 lat w XXI wieku jako porażkę. O pazernosci juz nie napisze , bo tu jakby każdy ma swoje doswiadczenia i kazdy bierze do siebie. I na tym moja dyskuję kończe z tobą.

wielmozna pani wczoraj mało dokladnie napisałam o co mi chodzi z wiara w wersje beaty. Otóz gdyby ta kobieta chcłala lgac, to słowem by nie napisala ze sprawa jest odroczona. Napisałaby ,ze wygrała , albo ze obnizyli alimenty do mininum. Dlatego nie mam zadnego powodu ,zeby nie wierzyc tej kobiecie. Ona napisała jak było. I tez oberwała za prawde. co sad zrobi w czerwcu tego nikt nie wie. nie napisałaby a wiesz dlaczego? bo na tym forum jest ktoś kto ja zna osobiście-czytaj wpisy-kiedy Beata napisze bzdurę "ktoś" ja prostuje i Beata przyciśnięta zaczyna mówić prawdę. Poza tym w sprawach urody czy stosowania pudru...no wybacz ale tak dowalają sobie tylko dzieci - mowa o alimentach na dorosła ,ucząca sie pasierbicę Również jej opis sytuacji może być zupełnie inny od opisu tej samej sytuacji ale przedstawionej np przez pasierbicę lub nawet kogoś kto stoi z boku -Beata może nawet nie dostrzegać swoich błędów,popełniać je nieświadomie ale one mogą być dla drugiej strony bardzo bolesne i rzutować na dalsze relacje miedzy jej mężem a córką jak również jej pasierbica a nia sama. W świetle prawa takie alimenty się należą-my możemy się z tym zgadzać lub nie ale czy Beata ma prawo "wybebeszać" na forum wszelkie sprawy dotyczące tylko jej pasierbicy i jej męża? Czy pasierbica wydała taka zgodę na upublicznianie jej życia osobistego? Jakże Beata była obruszona kiedy padło tu jej nazwisko i wyjawiono jej młodzieńcze "wpadki". Czy ciebie np nie zastanawia fakt (ktoś tu o tym wspomniał i nie uzyskał odpowiedzi) że podobno to mąż Beaty wniósł wniosek o obniżenie alimentów a z tego co jest mi wiadomo to wniosek składa sie w miejscu swojego zamieszkania a nie w miejscu gdzie mieszka pozwana(pasierbica) tym bardziej że jest ona pełnoletnia. Takich nieścisłości można wytknąć więcej dlatego ja powstrzymuje sie od osadzania zarówno pasierbicy jak i jej matki. Nic nie bierze sie bez przyczyny a agresja rodzi agresje " Ona napisała jak było. I tez oberwała za prawde. co sad zrobi w czerwcu tego nikt nie wie." - kij ma zawsze dwa końce a moneta:awers i rewers Nie da sie dyskutowac z kims kto liczy cudze dzieci- ile, kiedy i po co? nie da sie dysktuwac z kims kto za argument podaje wiek 40 lat w XXI wieku jako porażkę. O pazernosci juz nie napisze , bo tu jakby każdy ma swoje doswiadczenia i kazdy bierze do siebie. I na tym moja dyskuję kończe z tobą. racja-nie da sie dyskutować z kimś kto liczy cudze pieniądze i siedzi w cudzej sakiewce, z kimś kto sam żyje w związku z dzieciatym rozwodnikiem a komuś to wytyka jako najgorszy grzech, nie da sie dyskutować z kimś kto był samotna matką będaca na zasiłkach i walcząca o alimenty i nazywającą takie same kobiety patologią, nie da sie dyskutować z kimś kto wytyka pasierbicy studia na marnej uczelni a sam został wydalony z dwóch szkół i swoją edukację zakończył na 2 letniej zaocznej szkole średniej... wybacz ale dyskusja z obrońcą nieprawych osób napawa mnie delikatnie mówiąc obrzydzeniem

