Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak wyrwac wiecej kasy???

4500 z 18000 - sad wymyslil - toz to kpina!

Polecane posty

Gość autorko bylam w podobnej sytua
Dzieci ... te mja załozone konta na ktore od lat wpłacam pieniadze - są zabezpieczone w jakims sensie - pisze matacz -------------------------------------------- czy oprócz zabezpieczenia majatkowego twoje dzieci znaja rodziców skoro pracujesz na trzy etaty ? moze w zyciu jest cos wazniejszego nizeli pieniadze ? materialista ?

HIPOTETYCZNIE gdyby były małe a ja sie rozwiódł z zoną dzieci były by zabezpieczone , a zona dostała by tyle ile z nia bym ustalił , ale w granicach rozsadku -pisze matacz -------------------------------------- tak tak dzisiaj - bo gdybys miał z boku panienke to miałbys inne widzenie w granicach rozsadku ale ja ustalam rozsadek ha ha mimo iż mogę robic tu okrutne wrazenie jestem jednak gosc do rany przyłuż jesli sie ze mna rozmawia -pisze matacz ha ha ha ale sie usmiełam :) [spioch ] 🖐️

usmiałam * 😴

Gość matacz..-..
i co cie tak bawi ? chyba wlasne załozenia ! praca na 3 etaty nie musi oznaczac ze są to etety umowa o prace , umowa zlecenie . czasu mam dosć co widac :) generalnie na umowe o prace pracowałem i pracuje dokładnie od lat 8 godzin . reszta to inne rodzaje zarabiania pieniedzy , jak bys tego nie nazwała , jednak to praca ! O kobietach pisałem nie pracujacych , a tych co uwazają , ze praca w domu to praca .Stad nie wiem po co Twój wywód . Tak sie składa w kwesti ktorą tak wysmiewasz , z e ja mam kochanke od lat 10 zona o niej wie , nwest sie znają , o tym juz tez tu pisałem na forum . wiec ja akurat potrafie sobie pewne hipotetyczne sprawy wyobrazić , mam też od dawna rozdzielnosc majatkową ! która chroni jak mnie , tak i moja zonę ! oczywiscie , z e ja ustalam rozsadek w koncowej wersji , baby maja to do siebie , z e potrafia zgłupiec w tej kwesti . przykładów mnozyc by sie zdało .

Gość matacz..-..
dzieci ? oczywiscie , ze znają ojca kontakt z nim też mają lepszy niz z matką marudą , ale i tka nie uwierzysz bo to przeciez nie miozliwe ! facet pracujacy jak pisze na 3 "etatach" w dodatku gotujacy , sprzatajacy , robiacy zakupy ? siedzacy na kafeteri , majacy kochankę o 20 lat młodszą od 10 lat ! ktorą zna zona , dzieci .... tosz to fantastyka !! pojebało sie gosciowi we łbie ??:) no ulzyj sobie i napisz to :) juz mi to pisano :) nic nowego :)

Gość klementynka37
,,matacz..-.. dzieci ? oczywiscie , ze znają ojca kontakt z nim też mają lepszy niz z matką marudą , ale i tka nie uwierzysz bo to przeciez nie miozliwe ! " W jakim wieku masz dzieci ? Bo fakt jakoś nie wierzę, aby dzieci miały lepszy kontakt z tobą, niż z matką ,,facet pracujacy jak pisze na 3 "etatach" w dodatku gotujacy , sprzatajacy , robiacy zakupy ? siedzacy na kafeteri " 3 etaty ????? 3x 8= 24 . Dobę przedłużyli czy jak? ,,majacy kochankę o 20 lat młodszą od 10 lat ! ktorą zna zona , dzieci .... tosz to fantastyka !! poj**ało sie gosciowi we łbie ?? no ulzyj sobie i napisz to juz mi to pisano nic nowego " Ciesz się nią póki masz jeszcze czym

