Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

luska46

Mamusie Grudzień 2012 :)

Polecane posty

Gość Francoise
witam was i nowe mamusie;) u mnie dziś pogoda fatalna,pochmurnie jakoś wróciłam od lekarza,miałam usg dopochwowe ale serduszka jeszcze nie było widać ,lekarka powiedziała,że jest za wcześnie a ciąża wg niej jest ciut mniejsza choć beta wysoka i odpowiednia do wieku ciazy wg ost miesiączki ,mam kolejna wyzite 11 maja i ponowne usg trochę mi smutno ale to 5 tydzień i 3 dzien wg usg więc na serduszko trzeba poczekać mam długą listę badań do wykonania ,zacznę od poniedziałku

witam was moje kochane mamusie :):) pojechałam z T do szpitala w ten wtorek i zatrzymali mnie na obserwacji do dziś, wtorek całą noc przepłakałam ale...... widziałam bijące serduszko mojego maleństwa!!! najpiękniejszy widok na świecie. wczoraj zaczęłam 8 tydzień, karty ciąży mi nie założyli a myślałam że założą, w wtorek badali mnie usg dopochwowo i normalnie na fotelu i dziś też.... jak wróciliśmy do domu to mój zrobił Nam pyszną jajecznicę ( robi najlepszą na świecie) i kazał nam odpoczywać, także weszłam na forum na drobiłam to co miałam do przeczytania i pisze co tam u nas w szpitalu opieka super, dostawałam 2x dziennie luteine doustnie a teraz mam w domu jeszcze dopochwowo brać a wiecie co było najgorsze we wtorek zanim ja przyjechałam to było małżeństwo 7 lat po ślubie i dzieciątku w 11 tc przestało bić sedruszko, ta babeczka tak płakała że nie mogli jej uspokoić, ja nie wiem jak bym to przeżyła .... masakra a wczoraj też trafiła babka do szpitala, nawalona w 3 dupy i też poroniła, jeszcze rano było czuć taki odór alkoholu od niej, fuj.... ale z tego co opowiadała to nie zła z niej k.... ma 11- letnią córkę, 18- miesięcznego synka i każde z innym. teraz przyszedł jak wychodziłam do niej jej facet z tym synkiem a później miał przyjść jeszcze inny przyjaciel, w głowie mi się to nie mieści jak można tak się stoczyć..... jestem też zła, bo nie dali mi żadnego zdjęcia z usg a tak chciałam i dopiero teraz jak za 2 tygodnie pójdę do lekarza prywatnie to myśle że mi da!!!! bo chce zrobić jakiś album pamiątkowy i już mi 3 zdjęcia przepadły:( :( :(

vi spoznione zyczenia :* Sto lat i duzoo duzoo zdrowka i spelnienia marzen :* ja najmlodsza :P 20 lat mam :P w styczniu dopiero 21 :D jastro ja na twoim miejscu do Polski bym jechala jeszcze raz to co ze dopiero wrocilas ! kurde wytrzymasz do 4 miesiaca? bo ja nie. Ja jestem ze Szkocji i jak przyjdzie wkoncu ten list ze jestem zarejstrowana u lekarza to odrazu lece do niego i jezeli mi nie zrobi zadnych badan to zamawiam odrazu bilet i do polski na pare dni ! pojde prywatnie porobie badania i bede spokojna ! i wtedy wroce do szkocji pojde do mojego lekarza i rzuce mu badania w twarz ;] i powiem ZE MUSIALAM SPECJALNIE DO MOJEGO KRAJU LECIEC ZEBY SIE ZBADAC !!!!!!!!!!!!!!! ja tam jestem otwarta i to bardzo !!!! ze szkotami trzeba krotko !!!! nie pozwole zeby przez nich mojemu szkrabowi sie cos stalo !!!!! nie mam zamiaru czekac do 4 miesiaca !!!!!!!!!!

