Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Hi-za-ga

wdowa

Polecane posty

To bylam ja. Chyba jeszcze spie, bo zapomnialam jak sie nazywam:) Milego dnia, Dziewczynki.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Jolka69
Ch臋tnie do艂膮cz臋 si臋 do porannej kawki, bo ta akurat bardzo lubi臋 :-) i jak tylko jest taka mo偶liwo艣膰 (pora roku i pogoda) to najlepiej na moim ukwieconym balkonie. Dzisiaj ta kawa wypad艂a znacznie p贸藕niej, bo wczoraj by艂am ze znajomymi na koncercie Alphaville a po nim zasiedzieli艣my si臋 prawie do 艣witu ... mo偶e to nie taki wyczyn skoro by艂a to najkr贸tsza noc w roku ;-) Koncert fajny i na szcz臋艣cie w tym czasie na pada艂o, bo by艂 na dworze. Przypomnia艂y si臋 czasy m艂odo艣ci ... Alphaville s艂ucha艂am w liceum ... Forever young ju偶 tak samo nie zabrzmia艂o dla mnie, troch臋 si臋 艂ezka w oku zakr臋ci艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ALEKSANDRA70
Witam,ja nie mia艂am d艂ugiego weekendu ,bo by艂am w pracy i dobrze ,bo u mnie nie ma pogody na przemian deszcz i s艂o艅ce,wiatr...Urlop zaplanowany na lipiec pod znakiem zapytania.Wiec nie wiadomo czy go dostane.Wprawdzie i tak bym siedzia艂a w domu ale zawsze to co艣.Pozdrawiam wszystkich....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie Kochanie艅kie! Pogoda sprawdzi艂a si臋 ale tylko prognostykom. Szaro, buro, mokro, wietrznie. Nici wysz艂y z posiedzenia w ogrodzie przy pysznej herbatce i szemraniu potoczku. Z konieczno艣ci siedzieli艣my w domu kole偶anki. Nagada艂y艣my si臋 za ca艂y rok bo ostatni raz by艂am u nie w艂a艣nie rok temu. Oczywi艣cie um贸wi艂y艣my si臋 na nast臋pny raz jeszcze podczas tego lata. Czas poka偶e co z tego wyjdzie. Teraz jak na ironi臋 usta艂 wiatr i przez chmury zaczyna zagl膮da膰 s艂oneczko. Smutne dla mnie s膮 wolne dni. Nigdzie ju偶 nie b臋d臋 wychodzi艂a i wiecz贸r b臋dzie komputerowo-telewizyjny. Oczywi艣cie oba na raz. Aleksandro, fajno 偶e si臋 odezwa艂a艣. Jutro musz臋 si臋 wybra膰 do mojej kole偶anki z przed lat. Dowiedzia艂am si臋, 偶e z艂ama艂a r臋k臋. Musz臋 j膮 troszk臋 pocieszy膰 w tym kalectwie. Zadzwoni臋 rano mo偶e trzeba jej zrobi膰 jakie艣 zakupy. Moja r臋ka a raczej rami臋 jeszcze nie dosz艂o do dawnej sprawno艣ci i mam powa偶ne obawy czy to nast膮pi. W dalszym ci膮gu korzystam z pomocy przy wi臋kszym sprz膮taniu. Nic to wszystko, zbli偶a si臋 wiecz贸r, jutro b臋dzie nowy i mam nadziej臋 lepszy dzie艅. Pozdrawiam prawie wakacyjnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ola61
Dzie艅 dobry, zapraszam na kaw臋 ! U mnie wszystko w porz膮dku, zaj臋ta jestem przyziemnymi sprawami. Robi臋 du偶o dla siebie (w ko艅cu !) i mam z tego frajd臋. Mieszkam w p贸艂nocnej cz臋艣ci wojew贸dztwa 艣l膮skiego. Niestety, do Wrocka do艣膰 daleko, du偶o bli偶ej do Krakowa lub Katowic. To forum jest wspania艂e i jedyne w swoim rodzaju. W wolnym czasie postaram si臋 napisa膰 wi臋cej ! I b臋d膮 to pozytywne wiadomo艣ci, szczerze pozytywne. Mi艂ego tygodnia Wam 偶ycz臋 !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewucha65
Dzie艅 dobry dziewczyny, to fakt, ze forum jest bardzo przyjazne i mi艂o tu zagl膮da膰. M贸j weekend sp臋dzi艂am w domu przyjaci贸艂, kt贸rzy w tym czasie wybrali si臋 nad morze. Poprosili mnie o dopilnowanie psa i papug :). Pogoda by艂a w kratk臋, wi臋c mia艂am czas na czytanie gdy pada艂o i na kr贸tkie spacery z psem, kiedy wychodzi艂o s艂onko. Odgania艂am smutne my艣li i tak d艂ugi weekend mam za sob膮. Z rado艣ci膮 powita艂am wracaj膮cych przyjaci贸艂. Od dzisiaj nowy tydzie艅, sporo pracy i ostatni tydzie艅 w szkole dla mojej c贸rki. Czasami mam wra偶enie, 偶e ci膮gle odliczam dni, nowy tydzie艅, kolejny miesi膮c. Tylko do czego? Pozdrawiam, 偶ycz臋 Wam kochane si艂y na nowy tydzie艅. Letniego s艂onka!

