Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a cOOle patrzy...

Abp Głódź: nie można zdejmować krzyża, to znak Polski

Polecane posty

Gość jem qpe
właśnie co to ma znaczyć! my polscy chrześcijanie musimy w końcu powiedzieć nie kk niech powstanie polski tabor!

WAZNE! cxzemu młodzi Ludzie muszą płacić składki na starych ubekow , którzy mają po 9-10 tyś zl emerytury? gdy kryzys. no czemu ? czyżby w ramach tolerancji i oświecenia i nowoczesności? zbrodniarze sługusy stalinizmu żyjący mają się bogato na koszt już któregoś pokolenia ciężko pracujących a biednych bo okradanych przez tych , którzy by zmanipulowac wciąż krzyczą łap zlodzieja w sutannie. jakoś Kościół nigdy do niczego mnie nie zmuszał w przeciwieństwie do państwa

Gość Pryszczatay//
Już powiedziałem- wyjazd małpo czarna- pederasto, koniobijco jeden ! W du-pę sobie wetknij te swoje czarne mądrości ! Kościół nas okrada od wieków !

Gość Pryszczatay//
Tępy katol- ochlapany wodą , gdy dziecięciem był- bez możliwości wyboru- ciemna czarna masa !

Gość anika 28047
rozmowa o skladkach na emerytalnych na ub to inna sprawa - pociesze cie i tak wymra - jakies 10 lat i po klopocie , a na kk panstwo bedzie placic jeszcze 15000255221 lat . ale mam nadzieje ze sie to zmieni - ok pensja dla ksiedza - niech ma 1500 zl , tak jak ludzie po uniwersytetach , jest ich paru w kazdym kosciele - na swiatlo sie zloza, no ogrzewanie - hmmm, trzeba polepkowac troche, cos sie wymysli . aaa kto wie ile kosztuja te laszki dla ksiedza , kazdy ma kilka zestawow chyba ?

po sprzedaniu Polski ukladem zdradzieckim [ tylko jedna litera doszla] z Magdalenki okrada sie mlode pokolenia Polakow w kazdej dziedzinie zycia i wygania z Kraju. czerwona ośmiornica wciąż działa. i mało jej już nie ma kogo okraść to pragnie się do Kościoła dobrać wmawiając nam kit swój [ bazując na słabej historiozoficznej wiedzy młodych] że jak zawsze chca dobra dla nas czerwone szuje przefarbowane na niebiesko

Gość jem qpe
Wzywam do chrześcijańskiego bunt! Przeciwko zakłamaniu kościoła Dziś w środku kazania wyjdę odwracając się plecami a na środku kościoła krzyknę nie jesteś przedstawicielem chrystusa! Tabor! Chrystus zbawiciel! Chrystus zwycięzca! Tu jest Polska! I wyjdę. Teraz cześć, muszę zdążyć na mszę

Otóz słowianie przyjeli bardzo wczesnie tą wiare W (Polsce) nawet wczesniej niz chrzest Polski to Polska wypracowala nowe poglady nawracania :D prawdziwej kultury łacinkiej a nie Bizantyjskiej takich Panstw jak niemcy Bizancjum Anglia Francja

zasadnicza roznica na ubekow MUSZE placic a na Kościół nie muszę. a przeciez uctawa sejmowa mowi o tym , że komunizm to zbrodniczy ustrój a funkcjonariuszy tego systemu musimy utrzymywac i ich potomkow na stanowiskach. tez

Gość Pryszczatay//
Ty filozof z du-py wzięty, do szkoły nieuku. Czarni się skończą- ty już jesteś skończony,głupi od zygoty !

Gość anika 28047
tak na powaznie - ni wiem w jak dalekim stopniu trzeba byc zaslepionym i omotanym - obietnica wiecznego zbawienia zeby tak zajadle bronic KK? na marginesia - ten kto czytal biblje musi widziec manipulacje kosciola . chyba ze jest debilem , albo nie czytal tak jak 90% chodzacych do KK.

Gość Pryszczatay//
Nieuk, nieuk- ty widziałeś w Polsce komunizm ? Ale ćwierćinteligent !

