Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kitka2444

adwokat-ile za pomoc

Polecane posty

Wie moze ktos z was ile kosztuje u adwokata: - sprawa o podwyzszenie alimentow? - sciaganie alimentow od ojca z zagranicy? - ograniczenie praw rodzicielskich? Jestem w trudnej sytuacji... ojciec dzieci od poł roku nie wyslal dla dzieci zlamanej zlotowki chociaz ma przyznane alimenty przes sad ( dodam ze alimenty na 2 dzieci to 500 zl- smieszna kwota a mimo to dla niego zarabiajacego 8tys miesiecznie to chyba bardzooo duzooo :x.... ) Ma wszystko w nosie bo przebywa za granica a ja nie znam jego adresu wiec moge go ugryzc :x sprawa nie jest prosta dlatego potrzebuje adwokata a mnie poprostu na niego nie stac ;x

Gość zamiast wywalac
majatek na adwokata poswiec te pieniadze i czas na samodoskonalenie sie i szukanie lepszej pracy.

Gość Emmett Fitz-Hume
Jeśli nie stać Cię na adwokata, to złóż wniosek o ustanowienie pełnomocnika z urzędu.

Gość 34567890-
nie masz kasy na dzieci a na adwokata masz?

Gość depewu
Sprawa wcale nie jest skomplikowana i jeśli potrafisz ruszać głową (a nie tylko dupą) to na podstawie informacji z internetu pogonisz leszcza o alimenty.

sprawa jest prosta gdy zna sie adres pobytu za granica... ja go nie znam w przeciwnym wypadku sprawa ciagnie sie rok,dwa lata albo dluzej :x do 34567890- wlasnie pisalam ze kasy nie mam na adwokata ale w dzisiejszych czasach trudno zalatwic cos bez niego (wiem to z autopsji- sprawia rozwodowa)

Gość depewu
To się ustanawia kuratora dla doręczeń. Adwokat Ci tego nie przeskoczy, prędzej detektyw Rutkowski (znajdzie szmaciarza za granicą i dowiezie na sprawę) :P Do komornika o alimenty wniosłaś sprawę?

komornik z góry mi podziękuje jeśli powiem ze przebywa za granica (sprawdzałam) totez nawet nie moge sie starac o alimenty z FA (potrzebne jest zaswiadczenie od komornika o bezskutecznosci egzekucji) Chcialabym załatwic ściąganie z zagranicy do roku czasu- poniewaz za rok nie zalapie sie do fundszu (minimalnie przekrocze kryterium -725zl na osobe i po oplaceniu zobowiazan zostanie mi 400 zl na zycie na 3 osoby) Moze sa jakies metody o ktorych nie wiem ktore pomagaja przyspieszyc proces sciagania z zagranicy :x (ten o ktorym wiem trwa czasem ze 3 lata albo wgl jest bezskuteczny)

Gość Emmett Fitz-Hume
Kitka2444, Dziecinko... Komornikowi nic nie "mówisz" tylko piszesz wniosek o wszczęcie egzekucji świadczeń alimentacyjnych wskazując, że nie znasz aktualnego miejsca pobytu dłużnika. Podajesz jego dane, które znasz (np. PESEL, imiona rodziców, datę urodzenia), wskazujesz jego majątek, rachunki banlkowe, etc. - jeśli znasz, dołączasz oryginał tytułu wykonawczego. Komornik wszczyna postępowanie egzekucyjne i zgodnie z art. 1086 k.p.c. próbuje ustalić miejsce pobytu dłużnika (również przy pomocy policji). W ciągu dwóch miesięcy nie uda mu się to więc będzie miał obowiązek wystawić Ci zaświadczenie o bezskuteczności egzekucji, które z kolei dołączysz do wniosku o wypłatę świadczeń z funduszu alimentacyjnego składanego w MOPS/ MOPR/ PCPR - tam, gdzie mieszkasz. Jeśli komornik ustali adres dłużnika, to złożysz wniosek do sądu (który zasądził alimenty) o wydanie zaświadczenia Europejskiego Tytułu Egzekucyjnego (jeśli przebywa on w UE) i następnie skierujesz do odpowiednich organów egzekucyjnych w państwie, w którym dłużnik przebywa. Postępowanie jest różne- w zależności od państwa pobytu dłużnika. Jeżeli uważasz, że nie poradzisz sobie z tym, to złóż do sądu wniosek o ustanowienie pełnomocnika z urzędu.

Gość diżeyy
w Poznaniu sprawa o alimenty 1200 zł, o ograniczenie praw 2500. Możliwość rat i ogólnie dogadania się co do płatności.

Gość diżeyy
jak jesteś niezłą laską to znam mecenasów, którzy część honorarium pobiorą "w naturze" ;)

Gość gość
cena zalezy od sprawy :) no wiadomo, ze jedna sprawa bedzie kosztowala wiecej, druga mniej :)ja moge polecic adwokatów z www.twojakancelaria.eu :)

Gość natasza65
Może lepiej bezpośrednio zapytać u źródła. Takie rzeczy na pewno różnią się w zależności od regionu kraju i innych czynników. Ja polecam Ci zapoznać się z usługami kancelarii Lexon z Warszawy - to godne polecenia miejsce.

