Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie ważne........

Wyborcy PO uwielbiają wysokie ceny, afery, zamachy - twierdzą, że takowych nie b

Polecane posty

Gość nie ważne........

nie było... Zarabiać pieniądze, a tuż po wypłacie ich nie mieć ze względu na ciągły wzrost cen i żyć podle, jak robaczek w ziemi z trawy i gleby - tak, proszę! Myślą tak sobie wyborcy PO, którzy nie kumają, że jesteśmy zależni gazowo od Rosji putinowskij, że mamy odcięty dostęp do Bałtyku, a Gazociąg Północny - Nord Stream, omija Polskę szerokim łukiem tak, aby korzystał z tego Putin, bo sprzedaje Polsce gaz po najwyżeszj w całej Europie cenie i Tusk się na to godzi, bo to nie on płaci, tylko my, no i jest to cena za udaną akcję zamachową (najprawdopodobniej, bo jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę) w Smoleńsku, za transport towarów do Polski musimy płacić Niemcom lub ruskim putinowskim, bo droga morska odcięta. Jesteśmy uwaleni energetycznie, gospodarczo, a ma być jeszcze gorzej. 1) A co tam nasze Stocznie, z których sprzęt został pocięty na blachy na sprzedaż i pracujemy na sprzęcie sprzed 50 lat. 2) A co tam zniszczenia po powodzi tysiąclecia - w końcu to nie Tuskowi woda zabrała domi choć mógł zapobiec takim skutkom powodzi, to nie zrobił nic, bo blokował istawę antypowodziową autorstwa PiSu, aby tuż po powodzi Komorowski mógł powiedzieć, że ma spec ustawę, ale po ptokach!!!! I po zniszczeniach wielu zakładów polskich!!!! 3) Co tam zapłata za pracę nad autostradami, w końcu to nie Tusk kładł nawierzchnię, więc może być byle jaka, byle gdzie i za byle co, a najlepiej za darmo lub jak to było za komuny - w czynie społecznym ?!!!! 4) Co tam podwyżki cen - przecież jak wszystko jest drogie, to żyje się o wiele lepiej, bo nie można nic kupić i to jest wygodniejsze. 5) Co tam droga benzyna, lepiej nigdzie nie podróżować, ale najważniejsze, aby Tuskowi na loty samolotami - super wyposażonymi - starczało z naszych podatków. 6) Co tam podatki i co tam wzrost składek ZUSowskich, przecież płacić Tuskowi to honor. 7) Co tam zabranie ulgi rodzinnej, zasiłków, ulgi internetowej - lepiej nie mieć dzieci, szybko umrzeć i nie korzystać z internetu, bo jeszcze przypoadkiem się prawdy dowiemy, jak już TV Trwam na zawsze zamkną. 8) Co tam rypanie do 67 roku życia, przecież wszyscy chcą zatrudniać dzidzków i babcie, o ile dożyją z takimi cenami wszystkich produyktów. 9) A co tam - fajnie jest placić kupę kasy na czynsz, jedzenie, paliwo, aby Tuskowi żyło się lepiej. Jak to pięknie brzmi, że on ma drugą Irlandię, a my drugą jaskinię.

Gość nawalona ziutka
długa wypowiedź jak na forum:O powiem tak odprowadzam dużą kasę ze swoich zarobków na podatki zdrowie biuro itp posiadam dzieci uczące się i dla mnie jest skandalem ,że nie mogę od podatku odliczyć zakupu książek do liceum w wysokości 1200zł w przypadku dwójki dzieci a podatki na odkopywanie zwłok ze Smoleńska państwo z moich pieniędzy bierze:O

Gość anty po - wiec
hmm z jednej strony moge sie smiac z ktorzy byli na tyle POsrani by głosować na PO albo marnowac glos na palikota...... i teraz nie mają kasy albo pol pensji wydają na paliwo, a z drugiej żal mi biednych ktorzy nie są winni... a bogaci jak zawsze pozostaną bez szwanku bo to do nich nalezy POlska i przekupne marionetki w rządzie Jedyna patriotyczna postawa to PIS i Jarosław Kaczyński. Również szacunkiem darzę pana Antoniego Macierewicza, który jest naprawde silny i odważny. Czasem boję sie, że osoby z PISu mogą zostać zabite, mam nadzieje że mają dobrą ochronę.

