Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

beata04

Alimenty na dorosłą córkę mojego męża

Polecane posty

Gość freelemon
Nic nie moze sobie roscic. Dla sadu wazne sa ksiegi wieczyste i na kogo ten dom jest wpisany i kto widniej w akcie noatrialnym.. Wg tego co piszesz to powinnas roscic sobie prawo do klatki schodowej w bloku w którym mieszkasz a sprzatałas ja, bo wlozylas swoja prace i kupilas ajaxa do mycia. Tak samo cie wysmieją.Wy nie rozumiecie pojecia własnosci, ciagle zyjecie teoriami z PRL-u.

wpadłam na chwilke [zgłoś do usunięcia] małe pytanie mam dlaczego dzieci z rozbitych rodzin uważaja, że rodzic czyt. ojciec MUSI MIEĆ pieniadze, a jesli ma to MUSI DAĆ na naukę? Masz 23 lata, chcesz się uczyć to idź do pracy. Zrób zaoczne studia itp. Dlaczego PRAWIE WSZYSTKIE dzieciaki własnie z rozbitych rodzin MUSZĄ się ksztalcić? Bo czują łatwą kasę. Wszystkim mizerotom mówię - NIE ODPOWIADAJCIE NA MOJEGO POSTA PROSZE - BO SIE ZERZYGAM jak po raz kolejny przeczytam - bo sąd tak ustalił. Śledzę ten wątek od niedawna i uwazam, że pannica ktora zwiazała się ze starym chłopem, ma z nim dziecko, uprawia z nim sex (nie piszcie, że nie) MA ŚMIAŁOŚĆ BRAĆ KASĘ od ojca swego. Dobrze, że jest jakas odgórna granica ustalona bodajrze do 26 roku zycia, bo nieroby siedzace na klatkach osiedlowych, palących trawkę, robiących dzieci brałyby z checia alimenty do końca zycia albo o 1 dzień dłużej!!!! To wytłumacz mi dlaczego dzieci, których jedno z rodziców umiera maja po nim prawo do renty rodzinnej i otrzymują ją do momentu usamodzielnienia się ,nie dłużej jak do 26 roku? Rente dostają bezwzgledu czy sie uczą dziennie czy wieczorowo. Wysokośc renty zalezy od zarobków zmarłego rodzica a dokładniej od odprowadzanej składki. Dlaczego w takim wypadku prawo daje taka możliwość a w przypadku dzieci rodziców rozwiedzionych takie prawo ma być odebrane? Wiesz dlaczego tak jest? Bo dzieci gdzie brak jest jednego rodzica sa zawsze poszkodowane. Prawo to uwzględniło i aby zniwelować te "straty" zadbało o to aby te dzieci przynajmniej miały możliwość zdobycia wykształcenia a za ich naukę ma odpowiadać rodzic który powołał do życia ale odebrał normalne dzieciństwo. Porozmawiaj sobie z dorosłymi "dziecmi" którzy wychowywani byli przez tylko jednego rodzica. Dowiedz się co czuły kiedy były dzieckiem. Zapytaj jak ten fakt rzutował na ich relacje z rówieśnikami i jakie konsekwencje ponoszą będąc juz dorosłymi. ... zapomniałaś dodać, z tą różnicą, że jak ojciec umiera, to już nie ma go niestety, a ojciec rozwiedziony jest, ale na własne życzenie go nie ma, bo po co on jest potrzebny??? jest nie wygodny i nie potrzebny ale potrzebne są jego pieniądze!! więc nie porównuj bo nie ma porównania, ja jestem właśnie takim dzieciakiem, któremu ojciec zmarł i wiem, jaka to jest strata i jaka trauma, nie mieć możliwości poznania własnego ojca, jakie pieniądze miały mi go zastąpić - ZADNE!!! A w tym przypadku ojciec ŻYJE i w większości przypadków ojcowie żyją, ale się ich nie szanuje i nie chce się ich znać, bo to w waszym mniemaniu goowno jest a nie człowiek!

