Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rinoxi

pierwsza ciaza,jak to przetrwac?:)

Polecane posty

Gość rinoxi
no ja tez sie ciesze ze koncowka.ale dobija mnie swiadomosc ze czeka mnie pakowanie i rozpakowywanie tego wszystkiego.ciuchy to pol biedy ale te kuchenne rzeczy,szklo,garnki.musze dokupic dodatki do nowego mieszkania,bo zmienia sie kolorystyka.jeszcze zakupy dla dziecka... duzo tego wszystkiego. a wy kupiliscie mieszkanie czy bedziecie wynajmowac?

My dobudowaliśmy jedno pomieszczenie i działamy :) Będziemy mieszkać z moimi rodzicami ale wspólna bedzie tylko łazienka. Dostalismy jeden duży pokój. Jak na razie to starczy. I własnie zastanawiamy sie czy dobudowywać więcej. Byłam u alergologa tona lekarstw, a jeszcze wiecej kasy, chyba skok na bank zrobie.

Gość rinoxi
to jak bedziesz robic ten skok to daj znac to sie dolacze:) a kuchnie swoja bedziecie miec?u mnie tez lazienka bedzie wspolna.troche sie boje jak to bedzie jak zacznie sie pranie dla dziecka,a tesciowa tez duzo pierze.moze jakos sie dogadamy:)

kuchnię swoją :) u mnie to ja mam w podziale pranie więc nie bedzie tak źle :P

Gość rinoxi
no to fajnie:)no ale ty bedziesz ze swoimi rodzicami mieszkac to tez inaczej niz z tesciami.ale nie moge narzekac,fajni sa i duzo pomagaja we wszystkim.zreszta nie ma co gdybac jak bedzie napewno bedzie ok. a co do lekow to najwazniejsze zeby ci pomogly,bo nie wyobrazam sobie ze mozesz sie meczyc do jesieni.

Byłam dzisiaj na usg, w brzuszku rosnie synuś i waży już 619 g :)

Gość rinoxi
ojj fajnie rosnie:) wszyscy ktorych znam i sa w tym roku w ciazy to synka beda mieli albo juz urodzily synka. a wy jutro do tesciow jedziecie?ja dzisiaj staralam sie odpoczywac,ale teraz mam takie ciagniecia macicy:(nie wiem to sa chyba skurcze.

Gość rinoxi
no takie uczucie ciagniecia macicy na dol,tak mi sie wydaje ze to skurcze.na poczatku ciazy sie zdarzaja i pod koniec.juz mi przeszlo tak chwile tylko trwaja.a ty nie mialas tego?

Miałam cos podobnego tydzień temu, ale było mi też ciężko przez upały a jak pytałam sie o skurcze lekarce to powiedziała, że mogą takie być. Jeśli Cię to nie bolało i nie było regularne np co 10 minut to nie musisz się denerwowac :)

Gość rinoxi
nie to raz na jakis czas sie zdarza. u ciebie tez taka paskudna pogoda?

Słońce świeci, ale wieje i jest zimno. Wczoraj oglądałam na allegro śliczne łóżeczka z pościelą, dzisiaj dokańczam przeglądanie :)

Gość rinoxi
i jak znalazlas cos ciekawego? je bede miec lozeczko po chrzesniaku. wczoraj wieczorem znow troche plamilam i dzisiaj rano.ale polozylam sie do lozka i jak na razie nie plamie.zaczekam do jutra jak nie przejdzie to znow musze zadzwonic do lekarza.mam nadzieje ze przejdzie calkiem.w czwartek mam wizyte.boje sie ze jak nie przejdzie to polozy mnie do szpitala:(

http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-posciel-moskitiera-gratisy-i2328529920.html to jest takie jakie chce mieć dla Olivierka :) Szpital szpitalem ale gorzej jak bedziesz musiała leżec całą ciąże, odpoczywaj :) Mnie coś pokusiło i troche posprzatałam wczoraj i dzisiaj troszke źle się czuje, już w nocy źle się czułam ale spałam. Teraz żałuje. Tak się zastanawiam co to będzie jak zacznie sie kurzyć w domu gdy beda wykuwane drzwi, ehhh ;/

Gość rinoxi
bardzo fajne wybralas:)i cena jest ok. ja bylam w niedziele w ikei obejrzec posciele dla dzidzi,ale nie bylo nic fajnego i normalnej cenie.ale takie powazne i ostateczne zakupy bede robic w wakacje. mi na szczescie przeszly te plamienia,mam nadzieje ze tak zostanie. ty tez sie oszczedzaj,nie ma co przesadzac.a nie mozesz sie gdzies przeniesc jak beda robic drzwi?