Gość do32982
typowy demagog - pisze caps lockiem = krzyczy, uważa że ma racje, a brakuje mu argumentów odpieranie ataku mówieniem "a pis?" jest na poziomie -1 :O

Gość michaleeeekk
ja nie jestem za pis-em więc nie czuję się zobligowany do odpowiedzi :) za to ty może powiedz jak tusk łata tą dziurę, bo już trochę rządzi :D hmmm, każe nam dłużej pracować, zabiera biednym zasiłki i wiele innych- gdzie zaoszczędzona kasa? ah, przecież lata samolotem rządowym, zatrudniają coraz więcej niepotrzebnych urzędników, podwyżki dla posłów- i już wiemy gdzie idą nasze podwyższone podatki, dodatki na dzieci, itp. ja zmykam. 🖐️

Ja tak tylko wspomnę, że jeden "Kaczor" jakoś zdołał wymusić obniżki benzyny - było bodajże 4 zł, a on wymusił spadek na 3,60 albo 3,50 :) Więc - da się. Podatki też można obniżyć, wtedy ludzie będą kupować więcej, i analogicznie przez to będzie więcej pieniędzy z niższego podatku - bo będzie więcej zakupów na tym niższym podatku. Jakimś cudem w Holandii podatek na żywność wynosi 6% (to tak a propos tej ostatniej afery z ciastkami z Lidla, gdzie wyszło że za jedno ciastko - to samo - Polak płaci prawie 50% więcej niż Holender). Wszystko się da, ale - się nie chce i się ma w dupie i w głębokim poważaniu los i standard życia narodu, wszyscy nas traktują jak gówno, począwszy od rządzących, a na nas samych kończąc - bo się dajemy jak te głupie śmieci, jak gówno traktować, i jeszcze pozwalamy się pacanom którzy nas tak traktują dożłopać do koryta po raz drugi. O zachodnich korporacjach nie wspomnę, że do nas są wysyłane same śmiecie i odrzuty z produkcji, które w cywilizowanym kraju by nie przeszły (proszki do prania, płukania, czekolady, kawy, nawet coca cola ma inny skład) - a tłumaczą to "innym smakiem" Polaków. Po prostu się dajemy robić jak mały Jasio, i wierzymy w to co mówią nam piękni POlitycy w tvn i w gazecie wyborczej. Dajemy się, i dopóki nie będzie rewolucji i wychodzenia na ulicę, to nic się nie zmieni. Tylko przy ACTA jakoś się naród potrafił zjednoczyć i pokazać, że do końca zbaraniały nie jest...

Ach, jeszcze dodam że pensja dla wiceprezes PKP wystarczyłaby na renty/emerytury dla 67 rencistów miesięcznie - tak gwoli odpowiedzi na pytanie "skąd wziąć kasę" :) 47 tys./ 700 zł (chyba tyle większość dostaje, albo nawet i mniej) = 67 A teraz niech mi ktoś powie ile mamy takich prezesów, wiceprezesów, których rządząca partia ustawiła na stołkach (ich+ich rodziny ofc, więc jak mogą na inną partię głosować skoro dzięki tej są ustawieni do końca życia praktycznie)? Pomnóżmy to i mam dziwne wrażenie że znalazłyby się środki dla dobrego tysiąca, albo i więcej.

A ja bym się tak niby dała, co? ;) No i nie zapominajmy że teraz oddajemy Państwu zaledwie 70% naszych zarobków (jeżeli oprócz zusu, srusu, i innych opłat pobieranych z pensji doliczymy te podatki które płacimy w sklepie - VAT, akcyzy na fajki, %, paliwo), zapewne Pan Premierro byłby najszczęśliwszy gdybyśmy oddawali 90%, tłumaczylby to budowaniem drugich Emiratów Arabskich Zjednoczonych :) Szczerze mówiąc to ja wolę być: zaściankowa, zacofana, zmoherowiona, skatolona, wolę żeby się z nas śmiali że rządzi nami niski krasnal, ale przy tym wolę mieć czym w pełni zapełnić lodówkę, półkę z książkami, ciuchami i kosmetykami, i jeszcze na wakacje jechać porządne. Bo teraz to niestety dzięki naszemu Państwu nie mogę tak materialistycznych potrzeb z wyższych szczebli piramidy Maslowa w pełni spełniać - POlskie Państwo dba o mój rozwój duchowy, o to żebym nie stała się zbytnią materialistką z konsumpcyjnym podejściem do życia i z wymaganiami z dupy wziętymi, och jak oni o mnie dbają :)

