Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hghjg

mama w ciężkim stanie - rozwód

Polecane posty

Gość niech Mama pogada z przyjaciol
kogo jest mieszkanie, wspolne? nie moze wyprowadzic sie do swoich rodzicow albo gdzies, przeciez to bez sensu zeby tam teraz tkwil, niech wyprowadzi sie do hostelu na kilka dni

Gość e;mfce[p
a czemu do kochanicy nie pojdzie

Gość koallamiss
ojciec ma tak samo płacić rachunki za czynsz skoro jest zameldowany, więc dokładać się do mieszkania i tak musi. A skoro matką pomiata i zwraca się do niej "spier..." to tu nie ma co naprawiać.

Gość 2332e3e32e32
jak ona jest tam zameldowana, to nie może jej nie wpuscic do domu. Wystarczy zadzwonic na policję jakby nie chciał. Ale faktycznie babka musi miec ciezki charakter. Moze gosc miał rację, że zamknał się w pokoju i nie wyłaził. B. często babki właśnie dostają te rozwody z orzekaniem o winie, na faceta, ale czy na serio to zawsze wina faceta?

Gość laolapaola
hghjg Nie rozumiem twojej matki.Od 2 lat z ojcem nie żyją jak małżenstwo.Siedzą w osobnych pokojach,Ojciec nie łoży na zycie etc. Twoja matka naprawdę jest histeryczką i powinna już dawno ojcu sprawę rozwodową założyc.

Gość 2332e3e32e32
To jest kwestia niewoli finansowej kobiet w tym kraju. Brak kasy na przezycie zmusza do wyrzeczenia się godnosci, i wszystkiego.

Gość laolapaola
2332e3e32e32 ale przeciez autorki matka pracuje zawodowo i nie jest niezależna finansowo od męża.

Gość laolapaola
i nie jest zależna miało być.

Gość 2332e3e32e32
czy zarobki 1000 zł to twoim zdaniem niezaleznosc finansowa???

Gość kobkob
"To jest kwestia niewoli finansowej kobiet w tym kraju. Brak kasy na przezycie zmusza do wyrzeczenia się godnosci, i wszystkiego" święte słowa

Gość laolapaola
2332e3e32e32 hm,tak,1 tys zł to już niezaleznośc finasowa,bo 1 tys zł.jest tysiąc razy więcej od 0 zł.

Kobieta jest w szoku, rozwod to jedno z najciezszych przezyc nie oceniajcie Jej, to jest ciezkie przezycie, tym bardziej jak tyle lat byli ze soba i maja dzieci

Gość znak zapytaniaaaaaaa
autorko, odezwij sie!!!

Gość laolapaola
niech Mama pogada z przyjaciolb :-) niby w jakim szoku moze byc kobeita,ktora od 2 lat zyje z mezem pod jednym dachem tylko,ale zyją jak obcy sobie ludzie. Co innego by było jakby do wczoraj zycie rodzinne autorki było by sielanką,a dzisiaj ojciec powiedziałby martce,ze ma kochankę i chce rowodu. To był by szok./A tak,matka miaał 2 lat aby sie przyzwyczaic do tego,ze jej maz moze kogos miec i zechce sie z nią rozwieźć.

z tego co czytam, to dopiero teraz sie dowiedziala

Gość laolapaola
niech Mama pogada z przyjaciol ale od 2 lat rzopadło sie ich małżenstwo,mimo,ze mieszkają pod jednym dachem,wiec matka mogął sie przyzwyczaic doi mysli,ze jak z mezem juz nie wspołzyje,przebywają w osobnych pokojach,to pewnego arzu maż znajdzie sobie kobietę,z która bedzie chciał seks uprawiac i moze nawet zechce się związac.

mysle,ze nie dopuszczala tej mysli do siebie. zyla w pzrekonaniu,ze tego nie ma, chociaz wiedziala/domyslala sie,ze jest. nie wiem co sie dzieje, ale autorka nie odzywa sie. mam nadzieje,ze nic powaznego sie nie stalo...

moe tak, a moze ludzila sie, ze bedzie tak jak jest:o w kazdym badz razie trzeba sprobwac znalezc jakies rozwiazanie dla tej trudnej sytuacji

czytalam temat i mnie w gardle sciskalo. zal mi tej kobiety. niby dorosla, matka 2jki dzieci, ale czasem szok robi z ludzi wariatow. ona nie mysli racjonalnie. moze jutro emocje opadna? chociaz troszke. moze jutro bedzie jej lepiej? nie wiem, ale niech juz autorka wraca, bo niepokoii mnie ta cisza!

