hejmalutka 0 Napisano Kwiecień 15, 2012 Hej :* Mam 17 lat. Od 21 marca biorę tabletki antykoncepcyjne Daylette (moje pierwsze opakowanie) składają się z 24+4 . Jestem na 1 zielonej tabletce(placebo).26 marca uprawiałam sex z moim chłopakiem(nie skończył we mnie),5 kwietnia również(2 razy).Przez jakiś pierwszy tydzień byłam przeziębiona i brałam leki: thiocodin (na kaszel,nie wpływa na działanie tabletek),fervex(nie wpływa),tabcin(nie wpływa),jedną tabletkę ketonal bo tak mnie bolał brzuch przy miesiączce(nie wpływa) i to chyba na tyle (najwięcej brałam thiocodinu) . Dodam, że plamiłam przez prawie całe opakowanie.Tabsy biorę regularnie około 22(+/- 5 min.) ,nigdy nie zapomniałam,nie wymiotowałam,nie miałam biegunki.Wczoraj robiłam test ciążowy,wszystko w porządku :) Moje pytanie dotyczy tego czy któraś z Was przy pierwszym opakowaniu nie dostała krwawienia z odstawiania ? Czy to jest normalne, że go nie dostanę ? Trochę się schuzuje..:( Proszę o pomoc i z góry dziękuję :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Kwiecień 15, 2012 A dlaczego z góry zakładasz, że nie dostaniesz krwawienia z odstawienia? Krwawienie z odstawienia nigdy nie pojawia się pierwszego dnia tabletek placebo, bo organizm potrzebuje trochę czasu, żeby odczuć spadek poziomu hormonów. Ja dostaję krwawienie z odstawienia w dniu, kiedy biorę ostatnią tabletkę placebo lub nawet dopiero w dniu, kiedy mam wziąć pierwszą tabletkę z kolejnego opakowani. Czekaj więc cierpliwie na krwawienie z odstawienia. Gdyby się jednak nie pojawiło to nic się nie dzieje. Przyjmowałaś tabletki regularnie, o żadnej nie zapomniałaś, inne czynniki obniżające skuteczność tabletek też nie wystąpiły, więc nie ma powodu do tego by ciążę podejrzewać. Może się tak zdarzyć, że krwawienie z odstawienia się nie pojawi. Jeśli zdarzy tak się raz to dla pewności możesz zrobić test ciążowy, jeśli wyjdzie negatywny to bierzesz normalnie kolejne opakowanie. Jeśli krwawienie nie pojawi się dwa razy pod rząd, wtedy trzeba skonsultować się z ginekologiem. To wszystko jest napisane w ulotce. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hejmalutka 0 Napisano Kwiecień 15, 2012 Czyli ciąża odpada ? + Nie skończył we mnie . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patrycjat 0 Napisano Kwiecień 15, 2012 a po co czytać ulotkę jak można uprawiać sex. Jak napisała osoba wyżej, krwawienia nie dostaniesz z dnia na dzień, sama biorę tabletki (21) i krwawienie pojawia mi się dopiero w 5 dni po odstawieniu, a kończy po 1 czy 2 tabletce nowego opakowania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hejmalutka 0 Napisano Kwiecień 15, 2012 Czytałam ulotkę. Ale to moje pierwsze opakowanie w życiu i trochę się boję... chyba normalne ? a Czy to normalne, że nie mam żadnych objawów (takich jak przed miesiączką) ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patrycjat 0 Napisano Kwiecień 15, 2012 tabletki zmieniają kobiecy organizm. Na swoim przykładzie Ci powiem : kiedyś miałam miesiączki po 9 a nawet i 10 dni, obfita miesiączka mogę powiedzieć, że nawet i krwotokami, wyjść do sklepu w jasnych spodniach? wracałam w czerwonych. A pierwsze dwa dni spędzałam w łóżku z ibupromem max albo paracetamolem. Odkąd zaczęłam brać tabletki nie czuję, że okresu dostanę. Każda kobieta ma inaczej, jak mamy Ci odpowiedzieć czy to normalne? U mnie normalne u Ciebie nie wiem, nie siedzę w Tobie i nie odczuwam Twoich objawów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
landryneczkowo 0 Napisano Kwiecień 15, 2012 hejmalutka mam taki sam problem :) Też Daylette,też 2 tabletka placebo, też 1 opakowanie ! jaki zbieg okoliczności ! I krwawienia nie ma :( troszkę się obawiam :( no ale czekam ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie panikujcie!!! Napisano Kwiecień 15, 2012 Nie ma co panikować, jeśli krwawienie nie pojawia się przy pierwszej czy drugiej tabletce placebo, a nawet później. U mnie krwawienie z odstawienia pojawia się zawsze dopiero w dniu pierwszej tabletki z kolejnego opakowania i trwa 4-5 dni. Nie mam wcześniej żadnych objawów. Moment pojawienia się krwawienia to kwestia indywidualna, każdy organizm jest inny, nie mówiąc już o tym, że przy pierwszym opakowaniu moze ono w ogole nie wystąpić. Czytajcie ulotki! Poza tym lekarz też powinien wam wszystko wytłumaczyc przepisujac tabletki, a jeśli tego nie robi, to trzeba pytać! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
landryneczkowo 0 Napisano Kwiecień 16, 2012 Ja właśnie dostałam krwawienia :))) 3 dzień po ostatniej białej tabletce :) Pozdrawiaaaam ! :-P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość monisia2412 Napisano Kwiecień 17, 2012 Witam! Zaczełam brać tabletki Daylette dzisiaj jest ósmy dzień są to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne w życiu, jak na razie nie mam żadnych skutków ubocznych. Może jeden schudłam kilogram, ale uważam to za zaletę. Mam na tomiast pytanie czy biorąc pod uwagę że to sa pierwsze moje tabletki powinnam się przez piewszy miesiąć dodatkowo zabezpieczać czy nie muszę. Zaczęłam brać w pierwszym dniu okresu i niby w ulotce pisze że zabezpiecają od pierwszej tabletki? Proszę o wypowiedź na ten temat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patrycjat 0 Napisano Kwiecień 17, 2012 nie musisz się dodatkowo zabezpieczać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach