Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

17latka_nadiecie

od 22.04 nie łączę ! Zrzucę 12 kg !

Polecane posty

Gość jaaa888
ja technikum pierwsza klasa:) technik logistyk;D a wyyy?

Gość jaaa888
uuu współczujeee...a skąd jesteś?

Gość lunia 95
ja technikum turystyczne :) okolice zielonej gory:P jak tam dzisiaj u was? :) u mnie przepiekna pogoda az szkoda siedziec przed komputerem takze zmykam na spacer z psem.. zawsze jakis ruch:) dzis wieczorem zamierzam poskakac z pol godzinki, wy tez?;)

Gość magdaa21
Hej, można sie przyłączyć? Ja na diecie jestem od 2 dni, o co chodzi w tej diecie niełączenia? Pierwszy raz o czymś takim słysze. Ja ogólnie jem bez konkretnego spisu po prostu zrezygnowałam z tłuszczu, cukru, pieczywa, napojów słodkich i słodyczy. Wg mnie całkiem to dużo. Do tego rowerek i basen dołączę. Waże 63 kg na 163 cm i marzy mi sie tak szczerze waga 53 kg, ale nie pogardze też wagą 55kg. :D Jaką kolwiek zresztą z 5 na początku ;)

Gość HALCIA04
zapodajcie linka do diety czy mozna chleb z masłem a np kisiel lub budyn jako osobny posilek?

Ja jem chleb z masłem ,ale pełnoziarnisty . A kisiel też, z budyniem to nie jestem pewna czy można.. Ja jem w ten sposób : 2 posiłki : węglowodanowe 2 posiłki : węglowodanowo białkowe (np. kurczak z makaronem )

Gość majka9870000
moge sie przyłączyć tylko napiszcie co i jak

Gość HALCIA04
a ti jest dieta niełaczenia dr haya?

Gość HALCIA04
Dieta doktora Haya, czyli niełączenia Dieta doktora Haya, czyli niełączenia 6-7 kg w ciągu 3 tygodni Tę dietę opracował amerykański lekarz William Hay. Dzienna racja pokarmowa to 1000 kcal, w 1 posiłku nie łączy się białek z węglowodanami. Każdy obiad i kolacja muszą zawierać przynajmniej 1 tzw. ekstraspalacz tłuszczu, czyli witaminę C, magnez, żelazo, wapń, karytyninę, jod i chrom. Doktor Hay podzielił produkty na 3 grupy: neutralna (N) to m.in. warzywa (wyłączając ziemniaki), nasiona (słonecznik, orzechy), miód i słodzik, oleje i oliwa, kawa i herbata, soki warzywne i owocowe, woda, zakwaszone produkty mleczne, wędzone na zimno mięso i ryby; białkowa (B) to gotowane mięso, ryby, drób, wędliny, mleko, sery zawierające mniej niż 50 proc. tłuszczu, owoce (bez bananów), warzywa strączkowe; węglowodanowa (W) to pieczywo, ryż, ciastka, makaron, kasze, ziemniaki, suszone owoce, banany, cukier, kukurydza, muesli. Zasady diety: Codziennie jadasz 5 posiłków, przy czym drugie śniadanie i podwieczorek powinny mieć do 100 kcal. Składniki z grupy B (białko) i W (węglowodany) możesz łączyć tylko ze składnikami z grupy N (neutralnej). B i W nie mogą być spożywane w 1 posiłku! Posiłki białkowe i skrobiowe powinna dzielić czterogodzinna przerwa. Z jadłospisu eliminujemy: cukier, sól, kawę, mocną herbatę, napoje gazowane, czekoladę, białe pieczywo, czerwone mięso, wędliny, piwo, alkohol, ciasta, dania typu fast food, produkty z proszku. Rezygnujemy z potraw smażonych, ostro przyprawionych oraz ciast z owocami i kremami. Owoce jemy na pusty żołądek albo jako przekąskę między głównymi posiłkami. Między posiłkami należy dużo pić, nigdy jednak w trakcie jedzenia. Ta dieta przez 3 tygodnie nie zaszkodzi nikomu. Jest dobrze zbilansowana i zawiera niezbędne dla zdrowia składniki. Dłuższe jej stosowanie należy jednak skonsultować z lekarzem. PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS: ŚNIADANIE (do wyboru): - twarożek z rzodkiewkami - 4 łyżki twarożku wymieszaj z 1 łyżką posiekanych ziół (np. natka, bazylia lub koper) i posiekanym pęczkiem rzodkiewek, dopraw do smaku - grahamka z pomidorem - twarożek z pomidorem (chudy serek wiejski wymieszaj z pokrojonym w kostkę pomidorem) PRZEKĄSKI (do wyboru): - 2 mandarynki, duża kiść świeżych winogron, 2 jabłka, 2 kiwi, 1 pomarańcza, 1 brzoskwinia, 1 grejpfrut, 150 g malin, 3 plastry ananasa z puszki, 1/4 arbuza, 1/4 melona OBIAD (do wyboru): - pieczona pierś kurczaka, gotowane na parze brokuły i kalafior - makaron z sosem z oliwy z oliwek, czosnku, bazylii i orzeszków ziemnych - sałatka ziemniaczana - 150 g młodych ugotowanych i pokrojonych w plasterki ziemniaków, 1 świeży duży ogórek (pokrojony w półplasterki), 1 pomidor (podzielony na cząstki). Wszystkie składniki wymieszaj, polej sosem (1 łyżeczkę oliwy z oliwek zmieszaj z 2 łyżkami octu winnego i rosołu z kostki, 2 łyżkami posiekanych ziół do wyboru, ząbkiem czosnku przeciśniętego przez praskę). Dopraw do smaku solą i pieprzem. KOLACJA (do wyboru): - cykoria z pastą rybną (70 g wędzonej makreli lub pstrąga wymieszaj z 50 g chudego twarogu, 1 łyżką posiekanego szczypiorku, przypraw solą i pieprzem. Zrobioną pastą wypełnij liście małej główki cykorii) - 1 porcja kurczaka z fenkułem Kurczak z fenkułem (2 porcje) - 1 łyżeczka ziaren kopru włoskiego (fenkuł) - 1 łyżka posiekanego świeżego oregano - 1 roztarty ząbek czosnku - sól - świeżo zmielony czarny pieprz - 2 piersi kurczaka ze skrzydełkami - 1 bulwa fenkułu - 2 łyżeczki oliwy z oliwek (10 ml) Lekko utłucz nasiona fenkułu i zmieszaj z oregano, czosnkiem, solą i pieprzem. Natrzyj piersi kurczaka nasionami fenkułu z czosnkiem i ułóż na brytfannie. Oczyść bulwę fenkułu i podziel na 8 cząstek. Posmaruj oliwą i ułóż na brytfannie razem z mięsem. Piecz 5 minut w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 220 stopni.