Gość gość
Jakiś czas temu także szukałem dobrego adwokata. Również chodziło o byłego męża, który płacił śmieszne alimenty mimo wysokich zarobków. Stwierdziłam, że nie może tak być, że ja rezygnuję ze wszystkiego aby zapewnić byt naszym dzieciom, a on żyje na wysokim poziomie i wszystko ma w nosie. W końcu koleżanka poleciła mi http://adwokatlubin.com/. Adwokat z tej kancelarii okazał się skuteczny i profesjonalny. Zajmuje się on właśnie sprawami rozwodowymi oraz podziałem majątku. Wszystko poszło po mojej myśli. A ja mogę w końcu zapewnić dzieciom i sobie godne życie.

Gość Hajszer
To przede wszystkim wszystko zależy od sprawy, często jest tak że sama porada prawna nic nie kosztuje. Dlatego warto w tym przypadku udać się do http://adwokat-markowicz.pl/pl/specjalizacje który specjalizuje się w różnych dziedzinach prawa. Przedstawimy swój problem otrzymamy poradę a dalsze działania będą już zależały tylko od nas. Na prawdę warto bo to zaufany specjalista w swoim zawodzie.

Gość gość
Ja przy rozwodzie i później problemach z alimentami korzystałam z pomocy www.adwokat-dudek.com . Bardzo mi pomogła, to zarówno świetny prawnik, jak i człowiek.

Gość gość
My również korzystaliśmy z oferty www.adwokatlubin.com , mogę potwierdzić informacje poprzedzającej mnie osoby, że jest nadzwyczaj skuteczny i profesjonalny. Bardzo dużo nam pomógł i dzięki temu wiele mu zawdzięczam.

Gość PaulinaMas46
Moją sprawą związana z alimentami zajmowała się GP kancelaria i jestem usatysfakcjonowana efektem. Sprawa była bardzo skomplikowana, ponieważ były mąż zalegał z alimentami i chciałam podnieść kwotę dla córki. Ze wsparciem Pani adwokat Karoliny Liszki sprawa została załatwiona szybko i z sukcesem. Sąd podniósł alimenty i zobligował byłego męża do zwrotu wszystkich zaległości z określeniem terminu. W przeciwnym razie straciłby prawo jazdy i możliwość zarobkowania. Widać groźby podziałały, ponieważ całe zaległości do mnie wróciły, a reszta jest opłacana na bieżąco. Bez pomocy tak mocnego wsparcia Pani mecenas ciężko byłoby to wygrać. Koszt w moim przypadku wyniósł 800zł. Pozdrawiam

Gość gość
W dobrej cenie, a zarazem naprawde dobry adwokat przyjmuje w kancelarii http://dobryadwokat.org.pl/ - mec Zawdzka-Kowalczyk jest genialna w swoim fachu. Naprawde swietna. Mnie badzo pomogla w sprawie gospodarczej.

Gość gość
Po dobrych cenach można skorzystać z usług http://www.kancelaria-miastkowski.pl , ktorzy co prawda oferują swoje usługi w Koninie pod Poznaniem, jednak ta wycieczka jest jak najbardziej tego warta. Pomogli mi w świetny sposób rozegrać pewną nieciekawę sprawę, jestem im za to wielce wdzięczny.

Gość gość
To zalezy jaki adwokat, a korzystalam z uslug tej kancelarii http://www.kancelariagliwice.pl/ i naprawdę jestem zadowolona. Porady prawne i potem działanie na rozprawach świetne i w dobrej cenie

Gość gość
gość 2017.05.28 W dobrej cenie, a zarazem naprawde dobry adwokat przyjmuje w kancelarii http://dobryadwokat.org.pl/ - mec Zawdzka-Kowalczyk jest genialna w swoim fachu. Naprawde swietna. Mnie badzo pomogla w sprawie gospodarczej. bardzo dobry adwokat! Polecam bardzo! bardzo pomocni!

Gość gość
Sprawdź sobie http://www.kancelariagliwice.pl/ mają naprawdę swietne podejście, bogate doświadczenie cenowo także współpraca wychodzi naprawdę ok. Myślę, że warto im zaufac jak najbardziej

Moją sprawę o rozwód prowadziła mecenas Aleksandra Pietkiewicz z Warszawy, ma kancelarię w centrum. Spodobało mi się, że podpisaliśmy umowę i nie płaciłem wszystkiego od razu. Stawki ok jak na Warszawę. Teraz zleciłem sprawę o odszkodowanie i też dobrze mi się z nią współpracuje, ale sprawa jeszcze w toku.

Gość gość
To jest świetna specjalistka www.adwokatgladysz.pl naprawdę można jej zaufać . Mi bardzo pomogła, a jeśli chodzi o ceny to także są zadowalające

Gość bogusiaz
To wszystko zależy gdzie się udasz. Każdy ceni swoje usługi nieco inaczej. Ja polecałabym Ci udać się do kancelarii JST bo mają fajną ofertę. Jest tam adwokat Tomasz Tomaszczyk, który zajmuje się prawem pracy i ma bardzo dobre opinie :)