Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żal smutek rozczarowania

brak pieniędzy a rower dla dziecka

Polecane posty

Gość czy to źle że kobieta
pragnie roweru dla swojego dziecka ??? przecież ona nie chce nic dla siebie dlacezgo zakładacie z góry że to naciagaczka i oszustka???? a jak nie ??? jak nie chcecie to nie pomagajcie ale nie musicie od razu tej osoby obrażać bo NIC O NIEJ NIE WIECIE!!!!!

nie rozumiem czasem ludzi ja jeszcze w zeszłym roku pomogłam koleżance, dałam rzeczy fotelik chodzić i zabawki ..nie chciałąm nic ale jak się mówi powinno się zapłacić więc mogę u niej liczyćna dobrą fryzurę. ale jużjak się oczekuję pomocy jest już trudniej.. są w życiu gorsze i lepsze momenty. i nie wierze że każdy przez życie przechodzi bez problemów finansowych.

Gość do pojaxicvd
a skąd ty wiesz jak zaczynają normalni ludzie a jak nienormalni??? jak nie chcesz dać to idz sobie stad, po co się tu wypowiadasz. może chciała nakreślić swoją syt aby osoba pomogająca wiedziąła że pomaga naprawde potrzebującej. takie puste "przyjme rower" na mnie by nie zadziałało, tu właśnie pomyslałabym sobie że na handel.

Gość pojaxicvd
Nie powiecie mi, że NORMALNA osoba dając ogłoszenie "rower kupię" podpisuje się "żal smutek rozczarowania". Rozczarowanie to przezywa teraz, bo się ludzie nie rzucili z kasą i prezentami.

Gość wojjtek 0755
na raty wez rower , albo idz do burdelu zarobisz na rower .

ale pisząć tylko że chcę kupić uzywany rower za tyle i tyle ...zasypaliby mnie pytaniami dlaczego uzywany - nie stać cię na rower dla własnego dziecka..wstyd jaka matka ...itd... wiele tu na kafe przeczytałam i jak ktoś czegoś prosił nie podając swojej sytuacji był atakowany tak samo ... więc wolałąm napisać wszystko od razu. ale jak to kafe znajdują się osoby które wydają się być mądrzejsze od reszty.

Gość dertuu
poczytajcie sobie co napisałam wcześniej o pewnej pani która próbowała mnie naciągnąć i najgorsze jest to że ludzie się nabierają. Ona naprawdę wyprawki warte kilkaset złotych sprzedawała po 30 zł, bo ludzi poruszeni jej historią na potęgę przysyłali jej paczki. Dlaczego tak mnie to ruszyło? Bo sama mam nie wiele, ale jak szykowałam paczkę to nakupiłam słodyczy dla jej starszych dzieci, wiele rzeczy które miałam dla swojego dziecka, a jeszcze nie by były użyte włożyłam do paczki. Ale coś mnie ruszyło i poszukałam w necie danych tej kobiety i co się okazało? Zawodowa naciągaczka :(

Gość dertuu
kobieto na allegro jest dużo ofert, sama teraz spojrzałam i w ciągu paru minut kilka znalazłam bez większego wysiłku.

pseudonim-- żal- patrzeć jak syn patrzy na inne rowery smutek- że nie mogę dać mu teraz czego by chciał rozczarowanie- ze rodzina nie chciała się złożyć na wspólny prezent urodzinowy.

Gość no tak....,,
wszyscy gadAją nikt nie pomaga :( NORMALNE!

Gość ludzie!!!!!,
czy wy musicie tak analizowac każde słowo??? psycholodzy jesteście czy co??? kobieta napisała pod wpływem chwili co czuła i myślała a wy nic tylko się czepiacie a bo mogła tak napisać albo nie tak....

"wszyscy gadAją nikt nie pomaga NORMALNE!" Czytać nie umiesz? Pomagają. Tylko nie na zasadzie "o, ja mam, daj adres, to Ci wyślęrower", tylko podając strony internetowe, na których autorka może taki rower za darmo albo za symboliczną kwotę dostać.

Gość Becaikka
Sam fakt, że ta kobieta starannie odrzuca wszystkie sugestie dotyczące allegro albo jakiegoś lokalnego portalu czy gazetki z takimi ogłoszeniami, świadczy ze to próba naciągniecia na darmochę. Zauważcie, że dla niej nie jest ważne SKĄD ofiarodawca miałby ten rower przysłać - koszty transportu nie są w ogóle dla niej ważne, bo juz w założeniu ma je pokryć ofiarodawca (bo ją na te koszty wysyłki nie stać, o czym pisała wcześniej). Nie podaje nawet w przybliżeniu regionu - dlatego właśnie myślę ze nie o rower tu od początku chodzi, tylko o kasę. Czyli: roweru nie kupi, bo 50 pln wraz z wysyłką to dla niej za drogo, ale gratis - chętnie przyjmie wszystko.

Gość do omegii
jeśli możesz dac ten rower to może napisz swój e-mail aby autorka mogła się z tobą skontaktować. Skoro masz go wyrzucić.

na allegro za 14-16 calowe najtańsze 80 zł plus przesyłka raze 130zł następny tyle samo potem jużsame rowery powyżej 100zł..

