Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce kupic mieszkanie

Jakie macie mieszkania?

Polecane posty

Gość chce kupic mieszkanie

Ile metrów i pokoi mają Wasze mieszkania i ile osób w nich mieszka? Na którym piętrze? Jak Wam się w nich mieszka? A może na coś z perspektywy czasu zwrócilibyście większą uwagę, np. kupując teraz kupilibyście większe, a może przeciwnie, mniejsze mieszkanie? Lub okolica nie trafiona? Rozkład pomieszczen nie ten? Piszcie, bo całe życie mieszkałam w domku, w bloku od 4 lat tylko wynajmuje i przyszedł czas na własne, chętnie posłucham opinii doświadczonych blokowiczów :)

Gość nie kupuj
parteru i 4 pietra, to najwazniejsze

Gość sfsfsfsfsdf
wszystko siedzi w kawalerkach i sie wstydzi napisac :p

Gość nadmorskanimfa
1 pietro, 3 pokoje, 70 metrów. 4 osoby.

Ja nie mam wlasnosciowego mieszkania. Wynajmuje 2 poziomowe , ok 130m. Jestem bardzo zadowolona z rozkladu pomieszczen ale gdy w przyszlosci bede kupowac domek to bungalow.

Nowo kupione - piętro 3 na 4, 3 pokoje, 65 metrów, 2 osoby ale mam nadzieję, że niedługo dojdzie trzecia :) Jestem bardzo zadowolona, trochę trzeba się nachodzić po schodach ( wolałabym 2 piętro) ale dzięki temu jest też ciszej, a na przyszłość na dole mam wózkownie ;) . Nigdy w życiu nie kupiłabym 4 piętra, nie dość, że jeszcze wyżej, to gorąco w lato od dachu. Nie brałabym też pod uwagę mieszkań w wieżowcach i bez osobnego wc, ale to zależy kto czego szuka. Nie widzę dużych wad w parterach ale wszyscy mi odradzali. Aaa, i nie cierpię pokoi - kiszek, długich i wąskich. Pokoje jak dla mnie musiały być chociaż zbliżone do kwadratu.

Gość własnościowe..
1 piętro 2 pokoje 42m dobra okolica 1 osoba chciałbym większe

Gość dagmara yta
ja też przymierzam się do kupna własnego mieszkania potrzebuje 3 pokoje rozkładowe z balkonem i oddzielnia kuchnią, nie aneks, bo teraz mam i nie trawie tego obecnie jest do sprzedazy takie które nam pasuje ale na 4 piętrze w bloku 4 pietrowym i mąż nie chce sie zgodzić, tym bardziej że ostatnio miał operacje kolana mamy dwójke dzieci i jeszcze do tego wnoszenie zakupów bo zawsze robimy duże więc jak narazie nie mam co kupić i czekam

Nowo kupione - piętro 3 na 4, 3 pokoje, 65 metrów, 2 osoby ale mam nadzieję, że niedługo dojdzie trzecia :) Jestem bardzo zadowolona, trochę trzeba się nachodzić po schodach ( wolałabym 2 piętro) ale dzięki temu jest też ciszej, a na przyszłość na dole mam wózkownie ;) . Nigdy w życiu nie kupiłabym 4 piętra, nie dość, że jeszcze wyżej, to gorąco w lato od dachu. Nie brałabym też pod uwagę mieszkań w wieżowcach i bez osobnego wc, ale to zależy kto czego szuka. Nie widzę dużych wad w parterach ale wszyscy mi odradzali. Aaa, i nie cierpię pokoi - kiszek, długich i wąskich. Pokoje jak dla mnie musiały być chociaż zbliżone do kwadratu.

Gość klopsik22
2 pokoje,kamienica,2 pietro,55 metrow,podworko ogrodzone z domofonem

O, przepraszam za podwójny wpis :) Kuchnia oddzielna, widna, zapomniałam napisać, ale aneks chyba by mi nie przeszkadzał.