Gość ieeeeee
Gdzie się podziali wyborcy PO? :classic_cool:

Gość shopoholiczka na prezydenta
:classic_cool:

Gość wyborcyPO
jesteśmy i mamy się dobrze widocznie nie jesteśmy kompletnymi nieudacznikami i nie jest nam tak źle jak wam

mnie sie dobrze zyje, lepiej za rzadow PO niż za rządów Pis wiec czemu mialbym glosowac na pis? moim rodzicom tak samo. ponadto tu gdzie mieszkam nie ma biedy, kazdy kolega z klasy mojego 10 letniego brata ma telefon komorkowy zacyznajacy se od 1000zl w gore. tablety, ifony, ipady to normalka u dzieciakow na codzien jakich widze np w busie czy na chodniku czy metrze.... mieszkam pod warszawa i mnie jest dobrze za rzadow PO moja rodzinaod strony matki ze wsi...od wejsci do unii żyją na wysokim poziomie, wszystkie dzieciaki (4) pokonczyly uczelnie , maja rodizny dzieci, wlasne mieszkania nowe 3-4 pokojowe w nowoczensych osiedlach najstarszego maista w polsce...(wies jest jakies 30 km od tego miasta) powtarzam : mnie jest lepiej z aPO niż za PISU.... czemu mialbym glosowac za pisem? szczegolnie pod wodza kaczynskiego ktorego nie trawie od lat?

Zaginęli w akcji i ich wstrętne pisiury przetrzymują na terytorium wroga ;) A swoją kandydaturę rozważę, a jak! tym razem to ja ban - serio? posiadanie smartfona, kindla i ipada to wyznacznik dobrego życia i luksusu? No proszę Cię :o Ifona 4 kupisz za 100 w abonamencie, kindla z grupona za 450 i jest :o Zresztą tutaj u mnie popularne jest to że rodzice biorą na przedłużenie umowy odjechany telefon i dają dziecku, a sobie zostawiają stary bo nie umieją się posługiwać. Nie pomnę że ludzie wszystko na kredyt biorą, bo przecież pasuje mieć, więc trzeba się skredytować żeby mieć, zastaw się a pokaż się. Polska to nie tylko Warszawa i okolice, jedź za Białystok, jedź na dalekie podkarpacie, na tereny graniczne... a zobaczysz tylko biedę. Na pomorze, ale nie stricte na tereny nadmorskie. Zamość się rozwija i okolice, ale tylko dzięki dotacjom, a nie dzięki POlitykom, tak nawiasem mówiąc ;) Mieszkania stoją teraz tak nisko jak od lat nie stały, ja swoje chcę sprzedać ale nie mam zamiaru teraz na nim tracić, bo kupiłam po to, żeby zarobić a nie dostać tyle samo ile zapłaciłam. Ponadto to większość mieszkań nie 'swoje' a bankowe, więc tak różowo nie ma. Koleżanka teraz kupowała i z kredytem na 17 lat mieszkanie ją wyniesie 210 tys więcej, a i tak to była najlepsza oferta jaką mogła dostać. Ja osobiście zarabiam więcej, ze swoim biznesem też ruszyłam, więc też dodatkowa kasa, ale i tak - jakimś cudem zostaje mi mniej kasy i mniej oszczędności niż za PiSu. A kupuję i pozwalam sobie na mniej niż wtedy. Albo - kolejny przykład. Podczas studiów zaczęłam pracować w jednej firmie, miałam 12 zł/h, po 3 latach jak studia skończyłam zrezygnowałam z niej, ale znam osoby które tam pracują dalej, i co? Obecnie stawka na h to 7 zł maks. Prawie połowę mniej :) a pracy tyle samo.

