Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fsfsffsfs

Niedługo się oświadczy a mam dopiero 21 lat

Polecane posty

Gość fsfsffsfs

Jesteśmy razem o 7 miesięcy, ja bardzo długo dojrzewałam do jakiegokolwiek uczucia czy związku, na początku wszystko co mówił brałam z dystansem, byłam dość chłodna, a dopiero po jakimś czasie się przełamałam i pojawiło się uczucie z mojej strony. Wcześniej myślałam dość trzeźwo, nie zakładałam, że będziemy długo razem (on jest moim pierwszym i w myślach wiedziałam, że będą kolejni, więc jeśli to się zepsuje, to nic takiego). Obecnie jestem w nim zakochana, i wbrew swoim wcześniejszym poglądom (zaręczyny/ślub nie prędzej niż ok 30 roku życia) myślę, że przyjęłabym zaręczyny. Ponadto jeśli by się oświadczył (przykładowo), to myślę, że powiedziałabym tak, mimo, że nie mam pewności (no bo chyba nikt tak naprawdę nie ma), że będę z nim do końca. Patrzę na tu i teraz, i jestem świadoma tego, że za rok czy dwa ta decyzja okaże się głupia, szczeniacka itd. Co o tym myślicie?

po 7 miesiacach juz oświadczyny?:O Tak masz rację jakaś dziecinada :P Wspópłczesnie młodzi zbyt lajtowo podchodzą do narzeczeństwa i małżeństwa :P

ale on w ogóle ma plan sie oświadczać ? bo to ,ze ty sobie myślisz co byś zrobiła to jedna a życie to drugie .

Gość meter x
nie wychodz za maz tak wczesnie my mielismy 22 i 24 lata i teraz wiem ze to za wczesnie bylo, a bylismy razem lata to dzis mam jej juz dosc. Jeszcze musicie sobie poruchac bo to do was wroci, i nie sadz ze ta milosc to ju ta na zawsze raczej tak nie jest

Gość fsfsffsfs
Tak, na 99% się oświadczy. On ma 27 lat, nie jest już więc takim dzieciakiem

Gość fsfsffsfs
v34, moja chrzestna przyjęła oświadczyny po 5 latach, po roku ślub, rozwód po kolejnych 3 latach, a też była wielka miłość :P Moja babcia po kilku latach wielkiej miłości wzięła ślub, rozwiodła się dekadę później. Nie ma reguły, miłość na całe życie nie istnieje i tyle.

Gość sdfdsfafcxcc
mi się mój, teraz już mąż oświadczył po 1,5roku co wtedy wydawało mi się trochę za wcześnie, też miałam 21 lat, a gdy braliśmy ślub ja miałam 23, a on 28 i nie żałuje tej decyzji. znam przypadki oświadczyn po pół roku, ślub po 2óch i jest bardzo udane małżeństwo :)

Gość aniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
No faktycznie na niego juz czas:) Ty jetses mlodsza, ale wiesz oswiadczyny to nie slub jeszcze..

miłośc moze nie ale partnerstwo i przyjaźń i owszem :classic_cool:

Gość fsfsffsfs
No i u nas to jest. A co będzie za kilka lat, nie wiem. Ważne jak czujęteraz, bo pewności 100% nie będę miała nigdy, do nikogo :)

Gość fsfsffsfs
"Ty jetses mlodsza, ale wiesz oswiadczyny to nie slub jeszcze.. " Dokładnie, zresztą kiedyś mu wspominałam, że nigdzie mi się nie śpieszy sdfdsfafcxcc - gratulacje :)

Gość dawwee
moja kuzynka chodziła z chłopakiem 8lat, chłopak się oświadczył, po roku małżeństwa rozwód, po czym on poznał dziewczyne, po 4miesiącach zamieszkali razem a po 2óch wzięli ślub, są szczęśliwi do dzisiaj. i jak tu odgadnąć? dla jednych 7miesięcy w sam raz, ślubu nie trzeba brać od razu.... inni czekają po 4,6,8 lat na oświadczyny i totalna klapa

Gość sdfdsfafcxcc
fsfsffsfs dziękuje :) dlatego jeśli się oświadczy, a jesteś pewna to nie słuchaj tych co tam mówią za wcześnie... zaręczeni możecie być 5 czy 10 lat i wtedy dopiero ślub :) życze Wam szczęścia!

8 lat bycia razem to jak małzenstwo czesto ludzie widzą ze coś jnie jest tak a nadal w tym tkwią bo tak trzeba, bo sie rodzina i znajomi przyzwyczaili, bo ucieka czas i nie potrafia tego zakonczyc :P To jest najczesciej przyczyną ze takie zwiazki się rozpadają :P za wczesnie zaczete udawanie małzenstwa i to są tego skutki :classic_cool:

Gość Partyk7644
Ja mam 23 lata,moja dziewczyna 21, jestesmy ze soba 2,5 roku, czy to za wczesnie na slub??

Gość gugumiania
v34 masz racje :) moja siostra miała 20lat gdy wyszła za mąż i wcale nie była w ciąży, chodzili z chłopakiem 4lata, po 2 się oświadczył i są szczęśliwym małżeństwem już 6 lat :) mają 3letniego synka, teraz czekają na drugie :)

Gość kukulecKa
ciekawe gdzie????