Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość złodziejka kaasiaa

Kradniecie w sklepach ?

Polecane posty

Gość mialem cos napisac ale
Ta, te babska w okienku wielkie hrabiny - dla wlasnego zdrowia wzielyby sie do pracy dupska od tych paczkow i siedzenia oraz plotkowania maja jak przedwojenna szafa. pracownice zusu,us,krusu i innych instytucji latwo poznac po wielkiej dupie i chamskim zachowaniu.

Gość wtrącę słówko:)
umowy smieciowe korzystne? hahahahahahahahahahahahahahahahaha

Gość bo tak się przyjęło
ZUS okrada Ciebie, a Ty w zamian za to przerzucasz to na swoich pracowników słowami wpojonymi przez ludzi, którym bieda społeczeństwa jest na rękę :D

Gość śmieję się z rzeczywistości
zasmiecilismy temat autorki, mialo byc o kradziezach w sklepie :P popelnilem faux pas :( :P

Gość dertuu
złodziej to najgorszy rodzaj człowieka jak można komuś zabrać coś na co ciężko pracował albo ukraść coś ze sklepu żeby potem za to płaciły biedne sprzedawczynie :( co do podatków rządu i państwa- jak się wam nie podoba to wypad za granicę, a nie usprawiedliwiać szumowiny (złodziei) takimi argumentami

Gość bo tak się przyjęło
Ta, te babska w okienku wielkie hrabiny - dla wlasnego zdrowia wzielyby sie do pracy dupska od tych paczkow i siedzenia oraz plotkowania maja jak przedwojenna szafa. pracownice zusu,us,krusu i innych instytucji latwo poznac po wielkiej dupie i chamskim zachowaniu. :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D a to dobre, kolejny stereotyp. Ty masz jakieś swoje zdanie, swoje myślenie? Swoją ideę? Oczywiście pewnie jesteś jednym z tych ,którzy złapią się na wojnę o krzyż (to bardzo na rękę władzy, że ma tak odurniałe społeczeństwo, że takim tematem się potrafią zająć kilka dni - a oni w tym czasie podnoszą VAT) zanim zrobić prawdziwą wojnę o swój byt. I tak mi nie odpowiedziałeś - czy jak ulegniesz wypadkowi/zachorujesz, stracisz firmę - to nie ukradniesz? Albo Twoja rodzina nie ukradnie dla Ciebie?

Gość śmieję się z rzeczywistości
Jesteśmy patriotami- wolimy kraść w kraju niz pracowac za granicą 😴 🖐️ :D:D:D ;) :P

Gość bo tak się przyjęło
dertuu - nie wypad za granicę, bo to jest zgoda na rozkradanie państwa! Czyli zgoda na dalsze złodziejstwo! Tylko wysadzić z rządu tych, co najbardziej kradną!

Gość buahahhahaha
Jesteśmy patriotami- wolimy kraść w kraju niz pracowac za granicą :D:D:D

Gość bo tak się przyjęło
ale Polacy są już nauczeni: 1. umowa śmieciowa dobra umowa 2. paliwo drogie, to gawiedź siada w autobus. Jak nie jeździ autobus, to się składają na konia i jadą wozem. 3. Niewolnictwo dobre, kto przeciwny ten z komuny

bo tak się przyjęło - dyskusja z toba jest bezprzedmiotwa bo nie masz wiedzy co to skladka wypadkowa, zdrowotna a emerytalna. ciagle wszystko mieszasz. zrozum ze od wypadku kazdy jest ubezpieczony nawet ten z umowa smieciowa. skladke zdrowotna od umow zlecenie tez powinno sie odprowadzac chociaz nie ma jak tego sprawdzic wiec niektorzy moga tego nie robic ale wtedy taki pracownik zawsze moze sie domagac odszkodowania czy renty na drodze cywilnej. skladka emerytalna natomiast jest odpowioedzialna za emerytura ta na ktora pojdziesz jak dozyjesz i wtedy ci ja wylicza i to nie wylicza na podstawie tego ile odlozylas czy ile zarabilas a lat pracy i wynagrodzenia w danym okresie wiec to czy ktos placi za ciebie 600zl co miesiac cyz 2000 nie ma znaczenia na wymiar twojej emerytury. w uproszczeniu bo przez 3 lata dobrze byloby zarabiac duzo aby na tej podstawie naliczyli emeryture ale z kazdym pracodawca jak bedzies zblisko tje emerytury sie dogadzasz i zmniejszy ci wynagrodzenie a podniesie skladke. kazda zlotowka powyzej minimalnej skladki wydana na zus to idiotyzm.przy zalozeniu ze nie masz jeszcze 60 lat. ludzie maja stara komunistyczna mentalnosc sa bezmyslni i mysla ze jak pracodawca zawiera z nimi umowe na minimalne wynagrodzenie a reszte maja w postac umow zlecenia czy czegos innego to ich okrada. zakladajac ze im placi wiecej niz gdyby placil zus od pelnej kwoty to jest to zysk dla kazdego za wyjatkiem zusu. polecam najpierw sprawdzic jak wyliczana jest emerytura i jaki procen tej skladki faktycznie pracuje na emeryture (cos. ok 3%) czyli z tych 600zl 3% jest inwestowane przez ofe a reszte przejada zus na bierzace wydatki.