dobra ale mialas mnie przekonac do glosowania na pis... to co napisalas mnie nie przekonalo. wiem ze jest bieda np na podkarpaciu czy ogolnie sciana wschodnia... bialystok, suwalki żyja z turystyki akrat... ale jakies mniejsze miejscowosci w rejonie to bida z nedzom no i? w afryce tez jest bida z nedzom i zy z tego powodu powinienem glosowac na pis? szczegolnie ze ja nie wierze że poprawi jarus sytuacje gospodarcza ludzi ze sciany wshcodniej? 100% energii poswieci na vendette za zabicie mu brata - tego sie boje no czekam , czemu ja albo ktos ze znajomych albo rodziny mialby glosowac na pis skoro sie dobrze zyje nam pod rzadami po od 5 lat? jeden kumpel -3,4 na reke (kierownik dzialu w firmie dunskiej w polsce) drugi 6 tys na reke (informatych) trzeci 7tys (ale na umowe zlecenie ) informatyk gadka z kumplem pracujacym jako instruktor nauki jazdy w wawie i gdzie na wakacje, a on ze na seszele che zeby grupa pojechac...

Ja nikogo do głosowania na PiS przekonywać nie będę, nie od tego jestem :) Raczej wolałabym żeby ludzie zaczęli myśleć i przestali głosować i ślepo popierać PO, bo nie robią nic poza niszczeniem kraju i jego wyprzedawaniem po trochę :) Myślenie niczemu nie szkodzi i nie boli, wbrew pozorom, a pomóc może. Swoją srogą mam w pracy klienta, co się chłop pojawi to tylko opowiada jak cudowne jest PO, jak dobrze się nam żyje, jak uczciwie, jak świetnie, jak to trzeba euro wprowadzić jako walutę bo Tusko tak mówi, no i w ten deseń - fanatyk. Jak wychwala swoją firmę (niemiecką), zarobki (ogromnie wysokie), jak dbają o pracownika, jacy są uczciwi (dzięki polityce PO rzecz jasna). Dziwi mnie tylko jedno - skoro takie wspaniałe Państwo, i taka wspaniała firma, to dlaczego i Państwo i firmę "jebie" na fakturach (idzie to wyczaić bez problemu, zresztą sam się z tym nie kryje hipokryta)? ;) Przecież tak uczciwie, tak dobrze, tak wspaniale... Gdyby tak było to nie musiałby ani Państwa, ani firmy jebać, nie? :) Afryka mnie nie interesuje, jestem przeciwna dawaniu rybki zamiast wędki, więc tutaj nie trafiłaś - jestem totalną przeciwniczką pomagania komukolwiek dopóki się na swoim podwórku porządku nie zrobi z tego burdelu :) Myślę że obniżenie podatków sytuację poprawi, no ale co ja się tam znam, nie mieszkam i nie pracuję w Warszawie ;) Informatycy wszędzie dobrze zarabiają (chociaż fakt, w Wawie więcej, ale zarobki w Wawie są trochę wyższe niż w całej reszcie kraju), chociaż w Polsce i tak mniej niż powinni, jakimś cudem za granicą za tę samą pracę dostają równowartość 20 tys, a nie 6-7. Uważasz że te prace są odpowiednio wynagradzane? Fakt, na polskie warunki pokolenia 1500 brutto to jest dużo, ale i tak nieadekwatnie do tego ile zarabiają za granicą za tę samą pracę. Za to - ceny i podatki mamy wyższe - to ten zapowiadany cud gospodarczy, Irlandia nad Wisłą? Wracam do pracy :)

nadal nie wiem czemu mialbym nie glosowac za PO i pozwolic jarkowi dojsc do wladzy skoro mi dobrze za {PO, lepiej niż było za pisu... no czemu mialbym?:D skumajcie ze ok 30-40 % wyborcow żyje sie za PO lepiej niż za czasow rządó PIs. cięzko wma to skumac?:D sa i tacy tacy ktorym sie żyje gorzej i ci zapewne na tuska nie zgalosuja