Gość klementynka37
,,matacz..-.. dzieci ? oczywiscie , ze znają ojca kontakt z nim też mają lepszy niz z matką marudą , ale i tka nie uwierzysz bo to przeciez nie miozliwe ! " W jakim wieku masz dzieci ? Bo fakt jakoś nie wierzę, aby dzieci miały lepszy kontakt z tobą, niż z matką ,,facet pracujacy jak pisze na 3 "etatach" w dodatku gotujacy , sprzatajacy , robiacy zakupy ? siedzacy na kafeteri " 3 etaty ????? 3x 8= 24 . Dobę przedłużyli czy jak? ,,majacy kochankę o 20 lat młodszą od 10 lat ! ktorą zna zona , dzieci .... tosz to fantastyka !! poj**ało sie gosciowi we łbie ?? no ulzyj sobie i napisz to juz mi to pisano nic nowego " Ciesz się nią póki masz jeszcze czym

Gość klementynka37

Gość klementynka37

Gość autorko byalm w podobnej sytua
matacz za duzo psychotropów łykasz albo jestes lepszym bajkopisarzem niz Brzechwa ha ha ha w sumie to masz sie czym chwalic : kochanka ,żona , zadowolone dzieci , duzo kasy - istna sielanka ha ha ha ha ha rozbawiłes mnie dzisiaj - dziękuje matacz jestes rewelacyjny :)

świetny przykład - bierzcie przykład z matacza ! on ni e kłamie , nie oszukuje , nie kradnie ! ideał ! doskonałosc rodzaju ludzkiego !

Gość ;kn;lnjljkl
1 etat - praca zawodowa 2 - żona i dzieci 3 - kochanka niezła debilka musi byc z Twojej zony ze siedzi z takim smieciem :) powiedz jeszcze , ze cykasz jedna i druga ?

Gość matacz,.,..
klementynka37 W jakim wieku masz dzieci ? Bo fakt jakoś nie wierzę, aby dzieci miały lepszy kontakt z tobą, niż z matką wiek dzieci , prosze bardzo , 24 lata i 19 lat 3 etaty ????? 3x 8= 24 . Dobę przedłużyli czy jak? nie nic nie przedłuzyli , wziełas owe 3 etaty zbyt dosłownie ! myslenie jednak nie boli , pomysl a dojdziesz do wlasciwych wniosków, jak nie .,... pomogę . Ciesz się nią póki masz jeszcze czym Ano cieszę , a ty czym sie cieszysz ? ...... napewno czym , wiec terż sie ciesz póki masz czym nic nie trwa wiecznie i wszystko sie zmienia

Gość matacz,.,..
autorko byalm w podobnej sytua świetny przykład - bierzcie przykład z matacza ! on ni e kłamie , nie oszukuje , nie kradnie ! ideał ! doskonałosc rodzaju ludzkiego ! doskonałosc ? w zadnym razie !:) gdzie jednak kłamac trzeba , oszukiwać mozna , i krasć (a to juz pojecie wzgledne ) to jedno , a gdzie nie !! drugie !

doskonałosc ? w zadnym razie ! gdzie jednak kłamac trzeba , oszukiwać mozna , i krasć (a to juz pojecie wzgledne ) to jedno , a gdzie nie !! drugie !- pisze matacz ----------------------------------------------- kierujesz sie jakimis zasadami w życiu ? wiesz co to normalnosc ? ręce mi opadaja jak " ciebie " czytam :(

Gość matacz..-....
zasady / oczywiscie ...normalnosc ///? ta jest wgledna ! sugerujesz iż jestem nienormlany ? a kto jest normalny ? ci wszyscy co zyją z sobą bo zyją , bo dzieci , bo lata razem bo tak trzeba ... itd. ci co odeszli od swych ukochanych do innych partnerek/ów - ci są normalni ? a gdzie ich miłosc i słowa przysiegi , ze cie nie opuszcze az do smierci ? zrobili z ust swoich taki sam chaziel jak ja w kwesti wiernosci i tego slubowania / Zatem.... zostali normalni ci co są nadal z sobą kochają sie - ja im gratuluję , też bym tak chciał , ale los chciał inaczej .:) zasady ? oczywiscie ...najwazniejszy jestem ja ! potem ta ktora mnie kocha , potem dzieci , rodzice . jakies nie normalne zasady ?