Udost臋pnij ten post

Witajcie. Ja tez lubie tu zagladac. I jak zwykle zapraszam na poranna kawe. Pogoda sie (chyba!) stabilizuje. Wczoraj bylo slonecznie, chociaz wietrznie, a i dzisiaj od rana swieci slonce. Mam wielka ochote polezec na lezaku i troche sie wygrzac w jego promieniach. Tylko kiedy? Milego dnia!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 reenka
Witajcie- to do艂膮cz臋 do kobiet zadowolonych z istnienia topiku. Czuje jakby艣my Przyjaci贸lkami by艂y. W sumie to My go tworzymy- super. Pozdrawiam Mo偶e w ko艅cu ciep艂o bedzie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 filipinka43
Witam ! U mnie si臋 wypogodzi艂o, weekend by艂 zimny i deszczowy, ale dzisiaj ju偶 ciep艂o. W sumie to lubi臋 czasami jak tak pada deszcz, to wtedy po pracy oddaj臋 si臋 lenistwu, czyli czytanie , bo jednak musz臋 co艣 robi膰. Jak pogoda to ogr贸d, ale czasami mam go do艣膰. Aura sprzyja ro艣linom to rosn膮 jak szalone , ale niekoniecznie te, kt贸re bym chcia艂a. R贸wnie偶 lubi臋 nasz topik, nie wyobra偶am sobie , 偶e teraz mog艂oby go nie by膰. Pozdrawiam Was serdecznie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magnolia43
Witam Dziewczynki Ja zapraszam na zielon膮 herbat臋. Ale pog贸dka :) Te偶 lubi臋 tu zagl膮da膰 . Pami臋tam Wasze rady na pocz膮tku naszej "znajomo艣ci" i jak ju偶 kiedy艣 pisa艂am topik wycisza moje emocje. A wiecie jak ja....cho膰 ostatnio zauwa偶y艂am, 偶e jak si臋 nakr臋c臋 to siadam albo k艂ad臋 si臋 i przemy艣lam swoje emocje. Pomaga...艂api臋 pion. Koty a w艂a艣ciwie jeden kot grzebie mi w donicach na tarasie. Ostatnio przetrzepa艂am mu futro, mo偶e pomo偶e...bo niszczy. Jestem padni臋ta ...pewnie jak Wy wszystkie i marz臋 o wyje藕dzie. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewucha65
Dzie艅 dobry Dziewczyny, zagl膮dam :), a tutaj mi艂a niespodzianka - nowe wpisy. Mi艂o. Mam podobne odczucia do Magnolii - topik pozwala艂 si臋 wyciszy膰. Czyta艂am od pocz膮tku wszystkie wpisy i opisywane emocje by艂y bardzo podobne do moich. Cz臋sto czytane w膮tki porz膮dkowa艂y moje my艣li. Teraz te偶 "przepracowuj臋" emocje sama. Od nowa i ci膮gle uk艂adam wszystko w g艂owie. Raz idzie lepiej, raz gorzej. A co do kota - u艣mia艂am si臋 z przetrzepania futra. Koty uwielbiam. Zamieszka艂a z nami kotka po 艣mierci m臋偶a. Jest bystra i wspaniale si臋 z ni膮 przebywa, chocia偶 bieganie po ca艂ym domu i r贸偶ne psoty potrafi膮 zm臋czy膰. Ale szybko przechodzi taka z艂o艣膰, po niej zawsze jest u艣miech. Pozdrawiam Was wszystkie, 