pierdolka, no w końcu, zeby nas takie biedne mamusci w ciązy stresowac no ;p;p zamartwialiśmy sie o Ciebie ;C. ale super wybaczam jak wszystko jest ok, to świetnie ;):) kurcze ale nas nastraszyłaś ;p widzę , ze większość na 10-11 maja jest umówiona na kolejne wizyty, to ja tez sie tak umowie teraz ;):) szkoda tej kobiety co poronila, znajac moje hormony ryczałabym razem z nią ;C:C , oby nam sie takie cos nie przytrafiło. Francoise, tak duzo masz tych badń ?/ ja to moze z 5-6 ') w pon pójdę i zrobię, robiła któraś z was badania na toksoplazmozę ?? różyczkę ??? Miax, szkoda , ze ci sie nie udało ;C:c, kurczę jak ja sie ciesze ze w Pl jestem . witam nowe mamuśki i gratuluje zafasolkowania ;):)

Gość Francoise
właśnie ja będę robić na taksoplazmozę i różyczkę na różyczkę nie chorowałam i nie byłam szczepuona;(boje się tego w każdej ciazy oprócz normalnych typowych badań krwi i moczu , test na Hiv,syfilis,

aha, no to mi na HIV nie dali i syfilis , wiem, ze mąz miał robione jak wize na Białoruś chyba wyrabiał a tobie dali skierowanie na badania prenatalne ?/ u nas w pl jak kobieta ma powyżej 35lat to te badania bezpłatne, a tak to ok 200-300 zł kosztują

Gość też mam grudniowa
Witam, napisz mi Francouise jekie te badania masz? Ja jestem, w 6 tyg a wizyte mam za 2 tyg ale chcę wcześniej wyniki porobić żeby na wizyte już były. Widzę że tez masz córcie i synka tak jak ja. Ja natomiast mam odwrotnie z córkami czułam się super, a teraz okropnie w pracy ledwo wytrzymuje i to jeszcze 8 godzin przy komputerze. Myślę żeby zrobić mocz morfologia glukoza odczyn coombsa wr A potem napewno HIV HCV i toxoplazmozę

a co to ten odczyn Combsa ?? myślę , ze te co wymieniłaś starczą, ja właśnie mam zlecone te badania do tego jeszcze różyczka bo nie wiedziałam czy chorowałam i czy byłam szczepiona

cześć dziewczyny :) U mnie cos dzisiaj troszke inaczej.... mam jakieś takie lekkie zawroty glowy i czuje jakby mi cos na żołądku zaczynało siedziec, na szczeście narazie na tym koniec i wymiotów jeszcze nie ma. Dziś 6tyg sie skonczyl. Za 3 dni do lekarza :)

Gość Francoise
ja mieszkam we Francji więc test na HIV i syfilis to standardowe badania na prenatalne jeszcze za wcześnie ale ja chce zrobic dla pewności oprócz tych badań wcześniej wymienionych to wiadomo mocz kompleksowo,krew,morfologia w pełnym rozmazie ,taksoplazmoza,rózyczka

Gość też mama grudniowa
Na różyczkę nie robię bo chorowałam i byłam szczepiona, odczyn coombsa to tzw konflikt serologiczny, czyli ja mam Rh - a mąż ma Rh +

Gość też mama grudniowa
A na HIV i żóltaczkę w poprzednich ciążach też miałam robione, ale nie pamiętam w którym tygodniu.

aha, to ktos mnie juz uświadomil tu na forum, ze jak mam + to nie musze sie martwic ;)

Gość Francoise
jak masz + to nie musisz,to dotyczy tylko kobiet które mają czynnik Rh- a partner ma Rh +

witajcie! ja już po wizycie, lekarz zbadał, zrobiłcytologię i USG... było widać ciążę natomiast bicia serducha nie było jeszcze widać.... powiedział ze to 6 tydz ( licząc od ost @) i zebym przyszła za 3 tyg i wtedy sprawdzimy... czy mam się martwić tym brakiem bicia serducha...bo zaczynją nachodzić mnie różne myśli... brrr.... nie wiemjak wytrzymam te 3 tyg.... poradźcie jak to u Was było czy u którejśw 6 tyg nie było jeszcze s;łychać serdeszka.... dodam że usg było dopochwowo zwolnienie dostałam :)