Gość skąd ta pewnośćć
nikt ci nie każe sprzedawać domu a ile swoich własnych pieniędzy w niego wsadziłaś, nie piszę o pieniądzach jej ojca

skąd ta pewnośćć no tak beata, jej odziec pracuje/pracował, duzo zarabiał, teraz ma emeryturę i jak pięknie piszesz NIC NIE MA - bo wszystko masz ty, - jak to fajnie wygląda jak to nazwać?? ... WIESZ JAK TO SIĘ NAZYWA - Z A U F A N I E

Gość tratatatakrifkrifkrifk
KREDYT????????? ktory ja splace? chyba cie posralo glupia babo!!! tzn ze mam wziac kredyt i go splacac ale gdyby rodzice sie rozwiedli dostawalabym aliementy ktroych SPLACAC NIE TRZEBA. zrozum to w koncu babo

[zgłoś do usunięcia] freelemon Nic nie moze sobie roscic. Dla sadu wazne sa ksiegi wieczyste i na kogo ten dom jest wpisany i kto widniej w akcie noatrialnym.. Wg tego co piszesz to powinnas roscic sobie prawo do klatki schodowej w bloku w którym mieszkasz a sprzatałas ja, bo wlozylas swoja prace i kupilas ajaxa do mycia. Tak samo cie wysmieją.Wy nie rozumiecie pojecia własnosci, ciagle zyjecie teoriami z PRL-u. ... hehe super - podoba mi się to :)

Gość duomono
Rozumiem doskonale prawo własnosci . Wszystko zapisane jest na Beate .Tak ,ze po beacie dziedzicza jej dzieci z pierwszego małzenstwa i z drugiego . Fakt poniewaz ojciec "pasierbicy nie posiada zadnego majatku ,to pasierbica nie otzyma NIC.Prawnie zgadza sie . Moralnie ?.Maz beaty partycypował i to w przewazjacej kwocie w budowie czy tez remoncie domu .Ale nie ma nic . Skupmy sie Wiec na prawie i to tyczy sie rowniez beaty, a nie do moralnego oceniania . Nie oceniam moralnie beaty niech ona nie ocenia postawy moralnej "pasierbicy "

Gość freelemon
Kiedy Beata prosiła córkę z jej ojcem o wyrozumienie to ta miała w dupie etykę i moralność. Miało być ponoć prawnie. No to jest. Teraz- jak prawnie ustalona wlasnosc Beaty czyli jej dom to macie jej za zle ,ze pilnuje swego prawnie. Teraz wyjezdzacie z etyką. Ale kuzwa zaprzanstwo i to wielkiego kalibru.

Gość duomono
beata ma dom zapisany na siebie nie odwczoraj . I niby dlaczego to psierbica miała byc wyrozumiala .Nie widze u Beaty wyrozumiałosci w stosunku do pasierbicy . Jak Bóg Kubie tak Kuba Bogu . Freelemon widzisz tylko strone medalu beaty .Nawet nie próbujesz spojrzec ze strony pasiebicy . I pisze to bez emocji bo takie sprawy mnie nie dotycza .Nie jestem matka samotnie wychowujaca dziecko Nie pobierałam ,nie pobieram alimentów ani na dziecko ani na siebie . Nie mam tez" pasierbów ".

Gość freelemon
Córka nie miała wyrozumienia, ojciec teraz nie ma. Gdybyś czytała to wiedzialabys ze prosili. W zamian dostali komornika. Jak się pali mosty to trzeba wiedzieć ,ze nie będzie jak wrócić. Albo powrót będzie trwał długo, za długo- bywa czasami.

Gość do freelemon
do freelemon a jak oni mieli dużą gotówkę i nic jej o tym nie powiedzieli to jest ok? tylko jak pieniądze się skończyły to od razu prośba żeby jej nie płacić, nie mamy a jak mieliśmy to przeznaczyliśmy na swoje gniazdo (jak to dziwnie brzmi) :-) nie piszę że mieli jej całość oddać ale mogli chociażby jej kupić lodówkę, telewizor czy coś tam do domu czy mieszkania