ulkiulki Widzisz free bardzo się mylisz nienawidzę tylko tych aktualnych żon które rodzą dzieci na potęgę potem stękają że oczywiście nie ma na alimenty.ja mam faceta z tak samo dorosłym dzieckiem i każde z nas swojemu dziecku pomaga nie robiąc wyrzutów.A czytając beatę to tak jakbym czytała żonę mojego eks.I niestety zmartwić ją muszę bo na ostatniej sprawie sąd nawet nie zapytał o kolejne dzieci.A kolejne urodziło dwa miesiące po rozpawie.O dzieciach myśli się wcześniej mając 4 dychy na karku też choruje się częściej niż nając 20.Puder pudrem a na głupotę bezmyślnego klepania dzieci ani puder ani tabletka nie pomoże.Tylko te panie i ci panowie chcą by im za bezmyślne klepanie dzieci płacił ktoś inny np dzieci z poprzednich związków.Chcesz mieć dzieci z kimś innym poorzednie mają mieć co miały koniec kropka.Reszta to twoja sprawa.Nikt nie zmusza nikogo do posiadania dzieci na które ich nie stać.Lepiej mieć jedno czy dwoje i dać wykształcenie i start niż pięcioro i tylko patrzeć by z domy wyszły.Ot cała moja nienawiść cóż nie cierpię głupoty.Ciekawe co byście napisały facetowi który bierze żonę z dzieckiem innego który alimentów nie płaci.Faceci mało kiedy mają ten problem moźna więc powiedzieć że pazerność niektórych obecnych żon nie zna granic.Ciekawe tylko co beatka zrobi z kosztami jeżeli sprawy nie wygrają może zabulimy wszyscy.A sprawa ciągnie się choć dziewczyna już studia kończy. ... idąc Twoim tokiem myślenia, to moje dzieci powinno się unicestwić tak? zabić? tak? bo ta pierwsza miała pierwsze miejsce i ona powinna tylko żyć i jej powinno się tylko potrzeby zabezpieczać tak? - wiesz co, masz faszystowskie i rasistowskie przekonania i dobrze, że tacy jak Ty mogą sobie tylko na tym forum poużywać swojego fanatyzmu, nie chciałabym być Twoim dzieckiem ani Twoim facetem (ten facet to chyba jakiś nie ogarnięty), ani żadnej innej wiedźmy, która pisze, że moich dzieci nie powinnam w ogóle urodzić!!! Przerażające i straszne jest Wasze podejście do życia w ogóle. Tylko gdybyś się doczytała, to wiedziałabyś, że córka mojego męża z pierwszego małżeństwa według Twojego toku myślenia, też wpierwiastkowała się w rodzinę, bo jej konkubent był żonaty i ma 10 letnią córkę z pierwszego związku, więc idąc Waszym tokiem myślenia ten mały, nie powinien się w ogóle urodzić, bo przecież on jest z drugiego związku z konkubiną!!! Chora z nienawiści ulkiulki, proszę nie obnażaj się swoimi przekonaniami, bo sama sobie w ten sposób strzelisz w kolana.

Gość ulkiulki
Absolutnie nie uznaję wieku 40lat jako porażkę piszę tylko że decydując się w takim wieku na dwoje dzieci można się z chorobą liczyć zanim te dzieci dorosną.Jeśli ktoś taką decyzję podjął to ponosi konsekwencje.Tak poza tym żadne z nas nie wie jakie jest zdanie męża beaty w sprawie alimentów czy aby to nie jest tak że facet ma mało do powiedzenia.Sprawa została odroczona córka studia kończy w czerwcu to pewnie beata liczy na to że pasierbica odda jej kasę którą pobrała.Tylko że pasierbica ma ją w dupie i znając życie jeśli w ogóle sąd coś zasądzi to jeśli będzie cwana oddawać będzie latami po 5 dych hehe,więc chodzi tylko o zniszczenie i udowodnienie tak naprawdę nie wiadomo czego.Poza tym nikt nie zwrócił uwagi na jeszcze jedną rzecz on alimenty płaci przez komornika chyba z jakiegoś powodu.Komornik nie bierze sprawy regularnie płacących należności. Facet czegoś nie płacił i nie liczył się z kosztami komornika.

