Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona muzyczna

wspolne zainteresowania

Polecane posty

"nie znam nikogo kto sluchalby muzyki tylko dla szpanu" ja nie lubię takich zmanierowanych ludzi :) któzy słuchaja tylko ambitnych i neikomercyjnych piosenek :D jestem skromną kobieta i czasem zwyczjanie lubie poskakac i pofikac włączajac zetkę :) a snoba który nei umei sie bawic i nei dystansu nei chcialabym z afaceta życia :)

fiku ktoś kto nie ma wyrafinowanego gustu , nie ma nic do powiedzenia ani pojęcia na ten temat i broni się w powyższy sposób , próbując innym zarzucić pychę nie mając nawet małej wiedzy na temat ... zajmij sie lepiej swoimi interesującymi tematami przy słuchaniu zetki , bo nikogo nie interesuje kogo ty lubisz , a kogo nie lubisz :classic_cool:

Gość jojojjjj
a mi sie wydaje ze chodzi o rodzaj wrazliwosci jesli ktos jest wrazliwy, i wrazliwy na muzyke, nie bedzie sluchal badziewia, i jesli jedna taka osoba slucha rocka a druga folku to i tak doceni muzyke tej drugiej osoby, i nie powinno byc problemu a jesli ktos nie ma sluchu, albo jesli dla niego muzyka jest po prostu zjawiskiem kulturowym, spolecznym, jakimis dzwiekami w tle, to bedzie mu wszystko jedno czego bedzie sluchac. i pewnie bedzie sluchac tego co sie napatoczy albo czego sluchaja znajomi. problem moze byc jesli spotka sie osoba wrazliwa na muzyke z osoba niewrazliwa. albo gdy spotkaja sie dwie osoby niewrazliwe sluchajace czego innego.

rev cóż za riposta 🖐️ schoaam sie teraz w kącie zawstydzona swą prostotą i niewiedzą :D taka ze meni niewrażliwa kobieta 🖐️

Gość ona muzyczna
jojojjjj - dokladnie. To powinno uswiadomic fiku moja rzekoma pyche :O wychodze z pubu, gdzie leci okropna muzyka. I nie pysznie sie mowiac moim znajomym - nie slucham tego swinstwa, bo co to nie ja.! Tylko po prostu psuje mi sie humor, nie potrafie sie juz rozkoszowac miejscem itd. Po prostu nie. I tak jak dla Ciebie fiku, muzyka z zetki jest ok, to sie wcale nie dziwie, ze dla Ciebie to malowazne...

Gość ona muzyczna
malowazne to o czym jest temat.

w temacie stwierdzasz że ludize dobeiraja sie na pdostawie tych samych zainteresowan co jest kompletna bzdurą :) co to za pasja słuchanie muzyki? to ejst beirne uczestnistwo tylko a myslac że jesteś bogatsza wewnetrznei bo słuchasz tylko wyjątkowej muzyki (tej lepszej) świadczy o twojej pustocie

Gość jojojjjj
"to ejst beirne uczestnistwo tylko a myslac że jesteś bogatsza wewnetrznei bo słuchasz tylko wyjątkowej muzyki (tej lepszej) świadczy o twojej pustocie" i wytlumacz slepemu jak to jest widziec ;p pusta to by byla gdyby udawala ze widzi bedac slepa, ale ciezko udawac slepca bedac widomym. ale spoko, ja np nie rozumiem facetow ogladajacych sport, albo osob co sie pasjonuja polityka. kazdy jest inny, wielu ludzi jak sie czegos nie rozumie to to krytykuje i tu wlasnie na zywo obserwujemy na czym polega problem niedopasowania na gruncie upodoban muzycznych :D

jdnak faceci są z kobitami mimo z ete nei kibicują ich druzuynie 🖐️ bo to nei am znaczenia liczy sie to jakikm jest czlowiekeim