Gość wy tu o duperelach a patrzcie
Wobec tego poczytajcie co wynika z oficjalnych statystyk. Rządowe Statystyki mówią, że średnia pensja w Polsce to Ok. 3600. To znaczy, że średnie składki emerytalne To 703,08 zł miesięcznie - procent składki Emerytalnej do ZUS jest stały, określony ustawowo. Liczba pracujących na koniec II kw. 2011 to 16,163 Mln. Możecie te Dane sami zweryfikować przeglądając oficjalne strony rządowe, sięgając do Oficjalnych statystyk GUS. Miłej zabawy. Ale co z Tego wynika?? BARDZO WIELE, a właściwie BARDZO DUŻO. Dużo czego?? PIENIĘDZY, oczywiście. Pomnóżcie urzędową I oficjalną liczbę Zatrudnionych I oficjalną I bardzo urzędową średnią składkę emerytalną do ZUS. Powinno Wam wyjść miesięcznie 11 375 519 400 zł, czyli ponad jedenaście miliardów trzysta siedemdziesiąt pięć milionów. To gigantyczne pieniądze, a jest to Tylko składka emerytalna. Bawmy się dalej: pomnóżcie to razy 12 miesięcy, a wyjdzie na to, że W skali roku jest to 136 506 232 800 zł. Kończą się Wam okienka w kalkulatorze? Mnie też. Zatem Powiem, że jest to słownie ponad 136 miliardów 506 milionów zł w roku. Mamy w Polsce około 5 mln emerytów, dokładnie - w marcu 2011 było ich 4,979 Mln. To znowu wg. Oficjalnych, rządowych I jedynie słusznych I poprawnych statystyk. Rencistów nie liczę, Bo już na pewno nie zmieszczą MI się w Kalkulatorze, a poza tym - na nich jest OSOBNA składka!!!. Wychodzi MI zatem na to, że rocznie Jest to średnio 27301 zł na emeryta, czyli miesięczna emerytura średnio powinna wynosić 2275,00 zł. Tymczasem średnia emerytura - znowu wg rządowych, oficjalnych I jedynie słusznych I Poprawnych statystyk wynosiła w tymże marcu 2011 Zaledwie 1721,00 zł. Czyli o 554 mniej niż wynika Ze składek wyliczonych na podstawie danych Statystycznych rządu RP, GUS, ZUS, KRUS I każdy Inny SRUS. Jak policzycie dalej, to wyjdzie Wam NADWYŻKA rzędu 32% w stosunku do wydatków na Emerytury (czyli średnio ZUS jest na plusie około 2,5 miliarda zł miesięcznie, czyli 30 miliardów Rocznie!!!). Tymczasem, rząd ubolewa, że budżet dopłaca ponoć do emerytur dziesiątki miliardów Rocznie. Jesteście zdumieni?? To przeliczcie Jeszcze raz. Też liczyłem, Bo nie wierzyłem. Wniosek jest taki: ktoś z trójki: GUS, ZUS, Rząd RP łże. ŁŻE W BEZCZELNY SPOSÓB. Gorzej: dopuszczam możliwość, że łże więcej niż jeden, a nawet że łżą Wszystkie wymienione instytucje. Taki jest mój Wniosek. Ale jest też PYTANIE: co dzieje się z nadwyżką??? I takie są wnioski wynikające z Oficjalnych danych statystycznych. Chyba, że Rostowski przesłał sfałszowane Dane do GUS, wszak To, używając eufemizmu, mistrz kreatywnej księgowości. Załóżmy jednak, że Dane oficjalne są Prawdziwe, a więc wnioski zeń wynikające także. Proszę sobie wyobrazić, jaka gigantyczna nadwyżka Powstanie przy wydłużeniu czasu pracy potrzebnego Do osiągnięcia wieku emerytalnego. Oczywiście, Pracy tej I tak nie ma, a bezrobocie zamiast maleć wciąż rośnie, co również potwierdzają Dane Oficjalne. Na co ma pójść taka nadwyżka?? Na zrzutkę na Greków?? Włochów?? By żyło I'm się Jeszcze lepiej?? Gdzie jest kasa!!! Jeśli tak jak ja, jesteś przeciw kłamstwom rządzących, to proszę skopiuj to na inne for a, aby Jak najwięcej osób mogło to przeczytać, zanim Zostanie usunięte.