ulkiulki Absolutnie nie uznaję wieku 40lat jako porażkę piszę tylko że decydując się w takim wieku na dwoje dzieci można się z chorobą liczyć zanim te dzieci dorosną.Jeśli ktoś taką decyzję podjął to ponosi konsekwencje.Tak poza tym żadne z nas nie wie jakie jest zdanie męża beaty w sprawie alimentów czy aby to nie jest tak że facet ma mało do powiedzenia.Sprawa została odroczona córka studia kończy w czerwcu to pewnie beata liczy na to że pasierbica odda jej kasę którą pobrała.Tylko że pasierbica ma ją w dupie i znając życie jeśli w ogóle sąd coś zasądzi to jeśli będzie cwana oddawać będzie latami po 5 dych hehe,więc chodzi tylko o zniszczenie i udowodnienie tak naprawdę nie wiadomo czego.Poza tym nikt nie zwrócił uwagi na jeszcze jedną rzecz on alimenty płaci przez komornika chyba z jakiegoś powodu.Komornik nie bierze sprawy regularnie płacących należności. Facet czegoś nie płacił i nie liczył się z kosztami komornika. ... tak trudno Ci się domyśleć, jakie jest zdanie męża Beaty w sprawie alimentów? No sorry, ale to mąż złożył pozew do Sądu, bo widzi co się działo i dzieje, jak go córka traktuje... oczywiście przy udziale swojej chorej z nienawiści mamusi. A skąd ty wiesz, że pasierbica ma mnie w d....? Poniekąd może ona mnie mieć gdzie tylko zechce - to jej problem a nie mój. Chodzi tylko o to, że mąż prosił swoją córkę a moją pasierbicę o zrozumienie i zrezygnowanie chociażby z opłaty komornika, ale nie chciała. Więc teraz ma pretensję do kogo? Niech podziękuje swoim doradcom i chciwości. Dokładnie płaci przez komornika dlatego, że córeczka się asekurowała, bo wiedziała, że ojciec nie będzie jej płacił bo się nie uczyła... zrobiła sobie przerwę w nauce i pobierała alimenty. Dlaczego o tym nie napiszesz? Napisz w końcu prawdę jak ją znasz!? A jak jej nie znasz to bądź cicho i cicho siedź na pupie.

Gość Z Zniecierpliwiony
Do """ beata04 " Że też Tobie się chce odpowiadać na te psychopatyczne wypowiedzi . Po co Ty to robisz? Przecież te panie nie rozumieją i zrozumieć nie chcą istoty sprawy . Podejrzewam ,że same tak postępują albo postępować zamierzają. A istotą sprawy jest pełnoletni pasożyt ,który jakby mógł to żądał by alimentów do końca życia ojca,swojego i końca świata. A nauka pasożyta jest tylko i wyłącznie jego sprawą. Ja na Twoim miejscu pociągnął bym sprawę dalej ... i poruszył problem utrzymania i wychowywania dziecka pasożyta. Bo jak pasożyt nie potrafi się sam utrzymać ...to jak utrzymuje i wychowuje swoje dziecko? Jeżeli zaś dobro dziecka małoletniego jest zagrożone ...to każdy ma nie tylko prawo ale i obowiązek zawiadomić o tym określone instytucje.

Gość ulkiulki
Kobieto komornik nie działa asekuracyjnie i nie wciskaj kitów facet kiedyś nie płacił stąd ten komornik.Co tatuś wojskowy nie miał kasy czy miał córeczkę w dupie? A może beatce kasy na jej czwórkę brakowało?Beata obłuda jakich mało patologiczna samotna matka biorąca alimenty od państwa wcale nie będąca samotną matką może idź do instytucji która ci je wypłacała i się przyznaj. W końcu taka prawa i uczciwa osoba powinna je spłacić no nie??Jak się brało to się miało w dupie kto to płaci jak się ma dać to już kuku się dzieje.To że ojciec złożył papiery do sądu nie jest jednoznaczne z tym że sam podjął taką decyzję,mógł mieć dość wiecznego stękania.