Gość malvvinka8
czesc, ja mieszkam na ostatnim petrze (3) mamy 65 m ale tylko dwa pokoje- za to kuchnia i łazienka są duże... nie mamy piwnicy, balkonu ani strychu- i troche mi tego brakuje ... w dodatku do garażu mamy 15-20 minut drogi i troche mnie to męczy, ale mąż jest przewrażliwiony i KAŻE auto chować w garażu...

Gość wakacje2012
ojej, jak was czytam to bardzo wam zazdroszczę :( musicie mieć przepiękne mieszkania... :( ja przyzynam, że naszym jedynym wymogiem przy zakupie mieszkania byla...cena :( no moze jeszcze to, aby bylo ogrzewanie centralne- ale luksusy, nie??? znalezlismy dosc ladnie mieszkanie- tz. takie zwykle - 55 m , dwa pokoje, kuchnia, lazienka ale klatka jest tak obrzydliwa, ze po prostu coś strasznego!!! nie ma domofonu, nie ma w jednym miejscu poręczy przy schodach, masakra :( w dodatku jeszcze połowa na kredyt i jeszcze 3 lata sie bedziemy meczyc aby je splacic :( zazdroszcze wam , dziewczyny :((

Gość mamakacpra2009rrrrrrrrrrrrrrrr
mieszkanie 60m 3 osoby , 2 pokoje kuchnia ,łazienka, balkon garaz podziemny i przede wszystkim winda :) do pociagu 200m autobus 100m

Gość dagmara yta
jakie sa wady mieszkania w wieżowcu ? pytam bo interesują mnie niektóre w wiezowcu ale ludzie odradzają a sa trochę tańsze tym bardziej lepiej dla mnie bo chce kupić za gotówkę , bez kredytu więc jak taniej 3 pokoje to lepiej

Ja lubie swoje mieszkanko-narazie nie planuje przeprowadzki bo uwielbiam spokojna okolice-lasy i pola. Jest duze dlatego np nie lubie myc podlog bo jest tego troche. Na 2 osoby jest bardzo przestrzenne ale mam nadzieje ze liczba osob tez w koncu powiekszy.

Gość dagmara yta
teraz mieszkam w części domu jednorodzinnego matki meza , 2 pokoje z aneksem kuchennym , łazienka razem z wc i mieszkamy w 4 osoby, w tym dwójka dzieci więc nie jestem zadowolona i szukam własnego

Dagmara - ja wynajmowałam właśnie w wieżowcu. Wady jak dla mnie: -głośno, dużo głośniej niż w blokach 4 pietrowych, słychać dosłownie WSZYSTKO -zsypy na półpiętrach z których śmierdzi i zdarza się robactwo -bardzo dużo ludzi w bloku przez co częste pożary wieżowca i większy syf -nieciekawe towarzystwo, pewnie przez niższe ceny -małe balkony -winda, która niby jest ok ale w wieżowcach są zazwyczaj stare i bardzo głośne - w mieszkaniach powyżej 4 piętra czułam się jak w klatce, za wysoko jak dla mnie i przez to jakoś tak mniej domowo, ale to już moje subiektywne odczucia. Mieszkałam na 6 i 9.

Gość dagmara yta
mąz też sie nie chce zgodzic na wieżowiec, on bardzo wybrzydza więc tam też nie szukamy ale na to 4 pietro w 4 pietrowym bym się zgodziła bo 1 i 2 pietra są strasznie drogie np 3 pokoje do remontu na 4 pietrze 204 000 zł i takie samo do remontu na 1 pietrze 250 000 zł więc róznica spora

Wakacje - piszesz, że zazdrościsz ale z opisu Twoje mieszkanie nie wygląda wcale źle, 55 metrów to sporo, C.O jest, dwa pokoje są, osobna kuchnia jest, sama piszesz że jest dość ładne :) A klatką i brakiem domofonu się aż tak nie przejmuj, skoro tak kiepsko to wygląda to pewnie w następnych latach spółdzielnia coś z tym zrobi.

