Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezsennnnsuuu to

Nie warto być dobrą osobą Bóg i tak ma cię w dupie

Polecane posty

Gość to proste- Bóg nie pomaga
poza tym nie naiwny a naiwna, tak na marginesie :D

Gość franiaaaaaa
Pytanie do niewierzących: jaki sens ma życie, skoro Boga nie ma, skoro po śmierci nic już na Nas nie czeka? Po co żyć? Pytam poważnie Pytanie do allium: po co to robisz? Nie szkoda Ci nerwów? Takim pisaniem i tak nie przekonasz nikogo do wiary, ją trzeba poczuć sercem i przyjąć

skoro wierzysz w Darwina i fizykę to pewnie znasz też ciemną stronę badań Darwina i naciski jakim był poddawany aby wynikir jego badań były politycznie poprawne ? Bo przecież nawet zwyczajowy zwrot - brakujące ogniwo w teorii Darwina - wiele mówi o końcowym wyniku jego badań:) A co do fizyki - to kto stworzył wszystkie prawa fizyczne pocżąwszy od tych najprostszych o akcji i reakcji aż po metodykę badania zderzacza hadronów ? Dlaczego u ważasz ,ze nauka jest przeciwstawna Bogu ? Przecież to Bóg stworzył wszystko a także prawa , którym to wszystko podlega :)

czasmi ręce opadaja , to prawda :) k irdy po raz setny mówisz to samo , ale przecież ap . Paweł i inni też przeżywali czasmi zniechęcenie a jednak nie ustawali w wysiłkach :)

Gość jak masz taki wybor
@ to proste- Bóg nie pomaga czyli milosci, smutku, gniewu tez nie ma? :O przeciez ich nie widac :O

skoro Bóg stworzył świat i jest jeden to dlaczego jest tyle religii ?? Tyle jest Bogów Budda, Allah itp , itd Czemu uważacie, że tym prawdziwym Bogiem jest nasz ? A nie innych kultur ? Co to w ogóle jest ? wszędzie inna religia i inny Bóg, trochę to niedorzeczne :/ a nauka jest jedna i tyle.

Sens zycia dla wierzacych: modlic sie dawac dla kosciola kase ktora kosciol trzma dla sbg, wierzyc w boga i bycie slepym bo boga nie ma. Sens zycia dla ateisty : miec fajne zycie , nie dawac kasy dla kosciola, nie wierzyc w supernaturalne moce i widziec ze boga nie ma :). Nie krytykuje nikogo wierzacego, mam swoje zdanie :d

miłość, smutek i gniew to uczucia i stan umysłu, psychika 🖐️ :o

Autorko Czy podczas tych wszystkich modlitw i próśb o odpowiedniego partnera nie wątpisz czasem, że Bóg Cię wysłucha? Czy poza tą jedną prośbą o partnera, prosisz o coś jeszcze? Spełniła się któraś z tych próśb?

to proste- Bóg nie pomaga miłość, smutek i gniew to uczucia i stan umysłu, psychika Bóg to też stan umysłu, forma wiary.

Gość jak masz taki wybor
wiara tez jest stanem umyslu :O

Gość franiaaaaaa
Glixe krzywdzące jest to co piszesz wiesz? Wyobraź sobie, że ja jestem wierząca a nie utożsamiam się z katolikami, nie podoba mi się to wyznanie (chociaż oficjalnie należę jeszcze do nich). Sensem życia nie jest dla mnie chodzenie do kościoła i dawanie na tacę, tylko życie w relacji z Bogiem, który jest czy Ci się to podoba czy nie. Dowodów na Jego istnienie jest mnóstwo, chociażby to jak wielu ludzi już uratował z dna, sami by sobie nie poradzili...

dla zainteresowanych polecam uczestnictwo w mszach w częstochowie są raz w miesiącu aktualnie nie wiem w którym kościele bo przez ciąże trochę wypadłam z obiegu ale przyjeżdżaja tam ludzie z całej polski warto pojechać i popatrzeć wcale nie trzeba być wierzącym żeby popatrzeć na ludzi opetanych... ale jak ktos po takim czymś powie że duchy nie nie istnieją i ja nie mówie tu o konkretnie Bogu i Szatanie tylko ogólnie o czymś co jest a czego nie widzimy to musi być chyba bez wyobrażni:p

oczywiście :) jestem tego żywym przykładem i na jedno i na drugie :)

Gość franiaaaaaa
Wkleję, choć nie wiem czy faktycznie chcesz to oglądać. Takich świadectw jest mnóstwo, to jest jedno z mocniejszych: http://www.youtube.com/watch?v=s01DnlRBN9s Tak bym chciała, żeby wszyscy się nawrócili..eh...

Gość aspoleczny
moim zdaniem boga wymyslono aby sterowac ludzmi podatnymi na to. Ale to dobrze, ze sa tacy co wierza w boga, bo dzieki nim swiat jest jakby lepszy, mniej krzywd jest itp.

allium Czy możesz napisać coś więcej, mam na myśli odpowiedź Boga.Pytam poważnie, bez żadnego wyśmiewania.

to ,ze ty Boga nie słyszysz nie oznacza przecież ,żę On nie mówi :) Bo to by było tak jakbym zatykała uszy i twierdziała ,zę na świecie panuje cisza :D

allium Czy możesz napisać coś więcej, mam na myśli odpowiedź Boga.Pytam poważnie, bez żadnego wyśmiewania. ale o co konkretnie pytasz ?:)

Hmm dla mnie takie samo jak dla wszystkich innych tylko bez kontaktu z bogiem. A jak wyglada zycie wierzacego? wolność i bezpieczeństwo :)

jesli spędzasz dużo casu z kimś - poznajesz Go . Jeśli czytasz Biblię , jesli sie modlisz - rozmawiasz z Bogiem . Po jakimś czasie - dla każdego inny czas i okoliczności - wiesz co mówi do ciebie Bóg , po prostu słyszysz . To co do ciebie mówi zawsze jest spójne ze Słowem Bożym , z Biblią , zawsze służy ku dobremu , ku nauce , ku pocieszeniu . A oc najlepsze Bóg zawsze jest dostępny dla ciebie , zawsze i wszędzie :)