Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a cOOle patrzy...

Abp Głódź: nie można zdejmować krzyża, to znak Polski

Polecane posty

Gość a cOOle patrzy...

To jest wręcz nieprawdopodobne, żeby przedstawiciel obcego państwa (Watykan) umieszczony w strukturze wojska polskiego w stopniu generała, pobierający ogromne apanaże z naszych podatków, tak bezceremonialnie zdeprecjonował godło naszego państwa. Głódź, jeszcze niedawno zwany w wojsku "flaszką", to wyjątkowo ohydna, ordynarna i cyniczna twarz KK w Polsce. Plecie coś o tym, że nie oczekuje serwitutów, tylko 'normalności'. Jesli owa normalność ma polegać na dowolnej ekspansji krzyża, niby "znaku Polski", to nie ma zgody! Czasy krucjat i inkwizycji na szczęście za nami, stąd wara wam kleszki od przestrzeni publicznej. Wiem, wiem, marzy się nienażartemu krzyż obstalowany przez kaczora przed pałacem, zaraz po świętach. Zbydlęciałe chamisko zamiast nieść w te pełne słowiańskiej tradycji święta słowa miłosierdzia i pojednania to znowu szczuje żeby poprzez skłócenie narodu zapewnić sobie koryto i koronę. Czy okupacja czarnych Watykańczyków i ograbianie Polski oraz ludzi w niej mieszkających to znak normalności? Znakiem Poslki jest flaga biało-czerwona, Orzeł w koronie i hymn państwowy. Jesli Głódź tego nie wie, to pytanie czy w ogóle powinien mieć obywatelstwo polskie.

"Wiem, wiem, marzy się nienażartemu krzyż obstalowany przez kaczora przed pałacem, zaraz po świętach" Właśnie dlatego tak powiedział. Przygotowuje społeczeństwo na nowy marsz z pochodniami.

Gość ZnakiemPolski jest Orzeł Biały
Słowianom - którzy żyli między Łabą i Odrą i zostali wyrżnięci w pień przez krowirzerczą hałastrę miłosiernych rycerzy chrześcijańskich we wczesnym średniowieczu bo nie chcieli zdradzić wiary ojców swoich!! Ten kraj ma dosyć watykańskiego krzyża ciemnoty i i pedofilsko- łajdackiej obłudy!!!!

Gość onaaaa aa
W tym własnie tkwi siła (rzekoma) katolickiego kościoła, tej czarnej mafii- w urabianiu ideologicznym od najmlodszych lat calych rzesz katolickich bydląt, którzy nawet pomyslec w przyszlosci nie będą umieli,ze ktos ich okrada...

Gość TakajestPrawda
Polska potrzebuje Oświecenia i Reformacji a nie bezmyślnego klepania paciorków i wiary w jakieś niby to cuda. Zazdroszczę Anglikom Henryka VIII i Elżbiety I może wtedy historia potoczyłaby się dla Polski inaczej. Dynastia Todorów 'spadła' Anglikom jak 'dar z nieba' wtedy kiedy polska szlachta i kler biły rekordy głupoty i kołtuństwa. Wesołych świąt🖐️

Gość truciciel psów
Benedykt XVI powiedział, że "największą ciemnością naprawdę groźną dla człowieka" jest to, że nie wie on, dokąd zmierza świat, i nie rozróżnia dobra od zła. To wiara jest prawdziwym oświeceniem

Gość Security Sexyful
Zamiast bredzić jak Piekarski na mękach o zdejmowaniu krzyża i różnych takich, niech Głódź lepiej w końcu powie, co się stało z tą kiełbasą do wielkanocnego żurku dla naszych żołnierzyków w Afganistanie z którą (z kiełbasą, znaczy) razem leciał samolotem do nich, aby ich tam pokropić i pobłogosławić, dokładnie 5 lat temu. Jak startował na Okęciu, na pokładzie był m.in. Głódź i 235 kg kiełbasy. Jak wylądowali w Kabulu, był tylko Głódź, a kiełbasy ani śladu :(. Sprawa jest do tej pory nie wyjaśniona, wsadzono ją pod dywan. Ja tam mam swoje domysły....

Gość onaaaa aa
może dla Ciebie, są ludzie którzy nie wierzą.

