Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spacerowiczkaaa

co dają długie spacery do diety..?

Polecane posty

Gość spacerowiczkaaa

od jakiegoś czasu, 2-3 razy w tyg. wyruszam z dziećmi na długie spacery ok. 3 km w mieście zamiast autobusu wybieram spacer np 5-6 km do tego pogoń za 1,5 rocznym synkiem który gdzieś ciągle ucieka. zabawy.. niebawem mam zamiar dołączyć do tego prace ogrodowe kilka razy w tyg. zauważyłam ze od spacerów czuję mięśnie w nogach a brzuch staję się bardziej płaski. ale że dużo bardzo jem to nie chudnę więc zamierzam zmniejszyć kaloryczność posiłków do 1200-1300cal na 4-5 posiłków. i systematyczniej wyruszać w spacery. do tego dołączyłam suplement cidrex plus bo nie mogłam się pohamować od słodyczy i nocnego podjadania. jeszcze muszę dorzucić 50-70 brzuszków dziennie wieczorem . czy dobry krok...mam za cele schudnąć 6-8kg, poprawić cere, włosy, jędrność ciała i samopoczucie.

Gość spacerowiczkaaa
zapomniałam o płynach. 2 razy kawa(bez cukru) + 1 herbata(bez cukru) 3 razy dziennie po pół litra wody cytryną do tego jeszcze stosuję magnez z wit b6

Gość spacerowiczkaaa
liczę na jakieś porady i na osoby chętne by się dołączyć do dążących celów. zawsze z kimś ma się więcej motywacji.

Gość spacerowiczkaaa
up

Gość AleksEs
Hejka, ja bym się z chęcią dołączyła. Szukam właśnie odpowiedniego forum do wspierania się. Podstawą odchudzania będzie właśnie chodzenie i ograniczanie sie w jedzeniu. Tylko dzisiaj to już muszę spać niestety i nie popiszę, ale jutro będę. Długie spacery na pewno dadzą efekty, przede wszystkim lepsze samopoczucie, a z tym lepszą motywację i energię do diety i odchudzania. Do jutra dziewczyny. Powodzenia.

Gość spacerowiczkaaa
dołączy ktoś?

Gość spacerowiczkaaa
hej fajnie że dołączyłaś..w takim razie miłej nocy i do jutra.

Gość spacerowiczkaaa
dzięki za zaproszenie, ale u mnie jest do zgubienia mniej i bardziej mi zależy na poprawie zdrowia i kondycji. dla tego utworzyłam topik na ZDROWIE I URODA, ale będę zaglądać. i was wspierać.

Gość spacerowiczkaaa
zapraszam więcej osób.

Gość spacerowiczkaaa
u mnie START 23/04/12 - WAGA 58,5 I 158CM CEL - OSIĄGNĄĆ CHOCIĄZ WAGĘ 52KG -POPRAWIĆ WYGLĄD SKÓRY I CERY -POPRAWIĆ KONDYCJĘ I SAMOPOCZUCIE -POPRAWIĆ KONDYCJĘ WŁOSÓW.

Gość AleksEs
To napisz coś może wiecej o sobie. Ile zamierzasz zrzucić itp. ja postaram sie rano napisać coś o sobie. Pa

Gość AleksEs
Hejka, ja zamierzam schudnąć ok 8 kg. Startuję z wagi 62,7kg. Spacerować zamierzam do pracy tak około 50 min i może z pracy jak bedzie lżejszy dzień. Piszmy tutaj o swoich staraniach o lepszą siebie i o efektach, które mam nadzieję szybko się pojawią. Będę tu zaglądać nie za często bo pracuję, ale postaram się codziennie wieczorem.

Gość napewno poprawa samopoczucia
i poprawa krążenia ,spacer to też ruch

Gość spacerowiczkaaa
piję kawę bo jest mi po niej lepiej. mama słabe ciśnienie i kawa stawia mnie na nogi. ja dziś średnio ze spacerem, okropna pogoda-deszcz. ale przynajmniej zaliczyłam zakupy na pieszo do sklepów ok 1,5km. dziś śniadanie : kawa+ 2 kromki chleba z musem jabłkowym 2 śniadanie - 2 średnie ogórki kwaszone obiad- makaron ryżowy z cebulą, szczypiorkiem i gotowana szynka zalane jajkiem plus cidrex na podwieczorek jogurt naturalny z owocami(mrożone) kolacja-???? do tego szklanka wody i pół litra wody z cytryna. wieczorem planuje brzuszki i ćwiczenia rozciągające.

Gość spacerowiczkaaa
AleksEs fajnie ze mamy podobne cele. i ten twój spacer super. ja mogę zaglądać tylko jak dziecko śpi albo wieczorami. spacery to dobra alternatywa, jak ładna pogoda to i przeszłam z dziećmi 6km:-) dobrze że starszy syn lubi i się nie męczy. czekamy na łandą pogodę i w wolny czas z mężem zrobić sobie wycieczkę z dziećmi ok 10km. lubimy takie przejażdżki.