Gość jojojjjj
o ja cie, czytaj ze zrozumieniem

Gość ona muzyczna
fiku czytac ze zrozumienie nie potrafi, chce bronic pomimo wszystko swoich glupich racji :O szkoda czasu. nikt nie lubi osob, ktore lubia wszystko. A muzyka w zetce to wlasnie wszystko. :O -jakiej sluchasz muzyki? -a, wiesz, wszystkiego. :O to odp zapewne fiku :O sluchasz wszystkiego - czyli niczego, koniec kropka. Nie dogadamy sie, zapewne nadal mnie i innych tutaj nie rozumiesz. Co za szkoda! Nie dziw, ze faceta znalezc nie mozesz :O

Gość ona muzyczna
fiku czytac ze zrozumienie nie potrafi, chce bronic pomimo wszystko swoich glupich racji :O szkoda czasu. nikt nie lubi osob, ktore lubia wszystko. A muzyka w zetce to wlasnie wszystko. :O -jakiej sluchasz muzyki? -a, wiesz, wszystkiego. :O to odp zapewne fiku :O sluchasz wszystkiego - czyli niczego, koniec kropka. Nie dogadamy sie, zapewne nadal mnie i innych tutaj nie rozumiesz. Co za szkoda! Nie dziw, ze faceta znalezc nie mozesz :O

Gość joga man
"wiazanei sie z kims bo slucha tej samej kapeli to domena nastolatków " - nie wiem jak można sprowadzać to wszystko do jednej kapeli... Jedna kapela to praktycznie tyle co nic, chociaż dla kogoś kto słucha muzyki tylko od czasu do czasu to już dużo (fiku mikuuu). Praktycznie wszyscy moi znajomi słuchali techno, muzyki klubowej lub tego co leci w radiu i mogę powiedzieć tylko tyle, że różnice między nami były ogromne a trochę tych osób jest. Nawet z kilkoma takimi kobietami byłem w związku i nie mogły się skończyć inaczej niż zerwaniem. Pamiętam kilka razy jak pytałem co myśli o tej piosence (nie mówiłem nawet czy mi się podoba) i usłyszałem tylko tyle, że to "shit". Z boku te związki wyglądały dobrze i słyszałem nawet, że byliśmy szczęśliwi ale to były tylko pozory.. Gdy z czasem zacząłem poznawać ludzi słuchającej troszke bardziej podobnej muzyki zaczęło być lepiej (jeśli chodzi o znajomych, kumpli, kumpele). Aż do czasu kiedy poznałem jedną jedyną osobę na świecie, która ma tak bardzo podobny gust muzyczny do mojego, że aż ciężko mi w to uwierzyć. Praktycznie wszystko czego słuchamy podoba się jednej i drugiej stronie i co najlepsze jest to w 100% szczere. I to wszystko przekłada się poza muzykę. Jeszcze z nikim w życiu mnie tyle nie łączyło a im dłużej się znamy tym jest lepiej, chociaż różnice też się pojawiły (ale u nas jest tak, że nam to nie przeszkadza, wręcz przeciwnie, wiemy że jedno może się czegoś nauczyć od drugiego i tak to traktujemy). Ale my nie lubimy "jednej kapeli", to sięga znacznie dalej, bałbym się podać liczbę ale na pewno byłaby to liczba trzycyfrowa :)

Gość joga man
o czym Ty mówisz teraz?

Gość bluesowa dziewczyna ..
zgadzam sie z fiku miku, samo to ze nie chcesz miec glebszego kontaktu z ludzmi ktorzy sluchaja innej muzyki niz ty swiadczy o tobie.. ja np nie cierpie rapu, metalu, czy rocku, klasyki- a mimo to zwiazalam sie z kims kto slucha tylko klasyki.. jakos nie uwazalam go za gorszego bo slucha ten rodzaj muzyki przy ktorym moje uszy wiedna.. to swiadczy o tobie moja droga ;) jesli natomiast masz 15 lat to zrozumiale ze interesujesz sie tylko tymi osobami co sluchaja ''twoja'' muzyke, jak dorosniesz, zrozumiesz ze wspolna muzyka nie jest podstawa dobrego zwiazku...