podobno smierc i rozwod to najbardziej tragiczne przezycia i najbardziej wstrzasajace

nie wiem, nie chce sie o tym przekonac na wlasnej skorze:/

Gość choc to przezycie, matka
jest z cala pewnoscia histeryczka. Tysiace ludzi sie rozwodzą i zyja. Ojciec odzywajacy sie do niej takimi slowami - czego tu zalowac? a on pewnie mial dosc jej histerii ( bo chyba taki mala zawsze charakter) i uciekl do innej. Nie ma co zalowac tego malzenswa, bo bylo malo warte. jesli ktores z nich chce rozwodu -powinno byc pol roku rozkladu pozycia, zaprzestanie prowadzenia wspolnego gospodarstwa, zanik wiezi emocjonalnej. Majatek dzieli sie na pól.Jesli oboje chca rozwodu - sprawa szybka i prosta. jesli orzeczona bedzie wina mąza ( zdrada) on placi za koszta procesu.

Gość grycjankaaaaaaaa
pisze sie KOSZTY!!! nie ksozta! KOSZTYYYYYYYYYYY!!!!! co wy z tymi "ksozta". masakra jakas.

nie ma sensu,zeby autorka zawalala wlasne sprawy. Owszem, powinna matke wesprzec slowem otuchy, ale nie poddawac sie stanowi histerii. To sprawa rodziców. W ich malenzenswto by;o le od dawna - i nawet nie wiadomo, z czyjej winy , kochanka tylko przeważyla szalę, moze sie bylo tego spodziewac. Mam sie zabije? No bez przesady - a jesli ma zamiar, to naprawde cos jest u niej nie tak z psyche i corka nie pomoze, chyba ze zwiesie na oddzial psychiatryczny w kaftanie.

Gość hghjg
tez uwazam ze nie ma czego zalowac i mama powinna uwazac tak samo, ale ona zaluje bo przysiegala przed Bogiem... :/ nie pisalam bo byla policja, mama musiala oddac ojcu komorke, porozmawiali i z nim i znia, ja poprosilam zeby z nimi wyjsc na zewnatrz, powiedzialam co i jak, pan policjant stwierdzil ze ojciec ma wiecej do stracenia. kiedy plicja rozmawiala z mama ojciec stal kolo mnie w pokoju i powiedzialam mu ze moglby miec choc troche kultury i szacunku i sie wyprowadzic i dawac mamie kase. powiedzial cos takiego "zaraz pojada i sie wlasnie wyprowadzam, nie wiecie co sie stalo, jakbyscie nie robily afery to wszystko byloby dobrze", prosilam o wytlumaczenie co sie stalo i o co chodzi ale nic mi nie powiedzial. pisze i cala sie trzese, nie moge tego opanowac, ale zbieram emocje w sobie caly dzien wiec nic dziwnego

moze ojciec sie wyprowadzi i bedziesz mogla w miare spokojnie jechac do pracy... straszna sytuacja,nie wiem nawet co napisac. a o co ojcu chodzilo? dziwne to strasznie.

albo ojciec bedzie krecil z ta kochanka, ze to pomylka,ze to,ze tamto. skoro krecilyscie afere, to znaczy,ze cos "przez was". moze dla niego mogloby to trwac-on mieszka z matka, a dalej chodzi walic inna.

Gość hghjg
mama rano byla w takim stanie ze lekarz z pogotowia stwierdzil ze jak nie minie to wezma ja na psychiatryczny.. ale ten szok minal, juz normalnie kontaktuje, bo rano nie umiala powiedziec jak ma na imie powtarzala tylko "to nie ma sensu,ja nie chce zyc". boje sie bardzo.... mama siedzi zamknieta z siostra w kuchni, ojciec chyba jest w pokoju,nie wiem bo dopiero przyszlam. nie chce isc do mamy bo nie umiem opanowac tego trzesenia, nie chce zeby mnie tak widzialy, musze byc silna. a jednoczesnie ciekawi mnie co ojciec mial na mysli, co sie dzialo w domu jak wyszlam zpolicja, moze dowiedzialy sie czegos?

POradnia jezykowa PWN gusta i koszta Jak jest poprawnie: gusty czy gusta? Koszty czy koszta? Można pisać i gusta, i koszta, ale częściej spotyka się formy gusty i koszty

Gość może policja stwierdziła
że będzie przymusowe leczenie psychiatryczne :p