Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iwet1991

38 tydzien waga dziecka 3800.. sn czy cc????

Polecane posty

Gość normlna czyli przeciętna
to OD 2501 g wzwyż tak miało być;)

Gość to jeszcze nic takiego,,
niby tolerancja 0.5 kg a tej lasce, z którą poznałam się w szpitalu, usg pomyliło się prawie o kilogram!!! dzieciak utknął w drogach rodnych, bo barki okazały się większe od głowy, ze 3 tyg. spedzili w szpitalu lecząc jakieś zapalenia, zlamania itp

Gość normlna czyli przeciętna
jak widać wiele zależy od precyzji lekarza sprawdzającego pomiary

Gość junn
a bo niewspółmierność barkowa to inna sprawa jeszcze. ostatnio oglądałam własnie TLC i był tam poród z niewspółmiernością barkową. Dziecko wcale nie musi być duże bo tu barki stanowią problem.

Moje koleżanki rodziły dzieci z wagą 4 kg i w górę i dało radę urodzić sn.Poród przebiegał prawidłowo, więc waga dziecka widocznie nie wpłynęła w jaki sposób będzie zakończona ciąża. Można spokojnie urodzić takie dziecko sn.Chyba że szpital ma zasadę że z góry zaleca cc powyżej jakiejś tam wagi, ale 3800 można spokojnie rodzić sn.

w szpitalu w ktorym rodzilam cc robili jesli dziecko mialo minimum 4,500 kg kolezanka urodzila 4300 silami natury .

Gość mamamami@
tak to prawda znam osoby co normalnie urodziły dzieci 4,6kg a znam też takie co miały cc, przecież często jest tak, że dziecku spada tętno, bo poród nie postępuje, są kobiety co nawet dziecka 3kg nie są w stanie normalnie urodzić i muszą mieć cc. Mojej koleżanki synek ważył 4kg, główkę miał mniejszą niż klatkę i też się lekko zaklinował, ale urodziła sn.

Gość Tyśka_17
przylacze sie . ja jestem bardzo waska w biodrach moj lekarz prowadzacy byl pewny ze bede miala cc. do autorki: nie boj sie na zapas. ja tez sie bardzo balam . jak bylam w ciazy to wolalam cc bo "nie boli" ale jak lezalam juz po porodzie z taka dziewczyna co miala cc to wspolczuje.. nie mogla nawet kaszelnac wszystko bolalo.. a co do mojego porodu.. jestem bardzo mloda. mam 18 lat. jestem bardzo szczupla w lutym 29 :) urodzilam mojeego oskarka. bardzo sie balalam skurczy.. i samego porodu . a jak przyszlo co do czego to skurcze nie byly takk bolesne.. przynajmniej dla mnie do samego porodu byly znosne. pojechalam do szpitala z tymi skurczami sprawdzic czy wszystko z malym wpoozadku i juz zostalam. w nocy czulam lekkie skurcze przez sen prawie. a rano jak byl obchod lekarzy to prtzebili mi wody. i kazali na porodowke. no to poszlam. o 9 bylam na porodowce a o 10.10 juz oskar lezal na moim brzuchu. sam porod nie bolal tak bardzo jak czyszczenie i zszywanie. to bylo dla mnie najgorsze. rozpisalam sie troszke. wiec nie ma sie czego bac. a i zapomnialam dodac ze oskar wazyl 3.900 jak sie urodzil. a ja przed ciaza wazylam 49 kg. i lepiej wydaje mi sie rodzic sn bo szybciej sie dochodzi do siebie..

kazdy ma inne zdanie na ten temat widzel:) wszystko chyba zalezy od kobiety :) dziekuje za odpowiedzi:)

Gość gindelinka
koleżanka urodzila w 20 minut od 1 skurczu,a dziecko wazylo 5100 czyli waga nie gra roli

Gość iuytry
Spoko dasz radę. Ja rodziłam naturalnie kluskę - 4200 i 59 cm ( 2 tyg po terminie). Poszło dość sprawnie mimo że popękałam w środku. Za to dobrze zszyli i nie mam próżni między nogami :D

Gość laporushi
A ja przed porodem miałam konsultacje z ordynatorem, konsultacje z 2 lekarzami w Polsce i każdy mówił to samo, ze waga dziecka nie jest powodem do cesarki, u mnie poród zakończył się cesarka bo córeczki nozka utknęła, wzrosło ciśnienie powyżej 200, córeczka urodziła się z waga 4820, i długasna,. Nie wiem jakby to się skończyło.naturalnie

Gość gość
byłam u ginekologa w 37 tygodniu i lekarz stwierdził że dziecko waży 4020g!!! jestem przerażona, jest to moja druga ciąża, ginekolog powiedział że nie mam się martwić, jednak mam wiele wątpliwości. Chciałabym rodzić naturalnie, jednak w tym przypadku obawiam się o dziecko, aby nie doszło do jakichś komplikacji. Co o tym sądzicie?

Gość gość
Nie martw sie na zapas. U mnie na usg w 39 tc wychodziła waga 4900. Zapytali mnie czy chce sprobowac naturalnie. I udalo sie, 2 godzinki i mialam synka obok, faktyczna jego waga to bylo 4100 . Zadnych komplikacji w trakcie jak i porodzie nie bylo.