Gość ulkiulki
ty jesteś naprawdę chora, chora z pożądania i żądzy pieniądza... co ty rozumiesz, ty goowno rozumiesz po prostu jesteś roszczeniowa, chciwa, samolubna, i tak trzymaj do czasu, aż przyjdzie na ciebie czas!!! ... myślisz, że ja po to remontowałam dom i włożyłam w niego tyle pracy własnej, żeby go sprzedać??? widać dla ciebie nikt i nic nie ma żadnej wartości, tylko papierki, które można zamienić na cukierki - słodka idiotka z ciebie nic więcej nie mam ci do powiedzenia. A czy ktoś powiedział ci słowo o sprzedaży domu???Chodzi tylko o to że zanim zaczął przeznaczać pieniążki na remont tego domu powinien pomyśleć o tym że ma też córkę.Nie dać nic do ręki ale np założyć lokatę by miała na start jakikolwiek,dlaczego tego nie zrobił???Nie chciał,nie mógł czy mu nie pozwoliłaś uznając że start ma sobie zapewnić z tych paru stów alimentów.I powiem ci więcej że gdyby nie twoja chamska postawa i tu i w sądzie i do tej córki to alimentów by nie płacił. To tak działa jesteś cham to płać tak po prostu.

Gość kolezanko co ty pieprzysz?
kurwa ja jestem z rodziny gdzie jest mama i tata, jestem mezatka, mam dwoje dzieci i nic od rodzicow nie dostalam, nic ale nie uwazam ze mam cokolwiek dostac, wg Was powinni dac mi lodowke pralke itp?

No pewnie, moja siostra dostała cały sprzęt, ja dostałam zabudowę kuchni z lodówką, kuchenką i telewizorem, to chyba całkiem normalne, że rodzice dokladają nawet, gdy nie muszą, bo sama mam kase, ale chcieli po prostu zrobić mi przyjemność??? No, mowa o normalnych rodzicach i normalnych rodzinach...

Gość ulkiulki
Chodzi tylko i wyłącznie o to żeby swoje dzieci traktować równo jeśli nie daję to żadnemu,jeśli coś robię to dla wszystkich.W ten sposób tylko spotęgował nienawiść i zazdrość.Robisz remont by ta dwójka mieszkała w lepszych warunkach zrób to samo dla trzeciego dziecka czy to w taki czy inny sposób. Jeżeli nie robisz nie dziw się zemście bo ona nie tylko wychowała się bez ojca ale żyje ze świadomością że nie za bardzo go ona obchodzi.

Gość do mamuska2009
Jestes pusta cipa, jeszcze wyjezdzasz z teksten - NO PEWNIE. ja mam normalna rodzine. Moi rodzice mieszkaja z moim mlodszym bratem ktory nie ma pracy. Utrzymuja go. mam starsza siostre ktora ma mieszkanie (splaca kredyt) a starszy brat ma dom i tez splaca kredyt. Ja mieszkam z mezem w kupionym niedawno mieszkaniu. I teraz nasza trojka powinna pozwac rodzicow o to ze utrzymuja brata ktory ma 27 lat i stracil prace. Brat z siostra powinni byc zli bo przeciez rodzice mogliby dolozyc sie do kredytu ja ze pralka by sie przydala. Albo moze tv 46 cali. A moze rodzicom tez sie cos od zycia nalezy. A nie cale zycie dawac dawac dawac. My jestesmy kochajaca sie rodzina i dlatego potrafie docenic to ze rodzice utrzymuja brata i mieszkanie w ktorym mieszkaja teraz przepisali na barata, stwierdzili ze My wszyscy sobie poradzimy i temu najmlodszemu dali. No nie wg Ciebie pusta Mamusiu powinni kazdemu dac rowna czesc - przeciez stac ich. I to wg mnie jest normalna rodzina. A nie taka ktora patrzy o kurwa dali siostrze to mnie tez musza dac. Noz mi sie w kieszeni otwiera jak czytam posty takiej pustej kobiety, ze tez takie pustaki chodza po swiecie.

Gość do kolezanko co ty pieprzysz?
Beata04 jak nam się chwaliła dostała nawet dom od matki :-) czyli coś więcej od lodówki czy telewizora :-) do beaty04 Beata dlaczego twoje starsze dzieci pobierały alimenty w wieku 21 lat, były już przecież pełnoletnie/dorosłe? Czy pobieranie alimentów w wieku 21 lat jest dobre a w wieku 23 lat już nie?

Gość zeten
teraz bedziemy licytowac sie co ma wieksza wartosc? chyba nie o to chodzi ale takie putse kobiety jak Ty niestety wlasnie na to patrza, trzeba miec klase, ktorej Ci brakuje.