Gość i możesz z czystym sumieniem
projekcie kancelarii Tuska powiedzieć, że jesteś w stanie zaoszczędzić przy obecnych cenach produktów spożywczych, odzieży , paliwa, opłat czynszowych? No może za kampanię, którą tutaj prowadzisz, to płacą Tobie dużo, bo to super forum dla kobiet i skapnęli się w PO, że jak tu wyślą takiego, jak Ty i innych, to zasr...e forum manipulacjami - sztuczkami socjotechnicznymi, że niby przy wysoooookich cenach, wszystkim żyje się cudownie. Ale tu ludzie są mądrzejsi i nikomu, oprócz projektów kancelarii Tuska i wieloletnim bogaczom, nie żyje się dobrze w Polsce. Więc skończ kłamać i przypomnij sobie, jaki był wzrost PKB za Jarosława Kaczyńskiego, jakie małe było bezrobocie i jakie wtedy było zadowolenie społeczeństwa, a nie to, co teraz, smutek i zasępienie w sklepach, a w niektórych sklepach wręcz pustki, początkowo obniżają ceny, ale prędko zamykają sklepy, bo klientów nie stać na ich produkty, a kupowane są jedynie te najpotrzebniejsze, projekcie kancelarii Tuska. Tu Ciebie i innych rozszyfrowaliśmy dawno, więc możesz wracać na inne portale i gadaj sobie z innymi projektami PO, bo tutaj posłuchu mieć nie będziesz.

Dla mnie Tusk i Kaczyński to jedna banda, każdy taki sam jak się do władzy dorwie! Taka prawda, że ja idąc na wybory i tak nie wiem na kogo głosować i muszę większe zło wybierać, więc nie ma co dziwić się ludziom, że nie chcą na wybory chodzi, każdy umywa ręce, bo nie ma na kogo głosowac, mam nadzieję, ze znajdzie się w końcu taki, co ten kraj będzie mu ojczyzna i będzie chciał go uzdrowić a nie się pieniędzy nachapać

Gość głupi wyborcy PO
uwielbiamy wysokie ceny, afery i zamachy :classic_cool:

Gość wyborcy PO to manipulowani deb
Dekoniunktura w branży budowlanej? Piotr Kalbarczyk, warszawski radny Platformy Obywatelskiej (PO), udowadnia, że nie dotyka wszystkich. Z informacji „Pulsu Biznesu wynika, że należącej do niego firmie budowlanej Aluglass-Realizacja (AR) w 2011 r. udało się zwiększyć przychody prawie trzykrotnie. Dużą część tego wzrostu AR zawdzięcza pięciu kontraktom z Narodowym Centrum Sportu (NCS), państwową spółką, będącą inwestorem i operatorem Stadionu Narodowego, budowanego na EURO 2012. Pierwsze i największe zlecenie na projekt i wykonanie centrum konferencyjnego, klubu kibica i lóż AR zdobył w marcu 2011 r. Kontrakt wart 41,7 mln zł firma radnego, jako lider, realizowała w konsorcjum z Pro-Al i Elektro AZ (według zapewnień Piotra Kalbarczyka, udział AR wyniósł 1/3 wartości zamówienia). To zlecenie konsorcjum pozyskało bez przetargu, w trybie negocjacji bez ogłoszenia. :D

Gość My wyborcy PO
uwielbiamy biedę , głodowe pensje a na starość będziemy spać w kartonach , bo za otrzymaną emeryturę nie będzie nas stać na zrobienie podstawowych opłat i kupienie leków i żywności . No ale nam to odpowiada .

Gość stttefek
Ludzie będą głosować na PO, Palikota, nawet diabła, byle tylko PIS nie doszedł do władzy. To chorzy z nienawiści ludzie i w najlepszym wypadku doprowadzą do wojny domowej, w gorszym międzynarodowej. O ruinie gospodarki nie wspominając. Niektórzy chyba nie zdaja sobie sprawy, że od 2008 roku mamy w europie spory kryzys ekonomiczny. Gospodarki wielu państw skurczyły się mocno w tym okrosie, najmocniejsze przystopowały a my odpukać jakoś przędziemy. Nie wiem, skąd sie biorą chore poglądy o pogorszeniu sytuacji Polaków (pewnie z "jedynie słusznego źródła...). Mnie podobnie jak wielu znajomym i rodzinie wiedzie sie dobrze. Inflacja napedza wzrost cen, ale i zarobków. Znam i takich co pracują za 1200, albo siedza na bezrobotnym, ale to TYLKO I WYŁĄCZNIE Z WŁASNEGO WYBORU. Żyjemy w wolnym kraju, który daje tak naprawde ogromne mozliwości. Trzeba miec tylko choc za grosz ambicji i chęci by ruszyc tyłek. Zrobic jakieś kursy, pojeździć na rozmowy, zmienic miejsce zamieszkania, założyć biznes itp. Niestety komuna nie nauczyła tego Polaków, a starsze pokolenie wpaja roszczeniowe podejscie do życia młodym i dlatego jest jak jest. Lepiej wziąć w dłoń pochodnię, w drugą krzyż i pójść odreagować życiowe porażki...