Gość freelemon
noc cóz masz prawo do tego zeby i pozygac sie jak ci tak odpowiada. O prawosciach i nieprawosciach ludzi i tego swiata mozna zapisac caly wyprodukawany papier. Czy ktos podał beaty nazwisko tego nie wiem nie doczytałam tego wpisu( moze go zacytujesz).Ale najwyraźniej komus to było potrzebne,zeby tak zrobic. Na tym temacie ludzi równiez pisali i to ze ta sparwa jest dla ojca wygrana.Kwestia zmiany adowkata. ja az tak pewna nie jestem , bo znam realia naszych sadów. I wszytsko mozliwe ze ojciec bedzie placił do końca okresu alimentacyjnego. To mnie wbrew pozorom nie irytuje. Z wyrokami sie nie dyskutuje. irytuje mnie ta powszechna pewnośc ,ze wszytsko kto cos o sobie napisze jest od razu potrakotwane jak klamstwo, bluźnierstwo i nie wiem co jeszcze. Wróc do pierwszych stron tego tematu ile zajadlosci było we wpisach ludzi. A ,ze Beata poddała sie tym insynuacjom to druga sprawa. Co drugi na forum popada w te sidła. Podejrzewam że gdybym opisala moje przejścia zostałabym potraktowana podobnie, a moze i jeszcze gorzej. Kiedys dawno temu opisalam skraweczek moich przezyc zyciowych. I wiesz co wielmozna dostalam taki"słowny wpierdol" ,ze juz nigdy wiecej niczego na swój temat nie napiszę. Wniosek jest taki ,ze na tego typu forach wolno pisac o dupie maryni, historiach wyssanych z palca. Wtedy ma sie poklask.Ilez to prawdziwych historii musiało zniknac z listy tematow. Po prostu prostym głowkom nie przychodzi do głowy,ze prawdziwe zycie jest w realu a nie w serialach dla idiotów. Tutaj nie weryfikuje sie przeciez wieku nie masz obowiazku pisac pod stałym nickiem. Bo gdyby tak było to trzeba byłoby sie liczyc ze zostanie wyoutowanym z tematu i skonczy sie dobra zabawa. Mozesz mnie obrażac. Nie znasz mnie ani ja ciebie wiec twoje obrzydzenie nie robi na mnie wrazenia. nie zalezy mi na tym czy mnie lubisz czy nienawidzisz wirtualnie. Podejrzewam ze tobie równiez nie zalezy. Ty masz swoje zdanie, ja mam swoje,jeszcze ktos inny swoje. nie potrzebuje poklasku ani aprobaty dla swoich pogladów czy przemysleń. Szkoda mi tej kobiety, nawet jesli narobila sobie w zyciu pod górke, nawet jesli zawalila szkoły a teraz wypomina marne studia pasierbicy. tak to juz jest. Oburzasz sie ze wyciagneła sprawe bez wiedzy pasierbicy. No mamy ere internetu - ludzie beda pisac o sobie i swoich probelmach z innymi ludźmi. I jak to bywa problem kazdego z nas jest zawsze najwazniejszy i najwiekszy. Można stawac w obronie pasierbicy, mozna stawac w obronie beaty. Ale czy to oznacza ,ze ktos z całej ekpiy obronców czy atakujacych jest gorszy, głupszy? wszytsko zalezy od tego co sie pisze. mam w rodzine mlodego fałszywca i wiem ze nie wolno mu wierzyc nawet na troszkę. Fałszywiec wsadził mi ten przysłowiowy nóz w plecy. Poczułam, zabolało, ale nic innego nie mogłam fałszywcowi powiedziec jak tylko to- to teraz tradycyjnie po wbiciu noza cmoknij mnie jeszcze w dupę. Mąz beaty poszedł do sądu. Ja nie poszlam. Ale tez sprawa innej kategorii. fałszywcowi juz zycie wystawia rachunek. Teraz fałszywca boli ,ale jeszcze ciagle udaje ze nie wie o co loto. czy to samo spotka pasierbice czy meża beaty czy beate, tego nie wiem. Ale napewno ktos bedzie trzymal tyłek w okładach. To jest najpewniejsze.

Gość Z Zniecierpliwiony
Ja przypominam ,że temat dotyczy """" Alimenty na dorosłą córkę mojego męża """"" A nadto dzieciatą. I żyjącą w nieformalnym związku.