偶ycz臋 dotrwania do urlop贸w - a jeszcze o urlopach pewnie pogadamy. Wracam do pracy, pa :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie Dzieweczki! Co za dzie艅? Po nocnym i rannym deszczu mia艂am cich膮 nadziej臋, 偶e b臋dzie jak w starym powiedzonku " deszcz ranny - p艂acz panny". Nic bardziej mylnego. Ci臋偶kie chmury zawis艂y nad moj膮 Kotlin膮 a od ponad godziny leje jak nieszcz臋艣cie. W mieszkaniu zrobi艂o si臋 ch艂odno i z konieczno艣ci wskoczy艂am w sweter i skarpety. Zazdroszcz臋 w tym momencie wszystkim, kt贸re macie w艂asne c.o., piece albo kominki. Fajnie by艂oby usi膮艣膰 w ciepe艂ku z dobr膮 ksi膮偶k膮. Za moimi oknami a偶 12 stopni a i w dzie艅 nie by艂o wiele wi臋cej. Brrr. Rano zazdro艣ci艂am opalaj膮cym si臋 na pla偶ach w Ustroniu Morskim i Mielnie. Dobrze, 偶e prognoza pogody, kt贸r膮 teraz ogl膮dam, jest taka optymistyczna. Oby do rana i spotkania ze s艂onkiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie! A c贸偶 to? Czy偶by wakacje na naszym topiku? Dobrze, 偶e sko艅czy艂am pracowity tydzie艅 no i najwa偶niejsze te偶 mam wakacje do oko艂o po艂owy sierpnia. U mnie ciasto upieczone, obiad na jutro i niedziel臋 podszykowany i od teraz mam luz. Jutro jak zwykle ma艂e sprz膮tanie i weekend. Dzisiaj ca艂e 50 minut rano randkowa艂am na balkonie ze s艂oneczkiem. By艂o bardzo fajnie a wr臋cz b艂ogo. Prognozy dla mojego regionu nieciekawe, zapowiedziano nam burze i deszcze i to podobno ju偶 dzisiejszej nocy. Pisz臋, 偶eby nasz topik nie spad艂 "do piwnicy". Jak tam cenzurki Waszych pociech? Same sz贸stki i pi膮tki mam nadziej臋. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Witajcie. Andi, faktycznie, nastroj juz jakby wakacyjny. Ta pora roku sklania do tego, aby pomyslec o wypoczynku. I powoli go planowac. Ale poki co jeszcze trzeba troszke pracowac. Przynajmniej tak jest u mnie. Zawsze zazdroscilam nauczycielom, wakacji oczywiscie, bo na tym moja zazdrosc sie konczyla. Ciezka ta ich praca i juz. Kupilam sobie wczoraj torebke. I bardzo jestem z tego zakupu zadowolona. Tak prawde mowiac, to wlasciwie nie wiem po co, bo mam, ale co tam. Spodobala mi sie i na pewno sie postaram, aby sie nie zmarnowala:D Ewucha, tez usmialam sie tym trzepaniem futra. Swietny tekst, Magnolio. Jak fajnie, ze czasami mozna sie serdecznie usmiac. Filipinko, zazdroszcze tego czytania. Kiedys czytalam bardzo duzo, teraz tylko od czasu do czasu. Ale pocieszam sie, ze dobre czasy znowu powroca. Milej niedzieli Wam zycze.