Gość dertuu
co jest rozkradaniem? praca za granicą? lecz się człowieku... jak komuś nie podpowiada system w tym kraju to niech jedzie żyć gdzie indziej, zanim mu żyłka pierdolnie od nadmiaru wrażeń.

Gość bo tak się przyjęło
a to nie powinno być tak, że w kraju powinno się pracować? W kraju, gdzie nie okrada się obywateli? Nie tak powinno być? Naprawdę tak macie wyprane mózgi już? Czyli to już jest norma, że żeby zarobić trzeba wyjechać z Polski? To doskonały przykład moi drodzy, że tu wszystko szwankuje i dąży do zagłady. Otwierać oczy!!!

Gość bo tak się przyjęło
dertuu - idąc twoim tokiem myślenie - skoro nie podoba ci się dyskusja ze mną, to idź dyskutuj z kimś innym bo ci żyłka pęknie z nadmiaru wrażeń :) naprawdę tak wam dobrze jest w tym kraju? NAPRAWDE????? Zero zastrzezeń? A może już jesteś zagranicą, bo tu nie było przyszłości? Od umowy o dzieło nie ma ani jednej składki kolego :) tylko podatek.

ZUS okrada Ciebie, a Ty w zamian za to przerzucasz to na swoich pracowników - a ty myslisz ze co firmy to instytucje charytatywne i podwyzki skladek czy podatkow to placa sprzedajac to co maja :D podatek sie zwieksza czy skladka to rosnie cena towarow wiec tak czy owak za wszystko placi szary kowalski mimo ze politycy opowiadaja mu bajki ze to firmom podatek vat podniesli albo cene energii a kowalski jest uprzywilejowany :D przeciez za podwyzke vatu czy paliwa i tak placa konsumenci bo wszystko przez to drozeje. za zlodziei, rolnikow i urzedasow tez placi kazdy. ukradniesz cos ze sklepu zaplaca wszyscy bo podniosa ceny. kradziez w niektoryzch sklepach to nawet 10% obrotu za to placa wszyscy w cenie. wlasciciel sklepu nie wyprzedaje tego co ma aby pokryc kradzieze. dziwie sie ludziom ktoryz widza kradziez i nic nie mowia bo oni posrednio placa za to co inni ukradna.

Gość bo tak się przyjęło
kłócicie się ze mną, bo chcecie udowodnić, że nie mam racji a Polska to zielona wyspa :) NAPRAWDE jest wam tak dobrze?

naprawdę tak wam dobrze jest w tym kraju? NAPRAWDE????? - jakie to ma znaczenie jak sie komus nie podoba to moze wyjechac. wierz mi ze jest wiele panstw w ktorych jest znacznie gorzej.

Gość bo tak się przyjęło
typowo polskie - inny ma gorzej :) to nie argument. Wracając do tematu - gdy mnie życie zmusi to ukradnę. Przynajmniej nikogo nie oszukuję :)

Gość gldoeeww
bo tak się przyjęło co t chrzanis zczłowieku, pierdolisz o jakiejś pracy a nie masz pojęcia. Wiesz jak trudno o byle jaką pracę? O byle gównianą, najgorszej kategorii, i po co masz zapierniczać np. na nocną zmianę za 1200 ciężko harując, tak że ledwo ci na bilety w te i we wte starczy. Moi znajomi powyjeżdżali, jeden wrócił dom sobie zbudował po 6 latch pracy w Irlandii, drugi kumpel sobie w Anglii postawił. Warto marnować jedyne zycie dla bandy złodziei nazywając to patriotyzmem? Jak skończysz35 lat i dalej nie będziesz miał mieszkania czy samochodu czy nawet dziecka tozrozumiesz

Gość bo tak się przyjęło
ale co ja chrzanię? Że uważam, że nas rząd okrada? Jesteś przeciwny moim wypowiedziom, bo większość osób na forum jest przeciwna, węc ty już zakładasz, że bić trzeba mnie :) A wiesz czemu są przeciwni, bo mówię szczerze, że jak mnie życie zmusi to pójdę i ukradnę. I mówię jeszcze, że rząd okrada nas codziennie (afery stadionowa, sól drogowa, kadm i ołów w makaronach, wysokie paliwo) - a oni twierdzą, że polska jest ok i jak mi się nie podoba to mam wypieprzać. Gdzie się ze mną nie zgadzasz?