ulkiulki Kobieto komornik nie działa asekuracyjnie i nie wciskaj kitów facet kiedyś nie płacił stąd ten komornik.Co tatuś wojskowy nie miał kasy czy miał córeczkę w dupie? A może beatce kasy na jej czwórkę brakowało?Beata obłuda jakich mało patologiczna samotna matka biorąca alimenty od państwa wcale nie będąca samotną matką może idź do instytucji która ci je wypłacała i się przyznaj. W końcu taka prawa i uczciwa osoba powinna je spłacić no nie??Jak się brało to się miało w dupie kto to płaci jak się ma dać to już kuku się dzieje.To że ojciec złożył papiery do sądu nie jest jednoznaczne z tym że sam podjął taką decyzję,mógł mieć dość wiecznego stękania ... alimenty, jakie pobrałam od Państwa na moje dorosłe dzieci na początku w kwocie 50 złotych na dwoje, na końcu po 170 zlotych na jedno spłacił już dawno ich ojciec... więc moje dzieci nie są dłużne nikomu nic a już szczególnie Tobie, bo jak tylko mogły podejmowały pracę i nie tylko przy okazji uczyli się języków obcych i zwiedzały świat. Moja najstarsza córka pozostała za granicą włada biegle 4 językami w mowie i piśmie w tym oczywiście język polski i nie żeruje na swoim ojcu... bo jeżeli ktoś coś chce osiągnąć, jest młody i zdrowy to może ... a jak ktoś ma postawę tylko roszczeniową to mu nie pomoże ani puder ani róż.... ... Zniecierpliwiony - córka mojego męża i jej konkubent, na sprawie zeznali, że oni nie żyją w konkubinacie tylko związku przyjacielskim :) koszty utrzymania ich dziecka ponosi tylko i wyłącznie ojciec, który także zapewnia mu opiekę, córka mojego męża nie partycypuje w żadnych kosztach utrzymania swojego małoletniego synka, więc całą kasę jaką pobiera przeznacza tylko i wyłącznie na siebie.

Gość freelemon
tak jeszcze gwoli miłego akcentu na zakończenie. ty ulkiulki zawsze wiesz kiedy upadniesz i od razu siadasz. nie pojade po tobie jak po burej suce, bo tak robisz z beata. Ale wierz mi nalezy ci sie. mam jednak listosc nad toba. bo tak bym ci zajechała ze od razu bys wyłaczyla kompa.!!

Gość freelemon
Beata!!!!!!!! no czytam i łzy mi leca ze smiechu z tej twojej pasierbicy. O matko!!!!!!!:-D :-D :-D To jest po prostu czarna komedia z nia w roli głównej. Zwiazek przyjacielski- no i mamy nowy typ zwiazków damsko-meskich, hahahahaha!!!!!!dziecko tez przyjacielskie, sex tez przyjacielski. Anglicy maja na to swoja nazwe.

Gość poczta02876
Komornik działa wtedy jeśli odmawia się dobrowolnie płacenia alimentów... nie wiecie tego??? Beata, skoro byłaś i jesteś taka mądra to odpowiadaj za swoje dzieci. Córka twojego męża ma rację, tych dzieci nie powinno być, powinnaś poprzestać na 3. TO TYLKO I WYŁĄCZNIE TWOJA WINA ŻE JEST TAK A NIE INACZEJ. GDZIE TY MIAŁAŚ GŁOWĘ, NIE MAJĄC PIENIĘDZY, 40 LAT NA KARKU I NASTĘPNE 2 DZIECI!!! Pasierbica dobrze przeczuwała co będzie, widząc jak się BEZMYŚLNIE rozmnażasz. CHCESZ BYĆ MATKĄ TO WEŹ SIĘ DO ROBOTY! Bo odbieranie, nawet studiującej zaocznie młodej dziewczynie alimentów jest żałosne. W końcu po to ma ojca żeby jej pomagał. Niemwolak chce grzechotke, małe dziecko zabawki, młodzież chce kasy na dsykotekę, kino, modne ubrania a dorastający człowiek chce iść na studia, chce pomocy finansowej po ukonczeniu szkoły średniej - nie wiesz tego??? To takie nienormalne ????? Dziwię się, że mąż Cię nie zostawił jeszcze za takie poglądy.

Gość freelemon
Komornicy akurat w naszym kraju to działaj jak chcą!!!!i guzik im mozna zrobic!

Gość poczta02876
Jest sens rozmnażać się po 40 jak się nie ma pieniędzy na utrzymanie tych dzieci? Odpowiedzcie mi na to pytanie.