Gość HALCIA04
Dieta niełączenia Amerykański lekarz, William Howard Hay, po latach badań ustalił, iż niektóre produkty jedzone razem tuczą, natomiast jedzone oddzielnie - odchudzają. Wszystko zależy od współczynnika pH (kwaśnego lub alkalicznego), w którym są trawione. Jeśli nie mieszamy produktów powodujących reakcję alkaliczną (węglowodany) z produktami o reakcji kwaśnej (białka), lepiej się czujemy, lepiej trawimy, i chudniemy - 2-2,5 kg tygodniowo. Ostatnie wpisy Horatiki Ana Beatriz Barros Miranda Kerr Gazpacho Dieta chińska Dieta dr Haya Fundamentem diety rozdzielnej jest podział artykułów spożywczych na trzy grupy: neutralną: tłuszcze (oleje roślinne, masło, margaryna, oliwa z oliwek), śmietana słodka i kwaśna, warzywa (oprócz ziemniaków, szparagi, fasolka szparagowa, buraki, cebula, szpinak, brukselka, kapusta, kalafior, por, dynia, cukinia, seler, bakłażan, pieczarki, sałata, ogórek, rzodkiewki, koperek, czosnek, czosnek, kiełki, dymka, cykoria), owoc awokado, otręby, miód, wędliny, zioła. białkową: warzywa strączkowe, jaja, mleko, jogurt, mięso, owoce (jabłka, morele, kiwi, czereśnie, wiśnie, winogrona, grejpfruty, gruszki, ananasy, porzeczki, truskawki, maliny, brzoskwinie, mandarynki, cytryny, suszone śliwki), majonez, sos vinaigrette. węglowodanową: zbożowe (ziarna, chleb razowy, płatki owsiane), ziemniaki, karczochy, owoce słodkie (figi, banany, gruszki słodkie i dojrzałe, winogrona, rodzynki), piwo. Podstawową zasadą diety rozdzielnej jest niełączenie w jednym posiłku produktów z grupy białkowej i grupy węglowodanowej. Produkty z obu grup można natomiast łączyć z grupą neutralną. Oprócz tego korzystamy z kilku dobrych rad: jemy wyłącznie naturalne i pełnowartościowe produkty spożywcze przed każdym posiłkiem dobrze jest wypić szklankę soku ze świeżych warzyw, wody mineralnej lub owocowej niesłodzonej herbaty każde z dań głównych (tj. obiad i kolacja) powinno zawierać przynajmniej jeden naturalny extraspalacz tłuszczu, np. witamina C, magnez, żelazo, wapń, jod, chrom, karnityna. Z diety wykreślamy: alkohol, mocną kawę i herbatę, białe pieczywo, cukier, sól, napoje gazowane, czekoladę, wędliny, piwo, czerwone mięso, dania typu fast food, produkty proszkowe, ciasta z owocami i kremami, potrawy smażone i ostro przyprawione. Posiłki rozdzielamy na 3 duże i 2 małe przekąskę czyli wedle zasady: „mało, ale często. Szczególnie wskazana jest dla osób cierpiących na wzdęcia, zaparcia, zaburzenia pracy nerek i jelit. Dieta ta to coś więcej niż tylko sposób odchudzania. Jest zbilansowana i bardzo zróżnicowana, więc dostarcza składników umożliwiających prawidłowe funkcjonowanie organizmu, poprawia trawienie, a co najważniejsze, nie powoduje osłabienia gdyż pozwala na jedzenie wszystkiego w dowolnych ilościach. Przykładowy jadłospis na cały dzień Śniadanie: Możesz wybrać posiłek węglowodanowy (kromka chleba razowego z miodem) lub białkowy (jajko sadzone z pomidorem), albo owoce w dowolnej ilości. Obiad: Musi być białkowy (100 g ryby lub mięsa z warzywami) albo węglowodanowy (miseczka ryżu, makaronu lub ziemniaków z warzywami: marchewką, boczniakami, cebulą, mrożoną kukurydzą i groszkiem). Podwieczorek: Banan lub łyżka płatków owsianych z jogurtem albo kromka pieczywa chrupkiego z łyżeczką miodu. Kolacja: Wyłącznie posiłek węglowodanowy, np. miseczka sałatki z buraków z 2 ziemniakami, cebulą, kilkoma listkami sałaty z łyżką jogurtu naturalnego, skropiony sokiem z cytryny, z 2 łyżkami posiekanej natki pietruszki

