Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hghjg

mama w ciężkim stanie - rozwód

Polecane posty

Gość najpierw bedzie sprawa
przekonaj mame ze jak sprzedadza mieszkanie to starczy na kawalerke i ze samej jej bedzie duzo lepiej a jak bardzo sie boisz ze moze sobie cos zrobic to moze sklam jej ze jestes w ciazy, powiesz ze dla wnuka musi zyc. sama nie wiem czy to dobry pomysl, ale faktycznie w nerwach moze wszystko zrobic. tak zrobila kiedys moja mama.. z tym ze po tym jak wziela tabletki na szczescie nam o tym powiedziala

Gość hghjg
Alookkiii ale Twoj ojciec przynajmniej mial na tyle klasy ze sie wyniosl z mieszkania i zostawil je mamie. bylabym przeszczesliwa gdyby moj tak zrobil. ale on ani mysli. a mama zamiast szybko skladac papiery to czeka na cud z nadzieja ze ojciec zmadrzeje. dojdzie do jakiegos nieszczescia w koncu.. jeszcze dzieki temu sie poklocilam ze swoim, bo bylismy umowieni, czekal godzine pod moim domem (bo mama i siostra wyszly na spacer dla rozluznienia, na 15 min, a wrocily po 50), zdenerwowal sie bo byl umowiony potem z kims innym, ja w nerwach wygarnelam mu ze ma mnie gdzies bo tylko kumple i kumple.. i klotnia. nie dosc ze rodzice w takiej sytuacji to zaraz ja swojego strace dzieki temu.

no dobra a co z ojcem? czemu nie pojdzie do tamtej? moze pogadaj z nim i namow go zeby do niej poszedl

Gość hghjg
ta ciaza to nie jest dobry pomysl. taka wiadomosc pogorszylaby jej stan (mieszkam z moim bez slubu, bo nie mamy na razie kasy na wesele, a mama jest tradycjonalistka) siostra wlasnie jej tlumaczy ze powinna na zlosc ojcu sama zaczac sie z kims umawiac. a ona ze nie zostala wychowana na swinie itd i ze tak nie zrobi.

no to wspolczuje, moja mama w koncu wziela sie za rozwod, szuka zawziecie faceta, cieszy sie nowym zyciem. Skoro Twoja mama ma takie podejscie to moze nalezy ja zostawic samej sobie, moze z czasem sie ogarnie.. i przede wszystkim uwazam ze ojciec powienien odejsc. W ogole co to za kobieta chce byc z facetem, ktory ma zone i mowi o niej "suka"? czy ona ma rozum ?:O

Gość amtotamto
Ewa, 33 Madrze prawisz,tylko,że Ty także "(śmiem twierdzić, że większość małżeństw tak żyje - każdy sobie rzepkę skrobie, zero wspólnoty, tacy współlokatorzy)ze swoim partnerem żyjesz tak jak opisałaś. Użyję Twojego sformułowania Smiem Twierdzić,że tak jest,bo w światek,piątek czy niedzielę przesiadujesz na kafe od rana do nocy,co swiadczy od tym,że nie tworzycie super więzi ze sobą.

Gość najbrzydsze sa golfy
ten telefon to nie taki głupi pomysł, bez dowodu nie da sie udowodnić ze ktoś ma romans.I to nie sąd musi ten dowód zdobyć ale twoja matka

Gość hghjg
bo ojcu odbilo odkad zajal sie polityka. poczul sie wazny. porozmawialabym z nim ale sie nie da bo juz probowalam - gapi sie w tv, gwizdze albo mowi "spier..." czemu sie nie wyniesie? [podejrzewam ze nie ma zamiaru zostawiac mieszkania mamie. wydaje mi sie ze tamta to nic powaznego, ona leci na jego kase, on na jej mlodosc. gdyby sie wyniosl to nie byloby problemu, mieszkaliby osobno i sprawa prosta. ale on uparcie siedzi w domu i zre wszystko co mama za swoje pieniadze przygotowala na swieta... a mnie juz nosi, nie plakalam od rana, w srodku az mnie rzuca taka wsciekla jestem, czuje ze jak moj facet sie juz dzisiaj nie odezwie to sie jutro ostro poklocimy, jestem wsciekla na wszystkich a najbardziej na podejscie mamy, lezy na podlodze, rozpacza jakby dopiero dzisiaj ameryke odkryla i zamiast brac rozwod, olac go, pokazac ze jest nikim to ona chce dalej z nim normalnie mieszkac, dalej chodzic do niego i pytac czemu tamta jest lepsza, dalej fundowac mu zarcie i dalej odkurzac jego pokoj.... ja rozumiem, byli malzenstwem 25lat, szkoda tego czasu, tych wspomnien.. ale lepiej juz nie bedzie