Gość gurantolllllakasia
witam:) mogę się przyłączyć? od poniedziałku prezeszłam na zdrową dietę tj wyrzuciłam słodycze, słodzone herbaty, smażone potrawy i chipsy, bardzo chciałabym schudnąć pare kg do sierpnia ale właśnie podstaw ą mojego ruchu jest włąsciwie tylko spacer i chodzenie po schodach wiec nie wiem czy coś pomoże... może piszmy swoje menu?:) każdy będzoie mógł znaleźć inspirację:) Wczoraj: woda z cytryną śniadanie jogurt naturalny 150 gram plus musli obiad naleśniki z serem sztuk dwie kolacja:dwie kanapki z wędliną io pomidorem z razowym chlebem Dziś: woda z cytryną śniadanie:parówka 93 proc szynki sokołów, dwioe kromki razowca, plasterek szynki, plasterek pomidora obiad:pomidorowa z razowym makaronem kolacja jogurtnaturalny plus garść musli:)

Gość spacerowiczkaaa
do do płynów do napisałam co jak do tej pory wypiłam. jeszcze przede mną kawa i 2-3 razy po pół litra wody z cytryną

Gość spacerowiczkaaa
gurantolllllakasia witaj , pewnie że możesz z nami być. trzymam kciuki za ciebie by i tobie ię udało. ale mogę ci poradzić żebyć rozciągnęła 3 posiłki na 5. np. śniadanie parówka+ kromka chleba z szynką 2 śniadanie - sałatka z pomidora na podwieczorek mozesz jakiś owoc, wafle ryzowe, warzywa z obiadu...

Gość gurantolllllakasia
no własnie nie chcę podiweczorków i drugich śniadań bo wiem że u mnie to by się skończyło obżarstwem, niestety:) u mnie największym problemem są słodycze:pochłaiałam niesamowite ilości przed świętami już 14 dni trzymałam dietę ale wiadomo-święta i dieta poszła w odstawkę a mnie dopadło czekoladowe szaleństwo:) dziennie zawsze jadłam albo paczke ciastek/dwa batony/czekoladę(całą) no i piłam mniej więcej 3 herbaty słodzone 2,5 łyżeczkami cukru. więc tak liczę że przy tym jadłospisie spokojnie ograniczam jakieś 800 kalorii. Nie wiem jednak czy te posiłki nie są za obfite, ale szczerze? chyba nie wyobrażam sobie obecnie jeść mniej...

Gość spacerowiczkaaa
ale jak masz mniejsze odstepy między posiłkami to wtedy nie rzucisz siętak na jedzenie i mniej zjesz..kwestia przyzwyczajenia organizmu. ja miałam problem ze słodyczami i podjadaniem w nocy więc pomaga mi jak na razie cidrex plus.

Gość gurantolllllakasia
ale wolę na śnaidanie zjeść więcej musli czy te dwie kromki chleba a nie jedną no bo ostatni posiłek staram się jeść o 18-19... wcześniej to jeszcze po kolacji wpadł zawsze po 22 jakiś batonik czy czekoladka... no własnie ..czasem jednak kolację muszę jeść później, do takich dni należą np wtorki... właściwie to jem śniadanie, na zajęciach kanapkę , a wieczorem coś ciepłego tzn np naleśniki kolo 21.. wiem że to fatalnie ale inaczej we wtorki się nie da u mnie

Gość spacerowiczkaaa
mniej jesć na pewno nie . mniej więcej oblicz sobie kalorycznośc posiłków z całego dnia . 1200-1300 jest dobre. lepiej dłużej się odchudzać ale lepszy efekt zyskac. tu masz link do kalkulatora ja z niego korzystam http://fitness.wp.pl/dieta/kalkulator-kalorii

Gość spacerowiczkaaa
ja jem tak że śniadanie dosyć duże ok 400kal. potem 2 śniadanie skromne obiad ok 350-400 kal podwieczorek do 200kalorii i kolacja do 200kal.

Gość spacerowiczkaaa
czasem mam ze nie mam ochoty na 2 śniadanie czy podwieczorek ale jem bo wiem że jak nie zjem to duza różnica między posiłkami spowoduję że główne posiłki zjem zbyt duże. będę zbyt głodna. a częste posiłki lepiej działają na naszą przemianę. i czuję się lepiej a po obfitym jestem ociężała i nie mam siły na jaki kolwiek ruch.

Gość 3 kilometry to długi spacer?
:O

Gość gurantolllllakasia
no ale widzisz ja nie uważam że jak zjem talerz zupy z makaronem razowym to się przejem strasznie zwła;szcza jak jest to posiłek po 6-7h po śniadaniu mniej wiecej

Gość ale dlaczego waszym zdaniem to
ja codziennie robie 5-10km (taka praca) i nie chudne od tego ani miesni brzucha nie mam :/