Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żal smutek rozczarowania

brak pieniędzy a rower dla dziecka

Polecane posty

Gość kasia marysia...
co ty wnosisz nogogłaszczka???? pleciesz trzy po trzy, o istnieniu allegro autorka doskonale wie i dokładnie pisała na poczatku że jesli jest jakaś cena atrakcyjna to przesyłka droga lub odbiór osobisty. a ty matka teresa niby pomagasz... he he tylko dołujesz biedniejszych ludzi. Syty głodnego nie zrozumie. Autorka prosi o rower skoro go nie masz to po co zabierasz głos. idz na topic pt: "nie wiem jak mozna przeżyć za 2 tys"

niektórym dziękuję za pomoc ale co nie któzy nie umieją czytać...napisałam ze jestem w stanie dać 50 zł za rower + przesyłka.

mieszkam 30km od torunia dla ułatwienia

Gość Becaikka
Po pierwsze, nie widomo czy autorka ma jakiekolwiek dziecko, czy po prostu handluje sobie rowerkami otrzymanymi od dobrych ludzi. Po drugie: miała w nosie, skąd, z jakiego regionu ten rower ma być - a to już daje do myślenia, bo każdy brałby pod uwagę koszty wysyłki, a już zwłaszcza ktoś kto ma mało kasy. Po trzecie: jasne jest, że szukając ofert sprzedaży czegokolwiek nie dostaje się OD RAZU super okazji - myślicie ze wszyscy chcący sprzedać tanio rowerek dają ogłoszenia od rana do nocy i utrzymują je na allegro miesiącami? Chyba każdy kto szukał jakiejś rzeczy, książki, rośliny, czegokolwiek, wie że czasem trzeba sprawdzać i parę tygodni, jełśi nie miesięcy. Więc argument "popatrzyłam raz na allegro i nie było, olaboga, już nigdy tego nie zrobię" jest po prostu głupi. Po czwarte: autorka nie zniżyła się do podziękowania którejkolwiek z osób, jakie miały dla niej oferty lub chciały pomóc, w ogole nie była tymi ofertami lub pomysłami zainteresowana. Jedyną odpowiedzią na podanie strony z ofertą rowerów za 50-50 zł było "a co do pracy, to nie mam jej od stycznia, mieszkam na wsi gdzie ciężko". Czyli jasny sygnał: nie zawracajcie mi dupska, ja tu nie kupować przyszłam.

Gość Becaikka
Autorko, nie wysilaj się. Wszystkie konkrety podajesz dopiero po wskazaniu ci, ze normalna osoba na takie właśnie dane zwracałaby uwagę. Ale rozumiem, że dla wzbudzania litości i wyciągniecia kaski takie duperele nie były konieczne.

"a ty matka teresa niby pomagasz... he he tylko dołujesz biedniejszych ludzi." Dołuję ludzi podając "źródła" z ktorych mogą korzystać? Ciekawa teoria ^^ No nic, co miałam do powiedzenia, to powiedziałam. Ty sobie Słonko dalej pluj nie wnosząc NIC do tematu. A najlepiej, skoro nie masz zbędnego rowerka, to zjeżdżaj i nie zaśmiecaj tematu swoim bełkotem. Ciao!

Gość oj ludzie ludzie
przeciez ona nie chce pieniędzy, chce roweru dla dziecka. Jak ktoś nie ma dziecka które czegoś pragnie a rodzić nie może mu tego kupić to tego nie zrozumie. Nie chce nawet nowego roweru ale uzywanego, nikomu niepotrzebnego. mało czasem mamy rupieci które nam tylko zawadzają a innym mogą się przydać.

a kto powiedział że mam w nosie skąd jest rower jeżeli jest tu jakaś osoba z woj. kuj-pom i oferty z tej okolicy to i odpbiór osobisty jak najbardziej. mam 2 dzieci starsze prawie 5 lat młodsze 18 miesięcy. zdecydowaliśmy się na 2 dziecko miałam pracę i mąż też.. pracę straciłam w styczniu i jest mi teraz ciężko nową znależź ze względu na to ze mieszkam z dala od miasta i dojazdy do niej to nie tał łatwe..bo autobusem rano a wracała bym dopiero na wieczór.. mając dzieci nie wyobrażam sobie moją długa nieobecnośc..