Gość 2332e3e32e32
Czyli mama histeryzuje głównie o to, że niedługo będzie bez kasy na mieszkanie? Jeezu, ogarnijcie się ludzie. Na początku myślałam, że to była wielka miłosc, a potem piszesz, że mieszkali kazdy w innym pokoju i nie odzywali się do siebie. Bo to w takie sytuacji ich małżeństwo faktycznie od dawna jest moim zdaniem niewazne. Przecież w małżeństwie nie chodzi o mieszkanie razem. Rozwód bez orzekania o winie jest banalnie prosty i nie trzeba wydawac nic na prawnika, sameu napisac wg wzoru w necie podanie, potem jest 600 zł opłaty, mozna wnioskowac o zwolnienie z niej. Do rozwodu z orzekaniem o winie trzeba prawnika, jak się go udałoby dostac- zdrada to b. dobra podstawa, mozna wziąc alimenty też na siebie, nie tylko na dzieci

Gość hghjg
no dobra, a jesli przeslalam smsy do tamtej na swoj telefon? czy moga byc dowodem? (sad chyba moze uznac ze moglam napisac i wyslac je sama z jego telefonu). czy adwokat nie ma takiego prawa zeby operator sieci udostpenil mu tresc smsow? pewnie nie? najgorsze jest to ze jestem wsciekla na swojego, a przeciez byl, czekal godzine i tracil czas a ja i tak nie wyszlam, a jak juz pojechal bo tez chce pobyc z kumplami to ja jestem wsciekla na niego a to nie jego wina... ojciec znowu poszedl sie klocic o telefon... niech one mu go oddadza i bedzie spokoj :/

"operator sieci udostpenil mu tresc smsow" zapomnij

a może niech sfotografują te smsy? tak żeby widać było numer, jak ma zapisany numer tej kobiety?

Gość e;mfce[p
wez wyciagnij karte mu kup nowa i powiedz ze tamta sie zawieruszyla jak odkurzalas:) a wypadla bo cos sprawdzalas

Gość hghjg
wielka milosc to byla jakies 10-5 lat temu. pamietam wspolne nasze wieczory przy swiezym ciescie i dr queen. pamietam spacery, pamietam jak wozil mnie w wozku, jak przytulali sie z mama i zartowali. ostatnio sie zepsulo, od dawna, od jakis 2 lat. ale bylo jako tako, zamknieci w swoich pokojach, ale jak trzeba bylo zamowic i przykrecic gaz to ojciec sie tym zajal. a od pol roku w ogole nic, nie daje pieniedzy na dom i zycie, nie zlozyl mi zyczen na urodziny, nie rozmawia nawet z mama.. i w sumie od dawna bylo wiadomo (wlasciwie to mama domyslala sie) ze ojciec kogos ma, dopiero dzisiaj wziely ten telefon i sie potwierdzilo. ich aktualna rozmowa: "- oddasz mi ten telefon? - a ty oddasz mi meza?" i kloca sie dalej.... siedze w pokoju bo moze lepiej jak sobie powiedza co mysla poki my jestesmy, ale strach paralizuje mnie w srodku

Gość 2332e3e32e32
szczerze mówiąc, to jak znam ludzi- ci co najbardziej histeryzują, tacy na zasadzie wiele huku, mało efektu, najcześciej nic sobie nie robią, najgorzej jak ktoś kumuluje emocje...