Udost臋pnij ten post

Witam mi艂o .Czas biegnie ,lat nam przybywa i 偶ycie toczy si臋 dalej.W tamtym roku zrobi艂am remont w kuchni nawet posz艂o to do艣膰 sprawnie.Teraz jestem na etapie remontu pokoju.wyrzuci艂am stare meble bo raz ,偶e by艂y du偶e i zniszczone .Jestem dobrej my艣li,ze uda mi si臋 to co sobie zaplanowa艂am.Nie wiem jak u Was ,czy pogodzi艂y艣cie si臋 z tym 偶e wszystko spada na Wasze barki?Mnie to najbardziej boli i jestem zmuszona pozna膰 tajniki niekt贸rych prac o kt贸rych kiedy艣 nie mia艂am zielonego poj臋cia.Takie to jest 偶ycie i nie zawsze robimy to co lubimy lecz to co musimy zrobi膰,chocia偶 nie mamy na to ochoty.Ze zdrowiem u mnie r贸偶nie-cz臋sto dopada mnie chandra na kt贸r膮 nie mam lekarstwa.Pozdrawiam i 偶ycz臋 udanej niedzieli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ola61
do Assana ! te偶 tak mia艂am (przez moment), bola艂o r贸wnie偶 to, 偶e nie zawsze docenia艂am te m臋skie naprawy, bo cz臋sto nie widzia艂am, kiedy by艂y przez m臋偶a wykonywane. Po jego odej艣ciu od razu postanowi艂am, 偶e wykonywanie tzw."m臋skich czynno艣ci" potraktuj臋 jak wyzwanie i zabaw臋. Bawi臋 si臋 tym.Pilnuj臋 samochod贸w - przegl膮d贸w, uzupe艂niam p艂yny, oleje itp. Przegl膮dam filmy na youtube z prac remontowych, jak trzeba zamawiam fachowca, ale zawsze obserwuj臋, co i jak wykonuje, abym w razie potrzeby sama mog艂a sobie poradzi膰 z demonta偶em, ewentualn膮 napraw膮. I chyba jestem do艣膰 skuteczna, bo powyprowadza艂am niekt贸re, od lat zalegaj膮ce naprawy. Pytam w marketach, czasami kupi臋 jakiego艣 majsterkowicza i sprawia mi to du偶膮 frajd臋. W wi臋kszo艣ci przypadk贸w nie jest to wiedza tajemna. Dobrze jest zmieni膰 nastawienie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jotka69
Cze艣膰 Dziewczyny :-) Ola podziwiam! chocia偶 i u siebie zauwa偶am wielkie zmiany. Kiedy艣 to by艂am taka wygodna, 偶e nie chcia艂o mi si臋 pod艂膮czy膰 kabelk贸w na do dvd, wola艂am powiedzie膰, 偶e nie potrafi臋. Dzisiaj ju偶 sporo rzeczy robi臋 sama, bo nie lubi臋 jaki艣 uszkodzonych spraw w domu. 呕ycie zmusza nas do odkrywania w sobie ukrytych talent贸w ;-). Mo偶e troch臋 a偶 za bardzo robimy si臋 samowystarczalne i niezale偶ne. Od trzech dni zacz臋艂am biega膰 ... dzisiaj jestem lekko obola艂a ale nastr贸j mam dobry, czego nie mog艂am powiedzie膰 kilka dni temu. Teraz mam w g艂owie wielkie plany sportowe na lipiec i sierpie艅 ... mam nadziej臋, 偶e to nie tylko s艂omiany zapa艂 :-) Teraz herbatka i mi艂a lektura, dobrego wieczoru 偶ycz臋 :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie! Dzie艅 padliwy, 偶e szkoda gada膰 no i och艂odzi艂o si臋. Dzisiaj mia艂am mi艂膮 wizyt臋. Na par臋 dni przylecia艂a do kraju moja synowa. Nie mog艂y艣my si臋 nagada膰. Wpadnie jeszcze do mnie pod koniec tygodnia. Mia艂a wyrzuty sumienia, 偶e po艣wi臋ci艂a mi tylko kilka godzin ale okoliczno艣ci dla kt贸rych przylecia艂a w pe艂ni j膮 usprawiedliwiaj膮. Mam z synem i synow膮 codzienny kontakt za