Własnie myśle nad tym do kogo, na razie jeszcze w przyszłej łazience płytki nawet nie są połozone to mam na to troche czasu. To dobrze, że już ustało :) W piątek albo sobote muszę wybrać się pooglądać wózki bo siostra jakieś fajne widziała z bonem na zakupy w tym samym sklepie, może bedzie taki jak ja chce czyli 3w1 :)

Gość rinoxi
zwroc uwage na to jaka jest spacerowka,bo moja znajoma wybrala na necie taki ze dziecko w spacerowce nie ma za duzo miejsca,straszne poprostu.siedzi i sie nie rusza.ja odziedzicze ten wozek,gleboki jest super a spacerowke kupie sobie inna.sa fajne za ok 100zl,leciutkie,zgrabniutkie,jak sie zlozy to malutko zajmuje,no i dziecko moze swobodnie siedziec,lezec i wogole. nam w czwartek przyjda ukladac panele,w sobote przyjedzie naroznik i trzeba bedzie pomalu sie pakowac.troche szkoda bo bardzo dobrze mi sie tu mieszka.

Dobrze, że piszesz to zwróce uwage na to. Zazdroszcze Ci już końca ;)

Gość rinoxi
co roku robimy remont.rok temu robilismy tu gdzie teraz mieszkamy a teraz w domu.troche mam dosc tego.co dzien sie zabieram do przegladu szafy,zeby wyrzucic zbedne rzeczy i jakos nie moge sie za to zabrac.

Mi też się za bardzo nie chce, musiałbym zrobić porządki w szafach i wyrzucić niepotrzebne rzeczy, zobaczyć w co się jeszcze mieszcze, ale leń taki że szok :P Ciągle mówie sobie jutro tylko, że jeszcze nie nadeszło to jutro do porządków, a tak wogóle to musze się rozejrzeć za komodą jakaś. Myślałam o szafie, ale mi nigdzie nie wejdzie to chociaż komode jakaś kupie. Karolinkaaa2 - a masz może linka żeby zobaczyć ten wózek?

Gość rinoxi
no ja mam to samo lenistwo pierwszej kategorii.moze jutro sie uda...

Gość rinoxi
polcia ty chcesz wydac na wozek 1300zl? jak dla mnie straszna cena i to w dodatku nie calkowicie wyposazony.nie ma torby ktora jest bardzo wazna,nie ma moskitiery,ochraniacza na nozki,przynajmniej nic o tym nie pisze ani na zdjaciach nie ma. widzialam tansze z calym wyposarzeniem,moze troche ciezsze,bez obicia skorzanego.

Nie pisze tylko o moskitierze, wszystko jest w dodatkowych akcesoriach. cena dobra, 3w1, szkoda że dzisiaj się kończy już. Musze przemysleć to ;) Karolinkaaa2 a długość rączki? Bo kurcze wysoki się wydaje. A jaki bierzesz kolor?

Gość rinoxi
aha to nie doczytalam.jak dla mnie to i tak drogo.ale jak tobie odpowiada to ok.

posciel polecam z firmy ala i as zakupilam taka i jest swietna a lozeczka mam piekne biale z firmy vento tez dostepne na allegro nie lubie badziewia wiec moge posluzyc rada

Ja mam łóżeczko już upatrzone tylko wózek teraz został. Tego z linka nie kupiłam, ale on napewno jeszcze będzie bo się ciągle oferty powtarzają. Jutro albo pojutrze to jest pewne jade obejrzeć wózki w sklepie. A ja do jutra sama, bez męzusia bo pojechał w małą delegacje.

Gość rinoxi
to uwazaj na siebie.ja wczoraj bylam u lekarza,wszystko ok z dzidzia,rosnie, i dalej nie chce pokazac jaka plec.albo lekarz sie ze mna droczy i nie chce powiedziec.ale 28 mamy badania usg 4d i napewno w koncu sie dowiemy:)tesciowa mi zyc nie daje,chce wiedziec czy bedzie w koncu wnuczka,czy nastepny wnuk. a jak sie czujesz?wybralas jakis wozek?