Gość Benedykt XVI.
Zawsze twierdzilem ,ze gdyby Bog istnial, to naszym czarnym braciom jezor by kolkiem stanal za klamstwa ,oblude i falsz. :classic_cool:

Gość lsddddf
hahah, a ja wierzę w Boga, Boga Mordu. ;) Nie tylko likwidacja tego calego funduszu, ale ogolne odchwaszczanie przestrzeni publicznej- to powinien byc glowny cel

Gość Bul-Komoruwski
Nadszedl juz czas ,WIEKI CZAS ,na kolejna wojne krzyzowa.Tym razem nie musimy maszerowac tysiace kilometrow do " ziemi swietej " ,Tych gnoi mamy na miejscu .Powstan ludu polski i nakop im w te tluste dupy. Tylko naiwni mogą być zbawieni z kasy. Może i słusznie, po co głupim kasa. :D🖐️

Gość swienta juz sie zaczeły
muj sasiad postepowy wuzycił krzyż z cmentarza i go bóg pokarał zabił mu krowy 2 raz wyzucił krzyz na złom to tym razem pu mpioron rozwalił komin Historia Krzyża w Licheniu-przestroga dla tych co profanują Krzyż Podczas II wojny światowej w parafialnym kościele św. Doroty hitlerowcy urządzili szkołę dla chłopców z Hitlerjugend. Młodych Niemców zaprawiano - w okrucieństwie. Ci, którzy pamiętają tamte czasy mówią, że szczególnie celowała w tym Berta Bauer wychowawczyni chłopców. Kiedy w lipcu 1944 roku chłopcy zaczęli się skarżyć, że w kościele ,,coś ich straszy wymierzyła z pistoletu i strzeliła do krucyfiksu. „Gdyby Bóg istniał, powinien natychmiast mnie ukarać powiedziała. Kilka godzin później, kiedy jechała na stację kolejową do Konina, przelatujący samolot - prawdopodobnie niemiecki, ostrzelał jej wóz. Berta Bauer zginęła na miejscu. Wiele lat po wojnie znieważony krzyż, z wyraźnymi śladami po kulach, zawisł w ołtarzu Kaplicy św. Krzyża. Krucyfiks cieszy się ogromną czcią wiernych. Nie sposób wyjechać z Lichenia, nie uklęknąwszy przed nim. W ołtarzach bocznych znajdują się dwa, zasługujące na szczególną uwagę, obrazy pędzla Olgi Bajkowskiej: Pieta i Powstanie Warszawskie. Wychodząc z Kaplicy św. Krzyża po prawej stronie mieści się sala wystaw.

Gość Czarni sa jak pijawki
08:05 [zgłoś do usunięcia] swienta juz sie zaczeły Przestan debilu opowiadac takie bajki. To nie XVII wiek, ze nikt nie chodzil do szkoly. W 2011 mielismy ponad 200 tys absolwentow szkol wyzszych. Koniec z pierrdolenia. o bogu. Zydzi zakrecili karuzela, a czarni z Watykanu ciagna od was kase az huczy. Debilem sie nie staje, debilem trzeba sie urodzici!!🖐️ :D

Gość ffggfgf
spalić kościoły... wybić debilom zabobony.

ooo najbardziej ujadaja te pomioty tych , ktorzy 50 z gora lat temu z zdjecie mordy bieruta czy stalina wtracali do lochu. a sie te czerwone lewackie psie koncowy wypierdzaja o tolerancji i wolnosci

Gość idzta do stolu
ludzie sa swieta po co to takie pierdoly opowiadac co ma wam to dac?

Gość już z husytami
krzyżowcy pokazali :D oj bo w polsce tabor powstanie ;)

Gość moi drodzy
mój znak to orzał biały i flaga biała czerwona, i nie dawno w odziedziczonym mieszkaniu zdejmowaliśmy z żona zakurzone krzyże - część poszło na złom część na śmieci...

