Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do mam podróżujących w ciąży

Tunezja czy wyspy kanaryjskie w ciązy?

Polecane posty

mam pytanie do mam ktore byly, albo maja zamiar leciec w ktores z tychmiejsc w czasie ciazy. Co byscie polecily? w tunezji obawiam sie oczywiscie zemsty faraona, ale marzy mi sie tunezja, a wiem ze potem szybko sie nie wybierzemy (conajmniej kilka lat) na wyspy kanaryjskie boje sie tak dlugiego lotu w ciazy (do tego bedzie z nami lecialo male dziecko wiec tez troche dlugi lot przeraza) dodam ze bede w tym czasie 22tc, ze wzgledow lekarskich nie ma zadnych przeciwwskazan do wyjazdu. mamy napiszczie jakie jest wasze zdanie

Gość .....Karotka....
w ciązy latałam dwa razy. Raz w 4 miesiącu do USA - ale nie byo to jeszcze tak męczące. Na Wyspy Kanaryjskie chyba podobna odleglość tez ok 9 godzin co? Drugi raz nie polecialabym tak daleko w ciazy jednak 9 godzin w samolocie jak i tak ma sie tendencje w ciazy do puchniecia nog. Odpuscialabym wyspy. Drugi raz bylam w Turcji w 7 miesiacu i tu juz lot niespelna 4 godziny i zdecydowanie lepiej. Jednak zdecydowalabym sie na blizszy lot.

Gość mala niedojrzala
w ciazy czy nie i tak kanary lepsze bardziej cywilizowane :) bylam i tu i tu, na kanary chetnie wracam, do tunezji na pewno wiecej nie pojade. brod i smrod! a dlugosc lotu jest praktycznie taka sama wiec to nie argument

Gość sama się zastanawiam
No właśnie, ale ja juz miałam wykupione wczasy zanim się dowiedziałam, będę w 19 tyg. lecąc na wyspę grecką, ale mam zamiar odpocząć, no i dzieci już wiedzą o wczasach, więc nie mam wyjścia.

Gość o masz los
Wyspy Kanaryjskie oczywiscie. Tunezja to wczasy dla ubogicvh. Siedzisz zamknieta w hotelu, wyjsc nie ma za bardzo gdzie a jak juz sie odwazysz to myslisz tylko o tym zeby cala wrocic szczesliwie do swojego all inclusive. W ogole brod , smrod itd. Warto jechac na wycieczkę na pustynię, ale w ciazy to i tak nie pojedziesz. Wez kobieto jedz do normalnego cywilizowanego kraju.

Gość .....Karotka....
no w przypadku kiedy jest sie w ciazy ma znaczneie dlugosc lotu i tym bym sie kierowala. Nie jest tak starsznie, ale jednak czlowiek nie bedacy w ciazy ma dosc po tych 9 godzinach w bez ruchu w zasadzie bo przejscie sie wąskim przejsciem do kibla i z powrotem spacerem bym nie nazwala. No i jest jeszcze jedna kwestia mdlosci. Ja latam duzo i często i nigdy nie mialam z tym kolpotow ale w ciazy mialam mdlosci do prawda na poczatku ale mialam i to dosc ostre.

Jak na Wyspy Kanaryjskie może być taka sama odległość jak do Stanów, skoro tam trzeba przelecieć jeszcze cały Atlantyk? Ja na Kanary leciałam 6 godzin. I tez zdecydowałabym się na wyspy, bo gdyby (odpukać) cos się z ciążą działo, to lepiej być w cywilizowanym kraju.

dzięki dziewczyny za opinie. Wyjazd ma byc czysto rekreacyjny, zwiedzania nie planujemy, bo jada tez z nami znajomi z malym dzieckiem, wiec raczej plazowanie mamy w planach:) (chyba ze ja z małą zostanę w hotelu a oni beda sie wypuszczac na wycieczki gdzies dalej:), ale to nie problem, sama chce narazie tylko odpoczac, zrelaksowac sie i nałapac ciepełka:) do tunezji z tego co wiem lot trwa 3h, mamy tez polecony hotel, sprawdzony kilka miesiecy temu na kanary lot cos kolo 6h,hotelu jak narazie szukamy. ciezko sie zdecydowac, znajomi namawiaja na tunezje, bo wolą blizej, nam bez roznicy tak naprawde

Gość mala niedojrzala
czy samoloty z polski na kanary leca jakas okrezna droga? lecielam do tunezji z uk lot trwal 4 godz, na kanary 4,5.. skad wy bierzecie 9 godzin? co on ma jakies miedzyladowanie w moskwie??

wyspy kanaryjskie. sama leciałam i moja ginekolog tez jak w ciąży była. co do długosci lotu to zależy jaka droga leci, ja leciałam z Warszawy z miedzylądowaniem w Katowicach, ok 7 godzin lotu.

Gość Francoise
Tunzecji nie polecam niestety jakby nie było to kraj egzotyczny ,Afryka północna klimat goracy ,skoki temperatur tj duża różnica między dniem i nocą no i częste przypadki roztroju zołądka Wyspy Kanaryjskie bardzie przyjazne,klimat łagodniejszy miłych wakacji

Gość ejbisi 198666
Jasne ze Kanary :) Kanary to unia europejska a Tunezja to arabusy i karaluchy. Wiem co mowie bo bylam i tu i tu. Na kanary bym jeszcze raz chetnie pojechala a do Tunezji juz dziekuje bardzo... Karaluch lazil mi po szczoteczce do zebow. A hotel wcale nie jakis najtanszy.

Kurcze jakie mieszczuchy same tu pisza,Tunezja owszem nie jest najczystsza ale to nie powod aby pisac ze jest do d...bo tam jest inna mentalnosc,kultura,bylam w Tunezji 2razy,chwale sobie bardzo,super plaza czysciutka woda,bylam tez na Kanarach ale jakos bardziej do mnie przemawia Tunezja...bylismy tez ze znajomymi w tych miejscach i te samo maja zdanie,zalezy autorko w jakim miesiacu leciesz,jesli lecisz w drugiej polowie sierpnia o upaly nie beda Ci juz tak dokuczaly... Ja tez jestem w ciazy w 15tyg ale w tym roku zdecydowalismy sie na nasze polskie morze...

chcemy leciec za 2tygodnie, wiec upały jeszcze nie powinny byc straszne w hiszpani juz bylismy, wiec mniej wiecej wiem czego sie spodziewac (chociaz bylismy na majorce, wiec moze clakiem inaczej bylo niz na kanarach moze byc) powiem szczerze ze bardziej marzy mi sie tunezja. Byłam w turcji i strasznie mi sie podobalo, chyba tunezja bardzo podobna, ale tez calkiem inna (wiem tylko tyle co z opowiadan tych co juz byli:) ) obawiam sie jedynie zatrucia pokarmowego (chociaz wiadomo ze wszedzie sie moze zdarzyc)

Kanarki. Zdecydowania bardziej cywilizowany kraj. Byłam w tunezji 3 razy i mogę tyle powiedzieć syf jakiego nie zobaczysz wyspach. Gdybym wybierała to kanarki.

Aha i nie widzę jakiegoś podobieństwa miedzy turcją a tunezją... Turcja o niebo czystsza i bardziej cywilizowana. Przynajmniej moje zdanie.

dzieki za opinie :)

Gość byłam w tunezjii
juz kilka razy, polecam gorąco, wystarczy przestrzegac higieny i pic wode butelkowana

Gość a czy któras była moze
w ciązy w Egipcie?

Gość daaaaaaaajcie spokoj
tylko Kanary najlepiej Teneryffa :)