Gość joga man
ja nic o Twojej wrażliwości nie napisałem także nadal nie rozumiem, chyba, że to nie do mnie :)

Gość bluesowa dziewczyna ..
zgadzam sie z fiku miku, samo to ze nie chcesz miec glebszego kontaktu z ludzmi ktorzy sluchaja innej muzyki niz ty swiadczy o tobie.. ja np nie cierpie rapu, metalu, czy rocku, klasyki- a mimo to zwiazalam sie z kims kto slucha tylko klasyki.. jakos nie uwazalam go za gorszego bo slucha ten rodzaj muzyki przy ktorym moje uszy wiedna.. to swiadczy o tobie moja droga ;) jesli natomiast masz 15 lat to zrozumiale ze interesujesz sie tylko tymi osobami co sluchaja ''twoja'' muzyke, jak dorosniesz, zrozumiesz ze wspolna muzyka nie jest podstawa dobrego zwiazku...

Gość bluesowa dziewczyna ..,,.

"o czym Ty mówisz teraz? " o tym: "jedna kapela to praktycznie tyle co nic, chociaż dla kogoś kto słucha muzyki tylko od czasu do czasu to już dużo (fiku mikuuu). "

Gość ona muzyczna
joga man - mam to samo w obecnym zwiazku :) to co opisales, identycznie! :) fiku - nie mozesz znalezc faceta, bo jestes jak krowa. tylko krowy nie zmieniaja swoich zdan, pogladow, stojac uparcie za swoimi bredniami. bluesowa dziewczyna -nie interesuje sie TYLKO osobami, ktore kropka w kropke sluchaja takiej muzyki co ja. Moj chlopak slucha czasami czegos, co wywoluje u mnie ciarki na plecach. Zdarza sie to raz na setki utworow, ale zdarza. Tu chodzi o poczucie, wyczucie, takie samo z dwoch stron - co jest dobre gatunkowo. widze, ze ciezko niektorym to zrozumiec... :O

Gość joga man
i gdzie tu jest napisane, że nie lubisz muzyki?

ona, jeżlei każdego kto słucha innej muzyki, ma inne zdanei an jakis temat tak traktujesz to faktycznie musisz za partnera miec kogos kto ma ma identyczne poglady/zainteresowania ajk ty, bo ianczej jest głupi :O

Gość syty
i po co sobie coś wmawiasz i dopowiadasz jak jej chodziło prawdopodobnie o to, że im bardziej podobna muzyka tym więcej podobieństw poza muzyką - i ja się z tym całkowicie zgadzam. bo spotkało mnie to samo wżyciu. A nie jak twierdzisz, że ktoś jest głupi (to są niestety tylko Twoje słowa :( )

"fiku - nie mozesz znalezc faceta, bo jestes jak krowa. tylko krowy nie zmieniaja swoich zdan, pogladow, stojac uparcie za swoimi bredniami. " no tak aurtorka wcale nie pisze że jestem głupia bo mam inne zdanei od neij 🖐️

Gość Eowyn
Zgadzam się, muzyka jakiej ktoś słucha bardzo wiele mówi o człowieku. Dla mnie muzyka jest bardzo ważna. Słucham dużo i chyba nie wytrzymałabym z kimś, kto ma totalnie odmienny gust, a właściwie to z kimś, kto jest na muzykę niewrażliwy i słucha po prostu radia, byle coś tam plumkało w tle. Chociaż nawet nigdy nie byłam z kimś takim, więc nie wiem.

Gość syty
teraz rozumiem czemu kobiety mają problemy z logicznym myśleniem, ale ładnie użyłaś tego cytatu mówiąc o muzyce w przypadku gdy jej chodziło o to, że nie potrafisz zrozumieć o co jej chodzi, podczas gdy wszyscy inni to raczej rozumieją ale widocznie nie chcesz tego przyznać. I pytanie ile można tłumaczyć gdy ktoś nadal nie wie o co chodzi?