Gość ulkiulki
A miłość waszych rodziców ograniczała się tylko do okazywania jej wybranym dzieciom i tylko wtedy gdy robiliście jak mama z tatą chcieli czy zawsze?Mój syn ma czas na miłość ojcowską średnio dwa razy w roku,jak straci pracę to do kogo pójdzie?Pomyśl zanim coś napiszesz bo te dzieciaki pustych jak piszesz bab od tatusiów bardzo rzadko mają coś poza kasą.Macie pełne rodziny całkowicie jest wam nieznane uczucie zazdrości między tymi którzy mają rodziców na codzień a tym rodzeństwem z poprzednich związków.A o samą beatę to w gre wchodzi za dużo kłamstwa i obłudy typu samaogłam a inni są już be,i nienawiść.

Gość do ulkiulki
widocznie za malo sie staralas, zeby miec pelna rodzine i dzieci teraz cierpia. tak juz jest na tym swiecie, ze faceci nie sa az tak zwiazani z dziecmi, i to jest chyba norma skoro zdarza sie to tak czsesto ze mezczyzna odchodzacy z domu malo kontaktuje sie z dziecmi. a Wy samotne matki tylko PIENIADZE, PIENIADZE......

Gość do tratatatakrifkrifkrifk
tratatatakrifkrifkrifk KREDYT????????? ktory ja splace? chyba cie posralo glupia babo!!! tzn ze mam wziac kredyt i go splacac ale gdyby rodzice sie rozwiedli dostawalabym aliementy ktroych SPLACAC NIE TRZEBA. zrozum to w koncu babo głupia babo-o kredycie mówimy kiedy rodzice sa biedni a sa razem!!! alimnty tez nie sa wysokie kiedy rodzic jest biedny a czasem nie ma ich w ogóle bo komornik nie ma z czego zabrac-kumasz głupia babo?!

juz od głupich bab się nie wyzywajcie klasę jak klasę trzeba mieć kasę, żeby potem nie zakładać takich tematów jak ten

Gość do freelemon
freelemon Nic nie moze sobie roscic. Dla sadu wazne sa ksiegi wieczyste i na kogo ten dom jest wpisany i kto widniej w akcie noatrialnym.. Wg tego co piszesz to powinnas roscic sobie prawo do klatki schodowej w bloku w którym mieszkasz a sprzatałas ja, bo wlozylas swoja prace i kupilas ajaxa do mycia. Tak samo cie wysmieją.Wy nie rozumiecie pojecia własnosci, ciagle zyjecie teoriami z PRL-u. nie rozumiesz córka i ojciec to rodzina i po rodzinie sie dziedziczy a jesli udowodni,że wsadzone pieniądze w remont domu nie były beaty a jej ijca to dostanie z tych kosztów swoja część-mozesz zasiegnąc porady i sie upewnic

