Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak wyrwac wiecej kasy???

4500 z 18000 - sad wymyslil - toz to kpina!

Polecane posty

Gość matacz,.,
zycie kazda potwora znajdzie swego amatora ! i sie nie obrazaj bo o sobie tak samo bym napisał - to tylko przekaz ! mówi o tym, ze nie ma co pasozytniczyc tylko zyc dalej i szukac swego nie kosztem byłego

Gość autorko byłam w podobnej sytua
23123123123 koszty domu to było jakies 2 - 2, 5 tys na miesiac , dom 300 m , w miasteczku gdzie trudno o prace mieszkanie 70 m to koszt 1000- 1200 zł w duzym miescie gdzie łatwiej o prace , dzieci nie musza dojezdzac do szkól pozniej na uczelnie

Gość matacz,.,
to napisz jeszcze co wchodziło w tak wysokie miesieczne koszty domu ? co ? dom trzeba było wynajac

Jakbyscie zgadli, brzydsza ta nowa to na pewno, sam to mi przyznal przed wyprowadzka. Ze "nie tylko to sie liczy" - hahaha... Ze niby taka madra - jasne, pewnie, ze madra, skoro sie zakrecila. Na leczeniu jestem caly czas, juz dwa razy bylam na dziennym oddziale psychiatrycznym - efektow poprawy u mnie brak :-(. Nie rozumiecie? Nie mam zycia, musze walczyc o kazdy gorsz, na allegro rzeczy po dzieciach wyprzedaje. Dalej twardo uznaje - nie musze placic za "zmiane postaw zyciowych" mojego meza. Do takiego zycia - na wysokim poziomie - przywyklam Ja i dzieci, dlaczego ma mi tego zabraknac?

matacz nie mów mi co miałbym zrobic , podjełam taka a nie inna decyzje i uwazam ze była najlepsza z najlepszych co do domu - spróbuj ogrzac dom gazem to przekonasz sie jakie koszty :(

Ja orzewam gazem, nie bede sie bac zaczadzenia piecem opalowym - gaz w zimie to 1500 zl.Co najmniej.

20:58 [zgłoś do usunięcia] Jak wyrwac wiecej kasy??? pytam po raz kolejny czy czytłas moje wpisy ?

Gość 2312312321
Ja mieszkam własnie w domu 165 metrów, pow. całk. i płace tylko za rachunki typu prąd woda gaz. Jeszcze niedawno to było ok. 200 zł na mc, ostatnio podskoczyło mocno- do ok. 300 zł. Ogrzewanie jest niestety coraz droższe, ja za cały dom płace obecnie ok. 4000 rocznie, i to oszczędzając, ale ma stare okna, jest zupełnie nieocieplony. Tak płaciłabym połowe. Więc myślę, że wyszłoby taniej i tak od np. 60-70 metrowego mieszkania w bloku.

Gość 2312312321
koszty domu to było jakies 2 - 2, 5 tys na miesiac , dom 300 m , w miasteczku gdzie trudno o prace o Jeezu, jakim cudem?

Gość matacz,.,
dom sie ogrzewa przez okres od listopada gdzies do kwietnia , i nie koniecznie całe 300 metrów , komu ty chcesz kit wcisnać , trzeba było ogrzewanie pzrerobic na nowsze m oszczedniejsze , albo zmienic piec na weglowy , jesli by była mozliwosc i zgoda , gazowe też ludzie maja i nie jest az tak kosmicznie drogie , chyba ze sie ma jakies stare gówno

gaz srednio 5 tys na dwa miesiace plus ochrona dom za kilka lat wymaga remontu

Gość 2312312321
Ja właśnie mam ogrzewanie gazowe, i ostatnio miałam rachunek na 2 tysiące i to oszczędzając.

Gość matacz,.,
tosz pisze ze pitoli głupoty ciemnote wciska , policz sobie ile mnie rocznie mieszkanie 50 metrowe kosztuje , podałem 1600 zł na rok , czynsz 380 zł x 12 =4560 do tego dodaj ogrzewanie 1600 to masz 6160 i to za 50 metrów rocznie , to co mi tu pitolicie reszty nie liczę

dom ogrzewa sie czesto od wrzesnia do maja , plus podgrzewanie wody latem jasne pewnie pozamykam wszytskie pokoje i bede siedziec w jednym by zaoszczedzic gaz :(

Gość 2312312321
Jaka ochrona??? 300 metrów powierzchni domu to rzeczywiscie sporo, ale przeciez nie trzeba ogrzewac wtedy całego. Ja dzięki temu ze mieszkam w domu to potrafiłam przezyc za b. małe pieniądze.

Gość matacz,.,
a siedzisz w wszystkich pokojach ? jestes załosna piszac takie zreczy , tak wlasnie okradłas wlasne dzieci z majatku dla wlasnej wygody i bezmyslnosci

70 m mieszkanie , cztery osoby - czynsz ok 800 zł zwrot ogrzewani a w ub roku 480 zł

dobrze matacz ze ciebie nie okradłam :)

Gość matacz,.,
piszemy o rocznych kosztach ROCZNYCH !!

Gość matacz,.,
NO JA BYM SOBIE NIE POZWOLIŁ

Gość 2312312321
Ja tam w rozliczeniu rocznym to za cały dom więcej nie mam niz ok. 750 zł kosztów.( prąd, woda, gaz z ogrzewaniem, śmieci) I to ze starymi oknami, bez ocieplenia. Czyli wychodzi i tak znacznie taniej niż mieszkanie, oczywiscie nie mówię o kawalerce, tylko większym.

Gość 2312312321
Tzn w rocznym na zasadzie średniej miesięcznej, bo za ogrzewanie płace przez pół roku.

21:09 [zgłoś do usunięcia] matacz,., NO JA BYM SOBIE NIE POZWOLIŁ ty sam siebie okradzasz właczajac ogrzewanie w listopadzie , siedzac pod kocem w barchanowych gaciach :)

Gość matacz,.,
WIESZ KIEDY 6 lat tmu kupiłem działke ową wspomnianą około 900 metrów to dałem za nią łacznie z notariuszem i podatkami 27500 żł dzis mi za nią płacą 185000 żł widzisz czego dokonałas ? zobaczysz za kilka lat ile ów dom i działka na ktorej stał bedzie warte , i na ile okradłas wlasnie dzieci

750 zł na rok ?

Gość matacz,.,
tosz pisze ,z e mieszkam w mieszkaniu nie w domu i ogrzewanie płace 1600 zł na rok ! mam cieplutko chyba zebym zakrecił :) kapujesz ?

Gość 2312312321
matacz- przestan z tym okradaniem bo to nudne. Ale dla mnie głupota jest sprzedawanie domu, nie mam pojęcia jak mogliście miec tak wysokie koszta. Jak w mieszkaniu mozesz siedziec w 4 pokojach, to tam nie mogłaś? Na lato miałabys całe.

Gość matacz,.,
nie wytobisz na rok w 750 zł cos ci sie pomyliło

Gość matacz,.,
moze i nudne , ale to fakt !

Gość matacz,.,
sam prad wyjdzie cie wiecej