Taki bloczek do 4 pieter jeszcze ujdzie. Ja lubie mieszkania parterowe z ogrodkiem w domku jednorodzinnym.

Dagmara - ja właśnie przez wzgląd na cene nie wziełam 1/2 piętra. Nie można mieć wszystkiego, musiałam iść na jakieś ustępstwo. Wziełam w najlepszej dzielnicy, b. ładne ale na gorszym piętrze bo na tą dzielnice i dobre piętro nie było mnie stać. Daliśmy ok. 4,700 za metr wyremontowanego mieszkania, na 2 piętrze było bardzo podobne, za 5200 ALE do kapitalnego remontu i stwierdziłam, że tak przepłacać o jedno piętro różnicy to nie ma sensu.

Dagmara - ja właśnie przez wzgląd na cene nie wziełam 1/2 piętra. Nie można mieć wszystkiego, musiałam iść na jakieś ustępstwo. Wziełam w najlepszej dzielnicy, b. ładne ale na gorszym piętrze bo na tą dzielnice i dobre piętro nie było mnie stać. Daliśmy ok. 4,700 za metr wyremontowanego mieszkania, na 2 piętrze było bardzo podobne, za 5200 ALE do kapitalnego remontu i stwierdziłam, że tak przepłacać o jedno piętro różnicy to nie ma sensu.

Taki bloczek do 4 pieter jeszcze ujdzie. Ja lubie mieszkania parterowe z ogrodkiem w domku jednorodzinnym.

Gość dskj
w dodatku do garażu mamy 15-20 minut drogi i troche mnie to męczy, ale mąż jest przewrażliwiony i KAŻE auto chować w garażu.. wolałabym jeździć autobusem niż 20 min zapierdalaćdo samochodu :O

Gość to i ja sie wypowiem w temacie
Mieszkałam na 4 piętrze w bloku i stanowczo odradzam. Na dodatek okna były na zachód więc w lato miałam w mieszkaniu plażę:( Wchodzenie na 4 piętro dla mnie było koszmarem a czasem trzeba było wchodzić po kilka razy dziennie. Teraz mieszkam w wieżowcu na 9 piętrze.Ponieważ jesteśmy coraz starsi a nie młodsi a to nasze chyba już docelowe lokum mieszkania na wysokich piętrach w blokach odpadały.Wcale nie jest głośno. Windę słychać tylko w nocy ale wtedy mało kto jeździ a poza tym jak śpie to nawet burzy czasem nie słyszę ( apropo burzy raz przeżyłam ją w wieżowcu i czułam sie jakbym była w środku pioruna ).Ze zsypu nic nie czuję. Balkony...to zależy w jakim wieżowcu. Ja mam na całą szerokość pokoju. W bloku miałam połowę tego co teraz. Mieszkałam też w domu kiedyś i chyba tam mi było najlepiej...ale niestety na dom nas nie stać:(

mieszkam w kamienicy 1 piętno, prawie 90m, 3 duże pokoje, kuchnia, łazienka na co należy zwracać uwagę? -żeby mieszkanie nie było za wysoko (codzienne wchodzenie na 3 piętro jest dość uciążliwe) -żeby mieszkanie było umiejscowione w miarę niedaleko centrum, mieszkam w małym mieście i przejście z jednego końca na drugi trwa ok godzinę....

Gość dagmara yta
teraz mieszkam w domku na parterze z ogródkiem i kompletnie mi to nie pasuje nie dość że dzieci, praca to jeszcze o ogródek dbać , zarósł chaszczami i chcę sie wyprowadzić ale to mieszkanie tez będziemy mieć , bedziemy mieć dwa takiego docelowego szukam, faktycznie to 4 pietro jest uciązliwe i chyba sie wycofam ale parteru też się boję , wszystko slychać i latwo się włamać a nie lubie krat w oknach