Gość 2332e3e32e32
w ogóle to dzwonienie do tej kochanki - i grożenie jej? TO było co najmniej z złym guście. No i na co? PRzecież to on zdradza zonę, dla tej babki wasza rodzina jest jej obca i obojętna. Najlepiej jakby ta wasza matka poszukała rozumu w głowie i sama wzięła sie jakoś w garsc. TEoretycznie wyjazd do kogoś byłby dobrym rozwiązaniem, bo mieszkanie w tej sytuacji razem z nim jest jakieś kompletnie chooore

Gość niech Mama pogada z przyjaciol
ka, ciotka niech ktos ma na nia oko plus dorby bylby psycholog na wsparcie lub kobiets, ktora przechodzila taka sytuacje

ja zeznalam w sadzie na sprawie rozwodowej moich rodzicow ze odkad pamietam (czyli mniej wiecej od 7 roku mojego zycia) ojciec przyprowadzal kochanki do domu i nie zrobilo to na nich zadnego wrazenia. Nikt mnie tez nie prosil o dowody. Jesli oboje zgodza sie na rozwod to nie potrzebujecie zadnych dowodow, ale jesli mama chce od niego alimenty (a mniemam, ze chce bo ma malo kasy) to bedzie musiala zazadac rozwodu z orzekaniem o winie (z reguly sedzia jest po stronie kobiety). Wystarczy ze zeznacie, ze widzialyscie go z ta kobieta, ze widzialyscie smsy itd. Ten sms wcale nie jest taki wazny i oddalabym ta komorke dla swietego spokoju.

Gość hghjg
ojciec dzwoni wlasnie na policje ze ukradly mu telefon? co robic? ja sie cala trzese juz nie wytrzymuje co teraz? co jak ta policja przyjdzie? moze wyjde z nimipogadac w samochodzie tylko co powiem? moze spisza jakas notatke ze zglaszalam ze ojciec chcial mame pobic?

Gość 2332e3e32e32
może na forum prawnym będą lepiej wiedzieli co moze byc dowodem: www. forumprawne.org

Gość koallamiss
nie wiem, jak mozna tak histeryzowac i jeszcze dac sie ponizac. :O Baba stara a głupia. Olac dziada, chyba przy separacji tez bedzie obowiazany placic alimenty. Poszukajcie do cholery informacji w internecie jak macie dostep a nie ciele mele takie. ....3 baby duze i z jednym dziadem sobie nie radza. A tej flądrze powiedzcie, ze niech go bierze, jak chce i mu gacie pierze.

Gość koallamiss
jakby została jego żoną, to etat kochanki przy jego boku się zwolni.

Gość hghjg
no ja tez bym oddala dla swietego spokoju,mam w razie czego przeslane na swoj telefon. ja sie staram teraz rozsadnie myslec i doradzam im zeby mu oddaly, ale nie sluchaja. mama nie ma zadnej przyjaciolki (bo poswiecala sie ojcu, zajmowala domem, nie myslala o sobie). ma brata z ktorym do tej pory raczej nie utrzymywala bliskich kontaktow, teraz zaproponowali jej ze moze u nich troche pomieszkac, ale wydaje mi sie, ze lepiej gdyby mama nie opuszczala mieszkania, bo ojciec moze zmienic zamki. poza tym mamy psa ktorego wujek do siebie nie wezmie, pies jest trudny, gryzie, ma alergie na ojca, wiec ojciec go predzej powiesi niz sie nim zajmie. co do psychologa to uwazam ze dobry pomysl ale mamy nie przekonam.. ja sie czuje jak w sytuacji bez wyjscia,a zeby mama chociaz mnie sluchala, dobrze by nba tym wyszla, czuje tak, ale ona bedzie dalej z nim siedziec :/

zrob zdjecie tej komorki z widocznym smsem i oddaj mu ta komorke. A na matke chyba musisz wrzasnac porzadnie, bo kobieta zadnej dumy w sobie nie ma. acha taka mala rada co do rozwodu. jak mama zlozy teraz wniosek o separacje, to za rok dostanie rozwod automatycznie.

jesli widzialyscie smsy i zeznacie to powinno starczyc, zapiszcie nr telefonu - pewnie ma na abonament i zreszta teraz tez jestescie swiadkami powinno wystarczyc, a jak przyjedzie policja to beda kolejni siwadkowie, wiec nie jest tak zle

Gość koallamiss
w taką histerię przez chłopa wpadać :o U Was w domu się tak załatwia sprawy? Taką histerią? Bo może mama uznaje to za skuteczny sposób wywierania wpływu.

ojciec powinnien sam sie wyprowadzic jak znalazl sobie kochanke

Gość e;mfce[p
zrob zdjecia tych sms chociaz:o najlepiej z widocznym nr jej

z tego co sie orientuje to ojciec nie może sobie tak po prostu zmienić zamki w ich wspólnym mieszkaniu...

jak jest samochodem to spiszcie rejestracje