Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anita 983756456

może macie jakieś pomysły?

Polecane posty

Gość Anita 983756456

Hej! W maju będę chrzestna synka mojej kuzynki. Cieszę się bardzo jednak mam problem z prezentem. ponieważ rodzice mojego chrzesniaka są bardzo zamozni to chyba bez sensu jest dawanie dziecku pieniędzy? wypadało by raczej kupic prezent? Tylko co? dziewczynce to bym kupiła jakąś bizuterię a chłopcu? Chciałabym zaznaczyć, że ja z kolei do zamożnych nie należę i nie mogę przeznaczyć wielkiej kwoty na prezent. Czy mogłybyście mi coś doradzić?

łańcuszek z krzyżykiem lub medalikiem z Panem Jezusem :) mój syn dostał taki od chrzestnej ze srebra może wydatek niewielki ale symbolika ogromna no i pamiątka na całe życie do tego jakaś pamiątkowa kartka i jakaś zabawka czy ubranko :)

Gość Anita 983756456
dzięki, a co z zabawek polecacie? na jaki wiek szukać?

zamozni, nie zamozni..., wkurzajace jest to pojmowanie uroczystoście religijnych. Matka chrzestna ma byc osobą, która wspiera rodziców w wychowaniu w wierze, a nie w kupowaniu quadów więc z takiej okazji kupuje się cos co sie kojarzy z religią, wszelkie łancuszki, medaliki, Biblia...

Gość Abrajax
łańcuszek z krzyżykiem lub medalikiem z Panem Jezusem To dobry pomysł. Tradycyjnie.. O zabawkę zapytaj rodziców.

Gość Anita 983756456
eeee chyba 3

Gość Anita 983756456
Merette wkurzające czy nie takie czasy nastały

Gość retgvwfcq
Autorko tylko PAMIĘTAJ żeby pójsc poświęcic ten krzyżyk czy medalik,nie sądze zeby rodzice dziecka lecieli potem i to świecili... i wazne abyś Ty o to zadbala.Moje dziecko na chrzciny dostalo zabawki,misie,ubrnaka-standardowo-wszystko ładne,tkai komplet album dzieicnny i ramka dziecinna na zdjęcia.. :).

Gość Eetatan
Lancuszek moim zdaniem to bezsensu prezent na chrzciny na Koninie tak ale na chrzciny nie zabardzo nasz syn dostał kocyk z imieniem data urodzenia waga i godzina bardzo fajny prezent i praktyczny a do tego kasę i kilka zabawek

ja zawsze daje pieniadze i problem z głowy. czy to wesela czy chrzest czy komunia itd. jedynie urodziny to wiadomo nie. rodzice wtedy sami kupia dziecku co uwazaja ze mu potrzebne, a tak to prezenty lubia sie powtarzac.

Mały z prezentów dostał leżaczek bujaczek, kombinezon na zimę i książkę z bajkami. Wszystko się przydało i ze wszystkiego byliśmy bardzo zadowoleni. Może też być płyta CD z bajkami lub muzyką dla dzieci.

Gość Anita 983756456
o! a ja myślałam, że jak dziecko ma ten łańcuszek załozony w trakcie chrztu to jest rownoznaczne z poświęceniem

Jak nie łańcuszek, to może pamiątkowy ryngraf? I do tego jakaś zabawka edukacyjna?

Gość Anita 983756456
kurcze tylko wiece co? to bedzie po kosciele przyjecie w restauracji czyli jednak wypadaloby dac tez i kase? ja juz sama nie wiem.

Gość Anita 983756456
czy dac kase za miejsce w restauracji i pamiatke czy lepiej lancuszek,zabawke itp bez pieniedzy?

ja takjak napisałam wcześniej na twpim miejscu dałabym kasę. nawet sam zwrot za restaurację ale jednak kasę