Gość matacz..-....
normalnosc ... zasady .... wpajano ci od malenkosci cos co nie koniecznie jest jak normalne , tak zdrowa zasadą . ale ze ci ja latami wpajano sie tego trzymasz i brnoic bedziesz tego jak cnoty :) w imie czego ? Nawet kosciół oszukał swych wiernych , wpajajac im od wieków dekalog w wersji ktora jest niepoprawna ! usunieto z dekalogu 2 przykazanie , a 10 podzielono na dwa by dalej bło ich dziesiec , jak brzmi dekalog znajdziesz w Biblii w 2 ksiedze mojżeszowej , znajdż i sama sie przekonaj .\ Wiec prosze , nie zarzucaj mi nienormalnosci i brak zasad . nie w tym siwecie

Gość matacz..-....
normalnosc ....zasady .... mam prosbę mimo , ze mnie nie lubisz zapisz sobie te dwa adersy i zobacz owe filmy jak znajdziesz czas , ja ci gwarantuje ze to nie bedzie czas stracony , a filmy nie bedą ciekawe , naprawde warto obejrzec te filmy , na pierwszy potrzebujesz az 50 paru minut , na drugie , jest ich 7 czesci około 1.5 godiny , ale warto http://www.youtube.com/watch?v=QPPW8KM7eEU http://www.youtube.com/watch?v=elpNdjbZJI8&feature=relmfu

niczego Tobie nie zarzucam :) tym bardziej ze jestes nienormalny ja stosuje sie do zasad i uwazam ze wychodzi mi to na dobre jesli poruszyłes sprawe wiary :) owszem koscioł ale katolicki oszukał swoich wiernych :( niestety gdy Jezus był na ziemi powtórzył przykazania : 36 „Nauczycielu, które przykazanie w Prawie jest największe? 37 On rzekł do niego: „ Masz miłować twojego Boga, całym swym sercem i całą swą duszą, i całym swym umysłem. 38 To jest największe i pierwsze przykazanie. 39 Drugie, podobne do tego, jest to: Masz miłować swego bliźniego jak samego siebie. 40 Na tych dwóch przykazaniach całe Prawo zawisło, a także Prorocy. co wynika z tych dwóch przykazan ? wszystko o czym mówił Mojzesz jesli kochasz tylko prawdziwego Boga nie czcisz bozków , jesli kochasz blizniego nie kradniesz , nie cudzołozysz , nie zabijasz ............ twórca rodziny jest Bóg : 3 I podeszli do niego faryzeusze, zamierzając go kusić, i powiedzieli: „Czy wolno mężczyźnie rozwieść się ze swą żoną z jakiegokolwiek powodu? 4 On, odpowiadając, rzekł: „Czy nie czytaliście, że ten, który ich stworzył, od początku uczynił ich mężczyzną i kobietą 5 i powiedział: Z tego względu mężczyzna opuści ojca i matkę, a przylgnie do swej żony i oboje będą jednym ciałem? 6 Tak więc nie są już dwojgiem, lecz jednym ciałem. Co zatem Bóg wprzągł we wspólne jarzmo, tego niech człowiek nie rozdziela.

nie mówie ze Ciebie nie lubie - oskarzasz niesłusznie osoby o których niewiele wiesz lub nic dlatego pytałam czy masz zasady wg których kierujesz sie w zyciu

Wiec prosze , nie zarzucaj mi nienormalnosci i brak zasad . nie w tym siwecie - pisze matacz uwazasz ze zasady biblijne zmieniły sie poniewaz mamy XXI WIEK ?

Gość matacz..-....
interpretacja i to co nam sie wmawia , ze napisane zostało , to osobny temat , kler juz dobrze zadbał o mataczenie i o trzymanie wiedzy na poziomie jaki im odpowiada ! Nie sadze , by Bóg w swej milosci do czlowieka był tak ograniczony , ze pozwolił by na to , ze zona ma siedziec przy mezu tylko dlatego ze tak zostało niby napisane a ten maż , to gwałciciel , damski bokser , złodziej , oszust , psychopata , socjopata , itd. w imie czego ? w owego słowa "w zdrowiu i chorobie " sama w to nie wierzysz :)

Gość matacz..-....
przypomne , ze dzis smiejemy sie z wiary i w to w co wierzono np za czasów faraonów i egiptu , ale wtedy ci ludzie w to wierzyli !! tak jak my dzis w Boga i w to co nam o nim mówią , ze on mówił , za lat powiedzmy 1000 moze sie okazac , ze tamtejsi ludzie z usmieszkiem tak jak my dzisiaj beda spogladać na to w co my dzis wierzymy i jak zyjemy bo to a tamto nami kieruje .