kłócicie się ze mną, bo chcecie udowodnić, że nie mam racji a Polska to zielona wyspa - a ty myslisz ze politycy sprawia ze bedzie ci lepiej :D ? to gratuluje :D u nas zawsze bedzie tak ze kazdy bedzie musial liczyc na siebie bo wiekszosc to idioci i wierza w manne z nieba czyli ze ktos im cos da a nie zastanowia sie skad. tym samym wybory zawsze beda wygrywali ci ktorzy cos obiecuja zapominajac ze aby cos dac trzeba miec z czego tym samym vat bedzie 30% bo durny polak nie rozumie ze to nie firma placi a on. za to dostanie 5 dni urlopu wiecej albo wyzszy zasilek a w sklepie zaplaci 10% wiecej :D placa minimalan bedzie 2000 tysiace i tym samym bezrobotnych bedzie o 2 miliony wiecej a pensje minimalna bedzie zarabialo 99% bo sie obetnie jednym aby dac innym. tym samym bedzie jak w komunizmie kazdy bedzie tak samo biedny i wreszcie polacy malkontenci beda szczesliwi. u nas problemem jest zazdrosc jak sasiad ma wiecej to kowalski bedzie niezadowolony ale jak kowalskiemu sie obetnie 500zl a sasiadowi 2000 to automatycznie staje sie szczesliwy bo sasiadowi zabrali wiecej :D

Gość gldoeeww
to miało być chyba do mialem cos napisac ale

typowo polskie - inny ma gorzej to nie argument. - a inny ma lepiej to argument ? przeciez dyskusja sie zaczela od tego ze u nas ceny jak w innych panstwach a pensje nie.

Gość bo tak się przyjęło
a prawda bolii niestety polacy są zakompleksieni i wstydzą się powiedzieć głośno, że czują się oszukani i okradzeni. Smutne.

Gość gldoeeww
tu nie chodzi o to czy inny ma gorzej czy lepiej, nie każdy musi mieć hacjendę i dwa samochody, ale jak cię kurde nie stać na 40 m mieszkanie z oknem na podwórko to coś jest nie teges, pracujesz i pracujesz i na koniec jak będziesz zdychał to nawet leków nie będzie

Jak skończysz35 lat i dalej nie będziesz miał mieszkania czy samochodu czy nawet dziecka tozrozumiesz - nie mam mieszkania ani dziecka i co z tego ? mam isc krasc :D ? to usprawiedliwa kradziez bo nie kumam o co ci chodzi. gdybym nie dostal mieszkania to musialbym placic za wynajem bo na zakup mnie nie stac a nie bede sie wiazal kredytem do konca zycia bo co bedzie jak jakis pisior dojdzie do wladzy bedzie krach i odsetki podskocza do 70%. juz w latahc 90 byla inflacja na poziomie 160% rocznie wiec wszystko mozliwe. kazdy kredyt jest uzalezniony do stopy redyskontowej.

Gość bo tak się przyjęło
u nas zawsze bedzie tak ze kazdy bedzie musial liczyc na siebie bo wiekszosc to idioci i wierza w manne z nieba czyli ze ktos im cos da a nie zastanowia sie skad. - Ukradziono kilka łądnych milionó na budowę autostrad. Niemamy ani dró, ani pieniędzy. Ktoś powinien za to beknąć. tym samym wybory zawsze beda wygrywali ci ktorzy cos obiecuja zapominajac ze aby cos dac trzeba miec z czego tym samym vat bedzie 30% bo durny polak nie rozumie ze to nie firma placi a on. polak to rozumie i doskonale o tym wie. A wybory będą wygrywali ci sami dopóki naró będzie wierzył, że tak trzeba. Dopóki sam nie zacznie myśleć! To będzie tak miał! Dopiero jak zacznie kraść, bo nie będzie na chleb to się opamięta!

Gość bo tak się przyjęło
nie mam mieszkania ani dziecka i co z tego ? mam isc krasc ? to usprawiedliwa kradziez bo nie kumam o co ci chodzi. Nie odpowiadasz na moje pytanie: Czy jeśli ulegniesz wypadkowi i nie będzie cię stać na leczenie a tym samym na podstawowe produkty - to nie ukradniesz? Twoja matka nie ukradnie dla ciebie? bo co bedzie jak jakis pisior dojdzie do wladzy bedzie krach i odsetki podskocza do 70%. - to akurat PO też ci może zagwarantować. Nieźle masz wyprany mzg. PO to jedyne co nam zostało a PIS to zło sztańskie :) JEDNO I DRUGIE takie samo bagno!!! juz w latahc 90 byla inflacja na poziomie 160% rocznie wiec wszystko mozliwe. - i kto nam to zafundował?

Gość gldoeeww
dlatego ja składam na mieszkanie, policzyłam że za 10 lat kupię sobie za gotówkę, jakbym chciała wziąć kredyt byłaby udupiona na 30 lat

Gość bo tak się przyjęło
juz w latahc 90 byla inflacja na poziomie 160% rocznie wiec wszystko mozliwe. - i kto nam to zafundował? sprawdź sobie kto był wtedy w rządzie :D