Gość na tych stronach
za darmo nie ma żadnego roweru, tylko multum tandetnych ubranek. Jest jeden dla trzylatka.

Gość beciaka głuptasie
Sam fakt, że ta kobieta starannie odrzuca wszystkie sugestie dotyczące allegro albo jakiegoś lokalnego portalu czy gazetki z takimi ogłoszeniami, świadczy ze to próba naciągniecia na darmochę." przecież na samym poczatku pisała że szukała na allegro i nie tylko ale nie stać ja na ceny tam podawane. Cały czas mówi że pokryje rozsądny koszt wysyłki. ale jak ktoś chce się czepiać to się czepia!

"na tych stronach za darmo nie ma żadnego roweru, tylko multum tandetnych ubranek. Jest jeden dla trzylatka." Oczywiście, bo to nie allegro, gdzie się sprzedaje rzeczy za kasę, a do oddawania za darmo jest mniej chętnych. Dlatego, że tak powiem, asortyment nie jest stały i jeśli się czegoś szuka, to trzeba na to trochę czasu poświęcić i poczekać, aż się pojawi. Taki lajf.

Gość beciaka głuptasie
allegro to żadna okazja! ludzie czasem za stare graty, czesto nadające się na złom piszą jakieś ceny z kosmosu. Spzredają stary a myślą że za to nowy sprzęt sobie kupią.

Gość hiuyiuuyfytuytfku
Musiałbym być totalnym desperatem żeby kupić jakiegoś rzęcha na allegro.

Allegro: http://allegro.pl/rower-magma-czerwony-14-kola-i2279759657.html za 1zł http://tablica.pl/oferta/rozowy-rower-16-kask-barbie-IDYr5Z.html różowy, ale machnąć spreyem (do kupienia za kilka zł) i będzie git. http://allegro.pl/rower-dzieciecy-uzywany-5-8-lat-16-i2279686025.html w kup teraz za 19zł i tak dalej i tak dalej.... Nie wierzę, że można aż tak nie ogarniać allegro, żeby nie umieć tego znaleźć. Więc chyba zaczynam się przychylać do teorii spiskowej, że to jednak naciągaczka

Gość kasia marysia...
rower od 1 zł, odbiór osobisty w gdańsku i 1 zł tj cena startowa. Jak się czegoś naprawde nie szuka to się wydaje że wszystkiego jest pełno.

Gość kasia marysia...
cena kup teraz z krakowa, też odbiór osobisty. a skąd wiesz że jest z gdańska??? wkurza mnie fakt że tak malatujecie od razu na dziewczyne nie znając jej ani jej sytuacji. Od razu wiecie że kradnie, oszukuje, naciąga i Bóg wie jeszcze co. Nie chcesz nie pomagaj, nie dawaj ale po co UJADASZ????

Gość do żal smutek rozczarowania
bredzisz jak nic. Ja kupiłam dla chrzęsniaka 6letniego nowy rower za cenę 150 zł, więc nie pisz o 400 zł! Takich zebraczek tu było mnóstwo. Jednej nawet coś wysłałam, a potem w necie znalałam jej telefon pod którym sprzedawała otrzymane od ludzi rzeczy. Już ci ktoś napisał gdzie szukać tanich rowerków. Poza tym nie trzeba było decydować się na dziecko skoro taka trudna sytuacja. Żal ci dziecka, ale jak ci fagas wkładał, to chyba nie myślałaś co będzie potem!

"Nie chcesz nie pomagaj, nie dawaj ale po co UJADASZ????" Ujadać to możesz sobie Ty, Słoneczko. Ja wyrażam swoje zdanie w formie pisemnej. I być może zauważyłaś, że ja tu staram się pomóc bardziej niż Ty. Podsuwam pomysły na to skąd autorka może rower dla dziecka wytrzasnąć. Ty za to szczerzysz kły i nic nie wnosisz do tematu. A Twój aurgument, że co ja jej tu podsyłam, skoro nie wiem skąd ona jest, jest idiotyczny. To może tak - mam rowerek dziecięcy w kolorze ziolonym na działce 80 km pod Warszawą. Stary jak świat, ale w czasach mojego dzieciństwa robili porządniejsze rzeczy. Odbiór tylko osobisty. I co? I tyle samo pomogłam co podrzucając link do aukcji z Gdańska czy Krakowa.

Gość autorko o ile tak tłumaczysz
się sytuacją finansową to przedstaw dokumenty, które to potwierdzają. Po drugie dlaczego przy trudnej sytuacji finansowej nie wystarczyło ci jedno dziecko? Żal mi jest głupoty rodziców, co nie myslą o dzieciach, ale swoich zachciankach. Potem cierpią te dzieci.

Gość hiuyiuuyfytuytfku
Dobra sytuacja finansowa dzisiaj nie oznacza dobrej sytuacji jutro. I odwrotnie.

Gość jiku
Po drugie dlaczego przy trudnej sytuacji finansowej nie wystarczyło ci jedno dziecko? coraz głupsze wypowiedzi... to dziecko jest tylko dla boagatych.