poczta02876 Komornik działa wtedy jeśli odmawia się dobrowolnie płacenia alimentów... nie wiecie tego??? Beata, skoro byłaś i jesteś taka mądra to odpowiadaj za swoje dzieci. Córka twojego męża ma rację, tych dzieci nie powinno być, powinnaś poprzestać na 3. TO TYLKO I WYŁĄCZNIE TWOJA WINA ŻE JEST TAK A NIE INACZEJ. GDZIE TY MIAŁAŚ GŁOWĘ, NIE MAJĄC PIENIĘDZY, 40 LAT NA KARKU I NASTĘPNE 2 DZIECI!!! Pasierbica dobrze przeczuwała co będzie, widząc jak się BEZMYŚLNIE rozmnażasz. CHCESZ BYĆ MATKĄ TO WEŹ SIĘ DO ROBOTY! Bo odbieranie, nawet studiującej zaocznie młodej dziewczynie alimentów jest żałosne. W końcu po to ma ojca żeby jej pomagał. Niemwolak chce grzechotke, małe dziecko zabawki, młodzież chce kasy na dsykotekę, kino, modne ubrania a dorastający człowiek chce iść na studia, chce pomocy finansowej po ukonczeniu szkoły średniej - nie wiesz tego??? To takie nienormalne ????? Dziwię się, że mąż Cię nie zostawił jeszcze za takie poglądy. ... Komornik działa na wniosek córki.

Gość Z Zniecierpliwiony
""""" freelemon Beata!!!!!!!! no czytam i łzy mi leca ze smiechu z tej twojej pasierbicy. O matko!!!!!!! To jest po prostu czarna komedia z nia w roli głównej. Zwiazek przyjacielski- no i mamy nowy typ zwiazków damsko-meskich, hahahahaha!!!!!!dziecko tez przyjacielskie, sex tez przyjacielski. Anglicy maja na to swoja nazwe.""""" To jak to, związek przyjacielski ...to to dziecko skąd się wzięło ? No nie ...ja tez już padam .... mimo mojej ogromnej tolerancji . Przypominam też ,że temat dotyczy """ Alimenty na dorosłą córkę mojego męża """ . Ten sąd naprawdę musi być jakiś idiotyczny , skoro oni pozwalają sobie na takie stwierdzenia. .Gdzie są jeszcze takie sądy ?

Gość poczta02876
To może napisz mi odp na moje ostatnie pytanie.

Gość freelemon
O i nastepna chce byc konfesjonałem:-D

Gość poczta02876
Zadałam proste pytanie. :-)

Gość freelemon
a godzine poczecia i pozycje w której poczeli swoje dzieci tez chcesz znac?

Gość poczta02876
Tego nie chcę wiedzieć, ale na to pytanie jeśli się Baeata nie boi napisać prawdy to niech może odpowie.

Gość freelemon
nie czekaj na odpowiedz tylko dowal, lepiej sie poczujesz:-D

poczta02876 Jest sens rozmnażać się po 40 jak się nie ma pieniędzy na utrzymanie tych dzieci? Odpowiedzcie mi na to pytanie. ... dla Ciebie bezsensu jest w ogóle rozmnażanie, a już szczególnie po 40. A ja odbieram to w ten sposób, że mam 4 wspaniałych dzieci w tym 2 dorosłych i samodzielnych, 2 małoletnich i nie wyobrażam sobie, żeby ich nie było. Dałam życie 4 dzieci, które są mi wdzięczne za wszystko i cieszą się, że żyją i są na tym świecie, one są radością mojego życia. Życie bez dzieci nie ma sensu. Mam 28 letniego syna, fajnego przystojnego faceta i nie chciałabym, żeby moją synową w przyszłości była Wam podobna ... ale znając go wiem, że on nie znosi takich kobiet.

Gość poczta02876
tu nie ma po co dowalać, sprawa jest prosta według mnie. Zafundowali sobie 2 dodatkowych dzieci po 40 roku życia, mając już 3 odchowanych, dodatkowo nie mając środków finansowych i ktoś za tą sytuację musi ponieść karę. padło na pasierbicę. bo rodzice jak widzę nie poczuwają się do odpowiedzialności. chciałabym przeczytać szczerą odpwiedź autorki tematu na moje pytanie

Gość poczta02876
jeśli jesteś taka szczęśliwa to po co tu się tak użalasz, że finansowo jest ci tak źle?? masz 5 dzieci, zapomniałaś? JEŚLI DZIECI TO NAPRAWDĘ TAKIE SZCZĘŚCIE TO NIE POWINNAŚ BYŁA ZAKŁADAĆ TAKIEGO TEMATU!!! chyba czytałam wpis, że małoletnie dzieci jeszcze same na siebie nie zarabiają... a czy tamta 2 jest taka szczęśliwa żyjąc pewnie poza granicami kraju bez grosza przy duszy od rodziców na początek???

Gość poczta02876
i na koniec to nie zabieraj pieniędzy tej dziewczynie, tylko cieszcie się życiem, skoro jesteście tacy szczęśliwi :-)