Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Basikonik8

CIĄGŁE FAWORYZOWANNIE BRATA - MAM DOŚĆ, POMOŻECIE MI?

Polecane posty

Gość Basikonik8

hej, postanowiłam się wygadać, bo już mam dość :( wiem, że są tu różne grupy wiekowe, więc liczyłabym na pomoc...może nawet są jakieś matki? zacznę od tego, że mam 17 lat, mój brat 18...ja chodzę do liceum , on do technikum od zawsze jest faworyzowany- nie robi NIC w domu, bo ...to chłopak! nigdy nie obrał ziemniaków, nie wymył naczyń, nie poodkurzał, nie puścił prania mama pracuje na pół etatu (ale czesto ma nadgodziny) , tata pracuje w Holandii ciągle się kłocimy z mamą, przez jego nieróbstwo! ostatnio pokłociłyśmy się o...zmianę żarówki! mama wlazała na drabinę i nie bardo wziedziałą jak wykręcić poprzednią (oczywiście nie chodzi o taką zwykłą żarówkę, mamy taką dużą, podłużną), brat siedział przy komuterze, ja miałam trzymac drabine...powiedziałam, żeby on to zrobił- mama "boże, jeszcze prąd go kopnie"... wchodzi mu do tyłka...jak on powie "zjadłbym gulasz!"- na drugi dzień jest gulasz, sprząta za nim, podaje mu śniadania do łóżka...masakra... dziś pokłociłyśmy się kolejny raz :( o zakupy- powiedziałąm, że pójde...jutro ja robie obiad więc miałam sobie kupić składniki i przy okazji jakieś brakujące dupsy- papier toaletowy, domestos, ryż , itd...powiedziałam mamie, żeby zapisała mi to na kartce- a ona dopisała jeszcze 2 wody mineralne, dwa cukry, dwa mleka... powiedziałam, że przecieć to jest cięzkie, i może brat kupi te cięzkie rzeczy a ja mięso , rzeczy do obiadu i chemię... AWANTURA! tak mi czasem źle i cięzko :(

Gość Basikonik8
nikt nic nie powie?:(

Gość SMRODEX
po chuj chodzisz do sklepu jak matka ci powie żebyś szła to się mówi że ty byłaś ostatnio niech wąglik idzie i tyle

Gość masz głupią matke
ja też mam głupią, jedyne wyjście to wyprowadzić się z domu w wieku 18 laty, niech se stara głupia picz żyje z tym nierobem, i tak nawet wtedy nie zrozumie ale to już jej strata

Gość jhvcxxxx
Rodzice wiedzą co robią .Pewnie jesteś zero i tyle! Nie zazdrość bratu tylko opracuje nad sobą nieudacznico !!!!!!!

Gość jhvcxxxx
Rodzice wiedzą co robią .Pewnie jesteś zero i tyle! Nie zazdrość bratu tylko opracuje nad sobą nieudacznico !!!!!!!

Gość biedulo chyba jednak
powinnaś się wyprowadzić , nie jesteś kopciuchem

Gość łoooo matko boska
jhvcxxxx Rodzice wiedzą co robią .Pewnie jesteś zero i tyle! Nie zazdrość bratu tylko opracuje nad sobą nieudacznico !!!!!!! ale z ciebie jełop...

Gość onaona222222
Słuchaj, ja miałam dokładnie taką samą sytuację, z tym że mam siostrę rok starszą, nawet układ w domu ten sam i ojciec też w Nederlands :P Przede wszystkim spokój, kłócisz się z Mamą a Twój brat na tym tylko korzysta ;) Taki układ sił widocznie. Zasada nr 1: Odpuść.. bo zajedziesz się psychicznie z wiecznym poczuciem niesprawiedliwości i krzywdy. zasada 2. Postaw czasem na swoim ale na spokojnie, krzyczących i tupiących dzieci nikt nie bierze na poważnie. 3. Myśl o tym, że niedługo wyjedziesz na studia i będziesz mogła odciąć się od tego. Ja mam to szczęście że już studiuję i nie mieszkam z mamą i siorką. Tak się zastanawiałam skąd to się bierze, ale tak to jest jak Mama zostaje sama w domu i jedno z dzieci rekompensuje jej męża - rządzi w domu :/ niestety.

Gość łoooo matko boska
jem odbytem