Gość vzvcxmnv
pełowcy wymyślili nowe hasło : chorzy z nienawiści " to już do Tworek nie odsyłacie ? Co nie działa ? Ateiści też zagłosują na Pis nie łudźcie się :D

Gość anya ryjbyyyk
i możesz z czystym sumieniem popieram Cie!!:) na tym forum sa dwie pełowskie koorvy- master i dzivka tym razem to znowu ja:D wypierdaja durne mozgi ludziom.

Gość anya ryjbyyyk
stttefek sluchaj dzivko jebana. kto ci dzivko karze na kaczora glosowac?:D sa jeszcze dwie alternatywy : korwin mikke i miller. palikurew, kaczor, tusk i pawlak to najgorsze z mozliwych mozliwosci do wyboru. ktos kto zastepuje jednego patalacha drugim jest zdrowo popierdolony. ja chce ludzi ktorzy dadza mi prace i pelna michę a nie lizanie sraki pierdolonej merkelowej czy ojcu dyktatorowi czy putinkowi czy jebanym w doope pedalom. w doopie mam wasze radio maryja, rydzola, krzyze, pedalow, kurwy grodzkie przebrane za baby, putinow, merkelowe, cpunow czy inne koorvy pierdaczone :D ja chce kurwo prace pelowska jedna z druga i jedzenie, poczucie bezpieczenstwa a nie debilizmy. wiec glosowac na korwina lub sld bo jak nie to lepiej zdychajcie:D jak nie pod krzyzem to pod plotem :classic_cool:

Gość stttefek
Elektorat PIS systematycznie sie kurczy z kilku powodów. Przede wszystkim "ziobrzystów" i innych odłamów, które były nieposłuszcze fiirerowi. Poza tym działań prezesa, który samą szopką polityczną 10kwietnia i tańcem na grobie brata strzelił sobie w kolano. Teraz od pisu odwracaja się katolicy (ci prawdziwi). Nie bez znaczenia jest też wiek wyborców. Z przyczyn naturalnych będzie ich coraz mniej przy kazdych kolejnych wyborach. O ile prezes kandyduje to o wybory prezydenckie moze byc spokojni póki co. :)

Gość anya ryjbyyyk
ciagle tylko slysze ze jak nie ryzy smiec kadafi to kaczor. a jak nie kaczor to ryzy smiec kadafi lub palikurew:D palikurew bo ciotom zafundowala tanie dymanie i imunitet(kto ruszy pedala ten wpadnie do gara :classic_cool:), cpunom nieporadnym zyciowo trawe a zwyklym ludziom brak pracy, perspektyw i tyranie do smierci. to samo kaczor...ciagle kurwa smolensk, smolensk i smolensk. ciagle ojciec dyktator i moherowy beret. nie ten kaczor co trzeba zdechl bo kaczor lech byl w porzadku, szanowany i lubiany nawet przez merkelowe itp. a ten? to gorszy blizniak.. a kurwa gdzie ktos walczy o ludzi, o prace, z bezrobociem i cenami z kosmosu?! miller byl jaki byl ale wole naprawde jego niz to co teraz sie dzieje. poza tym miller i korwin byli jedynymi ktorzy byli przeciwni zwiekszaniu wieku emerytalnego. kaczor i reszta byla za. dopiero stal sie przeciw jak nie wygral wyborow i ryzy cwel sie za to zabral :classic_cool:

Gość ajwaj
Chce tańszych jaj!!!!!