Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneczka321

wymioty po mleku modyfikowanym

Polecane posty

Gość Aneczka321

Witam, Prosze o pomoc bo nie wiem co sie dzieje z moim 1,5 rocznym synkiem. Otóż do tej pory był karmiony mlekiem modyfikowanym NAN. A od dwóch dni po wypiciu mleka zaraz po nim wymiotuje (dostaje mleko rano i wieczorem). Dodam że w ciągu dnia je normalnie i nic mu nie jest, normalnie się bawi. Jaka może być tego przyczyna?

Gość Ekspert.Nestle
Aneczka321, trudno jednoznacznie określić przyczynę opisanej przez Ciebie sytuacji. Wymioty u dzieci mogą być objawem różnych bodźców. Na ogół występują w zapaleniach gardła, ucha środkowego, infekcji jelitowej, zapaleniu oskrzeli i płuc, przy zatruciach pokarmami czy zwykłym przekarmieniu. Dzieci wymiotują także z powodu takich bodźców jak gorzki smak potraw czy nieodpowiedni zapach. Najlepiej, jeśli skonsultujesz się z lekarzem pediatrą, który na podstawie obserwacji będzie mógł wskazać powód występowania wymiotów u Twojego Maluszka. Jeśli mimo wszystko jakość naszego mleka budzi Twoje wątpliwości, proszę, skontaktuj się z naszym Centrum Informacji dla Rodziców. Ekspert.Nestle --- Ekspert.Nestle, udziela porad i odpowiada na pytania związane z produktami NESTLE, a także kwestiami dotyczącymi żywienia. Zapraszam do dyskusji.

witam. Mój synek ma 1,5 roku. od 4mż pije mleko modyfikowane Bebiko. Nagle, z dnia na dzień zaczął jeść je niechętnie (jadł 2 razy dziennie). Kaszek też nie chciał. Zjadał po 40-60ml max. Tydzień temu nie dałam mu wieczorem mleczka by sprawdzić, czy obudzi się w nocy głodny ale spał do rana a o 5ej mąż dał mu Bebiko sądząc że na pewno po całej nocy obudzi się wygłodniały... Mały wstał o 8 i zaczął strasznie wymiotować mlekiem a potem chlustał wodą. Odstawiłam mleko całkowicie i 3 dni temu zaczęłam podawać Nestle Junior raz dziennie - przed snem. było ok ale wczoraj na śniadanko dałam mu kaszki z Bobovity i dziś w nocy dwa razy wymiotował... Czy jest możliwe że nagle moje dziecko przestało tolerować mleko modyfikowane? Czy jego organizm przez wymiotowanie daje znać, że już nie potrzebuje tego mleka? Je nabiału sporo bo i kefiry, maślanki, jogurty, sery, serki. Wapnia na pewno mu nie brakuje ale wydaje mi się, że taki maluch mleko jeszcze pić powinien i teraz nie wiem czy zaprzestać kupowania jakiegokolwiek mleka czy zmienić mu po prostu te Bebiko, bo może on jego już nie chce (przejadł się nim?). Byłabym wdzięczna za odpowiedź...