Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halina mama jasia 78

Syn od września idzie do 1 klasy, czy w łazienkach są nakładki na ubikacje?

Polecane posty

lub nocniki tak jak w przedszkolach? synek idzie jako 6-latek i korzysta z nakładki na sedes lub nicnika. Czy w szkole podsawowej waszych dzieci sa nakładki lub moze ubikacje sa specjalnie małe dostosowane do takich malych dzieci? dowiem sie wszystkiego niedługo ale chcialam tez tu zapytac. I jesli któres z waszych dzieci tez korzsytalo z nakladki to wychowawczyni ja trzyma czy w szatni kolo butów mozna? chodzi mi o taka nakładke a nocnik to wiadomo nie bede podawac linku. http://www.ebay.co.uk/itm/Winnie-Pooh-toddler-trainer-toilet-seat-/350559266963?pt=UK_Baby_Potty_Training&hash=item519ef5e893 mój synek ma bardziej odjechana oczyiwscie bo misie puchatki są dobre dla 2latków ;) pozdawiam. halina.

Gość kkkiiikkkaaa
Jak ja chodziłam do podstawówki to żadnych nakładek nie było i nie pamiętam, żeby ktoś miał problem z korzystaniem z toalety. To już sześcioletnie dziecko, on jeszcze z nocnika korzysta??

tak czasem korzysta jak nie ma gdzies nakładki czy coś, wiesz jadąc z nim gdzies nie ma problemu wziąsc nocnik do bagaznika czy torby ale inaczej jak juz sie idzie do szkoły. mnie tam nie bedzie z nocnikiem w torbie i sie dlatego zastanawiam, bo ja w sumie juz nie pamietam jak bylo u nas w podsawówce ale chyba były normalne kible a nie mini.

Gość jak korzysta z nakładki i
nocnika to idąc do szkoły PRZEZYJE SZOK. Pieluchy już odstawiliscie czy jeszcze zdarza mu się nosić? To bardzo istotne pytanie.

Gość kkkiiikkkaaa
U mnie były normalne. Już chyba czas nauczyć młodego korzystania z normalnych toalet? Idzie do szkoły, szczerze wątpię, zeby dzieci korzystały tam z nakładek, więc lepiej, żeby nie został wyśmiany. Poza tym dzieci chodzą na różne wycieczki i wiadomo, że np. w toalecie w kinie nie będzie małych kibelków czy nocników...

jak korzysta z nakładki i a gdzie to pytanie takie istotne? pytam o nakladki, o pieluchach nie wspomnialam wiec pisz do rezczy na temat jeśli juz chcesz

Gość olga.w
Nie ma Moj chodzi do 1 klasy da normalne kibelki lepiej naucz syna korzystac z takiego kibelka bo dzieciaki beda Sie nabijac a twoj syn bedzie mial stres

Gość kkkiiikkkaaa
Ale to naprawdę przegięcie, zeby takie duże dziecko nie potrafiło skorzystać z normalnej toalety. Weź go lepiej szybko naucz, bo faktycznie pójdzie do tej szkoły i nie będzie mieć życia. Masz jeszcze 4 miesiące, więc zdążysz.

Gość mmamammaaa
masakra. dzieci kaleki. 6 latek na nocniku, chryste, i dziwic sie czemu mlode pokolenia rosna jakie rosna.

Gość u nas były
dla dużych dzieci nornalne wc a dla tych mniejszych sedesy mini takie żeby maluch bez problemu mógł dosięgnąć a jak któreś było mniejsze to były specjalne stołeczki podstawiane pod wc żeby nikogo nie trzeba było podsadzać

Gość mmamammaaa
a tylek mu podcierasz czy chociaz tyle potrafi?

Nakładki, nocnik w wieku 6 lat??? Szok ! Mój syn też ma 6 lat i korzysta już z normalnych toalet a nie mini:O Fakt w przedszkolu mają mniejsze ale w domu , kinie , znajomych są normalne toalety i nie ma problemu.

Gość jablo
Jeśli to nie prowokacja to jestem zdziwiona, że Ty zamiast rozwiązać ten problem zwyczajnie czyli nauczyć dziecko sikać na kibel kombinujesz czy mógłby nadal być dzidziusiem i korzystać z nakładki. Przecież rozwiązanie problemu jest takie proste. Po co to utrudniać?