duomono Rozumiem doskonale prawo własnosci . Wszystko zapisane jest na Beate .Tak ,ze po beacie dziedzicza jej dzieci z pierwszego małzenstwa i z drugiego . Fakt poniewaz ojciec "pasierbicy nie posiada zadnego majatku ,to pasierbica nie otzyma NIC.Prawnie zgadza sie . Moralnie ?.Maz beaty partycypował i to w przewazjacej kwocie w budowie czy tez remoncie domu .Ale nie ma nic . Skupmy sie Wiec na prawie i to tyczy sie rowniez beaty, a nie do moralnego oceniania . Nie oceniam moralnie beaty niech ona nie ocenia postawy moralnej "pasierbicy " ... a skąd ty wiesz, że mój mąż partycypował w przeważającej kwocie w budowie mojego domu? ... a moralnie pasierbica ma prawo upominać się o spadek? mało dostała, mieszkanie, ojciec zostawil wszystko, samochód? a moje dzieci te starsze i te najmłodsze nie dostały nic? jeżeli mamy być uczciwi, to bądzmy do końca! moje dzieci, te starsze partycypowały w remoncie domu, jak nie gotówką to swoją własną pracą! wobec tego mają być na przegranej? bo co? bo pasierbica studiuje, a studiów swoich nie konsultowała ze swoim ojcem, nic nie konsultowała, mało tego odizolowała się... ale wy roszczeniowe histeryczki uważacie, że nie tylko alimenty pobierane ponad 11-lat w kwocie ponad 100 000 złotych pasierbycy się należą i spadek też... otóż freelemon ma rację ta sprawa nie tyle będzie co już jest w mojej ocenie precedensem, i walki jeszcze tej nie koniec!! a dlaczego?? a dlatego, że moje małoletnie nie były w ogóle brane pod uwagę!! i nie interesuje mnie to, co pasierbica i jej matka sobie myśli!! że ona była pierwsza etc.!! ... Halo... proszę pań, moje dzieci są i mają takie same pra wa do życia, do nauki, i do wszelkich dóbr tego świata, jak pasierbica, która de facto swoje już wzięła, a teraz ma swoje dzieciątko i swoją rodzinę, więc niech się wstydzi, od ojca coś chcieć, bo ojciec z głupoty już dawno się wyleczył i z poczucia winy, że dawał, jak tylko była taka możliwość, jest jeszcze dwoje małoletnich, które nie mają możliwości dorobienia sobie i nie pobieram na nie żadnych zasiłków od państwa, bo średnia przekracza na jednego członka rodziny trochę ponad normy, bo alimenty trzeba wliczyć do dochodów w każdej instytucji, bo nikogo nie obchodzi, że mój mąż ma starą lolę, swoją córkę roszczeniową jeszcze na utrzymaniu, która zdolna jest do seksu, ale nie do odpowiedzialności!!! I jak rozumiesz doskonale prawo wlasności i prawo dziedziczenia, to zrozum w końcu i to...

to było wykupione przez twpjego męża mieszkanie? czy wojskowe służbowe?

chciałam zauważyć że koszt utrzymania twojego 10 letniego dziecka też niedługo przekroczy 100 tyś zł - czy tego nie widzisz? jak twój mąż miał bardzo dobre zarobki to chyba szło więcej niż 700 zł na osobę, czyż nie? czysta hipokryzja

Gość do freelemon
freelemon Córka nie miała wyrozumienia, ojciec teraz nie ma. Gdybyś czytała to wiedzialabys ze prosili. W zamian dostali komornika. Jak się pali mosty to trzeba wiedzieć ,ze nie będzie jak wrócić. Albo powrót będzie trwał długo, za długo- bywa czasami. Wiesz ty gadasz jakbys widziała na własne oczy i słyszała to na własne uszy. Znasz tylko stronę beaty-nie znasz drugiej strony. Jak stare powiedzenie mówi: nie ma dymu bez ognia

[zgłoś do usunięcia] freelemon Córka nie miała wyrozumienia, ojciec teraz nie ma. Gdybyś czytała to wiedzialabys ze prosili. W zamian dostali komornika. Jak się pali mosty to trzeba wiedzieć ,ze nie będzie jak wrócić. Albo powrót będzie trwał długo, za długo- bywa czasami. ... mało tego, że mamy komornika, straszyła mnie więzieniem jej mamusia, i tym że pozabiera mi dzieci, jak zobaczyła mnie z dziećmi, dostała wręcz szału, chora z nienawiści kobieta i tak samo wychowuje córkę... i wmawia jej nienawiść z mojej strony i ze strony ojca... młoda mnie nie trawi z samej definicji, że jestem tą drugą - to jest dopiero chore... jak można żyć w takiej NIENAWIŚCI i mścić się do końca życia... i co według was? to jest ok? to jest takie na miejscu? Pasierbica przysyłają do mnie pismo z groźbą zmuszające mnie do pewnego zachowania, przekroczyła próg jakiejkolwiek przyzwoitości!!! Ale ja jej to wybaczam, bo wiem, że była pod presją innych osób, tylko nie mogę zrozumieć dlaczego? spaliła wszystkie mosty - a teraz dziwi się dlaczego?? ... A dlatego, że skoro jest w związku i uprawia seks i rodzi dzieci, to niech nie zachowuje się jak dziecko, tylko jak kobieta dorosła i bierze odpowiedzialność za własne dziecko i za siebie a ojcu niech da żyć, bo życie jak ktoś tutaj zauważył wielokrotnie to nie bajka i jest bardzo krótkie.