po艣rednictwem telefonu i skypa, tak 偶e nic si臋 niedobrego nie sta艂o. Assano, super 偶e si臋 odezwa艂a艣. Mam nadziej臋, 偶e sama nie robisz remontu. U mnie te偶 przyda艂oby si臋 malowanie pokoi ale nast膮pi to pewnie w przysz艂ym roku. P贸ki co to co jaki艣 czas wynosz臋 zb臋dne ciuchy i r贸偶ne inne "przydasie" do kontener贸w albo do organizacji spo艂ecznych. Ile偶 cz艂owiek nazbiera艂 r贸偶no艣ci za te 43 lata (od 艣lubu). My艣l臋 te偶 o odchudzeniu domowej biblioteki. Jak ju偶 wszystko uporz膮dkuj臋 to pomy艣l臋 o zmianie mebli w dziennym pokoju. Zdarzaj膮 mi si臋 takie dni, 偶e ustalam sama ze sob膮 co do "wydania z domu" a po chwili przychodz膮 wspomnienia okoliczno艣ci w kt贸rych to co艣 si臋 kupi艂o albo sk膮d przywioz艂o i nie jestem w stanie tego si臋 wyzby膰. Zastanawiam si臋 te偶 czy m膮偶 by to pochwali艂 czy uzna艂, 偶e jestem rozrzutna. G艂upie to ale prawdziwe. Podobno wszyscy tak maj膮. No to Kochanie艅kie tyle na dzisiaj. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewucha65
Witajcie Dziewczyny, Jeszcze nie dopad艂y mnie remonty i jakie艣 grubsze naprawy, ale czytaj膮c Wasze wpisy wiem, 偶e du偶o mo偶na! Podziwiam! Cz臋sto my艣l臋 o tym, 偶e problem nie tkwi w tym, 偶e nie dam rady, bo dam. I Wy kochane, ca艂y czas dajecie tego przyk艂ad. Najbardziej m臋czy mnie to, 偶e ju偶 nigdy nie zrobimy z M臋偶em r贸偶nych rzeczy razem...Remont贸w, wyjazd贸w...wszystko jedno czego... Czas p臋dzi, mam du偶o pracy. Wr贸ci艂am wczoraj po dw贸ch m臋cz膮cych dniach za k贸艂kiem. Mam zlecenia w ca艂ym kraju i tak zasuwam :). Na urlop pozwol臋 sobie w sierpniu. W zesz艂ym roku by艂y艣my po raz pierwszy z c贸rk膮 same na wakacjach, bez M臋偶a. Wycieczka objazdowa by艂a dobrym rozwi膮zaniem, by艂y艣my zaj臋te. W tym roku c贸rka zaplanowa艂a wyjazd z kole偶ankami, a ja mam problem z okre艣leniem - jak i gdzie chcia艂abym odpocz膮膰. Planowanie wolnego czasu jest dla mnie trudniejsze teraz kiedy jestem sama - ni偶 planowanie i wykonywanie konkretnych zada艅. Jotka69 - trzymam kciuki za wytrwa艂o艣膰 w postanowieniach:) Assana - trzymam kciuki za udany remont:) Ola - uwielbiam Twoje patrzenie na trudne sprawy, dzi臋ki. Wszystkie Dziewczyny odwiedzaj膮ce topik serdecznie pozdrawiam i do nast臋pnego razu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magnolia43
Witaj Dziewczynki Jeszcze tylko 2 dni w pracy i urlopik. Czasami tak jak dzisiaj wydaje mi si臋 , 偶e to wszystko wydarzy艂o si臋 tak dawno. A czasami, 偶e wczoraj . Podziwiam Was za te naprawy ja jeszcze do niedawna mia艂am jak膮艣 tak膮 postaw臋 roszczeniow膮. I dopiero niedawno zda艂am sobie z tego spraw臋 i wyt艂umaczy艂am sobie, 偶e nikt nie jest winien przecie偶, 偶e m贸j m膮偶 umar艂. Czas zakasa膰 r臋kawy i do przodu. Cho膰 oczywi艣cie jak co艣 si臋 dzieje r臋ce opadaj膮 :) ale ju偶 wiem , 偶e wszystko jest do ogarni臋cia. Jako艣:) Pojawi艂 si臋 m贸j kolega z tamtego roku, znowu:) Kot w kwiatkach nie grzebie:) No nic id臋 sk艂ada膰 drewno bez skargi :) pozdrawiam Was serdecznie i mi艂ego popo艂udnia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ALEKSANDRA70