Gość sylwia,.,.,
autorko to byl sarkazm;),nie wyczulas tego?wszyscy sie tu nabijaja bo wychowujesz dzieciaka na niezaradnego kaleke skoro w tym wieku korzysta z nocnika i nakladek..ucz go samodzielnosci,pozwol mu dorastac bo nie bedzie mial w szkole zycia..i nie tylko w szkole zreszta.

Gość fghjkl
Matko jedyna Szok ! Mój ma 5 lat a od 2 lat siusia na stojąco jak prawdziwy facet. A na sedesie siedzi bez podkładki.

Gość sylwia,.,.,
Pieluchy już odstawiliscie czy jeszcze zdarza mu się nosić? To bardzo istotne pytanie.-mowie o tym zdaniu,to byl sarkazm

Gość dardanelya
Nie ma. naucz syna sikac.do normalnego kibla,pare miesiecy jeszcze masz ,to dasz rade

mmamammaaa naprawde Cie to interesuje? masz jakies ciągoty w tym kierunku? hmm? dzieki dziewczyny zaodpowiedzi, uczyc go nie musze bo umie z duzej korzystac bez przesady ale poprostu preferuje z nakładkabo wtedy nie wpada do srodka niemal, lub nocnik i jesli byla by mozliwosc zostawienia u wychowawczyni nocnika lub nakladki to czemu mu nie umilic tego chodzenia do szkoly skoro tak woli korzystac z wc.

Gość kkkiiikkkaaa
Strasznie mu umilisz chodzenie do szkoły nakładką na kibel albo nocnikiem...:o

sylwia,.,., swoje nic nie warte "rady" hehe i sarkazmy zostaw w kieszeni bo nie robia tu na nikim wrazenia :) i niech cie przyszlosc mojego syna tak nie obchodzi nie nakrecaj sie zabaardzo zajmjij sie swoimi zstepnymi :)

Gość qxxyuio90
Kobieto, zapomnij o nakładkach! Jeszcze jest dużo czasu niech się nauczy do wrzesnia. Zrobisz z dzieciaka kozła ofiarnego! Przez całą szkołę będzie się, to za nim ciągnęło i jeszcze na studiach będą z niego kpić, że mamunia go podcierała do 14 roku życia.

Gość dardanelya
Czepie sie wyrazenia 'sikac na stojaco JAk PRAWDZIWY FACET. Jak dla mnie na stojaco.sika nie prawdziwy facet,tylko niechluj,ktory obszczy kibel,a baba posprzata.

Gość jablo
8:21 [zgłoś do usunięcia] kkkiiikkkaaa Strasznie mu umilisz chodzenie do szkoły nakładką na kibel albo nocnikiem... Dokładnie!

Gość kkkiiikkkaaa
dardanelya, jakieś wspomnienia z domu rodzinnego?:D Nie znam faceta, który obsikiwałby deskę, a większość sika na stojąco.

Gość prawda jest taka,że:
ja wprawdzie do szkoly poszlam jako 7latka, ale wczesniej bylam w zerowce i tam byly normalne kible dla doroslych, kazdy sam chodzil, nikomu pani nie pomagala ani zadnych nakladek nie bylo

Gość sylwia,.,.,
to zdanie nie ja napisalam,tylko ktos inny a ja ci tylko podpowiedzialam ,ze to byl sarkazm bo odpowiedzialas na nie powaznie wiec widac nie zalapalas tego. A poki co to ty tu sie osmieszasz myslac ze wychowawczyni bedzie trzymac jakas nakladke i latac z nia za twoim dzieckiem do kibla,puknij sie w leb kobieto i nie rob sobie wstydu w szkole:D.

sylwia,no nie wiem dlatego pytam. przeciez sa szafki i sam mógłby sobie nicniczek wyciągac moze nawet bez pani by sie obeszło, bo to raczej nie relane by pani z nim jednym chodzila i mu wyciagała ma tez swoje zajecia

Gość marlenka;;;
jesuuuu jakiegoś Monka wychowujesz :O:D już widze jak mały idzie w garniturku i z nakładka na kibel do szkoły:D jedno jest pewne on się nie rozmnoży

Gość mój mąż też sprzata
i nie wyobrażam sobie, żeby robić z niego babę - nie obrażając bab. Chyba coś masz nie tak z głową :/