Gość moi drodzy
Ferdynand Pryszczyc daj spokój z tymi opiesciami o lewakach dinozaurach bo tutaj takich nie ma, chyba że ty się tutaj uchowałeś z poprzedniej epoki, prawda jest taka, że społeczeństwo jest coraz bardziej świeckie - kiedyś kosciół był wyrazem buntu wobec rózonych ustrojów politycznych, ogólnie nieszczęść TERAZ LUDZIE WIEDZĄ, ŻE MOGĄ MIEĆ WOLNOSĆ W SERCU BEZ KOŚCIOŁA BO NIE POTRZEBUJĄ WYIMAGINOWANYCH SPRZYMIERZEŃCÓW, PRAWDZIWYM SPRZYMIERZEŃCEM NOWYCH POKOLEŃ JEST NAUKA

Gość jem qpe
a religią Kielich będzie papiści

Gość anika 28047
zadM TO PYTANIE setny raz - czemu katolicy - nazucaja swoje poglady - macie k. katolcki , u siebie q domach mozeci miec swiete obrazy , krzyze itp. mnie nic do tego - ale hola ,hola , sa szkoly szpitale , miejsca publiczne - sejm jest takim miejscem , gdzie sa rozne poglady prezentowane , to budynek panstwowy - i co krzyz przed - niby po co ? jestem pewna katolicy nie zapoznali sie z metodami jakimi KK pozyskiwal wiernych. troche jak by nalezec do SS.

Gość Warszawianka jedna /
Krzyżowcy szykują na nas atak 10-go. Trzeba się zbroić, bo łatwo nie odpuszczą.

Gość Prawda jak oliwa
Pod oslona krzyza i tych smieci z Watykanu, zostalo wymordowanych wiecej osob niz we wszystkich wojnach do kupy wzietych. Dwie ameryki krzyzowcy wycieli i ograbili. A wszystko na polecenie papieza.

Gość anika 28047
dolkadnie 75 papiezy - na pewno - chyba wiecej - trwalo to 650 la. to wlasnie czyni nauka - jest dostep do wiedzy - a nie slepa wiara . sa ludzi wiezacy nie chodzacy do SS- ups do KK - mialo byc

Gość Warszawianka jedna /
Dobrocią nie ustąpią. Tak jak KK niósł wiarę- ogniem i mieczem- tak i czarną plagę trzeba wykurzyć. Tym samym sposobem. Innej szansy nie ma. Racjonalne metody są tu na nic.

Gość jem qpe
Tabor! Tabor! Tabor! Kielich mym religijnym znakiem :classic_cool: Polska ojczyzną! :classic_cool: Nie papistą!

Gość anika 28047
moze sie konzy wladanie K.Kaolickiego w Polsce- niec sobe bedzie . jsli ktoschce niech chodzi , modli sie , daje kase , ale dajcie zyc ludziom , ktorzy maja ine poglady - in vitro , aborcja , antykoncepcja (darmowa) , podwiazanie jajowdow - jesli ktos chce . kto jest przeciw i tak pewnych zeczy nie zrobi niezaleznie zy jest katolikiem . ale kto chce ..... wolnosc. czemu polska ma sumienie zbiorowe? moze przestanmy pompowac kase w kk jako panstwo -? a te pieniadze przeznaczmy na nauke biedniejszych zdolnych dzieci ? moze na dodatki do enerytur? zby emeryci nie glodowali ? moze podniesmy zasilki rodzinne . co kolwiek nawet na schronisko ,dla psiakow - ale nie na kk. pesje , emerytury ksiezy - ich poziom zycia - ludzie co to jest ?

czemu w TV publicznej musze czesto ogladac reprezentantow 8 % elementu wyborczego , no czemu? nie rzadza. wiecd niech te swoje czerwone geby sobie schowaja w swych cenbtralach i siedzibach komitetow. czemu skoro nie jestem homoseksualista jestem zmuszany do ogladania i sluchania wrzaskow pod oknami mego mieszkania zwiazanycvh z demonsrowaniem tychze? i tak dalej i tak dalej , nie mozna atakowac i obrazac kogos za to ze jest inny. nie atakuje Ateistow , Homoseksualistow a mnie Katolika zlego czy nie ale wciaz ktos atakuje. moim przodkom juz lewica , komuna pokazala swoja tolerancje , poszanowanie i wolnosc. czemu ja tez musze wciaz znosic cos czego nie chce. bo jest Demokracja , na ktora sie Wy takze powolujecie. wiec wara od Ludzi wierzacych w cokolwiek innego niz Wy. bo przyjdzie czas ze beda z wami jechac jak wy komuchy w latach 50tych. ateizm i lewactwo wymordowalo ok 200 mln Ludzi.

Gość Pryszczatay//
Jesteś wrzodem na tyłku mojej ojczyzny- wypad czarna małpo ssąca kasę z budżetu !