Witam ,ja mam od poniedzia艂ku urlop.Ciesze sie ,bo wole teraz ni偶 ,w listopadzie ,bo tak by mi wcisn膮 m贸j szef.U mnie upa艂.......Meskie prace nie potrafie wykonywac,chocia偶 niekt贸re musze...Pozdrawiam....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Halo, halo! Tu LATO! Witajcie! Mam nadziej臋, 偶e wszystkie jeste艣my zadowolone z otaczaj膮cego nas ciepe艂ka. Lubi臋 kiedy i w mieszkaniu i na zewn膮trz jest ciep艂o a do tego s艂oneczko, no i baterie si臋 艂aduj膮. Ze s艂oneczkiem nie przesadzam, dawkuj臋 sobie po 25 do 30 minut na prz贸d i plecy. M贸j kr臋gos艂up bardzo lubi tak膮 ciep艂膮 i s艂oneczn膮 pogod臋. M膮偶 艣mia艂 si臋 ze mnie, 偶e powinnam 偶y膰 w Australii bo tam nawet zima jest ciep艂a. Weekend zapowiada si臋 ciekawie. Jutro odlatuje moja synowa. Polskie zakupy zapakowane i zwa偶one baga偶e. W niedziel臋, 偶eby oszuka膰 g艂ow臋 i nie p艂aka膰, pewnie wyskocz臋 nad jezioro. S膮siadka chce ze mn膮 pojecha膰, wi臋c b臋dzie mi艂o. T膮pn臋艂o mn膮 wczoraj kiedy us艂ysza艂am o epidemii zapalenia opon m贸zgowych w bia艂ostockim. Wierzy膰 si臋 nie chce w XXI wieku choroba najcz臋艣ciej spowodowana brakiem higieny a zw艂aszcza brudnych r膮k. Poza wszystkim zwi膮zanym z sezonem og贸rkowym i licznymi powt贸rkami w TV (tej publicznej i komercyjnej) mam ju偶 dosy膰 "mundialu". Moje kibicowanie ogranicza si臋 do meczy w kt贸rych graj膮 nasi pi艂karze. Aleksandro pisa艂a艣, 偶e urlop sp臋dzisz w domu. Czy masz w pobli偶u jakie艣 fajne miejsca do poleniuchowania z synkiem? Jak jego r膮czka? Pewnie ju偶 zapomnia艂, 偶e by艂a z艂amana. Moja bardzo mi dokucza i nie mog臋 si臋 doczeka膰 kiedy usun膮 mi 艣rub臋 zespalaj膮c膮. Podobno to ona tak dokucza. Reenka, pewnie w weekend b臋dzie "szala艂a" na swojej dzia艂ce. A co planujecie pozosta艂e Babeczki? Podrzu膰cie jaki艣 fajny pomys艂 do "odgapienia". Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Witajcie. Siedze sobie z kawa przy kompie i zaczynam weekend. Wczoraj mialam koszmarny dzien, wieczorem padlam zmeczona przy wlaczonym telewizorze. Okropnosc. Assano, witaj, dawno Cie u nas nie bylo. Aleksandro, Magnolio, korzystajcie z urlopu ile sie da. Zaczynacie go piekna pogoda. Fajnie. Ja chyba - tak jak radzila Andi - skorzystam z wlasnego balkonu i poopalam sie na poczatek tylko chwilke. Jestem okropnie blada, szczegolnie nogi zle wygladaja, wiec trzeba je troszke opalic. Od lat chodze w spodniach, sukienta to rzadki wyjatek, wiec nogi sa zawsze zakryte. Piszecie o pracach naprawczych w domu. Ja nauczylam sie tylko wymieniac zarowki. Cala reszte zostawiam mechanikom i tak juz zostanie. Nie czuje pociagu do majsterkowania. Spokojnej i wypoczynkowej soboty Wam zycze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie! Uffff ale gor膮czka. Zbli偶a si臋 20:oo a za oknami mam 28 stopni w mieszkaniu 