Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość złodziejka kaasiaa

Kradniecie w sklepach ?

Polecane posty

Gość mialem cos napisac ale
masz umowę o pracę, prowadzisz własną działalność i masz opłacone składki ZUS? - tak. ja na emeryture nie licze i reszta tez powinna sie pogodzic ze albo bedzie pracowac do smierci albo dostawac glodowa lub wcale. tak mozna odkladac na emeryture panstwo zabiera kilkaset zlotych skladki gdyby tego nie wydawalo na swoje obietnice wyborcze to spokojnie mozna by sobie na emeryture odlozyc. kto nie odlozy jego problem. obecny system jest do dupy bo polowa odklada i nic z tego nie ma bo z tej kasy funduje sie emerytury tym ktorzy skladek nie placa policji,wojsku, rolnikom,urzednikom oraz wydaje na finansowanie doraznych obietnic rzadzacych.

Gość bo tak się przyjęło
mialem cos napisac ale - to się mylisz :) nie mam dzieci, ale mam rodzinę. Wszyscy pracują, ale powtarzam, że jak zajdzie potrzeba to ukradnę :) Jeśli Ty myślisz inaczej, to jesteś zwyczajnie za głupi by pojąć. Powtarzasz stereotypowe, wbite do głowy ludziom slogany, którymi mają się posługiwać :) No dalej, odpowiedz na resztę moich pytań.

Gość adinnaaaa
nie prawda, najwiecej kradna ci co i tak duzo maja. mlode idiotki kradna setna bluzke do swojej szafy. osoby biedne, ktore ledwo dociagaja do 1 maja za duzo honoru by poprosic o pomoc, a co dopiero ukrasc.

Gość bo tak się przyjęło
mialem cos napisac ale - masz umowę o pracę, czy własna działalność?

Generalnie uważam, że ludzie kradną bo malo zarabiaja a zyc jakos trzeba - nieprawda osoba od marchewki potwierdza ze zlodziej to zlodziej niewazne czy jest biedny czy nie. lokatorzy moga zmienic spoldzielnie lub zawiazac wspolnote nie wiem w czym problem skoro nie jestescie zadowoleni z obecnej zmienic.

Gość bo tak się przyjęło
mówiąc o emeryturze - to kolejny slogan. Myślałeś o tym, że możesz ulec wypadkowi? Że możesz zachorować na raka? ZUS to również renta i dofinansowanie bardzo drogiego leczenie np. onkologicznego. Ale to nie opłaci wszystkiego. I teraz sobie wyobraź, że nie jesteś zdolny do pracy i co? Kto ci da jeść? Nie ukradniesz? Żona/matka/dziecko - nie ukradnie dla ciebie jeśli będzie taka potrzeba? Skoro uważasz, że na emeryturę trzeba odkładać samemu - robisz to? Swoją drogą, sprawdź, czy pracodawca odprowadza ten ZUS, bo może zalegać i nawet o tym nie wiesz :)

ktore ledwo dociagaja do 1 maja za duzo honoru by poprosic o pomoc, a co dopiero ukrasc. - tez tak sadze. mam wlasna dzialalnosc

Gość bo tak się przyjęło
masz własną działalność. Masz pracowników? Odprowadzasz im ZUS, czy zatrudniasz na umowę o dzieło/zlecenie?

Gość bo tak się przyjęło
mialem cos napisac ale - a masz kredyt?

Gość śmieję się z rzeczywistości
największy zlodziej to ten yebany ZUS 😡 jakby tak kase co zabieraja wplacac sobie do banku to na emeryturze mozna zyc jak król 😡 nic bym im nie dal i wszystkich urzędasów zepchnął ze schodów 🖐️

to kolejny slogan. Myślałeś o tym, że możesz ulec wypadkowi? Że możesz zachorować na raka? - to ty sie mylisz skladka zdrowotna to 256zl a skladka emerytalna to ponad 600zl skladka rentowa tzw. wypadkowa to kilkadziesiat groszy. ja nie pisze o tym aby zlikwidowac skladke zdrowotna ale aby kazdy ja placil na razie np. rolnicy sa zwolnieni i wiele innych osob tez. natomiast te ponad 600zl kazdy moze sobie odkladac gdzie chce np. w ofe albo moze wydac na wode i panienki a pozniej umrzec z glodu jak nie bedzie mogl juz pracowac. wolny kraj wolny wybor. na razie zmusza sie do placenia czesc osob i pokrywa z tego to co napisalem pozniej ten ktory placil cale zycie ma emerytura o 20zl wyzsza niz ten zul ktory pracowal chwile albo o polowe nizsza niz ten 45 letni rolnik ktory przepisal ziemie o wartosci czesto kilku milionow na kogos z rodziny.

Gość juikju
policzcie sobie ile wpłacacie do zusu, jak będziecie zapierdalać do 67 to nie zobaczycie tej kasy na oczy. Ile wam zostanie życie, ile ludzi umiera wcześniej?

Gość bo tak się przyjęło
Bo ZUS to złodziejstwo - zgadzam się. I co, złodziejstwo pod szyldem paragrafu już złodzejstwem nie jest? A afera czosnkowa? Gdy wmówili ludziom, że do Polski trafił rakotwóczy czosnek! Bo trafił, to prawda. Ale aferę zrobili dlatego, że cła nie zapłacili za niego :) Gdyby zapłacili - nie byłoby tematu :D Bo trując naród to też złodziejstwo - kradną nasze zdrowie!

