Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polaris30

zaburzeniahormonalne?nadmierna potliwość

Polecane posty

Gość Polaris30

Witam,proszę ,może ktoś już się z tym spotkał?

Gość Polaris30
no więc tak od jakiegoś roku ,przed okresem tak ok.10dni mam w nocy mocne pocenie ,jestem cała mokra a do tego jest mi okropnie zimno i dopiero jak się rozbudzę to robi mi się ciepło i wszystko wracado normy.Dodam że robiłam już badania OB,MORFOLOGIA ,WĄTROBOWE I TARCZYCOWE,wszystkie wyszły ok i pani doktor stwierdziła że taka już moja uroda:(udałam się więc do ginekologa gdzie pani potwierdziła że taka moja uroda i przepisała mi tabletki Midiana,tak dla uregulowania cyklu,i tu się zaczeło na dobre,od pierwszej tabletki pocę się w nocy jak prosiak więc te tabl.mi to jeszcze pogorszyły ,teraz kończę drugie op.i nie wiem co dalej robić.Wydaje mi się że to hormony ale ginekolog nie chce mnie wysłać na badania bo twierdzi że to taka moja uroda i żebym kupiła sobie jakieś tabletki na nadmierne pocenie,POMOCY.

Gość Polaris30
Kobiety,żadna nie spotkała się z takimi objawami?Dodam że mam 35 lat i dwójkę dzieci.

Gość Polaris30
ale jeśli nawet byłoby to serce to dopiero teraz by się ujawniło?

Gość szukam i znajdę
A masz jakieś inne objawy? czy tylko potliwość? a w dzien tez tak sie pocisz? Robiłaś badania hormonów płciowych? Może warto pójśc w tę stronę? Albo i usg tarczycy-może masz zapalenie tarczycy?

Gość Polaris30
usg tarczycy nie miałam tylko badanie hormonów tarczycy i wyszły ok,w dzień nie dolega mi kompletnie nic i też wydaje mi się że to hormony płciowe ale jakie do tego robi się badania czy na jakieś konkretne ?

Gość szukam i znajdę
Hormony atrczycy mozna miec w normie, ai tak zapalenie się może przyplatać. Co do hormonów płciowych, robi się z krwi. Tylko, zagwostka jakie... Można badac progesteron, testosteron, prolaktyne, fsh, estrogeny. Moze zrób je na własną rękę, tyle, że trzeba wiedzieć, który w kjakim dniu cyklu. Najlepiej, jakbyś podpytała ginekologa.

Gość nocne poty
to też oznaka gruzlicy

Gość Polaris30
ale wtedy miałabym ogólne badania złe i pewnie jeszcze inne objawy

Gość skoro
rtg płuc masz dobre trzeba szukać gdzie indziej a przy okazji, ja też czułam się dobrze, dopiero prześwietlenie wykazało zmiany grużlicze

Gość skoro
jedynym objawem były owe nocne poty

Gość Polaris30
no tak ale tu jest dziwne że te poty to tak przed okresem a teraz jak zaczełam MIDIANE to już co noc

Gość Polaris30
podnoszę...

Gość Kay30
Polaris30 mam dokładnie tak samo jak Ty! 3-4 noce przed okresem strasznie poce sie w nocy!mam 30 lat , nie mam dzieci, niezależnie od tego czy jestem na tabletce i na jakiej ... Zawsze to samo... Teraz jestem na tabletce i częściej poce sie tez w trakcie okresu.moja mama miała tak samo, wiec to chyba genetyczne jest... Mi rownież ginekolog powiedziała , ze taka uroda, a Ty dowiedzialas sie czegoś wiecej?

Gość Narc78
U mnie tez dokladnie to samo, tak sie poce pzed okresem ze pizame musze zmieniac bo cala mokra. Mam 38 lat i trójkę dzieci. Mysle ze to wina hormonów

Gość gośćkibi
Dziewczyny ja mam 2 dzieci 37 lat i też przed okresem się poce. Mam to od 10 lat nie zawsze co mc ale często

Gość gość
Mam to samo.35 lat i jedno dziecko.Przed okresem 3-4 dni masakra, piżama cała mokra.To na 1000 hormony, ja mam skaczące tsh.

Gość jazzfanka

Mam 42 lata od kilku miesięcy to samo. Utrudnia to mocno funkcjonowanie, bo miedzy 1 a 3 mam łóżko wodne i trochę cięzko wrócić spać do tak mokrego łózka, więc chodze tydzien przed okresem jak zombi do pracy. Też szukam wyjaśnienia, z czego moze się tak dziać.