Gość HALCIA04
Dieta dr Haya Fundamentem diety rozdzielnej jest podział artykułów spożywczych na trzy grupy: neutralną: tłuszcze (oleje roślinne, masło, margaryna, oliwa z oliwek), śmietana słodka i kwaśna, warzywa (oprócz ziemniaków, szparagi, fasolka szparagowa, buraki, cebula, szpinak, brukselka, kapusta, kalafior, por, dynia, cukinia, seler, bakłażan, pieczarki, sałata, ogórek, rzodkiewki, koperek, czosnek, czosnek, kiełki, dymka, cykoria), owoc awokado, otręby, miód, wędliny, zioła. białkową: warzywa strączkowe, jaja, mleko, jogurt, mięso, owoce (jabłka, morele, kiwi, czereśnie, wiśnie, winogrona, grejpfruty, gruszki, ananasy, porzeczki, truskawki, maliny, brzoskwinie, mandarynki, cytryny, suszone śliwki), majonez, sos vinaigrette. węglowodanową: zbożowe (ziarna, chleb razowy, płatki owsiane), ziemniaki, karczochy, owoce słodkie (figi, banany, gruszki słodkie i dojrzałe, winogrona, rodzynki), piwo. Podstawową zasadą diety rozdzielnej jest niełączenie w jednym posiłku produktów z grupy białkowej i grupy węglowodanowej. Produkty z obu grup można natomiast łączyć z grupą neutralną

Gość HALCIA04
i co pisze sie ktos od jutra?

Gość HALCIA04
moze bysmy pisaly co zjemy w danym dniu , tak bysmy mogly psrawdzac czy dobrze układamy menu co wy na to

Gość tak tylko weszłam:)
Powodzenia, 17stka:)

Gość 17-stko
ale ty nie trzymasz się niełaczenia ,łączysz makaron z kurczakiem łaczenie nie o to chodzi w tej diecie

Gość no właśnie chodzi o to,że
węgle i białka mają inny czas trawienia dlatego nie łacząc szybciej się chudnie

Dlaczego tak jest ?!!? Wrocłam z nad morza. Przyznam się, waga wynosi tyle samo co na początku zmagań ;/ Nad morzem ... była restauracja z włoską kuchnia i co ? i oczywiście nie dałam rady. jadłam pizzę, makarony... Lodom też nie odpuściłam , o zgrozo! Jedyne co mnie pociesz to to że waga nie wynosi więcej. Ale dalej jestem w punkcie wyjścia :(( POMOCY ... Dziś na śniadanie zjadłam płatki z mlekiem...

Gość .lora26.
witaj 17-nastko:) ja tez juz wrocilam i ... no nie uktywam nie trzymalam diety, na dzien dzisiejszy jest 80kg czyli 1kg wiecej ale mam miesiaczke. nie trzymalam diety 90dni bo nie dalo sie w warunkach lekko "polowych" ze tak powiem. dzisiaj pojade na zakupy i od jutra zaczynam ta moja diete w koncu.