Witajcie! U mnie jest prawie 30 stopni ciepła...!! pogoda cudowna ale siedzę dziś w pracy. Mąż pojechał po tuje z teściową. Teściowa jeszcze nie wie.. Dziewczyny ja byłam w środę na badaniu (dopochwowe USG) i lekarka powiedziała że to 7 tydz patrząc na rozmiar i widziałam to serduszko ! Tak waliło... Widać było na monitorze nawet już pępowinkę.. Niesamowite to było.. Nie martwcie się ! Na następnej wizycie na pewno zobaczycie ! Ja też mam zrobić badania. Miałam iść dzisiaj ale tak mi się nie chciało... Pójdę za tydz bo mojej lekarki i tak nie ma (długi weekend)

Gość marcyś87
Cześć! Jeśli wszystko będzie dobrze , ja również będę grudniową mamą:) dlatego postanowiłam dołączyć. Jeśli wierzyć kalkulatorom to Boże Narodzenie spędzę w szpitalu, termin porodu wypada na 24.12.12:) Jestem w 6 tc. Pozdrowienia dla przyszłych mam!

mi lekarz nie zlecił żadnych badań tylko kwas foliowy mam brać.... oj martwie sie czy wszystko jest ok

Gość marcyś87
deminges, ja byłam na USG wczoraj, dokładnie był to 5t3d i też nie było jeszcze serduszka widać, ale lekarz powiedział, że to za wcześnie, póki co jest wszystko ok i mam przyjść za 2 tyg. nic się nie martw, będzie ok:)

Miax na zaparcia bierz codziennie blonnik. dzwonilam do szpitala zeby mnie predzej przyjeli ale kazali dzwonic do przychodni zeby im przefaxowali list potem znowu do szpitala i niby maja oddzwonic dzis lub w poniedzialek :/ w glowie sie nie miesci. Miax nie mam kasy zeby znowu leciec do Polski, splacamy kredyt i moja karte a do tego na chorobowym tez dostaje mniej kasy. za rezonans magnetyczny ostatnio dalam 250 euro plus 80 wizyta u ortopedy :/ szkoda gadac, kiepsko u mnie ostatnio :(

jastro ja zamowilam bilet jakis miesiac temu na 29maja do polski bo zrobili loty teraz do Szczecina i lece do Szczecina za 20 funtow w dwie strony juz :D malo co nie :)))

trzeba sobie porobić badania krew mocz i inne np na grupę krwii. To nie czekaj na lekarza a sama idz... Ile kosztuja takie badania , ile płaciłyscie dziewczyny ?

Miax ale masz super :) ja dopiero w pazdzierniku bede miala bezposrednie polaczenie z Bydgoszcza za 149 zl :)

jastro a gdzie ty dokladnie mieszkasz :* ja niedawno w Girvan mieszkalam i mialam blisko do Belfastu :P glowna droga na prom do Irlandii wlasnie jest w Girvan :D chcialabym odwiedzic Irlandie zobaczyc jak tam jest:)

jestem pewna ale jak masz skierowanie to chyba bezsplatnie no nie? Miax mieszkam w Cork :) ostatnio za bilety dalam na mnie i na malego 320 euro :/ czekam az olt express otworzy w pazdzierniku polaczenia z Bydgoszcza.

320 euro ? ;ooo porypalo chyba ich ;// ale duzo ;// a jakimi liniami latasz?

dziewczyny, jeżeli prywatnie chodzicie do lekarza, to wypisuje wam skierowanie na badania, ale mimo wszystko płacicie za nie . jezeli idziecie na fundusz, to w tedy macie bezpłatne, ale nie wszystkie np. toksoplazmoza i np rózyczka nie są refundowane , wiec musicie płacic u mnie tez piękna pogoda ;), zaraz na spacerek sie wybieram z m ;)