Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje się o nas

ile zarabiacie??? moj facet chce zjechać do pl i szukac pracy a ja nie

Polecane posty

Gość kalinkakalinka
Do kochaj siebie, wiem, że przesadzamy z wydatkami codziennymi, mam 29 lat i przeraża mnie fakt, że nie mamy odłożonej kasy na czarną godzinę, wydajemy wszystko na bieżąco, mamy duży kredyt na dom (1700) i budynek, który jeszcze nie jest wynajęty, ale trzeba go spłacać, ubezpieczenia...paliwo i kasa idzie jak woda. wiem, że nie panuje nad wydatkami, znam ludzi, którzy z połowy tego mogą żyć normalnie. Czasami mam wrażenie, że na początku małżeństwa byliśmy szczęśliwsi, ja studentka z małym dzieckiem na ręku, wynajęta kawalerka, mąż pierwsza mało płatna praca w zawodzie i prawie żadnej kasy, mieliśmy 1300zł i starczało,, albo teraz wydaje mi się, że starczało.

kalinkakalinka Nie pomyśl sobie, że Cię krytykuję ;) Ale wiele osób, które więcej zarabiają sami się do tego przyznają, że czym więcej mają, tym mniej potrafią nad tym zapanować, więc pewnie nie jesteś jedyna. Ja sama jak mam więcej kasy, to wydaję ją NIE WIEM NA CO. A jak zostanie mi 100zł na dwa tygodnie, to potrafię tak ograniczyć wydatki, że spokojnie jeszcze 50zł mi zostaje :P (chodzi mi o moje własne wydatki, bo rodzice mnie utrzymują) Jeżeli chodzi o zarobki w Polsce, o których wspominała osoba wyżej, to tak jak pisałam, niestety nie zależy to od wykształcenia... Dzisiaj wyższą pensję ma spawacz albo robotnik na budowie, niż osoby mgr/dr...

Gość Eluanaaa
Znowu przesadzasz. Znam robotników z budowy. Kokosów to oni nie zbijaja;) Zawsze wykształcony ma łatwiej. No chyba,że porównasz syper fachoaca z osobą po popularnych studiach i bez zadnej praktyki a chcaca za wszelka cene pracowac w zawodzie;)

Gość mariopodroznik
mi jak sie uda to bede zarabial ponad 20000 zl brutto, 5 lat pracy i moge isc na emeryture, ja w tym kraju nie wiedze dla siebie perspektyw pomimo ze jestem w branzy dobrze oplacalnej ale ta monotonia mnie ty wykancza wiec ja spadam stad

no wiadomo, że różne sa przypadki. Może trochę uogólniam, ale problem jest i to bardzo duży. Jeżeli by go nie było, to ludzie by nie wyjeżdżali na tak dużą skalę. Tak jak piszesz w sumie kiedyś studia były bardziej opłacalne, bo nie studiowało 70% społeczeństwa, nie było prywatnych gównianych uczelni, więc ludzie z wykształceniem byli doceniani i dobrze opłacani. Ja mówię raczej o moich rówieśnikach, którzy dopiero wkraczają w dorosłe życie, szukają pracy, a często nie stać ich nawet na wynajem kawalerki, tylko muszę dzielić mieszkanie z 4-5 innymi lokatorami...

Gość lekko nie będzie
a nie może chcociaz próbować szukac tej pracy bez zjeżdżania i zjechać , gdy już praca będzie zaklepana albo prawei zaklepana? bo dziś w ciemno to... trochę ryzykowne mi sie wydaje.

Gość boje się o nas
:(

Gość boje się o nas
witam was:( cały dzień w pracy o tym myślałam..mam doła :(

Gość ja mam zasadniczej 2500 netto
jestem sama i nie narzekam, mam 28 lat. Pieniądze to nie wszystko, wazne, aby w pracy się realizować i rozwijać ( a może tylko ja mam takie priorytety?) Summa summarum-wolę w Pl za 2500 niz zagranicą fizycznie czy inne mało ambitne zajęcie, ale 4 razy więcej. Autorko-pytałaś dlaczego facet chce wracac do Polski? Rozmowa to podstawa, a Ty z góry jesteś na nie, bo kasa i kasa...

Gość boje się o nas
:(( dalej nic nie wiem...nie widze żadnego rozwiązania:(

Gość boje się o nas
temat powrócił jak bumernag :(:( z podwójną siłą:( powiedziałam mu, raczej napisałam na gg (nie widzimy się z powodu innych zmian pracy) ze to chyba nie ma sensu, ze każdy z nas chce czegoś innego, że nie będę mieć żalu jak wróci do polski.......trudne decyzje ale ja siebie nie widzę w polsce, praca za marne grosze itd

Gość boje się o nas
on twierdzi że ktoś mi tylko wmawia ze w Polsce zarabia się 1500zł....że ja w to wierzę, że jak będę chciała to znajdę lepiej płatną prace....hehe tak się tylko mówi:( a rzeczywistość inna:(

Gość boje się o nas
nikt się nie wypowie ile zarabia....:(

Gość były emigrant M30 0GS (UK)
polecam mój temat na dyskusji ogólnej: "nie wracajcie z UK do POLSKI !!!!" Ja obecnie zarabiam 3000 netto, zona 2000, wiec niby 5 tys razem to w miare przyzwoicie. Sprobujcie utrzymac za to 2 dzieci, siebie w spacac kredyt 2000. Ja wracam do UK, zone i dzieci sciegne z rok. Pozdrawiam z kraju, gdzie krajanie maja najwiekszy DUPOścisk na swiecie.

Gość bezrobotny w pl
no ile zarabiacie netto i co robicie w pracy?