0 2 stopnie mniej. Ci臋偶ko b臋dzie si臋 przestawi膰 na zapowiadany od czwartku spadek temperatur. Zapowiadanych od soboty burz i opad贸w nie wida膰 u mnie i nie s艂ycha膰 By膰 mo偶e w nocy popada. Jak prze偶y艂y艣cie upalny weekend. Dzisiaj przekisi艂am ca艂y dzie艅 w domu bo ba艂am si臋 tej gor膮czki. Na zakupy i tankowanie samochodu wybra艂am si臋 dopiero oko艂o 18:oo. Najlepszy str贸j po domu to dwucz臋艣ciowy str贸j k膮pielowy. Dobrze, 偶e jetem sama wi臋c nikt mnie nie ogl膮da w "stroju niedba艂ym", bez makija偶u i z "klapni臋tymi w艂osami". Gor膮co pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 reenka
oj Dziewczyny- fatalny dzi艣 jest dzien. W og贸le nie mo艂am zebrac sie do pracy. W sumie to nic konkretnego nie zrobi艂am. A w sobot臋 i niedziel臋 troch臋 si臋 porusza艂am.S艂usznie Andi- troch臋 czasu z przyrod膮 sp臋dzi艂am. Na rowerze poje藕dzi艂am. Ale za to nie posprz膮ta艂am. Faktycznie - organizowanie wakacji samej nie jest fajne. Na razie jeszcze z dziecmi je藕dzimy. Ale to te偶 do czasu. M贸wi艂yscie o majsterkowaniu- to te偶 troche nie moja bajka. Znam sie na budowaniu- moge kierowa膰. Ale te domowe zaleg艂osci...elektyk, hydraulik... Mam troche tego do zrobienia i taka " z艂ota r膮czka "przyda艂aby mi sie. Nie chc臋 tych moich koleg贸w "nadu偶ywa膰". Ale mucha mnie dr臋czy. ..brrrr i bzzzzz.... offff Na razie pa pa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 filipinka43
Witam ! Faktycznie dzisiaj ci臋偶ki dzie艅, pod wiecz贸r troch臋 lepiej by艂o. Mia艂a by膰 burza, ale na razie cisza. Jutro wa偶ny dzie艅, ale na razie nie zdradzam. Chcia艂abym bardzo wiele rzeczy robi膰 sama, je偶eli chodzi o jakie艣 naprawy, ale zdecydowanie lepiej u mnie jest z teori膮, ni偶 praktyk膮. My艣l臋 jednak , 偶e si臋 naucz臋, bo mnie to interesuje. Teraz czeka mnie wymiana rozrz膮du w aucie i oleju. Oczywi艣cie b臋dzie robi艂 mechanik, ale trzeba wiedzie膰 po ilu przejechanych km si臋 to robi i to jest ta moja teoria. Mo偶e kiedy艣 olej sama wymieni臋, bo to nic trudnego. W og贸le to ostatnio jaka艣 chandra mnie dopad艂a. Na rowerze je偶d偶臋 , tak jak postanowi艂am. Smutna, Renatka z zachodniopomorskiego co u Was ? Pozdrawiam i spokojnej nocy 偶ycz臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie! Po wczorajszej pochmurnej "艂a藕ni" a raczej "saunie" - dos艂ownie, bo wydusza艂o z nas ostatnie krople potu - dzisiaj jest czym oddycha膰. Temperatura spad艂a o ponad 10 stopni, pada nareszcie zapowiadany od kilku dni deszcz. Przejecha艂am dzisiaj ponad 160 km w tym cz臋艣膰 w deszczu a teraz odpoczywam. 艢miej臋 si臋 z niekt贸rych moment贸w filmu na 2-ce. Stary film, wiele razy ogl膮dany ale dobre i to na samotny wiecz贸r. A co tam u Was Kochanie艅kie? Jak wakacje? Dobrze, 偶e nas nie ma nad morzem. S艂onko 艣wieci, na pla偶ach g臋sto ale wod膮 przybrze偶n膮 zaw艂adn臋艂y sinice. Za kilka dni wszystko wr贸ci do normy i wtedy mo偶emy my艣le膰 o wyje藕dzie nad morze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ewucha65
Witajcie mi艂e Znajome, Dziewczyny :), cichutko u nas na topiku. Dawno nie zagl膮da艂am - pracy du偶o, wyjazdy s艂u偶bowe. Domy艣lam si臋, 偶e wi臋kszo艣膰 z Was jest na urlopie i pla偶uje, spaceruje, p艂ywa i zwiedza!!! U mnie decyzje o urlopie w zawieszeniu. M贸j Tata po raz kolejny by艂 w szpitalu i teraz dochodzi do siebie, wi臋c nie mam odwagi wyjecha膰 i zostawi膰 Rodzic贸w samych. P贸ki, co w wolnych chwilach b臋d臋 pracowa膰 na dzia艂ce, zabiera膰 tam Rodzic贸w, aby posiedzieli w艣r贸d zieleni. A tak w og贸le to nie ogarniam tej dzia艂ki. Wszystko, tzn. trawa ro艣nie za szybko, mech wchodzi na kostk臋, trzeba pomalowa膰 werand臋. Niedawno pisa艂am, ze remonty mnie jeszcze nie dopad艂y a ta dzia艂ka jest moim, jednym wielkim remontem. Mam do niej ogromny sentyment ale nie potrafi臋 nad tym zapanowa膰 sama. Tacie jest przykro, 偶e nie ma si艂y mi pom贸c. Mo偶e w艂asnie urlop sp臋dz臋 na dzia艂ce i codzienn膮 mr贸wcz膮 prac膮 doprowadz臋 j膮 do czas贸w 艣wietno艣ci? Wygada艂am si臋, 偶e hej :) Pisanie porz膮dkuje my艣li i zawsze patrzy si臋 na rzeczy inaczej. Piszcie kochane co u Was, pozdrawiam Was serdecznie i do mi艂ego czytania. E.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie! Witaj Ewucha65! Dobrze, 偶e jest ju偶 nas dwie. G艂upio pisa膰 samej do siebie. Czytam nasz topik ka偶dego dnia a raczej zagl膮da艂am ostatnio ka偶dego dnia. Cisza jaka tu zapanowa艂a to wina urlop贸w, wakacji dzieci i letniego leniuchowania. Mam nadziej臋, 偶e wkr贸tce zat臋sknimy do naszych tu spotka艅 i b臋dzie jak dawniej. U mnie lato w pe艂ni, troch臋 deszczu, troch臋 s艂onka. Nie by艂am jeszcze na prawdziwym pla偶owaniu. Spotkania ze s艂onkiem uskuteczniam do po艂udnia na swoim balkonie, oczywi艣cie kiedy jest pogoda i kiedy nie mam jakich艣 obowi膮zkowych wyj艣膰. W ubieg艂ym roku mia艂am towarzystwo syna i cz臋sto wyje偶d偶ali艣my za miasto. Poza tym by艂am przecie偶 nad morzem. Mam r贸wnie偶 nadziej臋, 偶e i w tym roku uda si臋 kilkudniowy wypad nad morze. U urlopuj膮cej Aleksandry pewnie ca艂e mieszkanie l艣ni a wszystkie zaleg艂o艣c***ewnie te偶 ju偶 nadrobione. Pozdrawiam Ciebie i Twojego synka Aleksandro. Pozdrawiam Was wszystkie a szczeg贸lnie te kt贸re w ten pi臋kny czas musz膮 pracowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witaj Andi14 :) Poluj臋 dzisiaj, czy kto艣 si臋 odezwie :) Co za ulga, 偶e jeste艣! Masz racj臋, 偶e urlopy robi膮 swoje. Kto mo偶e niech ma frajd臋 z wolnych dni. Pogoda, p贸ki co, jak na lato mo偶e by膰. Fajnie, 偶e mo偶esz si臋 opala膰 Andi. Lubi臋 s艂onko, ale szybko po nim jestem czerwona mimo, ze jestem szatynk膮. Nie unikam, ale mocno uwa偶am :). Fajnie, 偶e planujesz wyjazd nad morze. Jak wiesz z mojego wcze艣niejszego wpisu u mnie raczej zast贸j z planami. Czekajmy zatem na nasze dobre znajome, na dobre wiadomo艣ci. 呕ycz臋 zdr贸wka i spokojnych, s艂onecznych dni. Pa :) Do nast臋pnego razu!

Udost臋pnij ten post