Gość juikju
tylko co czwarty człowiek choruje na raka

Gość bo tak się przyjęło
mialem cos napisac ale - dobrze, więc nie czujesz się okradany przez państwo? obecnie 30 latkowie pracują na umowach o dzieło/zlecenie - oni nawet emerytury w wieku 99 lat nie zobaczą :D i oczywiście renty zdrowotnej też nie. I co? Nie okradają Was?

Te emerytury od 67 roku zycia są zaplanowane specjalnie zeby nikt nie dozyl, najpierw zapierrdalal cale zycie a potem umarl szybko i ani groza emerytury nie pobrał :D 🖐️

Gość juikju
za 30 lat pracy mielibyście odłożone ponad 200 000

Gość bo tak się przyjęło
i jeszcze jedno, jak będą zapierdalać na tzw. śmieciówkach to nawet jak padną - to pogrzeb będzie musiała opłacić rodzina, bo skąd niby ma dostać zasiłek pogrzebowy od ZUS? Skoro składek nie odprowadzał? Dlaczego ludzie w tym kraju nie myślą?

Gość juikju
nie licząc procentu, na koncie oszczędnościowym z tego to jest 7000 rocznie dodatkowo

Swoją drogą, sprawdź, czy pracodawca odprowadza ten ZUS, bo może zalegać i nawet o tym nie wiesz - nic sie nie boj to sie nie przedawnia zus sobie to sciagnie nawet za 10 lat z odsetkami. zus gdyby nie mial burdelu to i wszyscy by placili. czesto jest tak ze placisz a zus zgubi deklaracje i pozniej po 9 latach to ty im musisz udowadniac ze bylo zaplacone. co za roznica czy zatrudniam jakie umowy itd. to moja sprawa. moim zdaniem tzw. umowy smieciowe sa najbardziej korzystne bo z haraczu do zusu nikt nic nie ma za wyjatkiem tych ktorzy nie placa a emerytury dostaja. lepiej pracownikowi dac 600zl wiecej i nich sobie z tym zrobi co chce jak bedzie chcial to wplaci do ofe i wyjdzie lepiej niz korzystajac z posrednictwa zus a jak bedzie chcial to wyda na wode i panienki dlaczego ja mam za niego decydowac. dodatkowo taka umowa jest wg mnie sprawiedliwa bo nie pracuje tylko choruje to dostaje minimalne wynagrodzenie czyli nie na reke jest wyludzanie l4. ja mam gorzej bo jak nie pracuje to nie dostaje zadnej kasy dlaczego pracownik ma miec placone czy stoi czy lezy tak samo ?

O, albo w tym roku bylem w hotelu i te łajzy z zusu mialy tam jakies szkolenia, oczywiscie bankieciki, baseniki, Spa chooy wie co jeszcze za co ja sie pytam?! Za nasze pieniądze swoje tluste doopska maczają w jacuzzi. 🖐️

Gość kolega smieje sie z rzeczywist
osci jakis strasznie zacietrzewiony :P

Gość bo tak się przyjęło
taa? A dajesz im wybór? Mają prawo do nadgodzin, urlopów, mogą zachorować i iść do lekarza? Tak samo ich okradasz :) Sam sobie ZUS płaci, ale pracownikom już niepotrzebny :D

nic bym im nie dal i wszystkich urzędasów zepchnął ze schodów - w pelni sie zgadzam urzedas to jedyny niepotrzby nikomu zawod. skladek nie plac emerytury maja a jeszcze wielka laske robia jak przyjdzie sie do nich z jakas sprawa. z reguly odkladaja na polke kaza przyjsc za tydzien i po tygodni z tej samej polki sciagaja papiery i czytaja :D

Gość bo tak się przyjęło
Ty masz gorzej :) To nie zatrudniaj sobie pracowników, którzy cię okradają, tylko uczciwych :) to nie będzie ci ciężko, przecież tylu uczciwych ludzi jest :P

Gość juikju
zus powinien oddawać całą kasę jaką zabrał, całą składkę rentową

Ta, te babska w okienku wielkie hrabiny 🖐️

taa? A dajesz im wybór? Mają prawo do nadgodzin, urlopów, mogą zachorować i iść do lekarza? Tak samo ich okradasz Sam sobie ZUS płaci, ale pracownikom już niepotrzebny - nic takiego nie napisalem. place bo musze chetnie chcialbym miec wybor aby nie miec emerytury i nie placic. bede ten zus placil przez ponad 40 lat i dostane najnizsza emeryture na teraz to jakies 500zl. gdybym sam sobie odkladal te kase to nawet gdybym zyl 120 lat to mialbym wiecej co miesiac. pewnie ze kazdy ma prawo do wlasnej decyzji ale ja bym glupiego nie zatrudnil a dla mnie taki ktory uwaza ze z oddania kasy do zusu bedzie mial wiecej niz gdyby ja mial u siebie w kieszeni to debil :D dla mnie korzystniej placic zus bo wrzucasz do w koszty w dodatku odliczasz czesc od podatku a nie od przychodu. dajac komus do reki odliczasz tylko koszty a nie od podatku.

Gość bo tak się przyjęło
i rozumiem, że jak dzieje im się krzywda, w sensie np. wypadek/rak - płacisz im minimalną pensję przez 3 lata i są zadowoleni i wyżyją z tego (bo muszą sami zapłacić za chemię przykładowo)? Czujesz się okradany przez ZUS?