My Polacy musimy wrócić do korzeni do tradycji do czasów Chrobrego i Władysława IV hetmana Żółkiewskiego trzeba tez pamietac że ksiadz to tez czlowiek poddatny na korupcje itp dlatego musimy reagowac :D u nas ksiadz albo mówi to co chce albo mówi to co inni chca ci co korumpuja

cieszy mnie , ze czerwone bydlo ma ze swej wściekłości i pazerności mózg wyłączony i tak łatwo je wkurwić by brak im było argumantów a zostały epitety co tylko mnie utwierdza w tym co uważam. hahahahaha

Gość Pryszczatay//
KK zawsze wchodził w układy z władzą. Fałszywa czarna złodziejska mafia, PRYSZCZATY TO SUKIENKOWY TEGO FORUM !

Gość Pryszczatay//
Idź zmarszcz freda księżulku- pedofilu jeden- krzywdzisz nasze dzieci- świętoszku z piekła rodem . Pedofile do więzienia !

Gość anika 28047
aaaaaaaaaaaaaa. pieniadze panstwa ida na kk tak . a ta kasa panstwa to niby z kad z oszczednosci - zobacz co sie stalo jak jest mozliwosc dobrowolnego przekazanie 0.3% z podatku na KK..... jakies36% jest na tak.... mowi samo za siebie . ludzia nie chodzi o zwalczenie kk - i katolikow o zamkniecie kk tylko o to aby ksieza nie plawili sie w luksusach . moze i o to aby Polska nie miala sumienia zbiorowego . aby poszanowac prawa kobiet, poszanowac planowanie rodziny. i chyba o to aby troche odpuscic - mysle ze sprawa ,,krzyza,, - zrobila wiele dobrego - u mojego syna w klasie jakies 10 dzieci przestalo chodzic na religje , ludzie zobaczyli ze mozna powedziec NIE. A czemu wlasnie rel . skoro jest nieobowiazkowa jest na 2,3 lek. powinna byc chyba na 1 lub ostatniej ? .

Gość Pryszczatay//
Ferdek marszczy freda zgodnie z nakazem ;)

ja tam nie mam nic przeciwko zeby inni sie plawili w luksusach;-)) pod warunkiem ze te luksusy nabyli lehgalnie tzn. ze srodki zostaly opodatkowane;-) krzyz to tylko figurka - gorzej ze publiczne szkoly przestrzegaja tych zabawnych rytualow sekciarskich pt rekolekcje;-)

Gość Pryszczatay//
Ferdynand Pryszczyc. Proszę księdza, ksiądz się nie gniewa- stęskniłem się już ;)

dopoki rytualy religijne beda sie odbywaly w panstwowych szkolach dopoty bedzie to kraj rezimu jednej doktryny religijnej - jak np. nieprzymierzajac iran!

hahahahaha no dawaj dawaj hahaha ale mam ubaw z czerwonców w pracy . na szczescie wiekszosc olewa te wasze czerwone wypierdy i to was wkurwia hahahahaha ale jaja!wkurwiac uwielbiam czerwonych. a co? nie wolno mi?a dlaczego? niby?

Gość anika 28047
a ja nie chce placic ani na kk ani na ,,komuchow,, - wiec nie mieszkam w posce - i nie chodzi o kase - sa ludzie , ktorzy wyjechali zeby na to nie patrzec i nie brac w tym udzialu .... i powiem wam ze z boku ta zajadlosc , brak racjonalizmu , i normalnej rozmowy - wymiany zdazn z poszanowaniem dla rozmowcy jest przykra i swiadczy o syt . polski , metalnosci i poczuciu nieszczescia.

Gość Pryszczatay//
Czołowy sukienkowy Ferdynand Pryszczyc poszedł molestować na innym forum :(

Gość Pryszczatay//
Dzięki , że jesteś znowu- lubię cię ;)

zgadzam sie z anika, z tym tylko wyjatkiem ze mnie raczej bawi ta wzajemna "wojenka podjazdowa" ;-)) btw - o co chodzi z czerwonymi? kto to sa? nie jestem na biezaco ze slangiem...wieziennym?;-)