Gość kasia marysia...
podajesz źródła... dobre... puste, wyschnięte żródła. ja nie ma takiego roweru podobnie jak ty ale w przeciwieństwie do ciebie nie wyrzywam się na biedniejszych. obyś kiedyś była w potrzebie i usłyszała wtedy: weź się do roboty naciągaczko.

a 2 sprawa to roweru nie szukam od dziś a od 3 tygodni..ze znajomych większośc pozostawia dla młodszego rodzeństwa.. niektórzy z was nic o mnie nie wiecie a wypisujecie bóg wie co..

Gość kasia marysia...
to było do nogogłaszczka

Gość kasia marysia...
no bo tacy są ludzie... niestety tutaj autorko pomocy nie znajdziesz.

Gość tak na cafe siedzą
tylko mamy mieszkające w willach, stałych posadach za 5 tys. jak ktoś ma gorzej to od razu zosatnie wyzwany od nierobów, wyjadaczy i naciągaczy.

podaje teraz szczególy bo pytacie..ale na początku byłą nagonaka na mnie że za duzo szczegółów teraz ze za mało...zdecydujcie się..bo jak widzę macie jeden punkt zaczepienia..GNĘBIĆ kogoś .

jeszcze napiszę że jak są ładne okazje w rowerach to piszę do sprzedawcy czy jest mozliwa wysyłka zamiast odbioru osobistego.. ale nie wszyscy chcą się w to bawić w paczki.

Becaikka Autorko, nie wysilaj się. Wszystkie konkrety podajesz dopiero po wskazaniu ci, ze normalna osoba na takie właśnie dane zwracałaby uwagę. zwróć uwagę że mój post z podaniem gdzie mniej więcej mieszak był przed twoim więc o co chodzi.

Gość to nie forum do żebractwa
proszę brać udział na aukcjach, licytować, oglądać. Da się kupić coś tanio!

Gość kupuje się i sprzedaje
na serwisach aukcyjnych np: allegro, świastak, ebay, itp. itd.

Gość jak ktoś chce to poszpera
w necie i znajdzie podobne ogłoszenia: http://torun.olx.pl/oddam-za-darmo-rowerek-dla-4-5-letniego-dziecka-i-deskorolke-iid-102324185 http://forum.mycork.org/index.php?topic=44930.0 no, ale to trzeba trochę poszukać a nie czekac na kaszę manną z nieba Możesz też na tablicach ogłoszeń zostawiać swoje ogłoszenie. Pewnie ktoś się zgłosi.

Gość dertuu
dlaczego autorka nie napisze do kogoś kto oferuje fakny tani rower, ale nie chce się "bawić w wysyłki" ? Przecież można napisać że ma trudną sytuację a dziecku taki rowerek bardzo by się spodobał. Pewnie sprzedający zgodził by się na wysyłkę. Ale... lepiej napisać post, opisać ciężką sytuację wtedy większa szansa że się dużo naiwnych złapie :o

Gość fajnie, ze
chcialas pomoc, ale po co wstawiasz stare ogloszenia

Gość ja kupilam za 50 zł
rowerek dla swojego dziecka spróbuj na allegro lub tutaj ....... http://tablica.pl/ napewno znajdziesz coś,czasem oddają tu za darmo całkiem fajne rzeczy dla dzieci

Gość Olosie
Dobrze, że na internet starcza. Raz nie zapłaćcie za neta i rowerek będzie. Sama sprawdzałam i spokojnie, są tanie rowerki. 50-80 zł. ; )

Gość fajnie, ze
autorka w ogole nie wydaje sie byc zainteresowana zadna z propozycji pomocy, takie odpowiedz ignoruje, odpowiada tylko na "zlosliwe" jej zdaniem

Może komuś z was kiedyś się noga podwinie i będziecie potrzebowali pomocy. Najlepiej obrzucać kogoś głupimi tekstami.

Gość ther4gty
ja jestem samotna matka i mnie etz nie stac na rower dlatwego tez , moja coreczka ma skarbonke do ktorej wrzucam co jakis czas jakies grosze,. Na nast rok bedzie miala juz sliczny rowerek

Gość Gość
Sami kurwa świętojebliwi. Aż żal czytać. Wszyscy tacy bogaci. Szkoda tylko, że nikomu nie przychodzi nigdy do głowy pomóc drugiej osobie.