Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmmammaa weronkkiiii

Nie dostalam alimentow na dzieckow terimnie/

Polecane posty

Platne do 10 kasy nie ma. I co teraz.Jak wyegzekwowac pieniadze?

Gość cocolina chanelka
poczekaj jeszcze ze 3 dni nim podejmiesz jakieś kroki, może przelew późno zrobiony nie doszedł na czaas

Gość Olagś34
I CO wielmożna damo, z ciebie była żona , z ciebie gospodyni , z ciebie jest matka , z ciebie wielki leser i brudas.To że poczta niedostarczyła czy może ojciec dziecka zachorował to ty już lamentujesz,jak ty żyjesz z dnia na dzień i czekasz alimentów bo już umierasz z głodu,nadstawiłaś sraki i ZMARNOWAŁAŚ ZYCIE CHŁOPAKOWI ,ale z takim rozumem jak Ty masz to lepiej jak cie zostawił i nie patrzy na nie dorobioną i przemądrzałą łolame,pooooooooooooooo.............. ś bież sie za nauke jak być gospodarną matką.ścirwo niemiłe.

Gość dylemat,ze ho ho
hahaha a co mają poczynić matki,które w ogóle nie dostają alimentów na dzieci? jeden dzień sie ojciec dziecka spóznia,a Ty już robisz afere,juz chcesz egzekwowac? żałosna jestes,dupsko Ci sie pali bo nie masz z czego życ?

Gość mama 55555555555555555
Ja 15 lat czekałam , jednak cierpliwość się skończyła :-)

mmmmmammaa weronkkiiii A to pierwsze alimenty?

Gość mama mama mama
a to ty autorko nie wiesz co to komornik i fundusz almentacyjny? jakbyś nie dostała kasy od razu idź i sie staraj o kasę z funduszu, będziesz miała pewność że pieniadze na dziecko będziesz miała regulranie.

ojciec corki pracuje za granica. Wem ze w marcu wyjechal. wiec jak pojde do komornika to u z pensji nie sciagna. Ja pracuje ale ta kasa wiadomo potrzebna jest. 350zsł. to nie malo. juz jest na cos.

ostatnio mnie straszyl ze nie bedzie placil na corke.To bylo w luty ale w marcu normalnie dostalam alimenty. niewiem moze kasy nie ma. a wiem ze to jego matke wysyla alimenty.

Czyli pierwsze kroki z wyrokiem kierujesz do Komornika i otrzymasz alimenty z funduszu.Nie masz na co czekać. Ja mam podobną sytuację , ale z Funduszu nie biorę.

poczekaj... były święta mogło być opóźnienie... a do komornika głupio lecieć tak od razu... mi też ściaga komornik tylko że ja czekałam 3 miesiace zanim poszłam:)

Gość Błagam Cię
Weź pod uwagę to że były święta i nie każdy zakład pracy zrobił pracownikom przelew przed nimi. Ja np. pieniądze na koncie miałam już 5 kwietnia, a mąż dopiero wczoraj, więc jak twój EKS tez miał dopiero wypłatę wczoraj i zrobił przelew po południu to możliwe, że jeszcze nie dotarł do ciebie, tymbardziej jeśli konta macie w różnych bankach. Jeśli placi przekazem pocztowym to pewnie pieniądze nadał dopiero dziaiaj bo wczoraj już nie zdążył popołudniu na pocztę zajść, więc poczekaj

Gość wichy idealia
mama 55555555555555555 Czyli pierwsze kroki z wyrokiem kierujesz do Komornika i otrzymasz alimenty z funduszu.Nie masz na co czekać. Ja mam podobną sytuację , ale z Funduszu nie biorę. z dupy dostanie a nie z funduszu,tepaku jeden skoro ojciec dziecka płaci,to czego ona ma szukac we funduszu? jak by nawet płacił 10 zł regularnie co miesiac to nie ma czego szukac w/w instytucji

ojciec corki pracuje za granica. vz alimentow place corce za przedszkole

.

wichy idealia Mylisz się. Gdyby płacił w niepełnej wysokości to z Funduszu by dostała, a te 10 zł komornik wpłaciłby na Fundusz , pomniejszone o przelew

,,ostatnio mnie straszyl ze nie bedzie placil na corke" Straszyć to sobie może. Zapłaci wcześniej,czy później. Mój były też straszył , a teraz co ? Poszukiwany międzynarodowym listem gończym za uchylanie się od obowiązku alimentacyjnego. Niedługo zapłaci wszystkie zaległe alimenty wraz z odsetkami za te wszystkie lata. Po co to mu było? Nie prościej było wysłać 300 zł co miesiąc ...

Gość bzdury piszą ludzie
nie wiem czy pracuje tam legalnie-jaK NARAZIE POCZEKAJ,BO MOZE BYC OPPÓZNIENEI-Z KOMORNIKIEM NIE TAK SZYBKO-MUSIALBY CI NIE WPLACAC PRZEZ 2 KOLEJNE M-CE NP MARZEC,KWIECIEN,ALE JESLI W MARCU CI WPLACI ,A W KWIETNIU NIE TO LIPA,POTEM TRWA EGZEKUCJA KOMORNICZA(MIESIĄC-DWA)ZALEZY ...POTEM DO MOPSU-JESLI NIE PRZEKRACZA TWOJ DOCHOD 725ZL NA OSOBE TO MOZESZ LICZYC NA ALIMENTY Z FUNDUSZU,ALE TO TA GORSZA WERSJA,MOZE FAKTYCZNIE COS NIE WYSZLO I PEINIADZE DOPIERO CI WYSLAŁ?SPOKOJNIE. CO DO WPISU,ZE JAK 10ZL CI WPLAI I NIC MU NIE ZROBISZ TO NIEPRWADA!!NWET JESLI BY WPALACAL 200ZL Z TYCH 350 TO MASZ PRAWO ISC DO KOMORNIKA I MOPS