Zas co do przykazan Mojzeszowych : 2 „Jam jest twój Bóg, który cię wyprowadził z ziemi egipskiej, z domu niewolników. 3 Nie wolno ci mieć żadnych innych bogów na przekór mojemu obliczu. 4 „Nie wolno ci robić sobie rzeźbionego wizerunku ani postaci podobnej do czegokolwiek, co jest w niebiosach w górze, lub tego, co jest na ziemi na dole, lub tego, co jest w wodach pod ziemią. 5 Nie wolno ci kłaniać się im ani dać się namówić do służenia im, gdyż ja twój Bóg, jestem Bogiem wymagającym wyłącznego oddania, zsyłającym karę za przewinienie ojców na synów, na trzecie pokolenie i na czwarte pokolenie, w wypadku tych, którzy mnie nienawidzą, 6 lecz okazującym lojalną życzliwość tysiącznemu pokoleniu w wypadku tych, którzy mnie miłują i przestrzegają moich przykazań. 7 „Nie wolno ci używać imienia twego Boga, w sposób niegodny, bo Bóg nie pozostawi bez ukarania tego, kto używa jego imienia w sposób niegodny. 8 „Pamiętając o tym, by uważać dzień sabatu za święty, 9 przez sześć dni masz pracować i wykonywać wszelką swą pracę. 10 Ale dzień siódmy jest sabatem dla twego Boga. Nie masz wykonywać żadnej pracyty ani twój syn, ani twoja córka, twój niewolnik ani twoja niewolnica, ani twoje zwierzę domowe, ani twój osiadły przybysz, który jest w twoich bramach. 11 Bo w ciągu sześciu dni Bóg uczynił niebiosa i ziemię, morze i wszystko, co w nich jest, a w dniu siódmym zaczął odpoczywać. Dlatego Bóg pobłogosławił dzień sabatu i zaczął go uświęcać. 12 „Szanuj swego ojca i swą matkę, aby długo trwały twoje dni na ziemi, którą daje ci twój Bóg. 13 „Nie wolno ci mordować. 14 „Nie wolno ci cudzołożyć. 15 „Nie wolno ci kraść. 16 „Nie wolno ci fałszywie świadczyć jako świadek przeciw twemu bliźniemu. 17 „Nie wolno ci pożądać domu twego bliźniego. Nie wolno ci pożądać żony twego bliźniego ani jego niewolnika, ani jego niewolnicy, ani jego byka, ani jego osła, ani niczego, co należy do twego bliźniego.

zasady biblijne sa niezmienne bez wzgledu na wiek :) to ludzie naciagaja sobie pod własne " potrzeby " interpretacja ? dlatego wklejam tekst z Pisma sw by było czysto i wyraznie :) wtedy nie da róznie interpretowac

Gość matacz..-....
skupmy sie na drugim przykazaniu , tym wycofanym przez kosciół wiadomo dlaczego :) Nie czyń sobie podobizny rzeźbionej czegokolwiek, co jest na niebie w górze, i na ziemi w dole, i tego co jest w wodzie pod ziemią. Nie będziesz się im kłaniał, i nie będziesz im służył, gdyż ja Pan, Bóg twój, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze winę ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, którzy mnie nienawidzą, a okazuje łaskę do tysiącznego pokolenia tym, którzy mnie miłują i przestrzegają moich przykazań. 2 Mojż. 20:4-6 (por. Wj 20,4-6 BT)

Gość matacz..-....
kochanie - pismo swete pisali ludzie , drukowały maszyny zaprogramowane pzrez ludzi .... nie wiadomo czy co to tam jest padło faktycznie z ust Jezusa .

żona siedzaca przy mężu ? owszem jesli oboje małzonkowie stosuja sie do tych samych zasad bozych to nie bedzie tam bijatyk , przemocy itd

Gość matacz..-....
ale sie zdarzają !! co wtedy !?? piszesz o idealnym siwecie ktorego nie ma !

11:35 [zgłoś do usunięcia] matacz..-.... skupmy sie na drugim przykazaniu , tym wycofanym przez kosciół wiadomo dlaczego nie wiem dlaczego koscioł katolicki usunął i nie chce wiedziec :( w moim kosciele to przykaznie istnieje