Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fiku mikuuu

dlaczego faceci są szowinistami

Polecane posty

Szowinizm to męska odpowiedź na feminizm a że feministek coraz wiecej to i szowinistów przybywa z każdym rokiem

z szowinizmem spotykałam się notorycznie na polu zawodowym, teraz koleżanka idąca moimi śladami ma podobne doświadczenia, ci sami faceci te same szowinistyczne teksty i przytyki :O

szowinizm jest naturalny i męski - feminizm jest nienaturalny , słaby , sztuczny i oczywiście kobiecy 💤

Gość 666q
faceci szowinisci kobiety anioly coz dodac :D

Szowinizm jest naturalnie wpisany w psychike samcow. Skoro kobiety sa zwolenniczkami naturalnych zwyczajow (ciaza = brak innych obowiazkow, zero prac wymagajacych uzycia sily, zalozenie ze to facet zdobywa kobiete a nie odwrotnie, ze facet zarabia a kobieta o siebie ,,dba", ze facet ma byc dobry w lozku a kobieta moze lezec, pachniec i wymagac) to automatycznie nie powinien im przeszkadzac szowinizm

Na zajęciach z logiki można się dowiedzieć że z fałszu (faceci to szowiniści) może wynikać cokolwiek (implikacja jest prawdziwa jeśli pierwsze zdanie jest fałszywe). Wrzuciłaś wszystkich facetów do jednego worka. Dlaczego? Powiedz, co byś napisała jakbym założył wątek "Powiedzcie mi dlaczego kobiety zachowują się jak księżniczki?". Co byś odpowiedziała? Jestem pewny że być zaprzeczyła.

nie napisalm "wszyscy faceci to szowninisci", postawilam pytanie dlaczego faceci (niektorzy) praktykują taka postawę

Gość nudddyyyyyyyy
yyyyyyyyyyyyyy

Kobiety sa jakie sa, przynajmniej niewielka nutka szowinizmu sie przyda.

Zeby nie bylo ze spamuje albo ktos mi nie zarzucal ze jestem pedalem. Mysle i pisze jak szowinista (tak sie nie zachowuje zazwyczaj) bo kobiety na rozne sposoby mnie wkurrwiaja. Moze nie sam fakt ze sa kobietami, tylko normy powszechnie przyjete. Jak kazdy mlody, zdrowy, heteroseksualny koles z dwoma jajkami i parowka oraz z niedokonca zniszczonymi, zmarlymi, zdeptanymi, niewyksztalconymi uczuciami od czasu do czasu potrzebuje dziewczyny, ale jej nie mam bo mam pokrecone zycie i jestem dosyc uposledzony spolecznie. Z innej stronie przez wiekszosc czasu nie potrzeba mi dziewczyny, tym bardziej nie widze potrzeby nic w tym kierunku robic. Jedna sprawa ze nie mam bo NAPRAWDE nie chce, inna ze faktycznie nie do konca moge. I powiem teraz szczerze, chocbyscie mieli sie smiac, prostytutka nie zalatwia wszystkiego, ostatnim razem wlasnie brak pewnego czegos, co komus o nicku Beliar nie przejdzie przez gardlo moglo doprowadzic do tego ze bylo kiepsko. Bezposredni dowod to fakt ze juz tego nie powtorzylem i nie powtorze choc mnie stac.

Gość ismaill
Beliar przecież to było jasne od początku jesteś pedałem :D

Gość kwiatki polne
Faceci sa szowinistami z tego samego powodu, z którego fiku miku jest kretynką 🖐️

Gość Beluś jesteś homo
i jesteś szowinistycznie aktywną stroną krzyczysz często na partnera?

Gość exekutor
Powiem tak, same wy kobiety robicie z facetow szowinistwo, zapewne nieswiadomie, ale same musicie przyznac ze lecicie jak pszczoły do miodu na prostackie podrywy. Facet ma wbrew pozoorm łatwe myslenie, łatwo przyszło łatwo tez moze odejsc :D i nie warto sie oto starac. Ciezko szanowac w dzisiejszych czasach kobiety, nawet ja mam z tym problemy, choc nie jestem antykobiecy, wiele czynnikow sprowadza sie na to dlaczego facet ma takie zdanie a nie inne, ale głownie wyrabia je zycie, a dokladnie wy kobiety kształtujecie po czesci nasza osobowosc, działa to tez w droga strone mozecie miec albo dobra opinie na temat facetow albo zła, wszystko zalezy jaki pakiet emocjonalny otrzymałyscie. Generalnie wiekszosc z was kobiety nie daje sie szanowac ale wołacie o szacunek, wiec w czym problem?