Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość enuś

2,5 latek nie chce jeść. RATUNKU

Polecane posty

Gość enuś

witajcie. Może poradzicie coś, bo mój synek ma 2,5 roku i nie chce nic jeść. Zbyt długo był na słoiczkach, ale nic innego nie chciał. Odstawiłam mu te słoiczki, w nadziei, że będzie musiał coś zjeść normalnego, ale nic z tego... Kiedyś podgryzał kanapki z pasztetem, teraz tylko popatrzy i mówi ble, do obiadu biegnie pierwszy do stołu, jak zobaczy ziemniaki to jeszcze trochę zje, ale jak coś innego to ucieka. Czasami staram się trochę oszukiwać jak je ziemniaki to mu próbuję przemycić kawałek mięsa, ale drze się jak poparzony, wypluwa i odchodzi. Jadł zupki, ale od jakiegoś czasu nawet od zupy ucieka. Ma czasem zapęd na parówki, ale to bardzo rzadko. Ostatnio strasznie chciał parówkę, ale jak wziął kawałek to od razu wypluł... Chętnie wcina tylko chrupki kukurydziane, herbatniki i wafle, chociaż też już mu się pomału przejadają. Wciskam mu przez sen kaszę butlą, bo to jedyny sposób żeby cokolwiek wpadło ciepłego do brzuszka. Już mam dość chodzenia za nim z jedzeniem, ganiania z zupa i odgrzewania co 15 minut, bo może zje. A on popatrzy i powie NIE. Przegłodzić się go bardziej nie da...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować